Spencer

A SanDisk 1 GB-os SD kártyát jelentett be

A SanDisk bejelentette, hogy megkezdte 1 GB tárolókapacitású SD (Secure Digital) memóriakártyáinak tömeggyártását és amennyiben minden jól megy, akkor ezen új termékek még ebben a hónapban világszerte megvásárolhatóak lesznek.

Mint ismeretes, SD kártyákat elsősorban digitális fényképezőgépekben, illetve kéziszámítógépekben használnak. A most bejelentett 1 GB-os memóriakártyán a gyártó szerint körülbelül 2000 darab 1600 x 1200 pixeles felbontással rendelkező digitális fénykép, kilencórányi MPEG4 videóanyag, illetve tizenhat órányi MP3 zene tárolható.

Bob Goligoski, a SanDisk szóvivője az újdonság konkrét árával kapcsolatban egyelőre nem tudott nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy nagyjából 500 dolláros, vagyis mintegy 104 ezer forintos árcédulára lehet számítani. Az egyik japán számítástechnikai kereskedés egyébként január végi teljesítéssel már most felvesz rendeléseket az 1 GB-os kártyára, mely a vastagabb pénztárcájú vásárlók körében minden bizonnyal nagy sikernek örvend majd.

Az első, kereskedelmi forgalomban is kapható 1 GB-os kapacitású Secure Digital memóriakártya hivatalos bejelentésére most több mint egy évvel azt követően került sor, hogy bemutatták a világ első működőképes 1 GB-os SD kártya prototípusát. Emlékezetes, hogy az elsősorban a Panasonic márkáról ismert Matsushita Electric Industrial a 2002 októberében Japánban megrendezett Ceatec szakkiállítás keretein belül mutatta be a legelső 1 GB-os SD kártyát. Ezt követően 2003 márciusában a németországi CeBIT kiállításon a SanDisk is bemutatta első 1 GB-os SD kártya prototípusait, amikor is a cég képviselői ígéretet tettek arra, hogy a nagy kapacitású új kártyák már 2003 harmadik negyedévében meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban, erre azonban végül is nem került sor. A Matsushita egyébként várhatóan az év közepe előtt kezdi meg első 1 GB-os SD kártyája forgalmazását.

A Sony kínálatában egy ideje már fellelhető 1 GB-os Memory Stick memóriakártya, a Fuji Photo Film pedig várakozások szerint rövid időn belül piacra fogja dobni első 1 GB-os XD kártyáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #4
    1 giga SD :PP nem rossz
  • Darth Sith #1
    jó cucc, csak kicsit drága. :)