Berta Sándor

Szigorít az online cenzúrán Oroszország

A módosításokra néhány hónappal a közelgő parlamenti választások előtt kerül sor.

Alekszandr Basztrikin, az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság (SZK) vezetője kifejtette, hogy a helyi hatóságoknak a jövőben bírósági ítélet vagy engedély nélkül is törölniük kellene a különböző sajtóorgánumokban és internetes portálokon megjelenő szélsőséges vagy annak minősített tartalmakat. Az internetes cenzúra szigorítása különösen azért érdekes, mert Oroszországban szeptemberben tartják a parlamenti választásokat. Basztrikin úgy vélte, hogy az állam csak akkor tud hatékonyan védekezni a kívülről irányított szélsőségesekkel szemben, ha a tervezetet bevezetik. Minden esetben a szerzői jogi tulajdonosoknak kellene bizonyítaniuk, hogy az ő anyagaik nem szélsőséges tartalmak.

Basztrikin azt is sürgette, hogy minden vallási közösséget meg kellene vizsgálni az esetleges szélsőséges tendenciákkal kapcsolatban. A holokauszt tagadása mellett azokat is büntetnék, akik a Krím-félsziget 2014-es annektálását bírálják. Basztrikin hivatala gyakorlatilag államügyészségként működik és követlenül Vlagyimir Putyin orosz elnök irányítása alá tartozik.

Az állami ellenőrzés folyamatosan nő Oroszországban. Az orosz államnak egy a közösségi oldalakat figyelő szoftver segít a demonstrációk megakadályozásában. Az orosz belügyminisztérium megpróbál fellépni a Tor ellen is, miközben az új helyi médiatörvény miatt a külföldi kiadók elmenekülnek az országból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TOR-rent #6
    És tessék mondani a szigoruk már elérte a TOR hálózatot is ?



  • caius marius #5
    A kérdés az, hogy most potosan melyikre is gondolsz?
  • JimKirk #4
    Rassija!
    Utoljára szerkesztette: JimKirk, 2016.04.19. 15:55:12
  • dartois83 #3
    Minden viszonyítás kérdése, az oroszbarát trollok is elszabadultak idehaza. Kérdés, kinek az érdeke egy autoriter államot isteníteni idehaza, akiktől sosem számíthattunk semmi jóra.
  • Garfield #2
    Ez is csak aljas nyugati propaganda!!!444!!!
  • arty #1
    Hanyatló nyugat!