MTI

Időnként lekapcsolnák Oroszországot a netről

Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy időnként, rendkívüli helyzetekben lekapcsolják az orosz számítógépes rendszert a világhálóról - közölte értesüléseit a Vedomosztyi című orosz napilap.

A befolyásos üzleti-politikai napilapnak oroszországi kommunikációs rendszerek működtetőitől, internetszolgáltató cégek, és nem kormányzati szervezetek (NGO) képviselői számoltak be a tervezett lépésekről. Az egyik nagy oroszországi internetszolgáltató név nélkül nyilatkozó munkatársai azt mondták, hogy az orosz hatóságok rendkívüli helyzeteknek tekintenék az országon belüli tömeges tiltakozó akciókat és a katonai műveleteket is.

Az orosz nemzetbiztonsági tanács Vlagyimir Putyin elnökletével hétfőn vitatja meg az internetről való leválás lehetőségét. Az orosz kommunikációs és távközlési minisztérium tisztviselői beszámolnak a testületnek a júniusban tartott gyakorlatokról, amelyek során tesztelték az internet folyamatos működését Oroszország területén, és azt, hogyan akadályozzák meg a "barátságtalan céltudatos lépéseket" - írta a Sanoma csoport lapja, amely a brit Financial Times, valamint az amerikai The Wall Street Journal közreműködésével jelenik meg Oroszországban.

A Vedomosztyi szerint a nemzetbiztonsági tanács ülésén az internet oroszországi hálózatának önállóságát célzó döntéseket hoznak majd, és határoznak az orosz rendszer a számítógépes világhálóról való lekapcsolásáról. Egy internetszolgáltatónál elmondták, hogy a lekapcsolás műszaki kivitelezése lassú és nagyon bonyolult, de a kormányzati tisztviselők 2015 elejére már készen akarják látni a megoldást.

Az orosz nemzetbiztonsági tanács arról is tárgyalni fog, hogy az állam ilyen esetekben átvenné az internetes tartománynevek (domainek) adminisztrációjának feladatát. Jelenleg Oroszországban ezzel egy társadalmi szervezet foglalkozik, az úgynevezett "nemzeti internet-domain koordináló központ".

A Vedomosztyinak nyilatkozó szolgáltató cég egyik munkatársa azt mondta, az orosz állam meg akarja védeni az országos rendszert attól, hogy az Egyesült Államok elszigetelhesse a világhálótól. Washington elvileg lekapcsolhatja Oroszországot az Internet Protocol (IP)-cím rendszerről, amelyet a számítógépek azonosítására használnak. A rendszert működtető Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) vállalatot az amerikai kormány megbízásából hozták létre. Moszkva azt szeretné, ha egy orosz hatósági szerv is képes lenne az IP-címek kiosztására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xerdi #19
    Az alábbi neked ment.
  • xerdi #18
    Én csak azt nem értem, mi értelme van neked magyarként bármelyik oldalra is odaállnod, pláne, ha az összes érved vissza is fordítható. Nagyvonalúan az USA számlájára írod az Arab Tavasz halálos áldozatait az adott országok rezsimjeit és az orosz közvetlen beavatkozások illetve elmúlt 60 év áldozataikat nagylelkűen kifelejtve.

    Hogy a Nyugat kivel áll szóba Ukrajnával, az nemcsak rajta múlik. Ukrajnában ilyenek vannak, a külpolitikának azokkal kell dolgozni akik jutnak.

    "Gondjuk van a túlnépesedéssel, így propagálják a melegházasságot"

    Muhaha, túlnépesedés hol keletkezik? Afrika, Dél-kelet Ázsia, Dél-Amerika. Mit számít az, hogy két new-yorki homokos összeházasodik? Ha nem tilcsákbea, akkor nyilván elvárt sőt kötelező.

    "Olyan dolgokat jelentenek ki, mint nem volt még olyan a második vh óta, hogy egy ország nyíltan megtámadja a szomszédját, elfoglaljon tőle területet, és a fejlett nyugati világ ne tegyen semmit."

