Berta Sándor

Játékvezérlő-gyártót vett a Google

A tranzakció azt valószínűsíti, hogy az amerikai IT-cég egyre komolyabban fontolgatja a saját fejlesztésű beltéri egység piacra dobását.

A Green Throttle Games a Google tulajdonába került. A cég készíti a Bluetooth-technológiát használó Atlas nevű játékvezérlőt és az Android Arena alkalmazást. Az üzletkötés tényét a társaság megerősítette a PandoDaily online újságnak.

A gyártót 2012-ben alapította Charles Huang, Matt Crowley és Karl Townsend. Huang egyike a Guitar Hero megalkotóinak. A PandoDaily azt írta, hogy a különböző jogok az üzletkötés után is a Green Throttle Games tulajdonában maradnak, de Crowley és Townsend a jövőben a Google munkatársai lesznek. Az viszont még nem ismert, hogy milyen pozícióba kerülnek és pontosan mi lesz a feladatuk.

A Green Throttle Games hardvere és szoftvere képes egy átlagos androidos táblagépből konzolt varázsolni. A vállalat már tavaly novemberben bejelentette a honlapján, hogy leállítja az Android Arena fejlesztését és a jövőben nem is nyújt támogatást a programhoz. A gyártó ezután nem válaszolt a sajtó megkereséseire és a Facebook-oldalát sem frissítette. A vállalkozásért elsőként a Samsung jelentkezett be, de végül a Google lett a befutó.

A The Wall Street Journal korábban arról számolt be, hogy a társaság konzolt vagy beltéri egységet tervez, ami a Nexus Q továbbfejlesztése lesz, de egy ideje semmit nem lehetett hallani erről a projektről. A mostani bejelentés viszont megerősítette, hogy a Google közel sem tett le az elképzelés megvalósításáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!