Ötvös Tibor

Nehéz lesz a Bloodborne is

A Demon's Souls és Dark Souls alkotója, Hidetaka Miyazaki a Bloodborne képében valami újat, mégis ismerőset készít.

Hidetaka Miyazaki a Demon's Souls és a Dark Souls képében két olyan sorozatot indított útjára, melyben komoly kihívások elé állították a játékosokat. Személyes kedvencem a 2009-es első alkotásból a börtönös The Tower of Latria szint volt, mely remekül kombinálta a kihívást a horrorisztikus környezettel és szörnyekkel és éppen ezért messze kiemelkedett az amúgy remek játékból.

Éppen ezért örültem nagyon, mikor megjelentek az első képek a From Software új projektjéből, mely a Bloodborne nevet viseli és számos külföldi lap az idei E3 legjobbjának választotta meg - nem véletlenül. A 19. századi századi világra emlékeztető környezet természetesen egy kitalált, fiktív világot takar, de a való világból megismert motívumok is visszaköszönnek majd.



A Bloodborne Yharnam elátkozott városában játszódik, ahol egy titokzatos kór miatt szinte az egész város lakossága vérszomjas szörnnyé változott. Akik pedig nem változtak át, azok megőrültek vagy kannibálokká váltak. Hősünk egy kívülálló, aki a véletlen folytán vetődik el Yharnamba, de ennél többet nem árultak el a fejlesztők a karakterről.

A megérkezés után hősünk eleinte két fegyvert kap, mellyel viszonylag hatékonyan tudja majd kivégezni az elé kerülő szörnyeket. A bal kezében egy trükkös fegyver lesz, egy okos fegyver, ami képes átalakulni. A látottak alapján egy tőrre hasonlít a legjobban alap állapotában, de a játék során számos formát ölthet majd.

A másik kézben egy shotgun lesz, ami azonban a From Software szerint nem hoz túl nagy változást az eddigi játékmenetekbe, mivel nem alapfegyver (bármikor lecserélhetjük) és csak közelre hatásos. Magában a játékmenetben is különbözni fog a Bloodborne az elődeitől. A Demon's Souls és Dark Souls világában a lassabb, megfontoltabb harcok voltak a jellemzők, itt azonban jóval gyorsabban kell reagálnunk az eseményekre.

Sajnos bármennyire is szerettük a From Software korábbi alkotásait a Bloodborne világába csak a PS4-es tulajok látogathatnak el. A játék elméletileg jövőre jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!