    Hát igen, például az emlegetett Tibet. Bár te csak zsidózni szerettél volna. A lényeg, hogy az ajnározott Kína és Oroszország is ott van a szeren. Csak nekik vmiért most el van nézve. Szemezgess:


    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_1945%E2%80%9389

  • Papichulo #17
    csak mert betettek Amerikának, és basztak veszíteni egy háborúban.

    Ugye az megvan, hogy abban a haboruban a DPRK volt az agresszor es bar egy ENSZ koalicio harcolt ellenuk, a CCCP es a PRC nyiltan tett magasrol erre?!

    Belső v. külső segítséggel meghiúsítottak egy puccsot, majd jóban lettek a szovjetekkel [...] és máris ősellenségei az USÁNAK

    Ugye az megvan, hogy mindezek elott egy szovjetek altal tamogatott felkelessel dontottek meg az aktualis es USA-barat kubai elnokot?!

    egy ideje Larry King sem a CNNen, hanem a RTn vezet műsort ...

    Ugye az megvan, hogy Larry King nem poltikiai musort vezet, hanem a sporttal es a szorakoztato iparral foglalkozik?!

    Ugye az is megvan, hogy iden mar tobben mondtak fel a Russia Today (RT) csatornanal, azt hangoztatva, hogy ok nem hajlandok Putin hazugsagait terjeszteni?!

    Volt aki elo adasban:


    Sokkal durvább fazonoknak csápolnak olyanok (amerikaiak, eu, magyarok), akiknek itthon még a Jobbik is sok, a gárdákról már nem is beszélek.

    Ugye az megvan, hogy a szeparatistak oldalan sem keves nacionalista es naci szimpatizans harcol?! (Forras Forras Forras)

    Olyan dolgokat jelentenek ki, mint nem volt még olyan a második vh óta, hogy egy ország nyíltan megtámadja a szomszédját, elfoglaljon tőle területet, és a fejlett nyugati világ ne tegyen semmit.

    Forras? Nem lehet, hogy ok csak Europara gondolnak? Mivel itt tenyleg nem volt ilyen... az oroszok bezzeg most jo precedenst teremtettek... tobbek kozott a PRC-nek is, akinek mindig is fajt a foga Sziberiara.

    Nem azt mondom, hogy jopar dologban nincs igazad, de sokmindent mast egy erosen voros szemuvegen keresztul latsz :)
  • a.carkey #16
    Jaj már ... Ugye elkerülte a figyelmedet a tegnapi párezres moszkvai tüntetésen a szivárványos zászló?! :)

    Nemcsak fehér v. fekete valami.

    É-Korea pedig nem magától lett olyan, amilyen. Lehetett volna ott is értelmesebb szocializmust csinálni, ami mára felbomlott volna, mint a miénk nálunk vagy az egykori Szovjetunióban, csak amikor a legfejlettebb kórházukat még Rákosi Mátyás adományából építették fel, akkor úgy nehéz nyitni a világra, ha nincs miből és nincs fogadóképesség egy másként gondolkodó országra, csak mert betettek Amerikának, és basztak veszíteni egy háborúban. Nézd meg Kubát. A helyzet dettó ua. Belső v. külső segítséggel meghiúsítottak egy puccsot, majd jóban lettek a szovjetekkel (nem volt Castro szovjet barát, csak így alakult), és máris ősellenségei az USÁNAK, és kb. mindenkinek. Technikailag megállt 1962ben az idő, gyakorlatilag pedig olyan a mentalitásuk, hogy ami van valahogy nekik jó, és szarnak az egészre. Persze vannak jópáran, akik szeretnének menni, utazni, és nem lehet, jó cuccokban járni, menő műszaki kütyüket szorongatni, de ez mindenhol így van.

    Érdekes módon Kínával kapcsolatban az USA nem ennyire érzékeny, pedig Tibetben csináltak ők is pár érdekes dolgot. Csak mivel a gazdaságuk függ a kínaitól, csak az általuk fizetett ernyőszervezeteikkel pofáznak bele a levesbe, de valahogy kénytelenek jóban lenni velük, különösen úgy, hogy egy kínai-orosz szövetség is kovácsolódhat ha nagyon ugrál az USA. (Anno nem véletlenül vesztek össze a szovjetekkel, és nem véletlenül váltott az USA Tajvanról Kínára.

