Ötvös Tibor

RPG készül Jézus Krisztus életéről

Egy három részes keresztény RPG első része, a Jesus Christ RPG bukkant ma fel a Steam Zöld Út programjában.

Azt hiszem az ismeretlen fejlesztők megtalálták a legjobb módját annak, hogy a mai fiatalsághoz is valamilyen módon eljusson a vallás. A Steam Zöld Út berkeiben ugyanis felbukkant a Jesus Christ RPG, mely a világ legismertebb emberét teszi meg főszereplőjének. Jézus Krisztus kalandjait három részben tudhatjuk le, ám a megjelenésekkel kapcsolatban elég furcsa megoldást követnek a csapatnál.

Jelen pillanatban a Jesus Christ RPG az elérhető, de érkezik majd a gyerekkorát bemutató Baby Jesus Christ RPG és a feltámadás után játszódó Rise Jesus Christ RPG is. A jelenlegi alkotás nem bír kiváló grafikával, sőt. A külső elég primitív, a legjobban a South Park kanadai vonalára emlékeztetnek a karakterek és maga a játékmenet is a legszebb N64-es időket idézi. Ráadásul szinte borítékolható a botrány, hiszen az irányítható karakterek egyedi vonásokat is kaptak.



Jézus Krisztus: a sokak által Messiásnak tartott karakter azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megmentse a világot saját magától. A beteg emberek gyógyítása és a különböző démonok kiűzése mellett a helyi hatóságokkal is meg kell küzdenie, hiszen ők egy önjelölt királyt látnak személyében.

Mária Magdolna: a hölgyet eredetileg megszállta egy démon, ám "megtisztulása" után Jézus egyik legfőbb támasza lesz és sok erőt ad neki a harcokban.

Péter apostol vagy Szent Péter: A szikla. A főszereplő másik legnagyobb segítsége, az igazi verőlegény, az erőember. A fontosabb harcokban és küzdelmekben a segítsége nélkül nem jutunk tovább.

Iskarióti Júdás: Az ő történetét feltehetően mindenki ismeri. Júdás a materiális dolgokkal foglalkozik, így amolyan kincstárnokként is felfoghatjuk a karakterét. Jézus irányában történő árulása azonban elkerülhetetlen.

A további részekben is kapunk jó pár ismerős alakot. A Baby Jesus Christ RPG-ben például Szűz Mária és József közösen küzdenek a Megváltó megszületését megakadályozni akaró boszorkányok ellen, míg A három király megérkezik. Az utolsó, Rise Jesus Christ RPG-ben pedig Gábriel is irányítható lesz, mint feltámasztó és Longinus végzetes lándzsáját is kontrollálhatjuk.

A puritán megvalósítás és a téma miatt a botrány elkerülhetetlen, de ennek ellenére kíváncsian várjuk, milyen lesz a végeredmény. Mindenesetre a Steam oldalán elég sokan támogatják a projektet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Montanosz #29
    ez szörnyű lett...
  • Tetsuo #28
    Ha esetleg végiggondolnád, rájönnél, hogy igazam van. Direkt úgy írtam, hogy a tefélék is megérthessék. Valószínűleg tudod is, hogy igazat írtam, emiatt rágtál be és személyeskedsz.
    Engem nem zavar, hogy bemutatkozol, a stílus maga az ember. ;-)
  • sempronius18 #27
    Kibaszottul buta vagy köszönöm, hogy megoszthattam ezt a tényt.
  • Zero001 #26
    Nem csak a vagyonhalmozás a lényeg, hanem az emberek irányítása. Hatalom, más szóval.

    Soha nem szólt másról. Egyetlen vallás sem.
  • Tetsuo #25
    Ne legyél már hülye.
    Rengeteg féle irányzat, felekezet, szekta van. Te a legnépszerűbbet kiválasztva elítéled a vallást, miközben (jó trollként) pontosan tudod, hogy Jézus tanítása nem a vatikáni vagyonhalmozásról, pápai orgiákról, inkvizícióról, Medici-féle bűnbánó cédulákról vagy a cionizmusnak való behódolásról szólt, hanem ezek kb. ellentetje.
  • Zero001 #24
    Nem igazán, a kereszténység az elvek, az egyház/vallás a gyakorlat. Elválaszthatatlan a kettő.
  • Tetsuo #23
    Kevered a kereszténységet az egyházzal. ;-)
  • Zero001 #22
    A kereszténység sokkal inkább a bűntudatkeltésre és a megfélemlítésre épül, mint bármi másra.
    "Érezd magad bűnösnek, mert mi azt mondtuk hogy bűnos vagy és kész, de nézd, milyen jó fejek vagyunk? Megbocsájtunk, ha csatlakozol hozzánk és fizetsz."
  • Tetsuo #21
    Bizonyos dolgokat rosszul tudsz, igen. De hogy jön ez most ide?
    (Olvass vissza, hogy kiderítsd mi a téma. ;-) )
  • Atisz #20
    Aranyos, bár totál szembemegy azzal a ténnyel, hogy a kereszténység, azon belül is konkrétan a katolicizmus, abszolút a békére és megbocsátásra (az inkvizíciót most hagyjuk) épül, tehát Jézus tematikájú játékba harcot, mint szerves részt applikálni elég paradox.

    Mindenesetre szerintem totál nincs ilyen játékokra igény, elég csak elolvasni a hozzászólásokat: vagy bigott keresztények ellenzik a játék megjelenését, vagy harcos ateisták támogatják. Ez utóbbit nem is értem, hiszen azzal érvelni, hogy "jelenjen meg a játék, hogy a kereszténység még nagyobb presztízsveszteséget szenvedjen" elég nagy f*szságnak tűnik. Egy játék attól jó, hogy élvezetes vele játszani, nem azért, mert sért valakit.

    Ahogy elnézem a Zelda/Mystic Quest féle jól bevált felületet használja. Aki technikai szempontból alázza, az nézzen szét, hány olyan játék van a Steamen, ami hasonló, vagy ennél jóval alacsonyabb színvonalú és a készítők pofátlanul annyit kérnek érte, mint egy A-kategóriás játékért.