29
  • Montanosz
    ez szörnyű lett...
  • Tetsuo
    Ha esetleg végiggondolnád, rájönnél, hogy igazam van. Direkt úgy írtam, hogy a tefélék is megérthessék. Valószínűleg tudod is, hogy igazat írtam, emiatt rágtál be és személyeskedsz.
    Engem nem zavar, hogy bemutatkozol, a stílus maga az ember. ;-)
  • sempronius18
    Kibaszottul buta vagy köszönöm, hogy megoszthattam ezt a tényt.
  • Zero001
    Nem csak a vagyonhalmozás a lényeg, hanem az emberek irányítása. Hatalom, más szóval.

Soha nem szólt másról. Egyetlen vallás sem.
  • Tetsuo
    Ne legyél már hülye.
    Rengeteg féle irányzat, felekezet, szekta van. Te a legnépszerűbbet kiválasztva elítéled a vallást, miközben (jó trollként) pontosan tudod, hogy Jézus tanítása nem a vatikáni vagyonhalmozásról, pápai orgiákról, inkvizícióról, Medici-féle bűnbánó cédulákról vagy a cionizmusnak való behódolásról szólt, hanem ezek kb. ellentetje.
  • Zero001
    Nem igazán, a kereszténység az elvek, az egyház/vallás a gyakorlat. Elválaszthatatlan a kettő.
  • Tetsuo
    Kevered a kereszténységet az egyházzal. ;-)
  • Zero001
    A kereszténység sokkal inkább a bűntudatkeltésre és a megfélemlítésre épül, mint bármi másra.
    "Érezd magad bűnösnek, mert mi azt mondtuk hogy bűnos vagy és kész, de nézd, milyen jó fejek vagyunk? Megbocsájtunk, ha csatlakozol hozzánk és fizetsz."
  • Tetsuo
    Bizonyos dolgokat rosszul tudsz, igen. De hogy jön ez most ide?
    (Olvass vissza, hogy kiderítsd mi a téma. ;-) )
  • Atisz #20
    Aranyos, bár totál szembemegy azzal a ténnyel, hogy a kereszténység, azon belül is konkrétan a katolicizmus, abszolút a békére és megbocsátásra (az inkvizíciót most hagyjuk) épül, tehát Jézus tematikájú játékba harcot, mint szerves részt applikálni elég paradox.

Mindenesetre szerintem totál nincs ilyen játékokra igény, elég csak elolvasni a hozzászólásokat: vagy bigott keresztények ellenzik a játék megjelenését, vagy harcos ateisták támogatják. Ez utóbbit nem is értem, hiszen azzal érvelni, hogy "jelenjen meg a játék, hogy a kereszténység még nagyobb presztízsveszteséget szenvedjen" elég nagy f*szságnak tűnik. Egy játék attól jó, hogy élvezetes vele játszani, nem azért, mert sért valakit.

Ahogy elnézem a Zelda/Mystic Quest féle jól bevált felületet használja. Aki technikai szempontból alázza, az nézzen szét, hány olyan játék van a Steamen, ami hasonló, vagy ennél jóval alacsonyabb színvonalú és a készítők pofátlanul annyit kérnek érte, mint egy A-kategóriás játékért.
  • Macropus Rufus
    Ez egy rendkivul igenytelen grafika.:(
    mert ha ez valami vitzes jatek lenne akkor okes. De nem hinnem, hogy ez az lenne.
    Lesz fps is belole? :)

• Macropus Rufus
    Lehet rosszul tudom, de a palesztin mint olyan nem letezik. Ok magukat a terulet utan nevevztek el, ui. ott a filiszteusok eltek. A palesztin es a zsido is shemita. Olyan rasz, hogy zsido nincs, csak vallas. Ez olyan mindha mi a kereszteny raszba tartoznank.
  • aru
    Lényegtelen mennyi idő telt el közben. Minden népcsoportnak és vallásnak megvannak a korszakai amik többé kevésbbé egyeznek. Valamelyik előbb ér el egy szintet valaki később. A 700 év nem azt jelenti, hogy akkor az nem történt meg vagy, hogy legyintsünk!
  • Tetsuo
    Fingod sincs, miről beszélsz ugye?
    Kr. e. 4. századtól Galilea lakosságának kb. 10%-a volt zsidó. Zsidók uralták a területet, igen, mint most Palesztinát.
    Valószínűleg Jézus sem volt zsidó.
  • Ender Wiggin #15
    Galilea a 7. századig zsidó (judea-i telepesekkel), hogy ki volt előttük, azt szerintem senki sem tudja, mert vagy 700 év kiesett a történelemből) terület volt, amikor is jöttek az arabok.
  • vizes
    Igen. Csak közben eltelt 700 év.
  • SirBubu
    "MÓZES életéről mikor lesz játék?
    Ja, ő róla nem szabad, mert antiszemitizmus...értem. "

dehogy érted, illetve félreérted.

őróla azért nem lesz, mert neki sose volt élete
  • aru
    Mint ahogyan a keresztények is halomra öltek mindenkit aki másban hitt. Egy torok elvágás vagy fejbelövés kutyafasza a karóbahúzáshoz képest!
  • Sir Cryalot
    -brogramírók?
  • sárkánylovag
    Nincs ezzel baj a south parkba sokkal durvább dolgok vannak.
    Nincs baj... amíg pár gépfegyveres terrorista be nem toppan a programírók piciny kuckójába. ma már mindent szabad.
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.03.17. 18:37:57
  • Tetsuo
    Vagy mondjuk nem zsidó, hanem Galileabeli. ;-)
  • Ender Wiggin #7
    Az valószínűleg nem jó ötlet, ha maga Jézus a játszható karakter. Viszont egy ismeretlen zsidó fiatalember, vagy nő, illetve ismeretlen római katona stb. szerepében nem lenne rossz ötlet. Az a korszak, az helyszín (és esetleg a beutazható közel-kelet, itália), rengeteg kalandot nyújthat még úgy is, ha nem mennek el túlzottan az Assassins Creed-féle fantazmagória mezsgyéire, csak maradnak a történelmileg hiteles eseményeknél.
  • Sir Quno Jedi
    Mivel sima RPG makerrel készült ahogy elnézem, mégis mit vártok egy ingyenes porgamocskától. Ahhoz képest faja és van humora a készítőnek. Nem is gyenge.
  • zsgaby
    Az Ecstatica az volt ilyen 1994-ben.
  • zola2000
    Ilyen grafikát 486os gépen láttam kb.
  • zola2000
    Nemrég volt anime fiatal szentek címen, ahol jézus együtt szerepelt buddhával a mai tokyóban játszódik.

Mohamedet nem merték belerakni, biztos tudták azt Japánban, amit a franciák nem :)
  • xido
    hú micsoda globális botrány lenne egy tényleges rpg-t csinálni belőle a nagymenő cégeknek,telepakolva fiktív és "valós" eseményekkel,a kimaradt évekből,az esetleges megváltoztatott életútról,származásról...többféle befejezéssel..vagy megfeszítenek,vagy éled az életed Magdolnával és családot alapítasz..stb.. :)
  • Cickány90
    ...ez mér néz úgy ki mint egy South Park JRPG?!