    Az oroszokkal kapcsolatban is ugye pont akkor lett balhé, amikor azok olimpiát rendeztek, és összegrindeltek pár feltörekvő gazdasági nagyhatalmat egy gazdasági szövetség keretein belülre, amely később keményen USA ellenes gazdasági szövetség is LEHETETT volna, és még lehet is, ha Putyin marad. Nem volt ez más Ukrajnában, mint megfélelmítés. Na ehhez még elég a médiafölényük (ők találták ki, nem véletlen), bár azért ez is átalakul, hisz egy ideje Larry King sem a CNNen, hanem a RTn vezet műsort ...

    És akkor a ruszki válaszon sem érdemes csodálkozni. A jelenlegi orosz vezetés nem kér a másságból, a globalizmus amerikai módjaiból. Egyelőre a lakosság sem. Úgy akarják tehát nyugatról megbuktatni Putyint, hogy a saját népe űzze el. (lásd a nyomi tüntetést tegnap). Ez egyelőre sikertelen. Az USA nem csinál mást, mint hogy ő legyen az utolsó ország, ahol kifogynak majd 1x a készletek, így fogja magát, és megszerez, gyűjt, fenyeget, zavarosban halászik, stb. Tök érthető. De az orosz ellenlépések is. Igazából nem zajlik más, mint a válság elodázása. Van egy totálisan debil elnökük, aki szerintem butább, mint ifj. Bush, pontosabban butább a stábja, mint Walkernak volt. Első évben Nóbel Béke díjat kapott, azóta pedig a lelkén szárad (persze, persze, nem ő nyomta meg a gombot, hanem a CIA, de mégis ...) jópár háború és több milla ember szenvedése Tunéziától-Szíriáig.

    Oroszország ÉS KÍNA! egyébként mindig akkor működött szarul, amikor nem erős kézzel kormányozták. (És ez sem miattuk volt így.) Erre megy ki az amerikai játék is.

    Az USAban demokráciának nevezik azt, ami tulajdonképpen nem más, mint a piac mindenáron. Gondjuk van a túlnépesedéssel, így propagálják a melegházasságot. Persze elé "kijevi típusú" mendemondát építenek fel, de kb. ez a lényege és oka. Gondjuk van a bevándorlással, így mit csinálnak? Mindent megtesznek MÁS országokban a kisebbségek, elnyomottabbnak tűnő valakik megsegítéséért (AI, TASZ, FASZ, stb.), HOGY MARADJANAK OTT, AHOL, ne jöjjenek el az ő országukba menekültként, bevándorlóként. (Európa detto.) De attól még ez a fajta demokrácia, ahogy Afrikában és a KKeleten nem működött, nem feltétlenül működne Oroszországban és Kínában sem. Akkora nem túl gazdag népességet kellene ugyanis demokratikus keretek között népművelni, ami a nagy számok törvénye miatt lehetetlen. Előbb utóbb ua lenne belőle, mint lett Líbiától-Szíriáig.

    Ukrajnában is, nézd meg kiknek csápolnak!? Sokkal durvább fazonoknak csápolnak olyanok (amerikaiak, eu, magyarok), akiknek itthon még a Jobbik is sok, a gárdákról már nem is beszélek. Olyan dolgokat jelentenek ki, mint nem volt még olyan a második vh óta, hogy egy ország nyíltan megtámadja a szomszédját, elfoglaljon tőle területet, és a fejlett nyugati világ ne tegyen semmit. Mindeközben egy izraeli nyel egyet, majd hatalmasat sóhajt jóval túl az 1947es területének határán Jeruzsálemben, valahol a Siratófal környékén ...
    Utoljára szerkesztette: a.carkey, 2014.09.22. 13:46:57
  • Tetsuo #15
    http://index.hu/kulfold/2014/09/21/tizezrek_tuntetnek_moszkvaban/
    Azért ott is van ellenhang, bár egy Oroszországban dolgozó angol kollégám szerint kevesebben tüntettek a fővárosban, kb. 3-4 ezren.

