Berta Sándor

Játékkonzollal jelentkezhet az Asus is

A tajvani gyártó olyan készüléket akar piacra dobni, amelynek alapját az Android operációs rendszer jelenti. A cél a piaci részesedés növelése.

A hírről, miszerint az Asus az idén nem csupán új okostelefonokat és táblagépeket, hanem saját konzolt is piacra dob majd, egy ázsiai forrás számolt be. Később ismertté váltak a technikai specifikációk is, melyek alapján az Asus Gamebox méltó ellenfele lehet az nVidia Shield eszköznek. A fő egysége ugyanis egy nVidia Tegra 4 System-on-Chip, amelynek órajele 1,9 GHz (1600-1912 MHz), ezt egészíti ki a GeForce-ULP integrált grafikus chip és 2 gigabájt memória.


A beépített képernyő az ubergizmo információi szerint HD felbontással rendelkezik. Az adatok a 8 gigabájt flashmemórián tárolhatók, míg az előre feltelepített operációs rendszer az Android 4.3 (Jelly Bean). A prototípus technikai adatai mellett felbukkant egy illusztráció is, amin az nVidia Shield termékéhez hasonlítják a Gamebox teljesítményét. A hozzáférhető információk alapján azt lehet valószínűsíteni, hogy az nVidia komoly mértékben támogatja az Asus játékkonzoljának fejlesztését. (Az nVidia már a Shield piacra dobása előtt bejelentette, hogy az alaptechnológiát licencelni fogja, azért, hogy a Tegra chipeket világszerte értékesíteni tudja.)


Az nVidia Shield szintén a Tegra 4 System-on-Chipre épül és tavaly június óta érhető el az Amerikai Egyesült Államokban. A Shield 5 hüvelykes, 1280 x 720 képpontos felbontású érintőkijelzővel és szintén Android operációs rendszert futtat. Tegra 4 chipet kapott, az integrált memóriája 2 gigabájt, amit 16 gigabájt flashmemória és MicroSD-bővítőhely egészít ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Vol Jin #5
  Androidos kvarcjázék a megfelelő szó.
 • Evoluti0N #4
  Ott van a hatalmas siker OUYA. Mindenki veszi, mint a cukrot. Gondolom, miatta gondolja mindenki, hogy érdemes Androidos konzolt fejleszteni. [sarcasm off]
 • NEXUS6 #3
  Valaki adott már el egyetlen andrós konzolt is a kínai Polysztésn junk-a-teknolódzsíz aktuális reinkarnációján kívül?
  XD
 • zola2000 #2
  Főleg, hogy androidos játékokkal...
 • Evoluti0N #1
  Mi ez az őrület már, hogy mostanában mindenki a konzolpiacra akar betörni?