Gyurkity Péter

SanDisk: 200 GB-os microSD okostelefonokhoz

A kapacitásra helyezi a hangsúlyt a SanDisk, amely már a 4K-tartalmak elterjedésére készül.

Az okostelefonok kapcsán egyre gyakrabban merül fel az alapértelmezett módon elérhető belső tároló kicsinek bizonyuló kapacitása, illetve a további bővítés lehetősége, ahogy a felhasználók egyre több tartalmat rögzítenek és tárolnak hordozható készülékeiken. Most a SanDisk igyekszik megkönnyíteni dolgunkat, mégpedig egy minden eddiginél nagyobb példánnyal.

A gyártó az MWC alatt jelentette be az Ultra microSDXC UHS-I card Premium Edition elkészültét, amely a cég meglévő családját bővíti ki. Az új microSD kártya az eddig nem elérhető 200 GB-os kapacitást kínálja a felhasználóknak, akik eddig kénytelenek voltak megelégedni a 128 GB-os változatokkal – ezeket persze a legtöbb esetben a csúcskategóriás, zászlóshajónak szánt okostelefonokhoz párosították, de sokan tartottak igényt a nagyobb kapacitásra az olcsóbb készülékeken is. Furcsa helyzet állt elő, hiszen a most bemutatott Galaxy S6 és S6 edge például nem kínál ilyen bővítési lehetőséget a vastagabb pénztárcával rendelkezőknek.


A tárolóhely iránti igény folyamatosan erősödik, ennek a 4K-tartalmak elterjedése is újabb lökést ad, dacára annak, hogy immár szinte minden gyártó és szoftveres platform kínál valamilyen felhő-szolgáltatást, amely alternatív megoldást hivatott kínálni a problémára. A SanDisk mindenesetre nemcsak a kapacitás, de az átviteli sebesség terén is igyekszik kielégíteni az igényeket, az új kártya például másodpercenként 90 MB-ot küld át, ami szerintük átlagosan 1200 fotónak felel meg. Ehhez kiegészítő alkalmazások társulnak, amelyek révén folyamatosan figyelemmel kísérhetjük a telefon memóriaszintjét, automatikusan a kártyára irányítva a tartalmak egy részét, mielőtt a belső tároló kifogyna a rendelkezésre álló kapacitásból.

Az új kártya nem éppen olcsó, induló ára 400 dollár, megjelenése a második negyedévben esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #8
    Dehogy. Még ha elég gyors lenne is (nem az), akkor sem bírná a terhelést. Gyorsan elérné a megadott újraírási maximumát csak Windows-t futtatva róla..
  • aru #7
    Biztos ott voltál! Ha egy adapterből való kihúzásánl eltörik akkor ott a kártya a szar! Érdekes, hogy kingston kártyáim még sosem törtek el.
  • Inquisitor #6
    Érdekes, 200GB? Ezek szerint jó részét hibajavításra félreteszi, mint sok SSD-nél szokták?
    Tehát valójában 256GB, de 56GB elmegy élettartam növelésére.

    Gondolom ez az SD kártya hattyúdala, hiszen jönnek ki az SSD-vel vetekedő új flash memória technológiák, lásd telefonokban az eMMC leváltása.
  • Tinman #5
    "ssd helyettesítve"

    :-DDDD

    Ez jó. Egy lassúszar microSD-t (10MB/s) összevetni egy SSD-vel (450MB/s+).
  • Gery13 #4
    minek? miért? elfogadja-e?
    ha kettétörik, egy kevlár bevonat kellene rá, ami a melegedést is megoldja.
    veszel 5-t és van egy tera tárhelyed.
    ssd helyettesítve.
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Van egy érzésem, hogy nem a kártya volt a hibás :-P
  • leobarnat #2
    Ilyen kis sérülékeny szart teszel bele a telóban / tableten és soha sem kell kivenni, főleg zenére. Arra kitalálták az USB adat madzag, vagy a kék fogat ( :D ).
  • aru #1
    Minek? Pár hete húztam ki egy 8GB-os mikro SD-t egy SD adapterből és kettétört... pont SanDisk volt. Szerencsére csak zene volt rajta. Ilyen kis sérülékeny szarra lesz aki rátárol 200 GB-ot?