Berta Sándor

1 terabájtos SDXC-kártya a Lexartól

A gyártó a piaci szereplők közül elsőként kínál ekkora tárolókapacitású memóriakártyát.

A Lexar bejelentette a világ első 1 terabájtos SDXC memóriakártyáját. A termék hivatalos neve Professional 633x és támogatja az UHS-I szabványt. Ez azt jelenti, hogy az adattároló maximum 95 MB/s-os sebességgel olvassa és 70 MB/s-os sebességgel írja az adatokat, mindez pedig tökéletesen megfelel akár a 4K-videók rögzítésére is.


Az új termék már kapható a boltokban és az ajánlott ára az Amerikai Egyesült Államokban 499,99 dollár. Az 1 terabájtos változat mellett vannak további verziók is, amelyek közül a legkisebb 16 gigabájtos, a legnagyobb pedig 512 gigabájtos. Joey Lopez, a Lexar marketingmenedzsere rámutatott, hogy az első 1 gigabájtos SD-memóriakártyát körülbelül 15 évvel ezelőtt mutatták be. Amennyiben ez a trend tovább folytatódik, akkor az első petabájtos memóriakártya körülbelül 2034-ben kerülhet kereskedelmi forgalomba.

Érdekesség, hogy a SanDisk már 2016 szeptemberében bemutatott egy 1 terabájt tárolókapacitású SDXC-memóriakártyát, de a termék soha nem került sorozatgyártásba. Ezért a Lexar lett hivatalosan az első gyártó, amely ilyen tárolókapacitású memóriakártyával jelentkezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csicso82 #1
    500 dollár egy SD kártyáért, akármekkora is túlzás.