Berta Sándor

Milyen lesz a PlayStation 5?

A PlayStation 4 rendkívül sikeres, de a Sony már új konzolon dolgozik.

A PlayStation 4 körülbelül egy éve van a piacon és komoly sikereket ért el. A japán konszern ennek ellenére nem ül a babérjain, hanem már a közeljövőre gondol. Masayasu Ito, a Sony Computer Entertainment ügyvezető alelnöke beszámolt a PlayStation 5-tel kapcsolatos terveikről. A menedzser a Nikkei Shinbun japán gazdasági magazinnak elmondta: úgy gondolja, hogy lesz PlayStation 5, de azt egyelőre nem tudja, hogy ez milyen formában lesz elérhető.

Könnyen előfordulhat, hogy a termék ismét egy konzol lesz, de az is, hogy a megoldás felhőkörnyezetben fog megjelenni. Azonban bármelyik forgatókönyv valósul is meg, akkor is lesznek PlayStation 5-kompatibilis játékok, ugyanis ez az, amit mindenképpen akarnak. Mindez azt jelenti, hogy a konzolrajongók fellégezhetnek, hiszen nem valósul meg az, hogy a gyártó a Final Fantasy XV sikerétől vagy kudarcától teszi függővé az új konzolgeneráció kifejlesztését és piacra dobását. Szeptemberben ugyanis még ezt nyilatkozta Hajime Tabata, a Final Fantasy XV igazgatóhelyettese.

Katsuhiro Harada, a Tekken sorozat producere tavaly októberben kijelentette: azt gondolja, hogy a jövőben nem hardveren futnak majd a játékok, hanem különböző szolgáltatásokon. A cloud sokszor van megemlítve és ha ez egy valóban működő szolgáltatássá válik, akkor egy nap már csak ezt nevezik el PS5-nek például. Szerinte a PlayStation 5 valószínű már nem kap hardvert, csupán egy kontrollert és a képernyőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakkerman #22
    egy furnérlemezre helyezed a billt meg a patkányt,azt meg magad elé :)
  • Ender Wiggin #21
    grafikailag szánalam a konzol a PC-khez képest (a második generáció volt utoljára partiban). kényelmi szempontból jobb, bár hogy használom a kanapén ülve az egeret meg a billentyűzetet? :-)
  • Amiga #20
    És ha közben jön egy ddos attack is, úgy lesz az igazi.
  • gforce9 #19
    Döglött ötlet. Egy gyors reagálásokra épülő játéknál (fps, autóverseny, stb) a pingidő agyonveri a játékélményt. Ez pedig egy bizonyos szint alá nem szorítható, ha feje tetejére áll a sony akkor sem. Egy késve reagáló célkereszt vagy kormány kissé illúzióromboló tud lenni.
  • zola2000 #18
    A virtuális szemüvegről és a ps4ről nekem a summer lesson jut eszembe pozitív értelemben: youtu.be/-E_WEgUDdYg csak kár hogy namco és nem például compile hearts (vagy akármilyen fejlesztő akinek a NISA vagy rising star games az európai kiadója) az európai megjelenési esélyek miatt
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2014.12.27. 20:44:26
  • ddt500 #17
    "Milyen lesz a PlayStation 5?"
    " A menedzser a Nikkei Shinbun japán gazdasági magazinnak elmondta: úgy gondolja, hogy lesz PlayStation 5, de azt egyelőre nem tudja, hogy ez milyen formában lesz elérhető."

    Akkor ba.. meg az anyád te mocskos cikkíró. :)
  • Renátó1985 #16
    Azt se felejtsük el, hogy sem a sony sem a microsoft nem költött komoly fejlesztésekre, simán megvették a hardvert. szerintem innentől nem kell 8 éves ciklusokkal számolni. Kevesebb lesz, de nem bánom
    Utoljára szerkesztette: Renátó1985, 2014.12.26. 10:21:44
  • halaszlo #15
    Igen. Ha visszanézel PS2 játékokat, ott is van, ami már majdnem eléri egy PS3 átlag játék színvonalát, meg vannak sokkal gyengébbek is. Az Unreal 4 engine még csak most kezd indulni és a fejlesztőknek is ki kell tapasztalniuk, hogy mit kezdjenek az új lehetőségekkel. Nézd meg ezt a demót:
    https://www.youtube.com/watch?v=B3ZNf6-SDZA
    És ha ez kombinálva lesz egy virtuális szemüveggel, akkor fog csak leesni az állunk:
    https://www.youtube.com/watch?v=SSHN6KMZu3E

    Szóval van még hova fejlődni... a lehetőség viszont már ott van az új gépekben.
  • EnxTheOne #14
    "Már a ps4 grafikája sem látványos előrelépés a ps3-hoz képest"

    Javaslom nézz meg pár játékot ami a ps3-al egyidöben jelent meg, meg párat az utolsó játékok közül. Ég és föld.
    ps4 generáció vége felé 100X jobban fognak kinézni mint most.


    Nettel kapcsolatban. Microsoft meg sony szerintem lesz*rja közép/kelet europát, meg etiopiát mert nagyon kicsi piac vagyunk.
    Fejlett országokban meg 5-6 év múlva alap lesz a legalább 100 megabites net.
  • NEXUS6 #13
    Ja. Csakhogy kütyük légjogosultságát indokló legnagyobb érv amikor levetkőztetsz egy csa... akarom mondani, amikor karácsonykor kicsomagolsz egy nagy dobozt és benne van egy komoly cuccos! :D

    És jogos, de akkor minek a kocsi, meg a közlekedés, manapság már mindent el lehet intézni otthon, lehet rendelni pizzát, meg melózni is lehet. Ha van egy kényelmes pecód, akkor minek kimenni. Én még azt várom, hogy kifejlesszék végre a virtuális WC-t és akkor arra az időre se kell felállni a gép mellől, hogy kiürítsem a sörösdobozokat, amiket magam köré gyűjtöttem.
    XD