    Valójában Putyin ill. a hagyományos értékrend vesztésre áll, ugyanis a nyugati világrend jóval erősebb. Semmi esélye meggyőzni komolyabb tömegeket Európában vagy Amerikában, mert az ő propagandája nem olyan hatékony(an kártékony).
    Obama-Cameron-Merkel-Baroso bábok által promótált liberális mantrák sulykolása mögött nem látszik elsőre a diktatúra. Hasonlóan egy bedrogoztatott lány sem veszi észre előszőr, hogy megerőszakolták.
    A mostani orosz politika pedig abszolút nem hasonlít a kommunista időkhöz, mert ez inkább nacionalista, vagyis nyíltabb, karakánabb és talán igazabb. A hazátfosztó oligarchákat p*csán rúgják, a jegybankot és a pénznyomtatást nem adják ki másnak és az ország tényleg megpróbál független maradni - ehhez erős kéz kell.
    Magyarország már régen (1945-ben) feladta, teljesen behódolt. A rendszerváltás vicc volt -ugyanazok maradtak hatalmon csak más módszerrel-, Orbán harca az EU-val is vicc, hiszen egy előre koreografált szerepet játszik, a határok nem átléphetők. 1945 óta minden magyarországi kormány mögött egy érdek van; a nemzet, az ország tönkretétele a cél. Hogy emellett Orbán és a haveri kör megszedi magát és hogy van-e nemzeti italbolt, az lényegtelen. A nemzet haldoklik és nem anyagi oka van...

    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.09.22. 01:22:56
  • cylonflatus #14
    Azért nagyon nem ugyanaz. Az USA-ban a legnagyobb kommunista utálat közepette simán léteztek nyilvános szocialista, sőt kommunista körök, szervezetek. Oswald pl simán osztogathatta az utcán a komcsi szórólapokat, propaganda anyagot /még mielőtt letartóztatták ugye/, a ruszkiknál ilyen, szerinted? Öt perc alatt elvitte a kgb, a mostani "szabad" Oroszországban ugyanez csak pepitában, simán börtönbe zárnak, ha Putyint kritizáló lapokat osztogatna az utcán, rak fel a webre, vagy kimegy transzparenssel tüntetni. Na ez a különbség a nyugati, meg a putyini világ között, és ehhez kezdtünk abszolút közeledni. Sokan gúnyosan szoktak megjegyzést tenni azokra, akiknek nem tetszik, amit itt csinálnak a fékek és ellensúlyok rendszerével, vagy amit a "független" médiában objektív tájékoztatás címen művelnek, meg pl a civil szervezetekkel, hogy az oktatást már ne is említsem. Gúnyosan jegyzik meg, hogy "na mee nem vagy szabad..." A baj csak az, hogy amikor baj van, akkor már késő reklamálni. Sosem úgy kezdődik, hogy ma még demokrácia van, holnap meg egy É-Korea szintű skanzenben ébredünk. Az ilyenek fokozatosan mennek végbe, és ami a legnagyobb baj, hogy a nagyon sok ember egyszerűen még bele is szokik. Egy részét megszédíti, és elhiszi a propagandát /lásd most, ugyanúgy, ha nem durvábban lopja szét az országot egy fehérgalléros tolvaj banda mint az előző, de ezeket ott tartják, mert ezeknek jó a pr-ja, meg dolgozik az inkább ezek lopjanak reflex, szimpátiaszavazás/, a többi megszokja, elfogadja, mások beleszarnak, stb, és akkor már kurva nehéz tenni ellene.
  • Papichulo #13
    Te vagy az sg legnagyobb trollja.

    Ezt mar Szaniszlo is megerositette? :)
  • Tetsuo #12
    Mondj egy olyan kormányt, ami blokkolja a saját propagandáját, te ökör!
    Te vagy az sg legnagyobb trollja.
  • Papichulo #11
    *vilaghatalmozastol = hatterhatalmozastol
  • Papichulo #10
    Lehet, hogy Izrael is ezt csinalja, de hogyan jon egy Oroszorszagrol szolo cikkhez Izrael? Mar az USA sem tartozott ide, dehat Tetsuo ritkan tudja visszafogni magat egy jo kis zsidozasrol vagy vilaghatalmozastol... ugy latom nem o az egyetlen.

    Szerintem akkor sem az oroszokat kell vedeni a nyugati propagandatol, hanem a vilagot az orosztol :)