Gyurkity Péter

Tovább erősödik az Android és az iOS

Ezt látja a Kantar, miközben a Microsoft lassan megszabadul a Lumia névtől.

A Kantar Worldpanel közvetlenül az új iPhone okostelefonok bemutatója előtt tette közzé legfrissebb felmérését, amelyben a júliusban lezárult három hónapos időszak fontosabb adatait elemzik ki. Ebből kiderül, hogy az Android és az iOS is erősödni tudott, a többiek pedig tovább gyengültek.

A mobil operációs rendszerek piacának letisztulása tehát folytatódik, itt egyhamar nem számíthatunk arra, hogy egy életképes harmadik jelölt kikezdi a két nagy előnyét. Jó példa erre, hogy az amerikai piacon éves szinten az iOS javulást mutatott, az Android csak egy picit csökkent, eközben pedig a Windows folytatta mélyrepülését. Odaát az iPhone 6s volt a legnépszerűbb készülék, az eredeti iPhone 6 pedig a hatodik helyre volt jó ezen időszakban. Az Egyesült Királyságban még nagyobb az Apple részesedése, itt az iOS már 38 százalékot mutathatott fel, miközben a Windows 12-ről esett 4,3 százalékra. Franciaországban jóval egyértelműbb az Android egyeduralma, a Google itt már csaknem 80 százalékot mondhat magáénak.

A német piacon még inkább megközelíti a 80 százalékot az Android aránya, az iOS itt 15,2 százalékkal volt kénytelen megelégedni a három hónap alatt, míg a Windows a maga 4,8 százalékával lett harmadik. Spanyolországban már 90 százaléknál tart az Android, míg Olaszországban ez a mutató 82,5 százalékon állt – itt volt egykor a legmagasabb a Windows (Phone) aránya, az egy évvel korábbi 14,5 százalék helyett azonban már csak 4,7 százalékot ért el a Microsoft szoftvere. Ausztráliában némileg kiegyensúlyozottabb a helyzet, hiszen az Android 60,2 százalékon áll, az iOS ezt 35,2 százalékkal követi (a Windows pedig alig 2,9 százalékon mutatott fel).

Egy szemfüles felhasználó időközben észrevette, hogy a Microsoft amerikai online boltjában már eltűnt a Lumia készülékek kategóriája. Az eredeti hír felbukkanásakor az Egyesült Királyságban továbbra is megtalálható volt ez a hivatkozás, ez azonban hamarosan szintén eltűnt, hogy átadja helyét a cég oktatási szoftvereinek boltját megnyitó linknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UUUU #37
    Orulok, hogy magadra ismertel a jellemzeseddel. A segg hizelgo rad nezve.
  • T2k #36
    Az lett volna az irónia, hogy hülye vagy ehhez a kérdéshez is mint a segg de azért belepofázol?
  • fonak #35
    Elég óvodás dolog ilyen erős érzelmekkel vitatkozni ebben a témában, nem? :D
    Én mondjuk őszintén sajnálom, ha a piacon csökken a szereplők száma, és szerintem a Microsoft kudarcát az okozta, hogy a divatp.csáknál és férfi megfelelőiknél csak az alma rúghatott szóba a fanboyoknál pedig csak a droid, ennyi. Egyszerűen nem maradt a Windows Phone-nak tér, nem volt "menő", ezért nem fejlesztettek rá elegen stb. Főleg a legfontosabb piacokon, Mo-n pl. elég sok ember vett windowsos telefont pár évvel ezelőttig (ismeretségi körben), de hát mi nem számítunk.
  • UUUU #34
    Kiashatnad a fejed a homokbol. :DDDD

    https://www.statista.com/statistics/276623/number-of-apps-available-in-leading-app-stores/
  • M2 #33
    Lám, például az irónia szónak is megtanulhatnád a jelentését.

    Meg megint ezek az ovis dumák tőled: "az ótvar fos az te vagy".

    Ezek után sejtem, milyen csúcsszuper programokra célzol: pukizós, kakakenős, cicaugratós, kiszínezős, vonattologatós... :-)
  • M2 #32
    Nem lenne rossz, ha tudnál mondjuk magyarul. Esetleg szöveget is értelmezni.
    Segítek egy aprósággal:
    a "hozzád hasonló" nem azt jelenti, hogy téged konkrétan.
    Érted-e?

    Az "érveid" meg annyira gyerekesek, el is csodálkoztam, hogy már az ovikban is van ingyen wifi a gyerekeknek. Lásd: "az én tudásom nulla a témában akkor a tied mínusz végtelen". Hány éves vagy te, hat?
  • T2k #31
    Jaaa, hogy nálad a betonhülyeség lenne az irónia?
    Nem úgy VOLT rá, hanem most van annyi. És ezek között rengeteg kiváló program akad. A készülékekkel pedig nem volt különösebb hw gond, sőt.
    Ezek után teljesen egyértelműen bebizonyosodott, hogy az ótvar fos az te vagy. És ez nem irónia.
  • T2k #30
    Ha az én tudásom nulla a témában akkor a tied mínusz végtelen.
    Az MS pedig soha nem nevelt engem ki semmire sem, de a te idióta világodban ez úgysem érthető.
  • tomboy013 #29
    Ne zavarjon, hogy 2000 óta van hordozható eszközre szánt operációs rendszerük... 16 év alatt eddig sikerült jutni.
  • UUUU #28
    Latom, nem erted az ironiat.
    800k app meg ugy volt ra, hogy a tobbseguk, egy ruppot nem ert, ahogy a telefonjaik sem.
    Egy otvar fos az egesz wp.