Berta Sándor

Torrent­platformot üzemeltet Putyin IT-tanácsadója

Herman Klimenko egy héttel ezelőtt lett Vlagyimir Putyin internetpolitikai tanácsadója és nem nevezhető szokványos beosztottnak.

Érdekes dolgok derültek ki az orosz elnök bizalmasáról. A 49 éves szakember többek között egy torrentoldalt működtet és közölte azt is, hogy az internetes szerzői jogsértések tekintetében nem a szórakoztató- és tartalomipar pártján áll. Klimenko a kinevezése után néhány nappal kifejtette, hogy nem tartja túl sokra a jogsértő portálok blokkolását és a szerzői jogi lobbiszervezeteknek nem most, hanem a jobb gazdasági korszakokban kellene foglalkozniuk az online kalózkodással.

A Vedomosztyi orosz újság azt írta, hogy Klimenko tulajdonában van a törvénysértő módon működő Torrando.ru nevű torrentplatform, amely olyan hivatkozásokat tesz elérhetővé, amelyek segítségével letölthetők az aktuális hollywoodi filmek illegális másolatai. Az oldalnak jelenleg 1,3 millió regisztrált felhasználója van.

A Torrentfreak nevű blog megvizsgálta az információt és kiderítette, hogy a doménnév tulajdonosa az ECO PC Solutions nevű vállalat, amely a MediaMetrics.ru közösségi televíziós szolgáltatást üzemelteti és amelynek tulajdonosa Klimenko. Azt mindenesetre elég nehéz elhinni, hogy Putyin elnök nem tudott az új tanácsadója jogsértő tevékenységéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jkedzs #2
    haha. igaz! :D
  • Meridian #1
    Ugyanmá' ez mikor fog bárkit is zavarni a ruszkiknál? Különben is! A felesége cége és fizet a cég az ő nevének használatáért ((c) L. Simon Lacika), tehát nem az ővé az a (torrentező) cég.
    Utoljára szerkesztette: Meridian, 2016.01.21. 14:49:58