Berta Sándor

Rengeteg cég érdeklődik az Ouya iránt

Az Androidra épülő játékkonzol a Google és az Amazon mellett a kínai Xiaomi érdeklődését is felkeltette.

Az Androidra épülő játékkonzol ugyan nem aratott komoly sikert, azonban néhány lehetséges befektető és vásárló így is érdeklődik a vállalat iránt, köztük van az Amazon és a Google is. Mindez elsősorban az Ouya mögötti nagy szoftverfejlesztői hálózatnak köszönhető. A platformmal kapcsolatban 2012 júliusában bukkantak fel az első információk.

Az elmúlt hónapokban kiderült, hogy az Ouya konzol mégsem akkora siker, mint, ahogy azt a fejlesztők remélték, ezért a cég úgy döntött, hogy módosítja az üzleti modelljét, megválik a hardvertől és a jövőben Androidon futtatható játékokat fog készíteni. A döntés azt eredményezte, hogy a szabad játékplatform immár nem kötődik az eredeti készülékhez, hanem más eszközökre is elérhető.

Az Ouya táborába rengeteg játékfejlesztő tartozik, amelyek jelenleg a társaság legvonzóbb részlegeit jelentik. Az Ouya ugyanakkor terjeszkedni szeretne, ehhez azonban tőkére van szüksége. Ez származhat befektetőktől vagy felvásárlásból; mindkét dologra van esély, különösen a kínai piacon mutatkozik komoly érdeklődés a vállalkozás iránt. A lehetséges kérők között van a Xiaomi mobilgyártó, mely inkább beruházásban és nem felvásárlásban gondolkodna, nem így az Amazon és a Google, amelyeket a konzol, a szoftver és a játékok egyaránt érdekelnének. Így ugyanis megvethetnék a lábukat ebben a szegmensben is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Szerintem is az kellene, hogy legyen egy felület, amin ki lehet androidban választani a vezérlőt ... és ennyi kellene csak, de ezt a googlenek kellene csinálnia, így bármilyen androidos tv okosító mini pcből, vagy tvre kötött tabletből vagy telefonból rendes android konzolt lehetne csinálni.

    Mert most az van, hogy kiadnak androidos gamepadot vagy rákötünk egy usb irányítót, aztán azt vagy kezeli egy adott app vagy nem.
    Ha nem, akkor olyan lehetőség van hogy beviteli módot lehet választani ami a gamepad gombjait teszi át billentyűzetleütésekké de ez kényelmetlen meg megintcsak nem működik mindennel, vagy rootoolt készülékekkel lehet álérintéseket létrehozni gamepadhoz -

    -> az összes mai megoldás android konzolhoz kényelmetlen/nem működik (mert az érintőkijelzős irányítás csak kevés stílushoz jó)

    Persze én maradok a nintendo és a sony konzoljainál, de az android konzol lehetne olcsó alternatíva ha a google is úgy akarná.