Ötvös Tibor

Consortium: The Tower - a Deus Ex és Die Hard szerelemgyereke

Egy sci-fi környezetbe oldott Drágán add az életed lesz a Consortium: The Tower, melyhez a szükséges pénzt már gyűjtik a fejlesztők.

Viszonylag kevesen ismerik a Consortium nevet kapott sci-fi akciójátékot, mely most mégis folytatást kap. A The Tower alcímet kapott részhez a szükséges pénzt a Fig oldalán szedte össze az eredetit is készítő Interdimensional Game csapata és éppen ezért most már biztosan el is fog készülni. Így úgy döntöttünk, érdemes bemutatni a jelen állás szerint Des Ex környezetbe oltott Drágán add az életed alapfelállást. A sztori szerint ugyanis egy torony legfelső szintjére kell feljutnunk és ehhez bármilyen eszközt bevethetünk.

A The Tower egyedisége egyébként éppen abban rejlik, hogy ezt számos módon érhetjük el. Akár beszélgetések útján is elérhetjük a célunkat, azaz egyetlen gyilkosság nélkül is feljuthatunk a tetőre. Persze lopakodó üzemmódba is kapcsolhatunk és ekkor azért ésszel kell mozognunk a területeken, mert az ellenfeleink nem ostobák. De bevethetjük Rambo-személyiségünket is és kiirthatunk mindenkit, aki az utunkba kerül. A választás csak rajtunk áll.


A projekt első vázlatai alapján az eredeti alkotás rajongói nem is sokat gondolkodtak és hamar összedobták a 300 ezer dolláros összeget - igazából már túl is lépték azt 20 ezer dollárral. A játékban ráadásul a szakma bizonyos képviselői is látnak lehetőséget, hiszen a legfontosabb befektetője és támogatója a programnak a BioWare alapítója, Dr. Greg Zeschuk ami azért nem rossz ajánlólevél.

A játékmenetben kiemelt szerepet kapnak majd a különböző eszközök, melyek segítségével hatalmasakat tudunk például ugrani is. A Consortium: The Tower első körben 5-7 órányi játékidőt kínál, ami azonban csak a 60-70 százalékát fedi le a játéknak. Így másodszorra, ismerve a történet fő vonalát már sokkal bátrabban kalandozhatunk el a melléképületekben és nézhetjük át az egész tornyot. A játék elvileg 2018 első felében jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    Vagy komolyan gondolták, hogy az ősDeus Ex-re akar hasonlítani...
  • ugh #1
    1:20 korul az a foszer elegge erdekesen kozlekedik.
    Remeljuk ez csak beta elotti, beta elotti, beta proto...