Ötvös Tibor

Shadow Warrior 2 előzetes


A Flying Wild Hog a Shadow Warrior sikere után már javában készíti a folytatást, ami nagyobb, brutálisabb és változatosabb lesz elődjénél.

A Flying Wild Hog 2013-ben dobta piacra a 3D Realms klasszikus FPS-ének feldolgozását. A Shadow Warrior remake sikere számomra kimondottan meglepő volt, hiszen bár izgalmas kis program volt már a maga korában is, de bátor vállalkozásnak tűnt a Call of Duty uralta piacra egy, kimondottan retro-élményeket kínáló FPS-sel belépni. Ám a számításuk bejött olyannyira, hogy a lengyel csapat mára nagyjából négyszer akkora stábbal dolgozik, mint a Shadow Warrior megjelenése előtt. És ez a nagy tábor mind a második részen tevékenykedik.

A Shadow Warrior 2 legnagyobb újdonsága, hogy a pályákat folyamatosan újragenerálja majd minden egyes induláskor. Pawel Kowalewski dizájner elmondása szerint minden egyes szakaszt 2-3 meggenerált pálya alkot majd, melyeket a 200 négyzetméteres összterületből szed le a program. Mivel ugyanazon területből szedi le a szekciókat, így minden pálya ismerős lehet majd, ahogy az ellenfelek is. Azonban minden egyes kezdéskor más irányból érkeznek az ellenfelek, más lesz a terület elosztása... például egy falu elsőre lehet szép rendezett, ám a következő betöltéskor már lerobbant épületek várnak, erdős területekkel.


De változnak majd az ellenfelek és a különböző felvehető eszközök is az első részhez képest. Számos új ellenfelet kapunk majd, akiket természetesen egyedi megoldásokkal ölhetünk meg. Például a Szamurájokra nem nagyon hatnak a közelharci fegyverek, a kígyónők szinte észrevétlenül és fürgén kúsznak a közelünkbe és a mini-főgonoszok komoly kihívást jelentenek majd egy-egy szakasz lezárásakor. Ami nem változott, az a játékmenet.

A Shadow Warrior 2-ben ismét a pörgős akciókon lesz a hangsúly és természetesen ismét elképesztő mennyiségben támadnak majd ránk az ellenfelek. Viszont jóval nagyobb szerepet kapott a közelharc és ehhez a megszokott katana mellett kapunk még egy Farkas-szerű karmot is. Szintén fontos lesz a mágia, ahol a megszokott erőlökés és időmegállítás mellett lesznek egyedi és izgalmas varázslatok is. Például a tüskék, melyeket megidézve szó szerint felnyársaljuk az ellenfeleinket.

A Shadow Warrior 2 méltó folytatásnak tűnik, hiszen a grafika is nagyon sokat változott az elődhöz képest, illetve a különböző játékmeneti elemek is jól egészítik ki a színtiszta öldöklést. A program még nem kapott megjelenési dátumot, de idén szinte biztosan elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!