Gyurkity Péter

Készül a kínai szuperkatona

A külső váz itt is megjelenik, a hallgatás ellenére most egy videót láthatunk erről.

A napokban számoltunk be egy igencsak érdekes orosz fejlesztésről, pontosabban a hosszabb távú tervekről, amelyek részeként alaposan megújulna a katonák fegyverzete és felszerelése. A jövő háborújára készül Kína is, amely extrém körülmények között teszteli saját megoldásait, ezek egy része pedig egy friss videóban bukkan fel.

A kínai fél kapcsán az utóbbi időben már genetikai jellegű kísérletekről is olvashattunk, bár azt tulajdonképpen senki nem tudja, hogy milyen messzire merészkedtek a kutatók ezen a területen, annak érdekében, hogy kifejlesszék a következő évtizedek konfliktusait eldönteni képes szuperkatonát. Az RT beszámolójában most néhány olyan gyalogost vehetünk szemügyre, akik Tibet területén, az indiai határ közelében szállítottak le fontos utánpótlást a határon szolgálatot teljesítő kollégáiknak, ami azért számít érdekes fejleménynek, mert ezt hagyományosan all-terrain járművekkel oldják meg. A katonák exoskeleton alkalmazásával voltak képesek célba juttatni a nagyobb szállítmányt, ezzel alaposan lerövidíttették a szállítási időt, ezzel egy időben pedig felkeltették a nemzetközi sajtó figyelmét.


A hivatalos forrás (amelynek révén a fenti videót is megtekinthetjük) nem közölt fontos technikai részleteket a fejlesztéséről, egyelőre tehát ennek puszta létezése számít kiemelt hírnek. A felvételen látható súly ugyan önmagában nem tűnik extrémnek, viszont mindezt nagy magasságban, egy 4000 méter feletti helyszínen sikerült megoldani, ahol a fizikai munka és a nagyobb teher cipelése nem tartozik a kényelmesen megoldható feladatok közé – ezt minden alkalommal speciális feltételek között, szigorú szabályok mellett oldják meg, a balesetek pedig sokszor nem elkerülhetők. Érdemes azonban megemlíteni, hogy korábban (más helyszíneken) már bemutattak hasonló fejlesztéseket, amelyek akkumulátorra támaszkodva biztosítják az akár 70 kg körüli teher viszonylag könnyű cipelését.

A várakozások szerint a következő évtizedben már az ehhez hasonló megoldások lesznek jelen a hadszíntereken, így alaposan megváltozik a harc jellege.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csucse #9
    Pl vírus genomot is igen ügyesen tudnak már ők is módosítani...
  • Tntmaxy #8
    Hát nem egy David Goggins motivációs videó, viszont Peterdi Pál (rip) PÁF műsorába elment volna. :)
  • Nos #7
    Hat ez eleg jo, szegenyek jarni is alig birnak benne.
  • Savaran #6
    Ghána is szuperkatonát fejleszt "Nem nagy nem kici pon jó"

    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2021.02.25. 16:17:15
  • Lunki88 #3
    Nekem is egyből Gray Fox jutott eszembe az exoskeleton hallatán. :D
  • CrazyAchmed #2
    directed by hideo kojima
  • Cat #1
    Ez elég fontos most nekik, az indiaiakkal is összekaptak egy lakatlan területen, volt pár tucat halálos áldozat.