Ötvös Tibor

Feltámadt a Shadow of the Eternals


Három éves szünet után ismét megmutatta magát a két sikertelen gyűjtőkampánnyal megáldott Shadow of the Eternals.

A Kickstarter világában viszonylag sok projekt szerez támogatást magának - persze ehhez az is kell, hogy komolyan lehessen venni magát az ötletet. Így például aki egy független Star Wars játékra fizet be, az csak magára vethet. Mindenesetre eme világban is akadnak olyanok, akiknek nem jön össze a kitűzött cél. Ilyen az Eternal Darkness folytatásának kikiáltott Shadow of the Eternals, mely már két sikertelen gyűjtést tudhat maga mögött. Az elmúlt három évben éppen ezért nem is nagyon hallottunk a címről, de a héten végre ismét életjelet adott magáról a program.

A leírás szerint a Shadow of the Eternals nagyon hasonló világot kínált, mint tette azt a GameCube-klasszikus elődje, azaz a történelem különböző korszakaiban kaptunk egy-egy hőst és velük kellett kalandozni az adott korban. Az eredeti játék fontos alakja volt Denis Dyack, az Eternal Darkness rendezője, aki elindította a második részre is a gyűjtést. Azonban Dyack neve ma már cseppet sem cseng olyan jól, mint korábban és ez elsősorban a Silicon Knights csapata körüli botrányoknak köszönhető. Nem elég, hogy az Eternal Darkness után jött a hatalma buktának számító Too Human illetve a szintén nem túl acélos teljesítményt produkáló X-Men: Destiny, mindezt pedig megkoronázta egy per az Epic-kel. Utóbbi győzött, üzleti titok megsértése és szerződésszegés miatt 9,2 millió dollárt fizetett a csapat.


De térjünk vissza a játékhoz. A Shadow of the Eternals a Silicon Knights hamvaiból kiemelt új csapat, a Precursor Games első alkotásának lett szánva, ám elsőnek a kitűzött 1,5 milliót, majd a másodjára elindított 750 ezer dolláros kampányt sem sikerült sikerrel abszolválni. Ezután gyerekmolesztálás miatt Dyack börtönbe került és ezért szinte mindenki temette a játékot. 2013 szeptemberében maga a csapa is bejelentette, hogy nem tudni mi lesz a folytatás... és így jutunk el a mostani hétig, amikor is Dycke a Youtube-on futó Quantum Tunnel podcast vendége volt és itt jelentette be hivatalosan is a Shadow of the Eternals "feltámadását".

Dycke a játék sikertelen kampányának okaként egyébként az etikátlan újságírást nevezte meg, ami elég meglepő. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy milyen sikerrel tér vissza a játékvilágba a Shadow of the Eternals és ezúttal sikerül megtalálni a célközönségét. Az új trailer izgalmas és látványos, így talán meg is van most az esély arra, hogy el is készül a program.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anubys #6
    Azt hiszem, kevesen ismerik a hozzászólok közül az Eternal Darkness -t, ami anno egy remekmű volt -máig a legjobb horror-élményem-, és aminek ez a "folytatása", az eredeti készítőkkel.
    Én remélem, azt fogja hozni, nem az Undying-ot. :)
    ...és nem, nem sétaszimulátor.
  • Fbn Lx #5
    jé, nekem is az undying ugrott be róla, szintén ezért fogott meg. Reméljük tényleg hozni fogja.
  • sárkánylovag #4
    A mozgásból nekem is az jött le hogy JAJJ csak ne egy újabb sétaszimulátor legyen, pont annyira jellegtelen a mozgása...
    Gothic 2 t juttatta eszembe ha eltekintünk a hibáktól...
  • Voltan #3
    Meg a szinkron borzalmas. Egy talicska hód hitelesebb alakítást nyújtana.

    Mindezek ellenére tetszik, van egy kis Undying hangulata, amit igazság szerint nem nagyon éreztem az eredeti óta.
  • Fbn Lx #2
    hangulatos, tetszik
    viszont kellemetlen nézni, hogy a karakter úgy mozog, mintha lefosta volna a bokáját és szégyellné magát miatta
  • grebber #1
    Atomzsír!!! A kezdetek kezdetétől figyelem azt a projectet!