Franczy

Wi-Fi kompatibilis SD kártyát fejleszt az Intersil

A különböző vezeték nélküli eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Intersil képviselői a napokban bejelentették, hogy a cég mérnökei a SyChip szakembereivel karöltve egy olyan speciális Secure Digital (SD) kártya kifejlesztésén munkálkodnak, mely kártya révén a különböző gyártmányú kéziszámítógépek pillanatok alatt 802.11b vezeték nélküli hálózati képességekkel lesznek felruházhatók. Az Intersil képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Palm, a Hewlett-Packard, valamint az egyéb gyártók által forgalmazott, SD bővítőhellyel rendelkező kéziszámítógépek egytől egyig kompatibilisek lesznek a vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújtó speciális kártyával. Az Intersil újdonsága jelenleg még fejlesztés alatt áll, azonban amennyiben minden jól megy, akkor a kéziszámítógépek gyártásával foglalkozó cégek már az idei év utolsó negyedévében megkezdhetik a tesztelését, jövőre pedig a kereskedelmi forgalomban is megjelenhet.

Szakértők szerint az Intersil által fejlesztett vadonatúj, 802.11b vezeték nélküli hálózati szabvánnyal kompatibilis Secure Digital kártya mind a kéziszámítógép gyártók, mind a felhasználók számára jelentősen megkönnyítheti a parányi mobil eszközök összecsatlakoztatását. Jelen pillanatban mindössze pár olyan kéziszámítógép van forgalomban, mely integrált vezeték nélküli megoldásokkal rendelkezik, és elmondható, hogy ezen eszközök jelenleg messze a legdrágábbak. Az Intersil új SD kártyája révén a vezeték nélküli hálózati szolgáltatások opcionális megoldássá válhatnak.

Az SD kártyákat és SD bővítőhelyeket az eddigiekben elsősorban a cserélhető adattároló eszközök esetében használták, azonban az új SDIO (Secure Digital Input-Output) specifikációk idén januárban történt elfogadását követően SD fronton nyitva áll az ajtó vezeték nélküli hálózati eszközök és a GPS (Global Positioning Systems) berendezések előtt is. A kéziszámítógépek esetében használatos vezeték nélküli hálózati megoldások esetében jelen pillanatban két főbb technológiáról beszélhetünk, név szerint a 802.11b-ről (Wi-Fi), illetve a Bluetooth-ról. A Wi-Fi technológia révén a felhasználók közel 100 méteres körzetben összekapcsolhatják egymás notebookjait, illetve kéziszámítógépeit, míg a konkurens Bluetooth technológia csak mintegy 10 méteres körzetben használható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!