Berta Sándor

Nem kifizetődő királyi étket árulni az interneten

Egy fiatalember azt a karácsonyi puding nevezetű édességet akarta eladni az interneten, amelyet II. Erzsébet szokott minden évben a munkatársainak karácsonykor ajándékozni.

Minden bizonnyal egy életre szóló emlék marad a brit királyi udvar egy fiatalember számára. Ben Church nem egy feltűnő személyiség, ám mégis az újságok oldalaira került nem mindennapi tettével. Bár sokan csak egyszerű bulvárhírként kezelték történetét, ám az is biztos, hogy az eset rávilágított arra, hogy hiába élünk a XXI. században, néhány királyi udvarban mintha még mindig a középkori szigorú elvek és rend szerint élnének.

Ben Church II. Erzsébet királynő házmestere volt - egészen csütörtökig. A 25 éves alkalmazottnak azért mondott fel a brit királyi udvar, mert feltette az eBay aukciós portálra a királyi karácsonyi desszertet. Church azzal is vétett a szabályok ellen, hogy nem csak a pudingról, de egy hivatalos dokumentumról (minden bizonnyal a puding eredetiségét igazoló okmányról) is fotót készített. Ezzel a két felvétellel akarta bizonyítani, hogy valóban a királynői desszertet árulja. A pudingért egyébként 20 brit fontot (29 eurót) kért. Csak összehasonlításul: a Fortnum and Manson nevű neves édességboltban, ahol magát a királynői desszertet készítik, egy darab 6,25 fontba kerül.

A Buckingham palota egyik szóvivőnőjének bejelentése szerint az eset után fegyelmi intézkedéseket vezettek be a királyi udvarban. Church hét hete volt a királynő házmestere. A fiatalember egyik - érthető okokból a neve elhallgatását kérő - kollégája szerint egyszerűen nevetséges és kicsinyes, hogy valakit egy ilyen indokkal, egy pudingért, ráadásul éppen karácsony előtt rúgjanak ki, miközben a munkáját precízen és példásan elvégezte.

Az ominózus desszert egyébként nem az első olyan tárgy, amit a Buckingham palota kínálatából megpróbálnak elárverezni. A hét elején ugyanis egy olyan tortadarabot kínáltak eladásra szintén az eBayen, ami állítólag Károly herceg és Lady Diana 1981-es esküvői tortájából származik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macc #4
    tobb ilyen eszement van mint gondolnad...
  • snorbi #3
    Nojó, de benne volt az "internet" szó, szóval szorosan kapcsolódik az SG témáihoz

    Egyébként meg ki az az eszement barom (már elnézést), aki királyi pudingra és egy több, mint 20 éves tortadarabra veri a fa... nyálát?????
  • irkab1rka #2
    tyű nem semmi. Bulvár oldal a supergamezen... :)
  • Myron #1
    tyű nem semmi...