Ötvös Tibor

Vampyr - bemutatkozott a Life is Strange utódja


A Dontnod Entertainment bemutatta hivatalosan is Vampyr címet visel alkotását, mely semmiben nem hasonlít a csapat korábbi játékaira.

A Dontnod Entertainment bemutatkozó alkotása, a Remember Me remek debütálás volt, bár anyagilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - legalábbis a kiadó Capcom szempontjából. Személy szerint minden percét élveztem a kalandnak és tetszettek a különböző játékmeneti megoldások is. A Life is Strange első évada ezután már meghozta a csapat számára a várva várt sikert és hírnevet - tegyük hozzá, hogy teljesen megérdemelten.

Épp ezért a tavaly bejelentett új projekt, a Vampyr kapcsán elég komolyan a személyes elvárásaim és reményeim szerint meg is felel mindnek a projekt, melyről a mai napon elég sok új információt kaptunk és megérkeztek az első képek is. A Vampír 1918-ban Londonban játszódik, hőse pedig a világháborús veterán Jonathan E. Reid, aki hazatérvén a harcokból szembetalálja magát a vámpírizmussal. A program lényegében azt mutatja be, hogyan küzd meg a gyilkolással egy alapvetően nemes értékeket valló ember.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide!

A Vampyr világában pusztít a spanyol nátha és ez jól fedi a cselekedeteinket, azonban még így is nagyon meg kell gondolnunk kit és mikor teszünk el láb alól. Vérre ugyanis szükség van, de nem mindegy kitől vesszük azt magunkhoz. A Vampyr világában aki meghalt az végleg halott marad, a helyén nem tűnik fel másik NPC és bizony hamar híre megy a rejtélyes eltűnéseknek. A fejlesztők szerint nagyban befolyásolja a történetet és a karakter életének alakulását az a tény, hogy kit, mikor és hol kapun kel vagy kit hagyunk életben.

Éppen ezért stratégiát kell kialakítani és ez igazi vadászatnak ígérkezik. Az áldozataink életét fel kell térképezni, megismerni a mindennapjait, az ismerőseit és hogy mennyire tűnne fel bárkinek, ha nyoma veszne. Egy rossz lépés és máris nyomunkba erednek a vámpírvadászok, akik kemény kihívást jelentenek annak ellenére, hogy az összes ismertebb vámpírképesség a rendelkezésünkre áll majd a valós időben zajló harcokban.

A Vampyr továbbra is nagyon izgalmas kalandnak tűnik és a Dontnod Entertainment láthatóan sokat merített a Vampire: The Masquerade világából. Ezért azonban csak hálásak lehetünk, hiszen a jelek szerint nem készül új rész utóbbiból, így a rajongók bizonyára örömmel vetik majd magukat bele a Vampyr világába - 2017 végén, hiszen nagyjából ekkora datálja a megjelenést a csapat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #1
    Várós.