Gyurkity Péter

Jön az 512 GB-os microSD

Nincs megállás a kapacitás növelésében, még több adatot tárolhatunk az apró kártyákon.

Az okostelefonok és táblák elterjedésével, valamint a még nagyobb felbontáson tárolt mozgóképes anyagok népszerűvé válásával a felhasználók tárolókapacitás iránti éhsége csillapíthatatlannak tűnik, ezt a lehetőséget pedig a gyártók nem is hagyják ki. Most újabb mérföldkő eléréséről számolhatunk be.

A brit illetőségű Integral Memory jelezte, hogy elkészültek saját 512 GB-os microSD-kártyájukkal, ez pedig elsőként jelenhet meg a kereskedelmi forgalomban. A vásárlók oldalán mindössze arra lesz szükség, hogy az adott készülék megfelelő módon kezelje a microSDXC-szabványt, ez pedig ma már az androidos telefonok és táblák nagy része, valamint a Surface Pro termékek számára sem jelent gondot. Az átviteli sebesség felső határa 80 MB/másodperc, ami nem tűnik túl nagynak, itt azonban nyilván a kapacitáson van a hangsúly, a kártya pedig mindenképpen lehetővé teszi majd a 4K-felbontású videók megfelelő rögzítését.

Az árról egyelőre nem tettek említést, ez azonban valószínűleg nem lesz túl kedvező. Érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy az eddigi csúcstartó, 400 GB-os tárolóhelyet kínáló példányok sem váltak kifejezetten olcsóvá, ezek még mindig 250 dollár körüli áron futnak (legalábbis a bevásárlóközpontok területe iránt is egyre jobban érdeklődő Amazon oldalán), arról nem is beszélve, hogy a gyártók számára itt elsősorban a rekorddöntéssel kapcsolatos kérkedésről beszélhetünk, ami az ár-teljesítmény mutatók jelentőségét némileg lecsökkenti.

2018 során eldől majd, hogy a megfelelő kereslet is megtalálható lesz-e a piacon, bár a jelenlegi trend alapján ezzel valószínűleg nem lesznek komolyabb gondok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    valami fedélzeti kamerába, otthoni secu kamerába tökéletes.
    De telefonon fájlokat tárolni ez azért elég gyengécske sebesség....
    Amúgy meg mit értünk "átviteli sebesség" alatt? :D

    UFS 2.1 350 megával is olvas, és vagy 150-nel ír. De hallani ilyen 500-600 megás sebességeket is

    UFS 3.0 esetén meg már gigabájtokkal dobálóznak..

    Szóval számítógép/telefon esetén én maradnék a beépített tárolók mellett...