22
  • bakkerman
    #22
    egy furnérlemezre helyezed a billt meg a patkányt,azt meg magad elé :)
  • Ender Wiggin #21
    grafikailag szánalam a konzol a PC-khez képest (a második generáció volt utoljára partiban). kényelmi szempontból jobb, bár hogy használom a kanapén ülve az egeret meg a billentyűzetet? :-)
  • Amiga
    #20
    És ha közben jön egy ddos attack is, úgy lesz az igazi.
  • gforce9
    #19
    Döglött ötlet. Egy gyors reagálásokra épülő játéknál (fps, autóverseny, stb) a pingidő agyonveri a játékélményt. Ez pedig egy bizonyos szint alá nem szorítható, ha feje tetejére áll a sony akkor sem. Egy késve reagáló célkereszt vagy kormány kissé illúzióromboló tud lenni.
  • zola2000
    #18
    A virtuális szemüvegről és a ps4ről nekem a summer lesson jut eszembe pozitív értelemben: youtu.be/-E_WEgUDdYg csak kár hogy namco és nem például compile hearts (vagy akármilyen fejlesztő akinek a NISA vagy rising star games az európai kiadója) az európai megjelenési esélyek miatt
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2014.12.27. 20:44:26
  • ddt500
    #17
    "Milyen lesz a PlayStation 5?"
    " A menedzser a Nikkei Shinbun japán gazdasági magazinnak elmondta: úgy gondolja, hogy lesz PlayStation 5, de azt egyelőre nem tudja, hogy ez milyen formában lesz elérhető."

    Akkor ba.. meg az anyád te mocskos cikkíró. :)
  • Renátó1985
    #16
    Azt se felejtsük el, hogy sem a sony sem a microsoft nem költött komoly fejlesztésekre, simán megvették a hardvert. szerintem innentől nem kell 8 éves ciklusokkal számolni. Kevesebb lesz, de nem bánom
    Utoljára szerkesztette: Renátó1985, 2014.12.26. 10:21:44
  • halaszlo
    #15
    Igen. Ha visszanézel PS2 játékokat, ott is van, ami már majdnem eléri egy PS3 átlag játék színvonalát, meg vannak sokkal gyengébbek is. Az Unreal 4 engine még csak most kezd indulni és a fejlesztőknek is ki kell tapasztalniuk, hogy mit kezdjenek az új lehetőségekkel. Nézd meg ezt a demót:
    https://www.youtube.com/watch?v=B3ZNf6-SDZA
    És ha ez kombinálva lesz egy virtuális szemüveggel, akkor fog csak leesni az állunk:
    https://www.youtube.com/watch?v=SSHN6KMZu3E

    Szóval van még hova fejlődni... a lehetőség viszont már ott van az új gépekben.
  • EnxTheOne
    #14
    "Már a ps4 grafikája sem látványos előrelépés a ps3-hoz képest"

    Javaslom nézz meg pár játékot ami a ps3-al egyidöben jelent meg, meg párat az utolsó játékok közül. Ég és föld.
    ps4 generáció vége felé 100X jobban fognak kinézni mint most.


    Nettel kapcsolatban. Microsoft meg sony szerintem lesz*rja közép/kelet europát, meg etiopiát mert nagyon kicsi piac vagyunk.
    Fejlett országokban meg 5-6 év múlva alap lesz a legalább 100 megabites net.
  • NEXUS6
    #13
    Ja. Csakhogy kütyük légjogosultságát indokló legnagyobb érv amikor levetkőztetsz egy csa... akarom mondani, amikor karácsonykor kicsomagolsz egy nagy dobozt és benne van egy komoly cuccos! :D

    És jogos, de akkor minek a kocsi, meg a közlekedés, manapság már mindent el lehet intézni otthon, lehet rendelni pizzát, meg melózni is lehet. Ha van egy kényelmes pecód, akkor minek kimenni. Én még azt várom, hogy kifejlesszék végre a virtuális WC-t és akkor arra az időre se kell felállni a gép mellől, hogy kiürítsem a sörösdobozokat, amiket magam köré gyűjtöttem.
    XD
  • culas25hc
    #12
    Nem rossz az alapötlet. Az egy konzolra eső teljesítmény előállítási költsége alacsonyabb lenne. Energetikailag is kedvező a megoldás, hiszen a központi szerver kiegyensúlyozottabb energiafogyasztással rendelkezne, mint egy kisebb, háztartások alkotta hálózat, nagyobb hányadban lehetne például napenergiát felhasználni a működtetésére. Továbbá a leselejtezés is könnyen megoldható, az alkatrészek újrahasznosítása egyszerűbb lenne, nem lennének garanciális problémák és a szemétben kikötött, amúgy majdnem jó konzolok sem. Szerintem ez egy nagyon okos jövőkép....
    De nem a PS5 esetében. Vagy talán ha 2025-ben jön ki, de én előbb nem hinném. Ja és gondolom nem csak Japánban gondolkodik a Sony, hanem világviszonylatban. Csak mi ott tartunk, hogy 3G nincs az ország jelentős részein. Egy ilyen "felhő konzolhoz" viszont teljes lefedettség, gyors válaszidő, nagy sávszélesség kell, ráadásul nagy biztonsággal. Nem sokan tolerálnák, ha naponta egyszer-kétszer bejönne egy értesítési ablak, hogy "várakozás a szerverre" :D:D

    Amúgy meg totál jó ötlet. Akár asztali PC-k és laptopok esetében is bevezethetnék. Lenne egy alap teljesítmény munkához, filmnézéshez, játékhoz meg egy kis plusz pénzért lehetne távoli magokhoz és gigaherzekhez jutni :P Én mondjuk havonta egyszer játszanék, ezért nem fogok atom PC-t vagy konzolt venni, de egy ilyen felhő dologban benne lennék.
  • zola2000
    #11
    Ez érdekes mondat ... mintha olyasvalaki nyilatkozta volna ezt, aki nem lát tovább Japán partjainál, ott csak a kézikonzolok mennek, illetve egyre inkább a mobilok ... mondjuk japánon kívül is ez a trend, csak lassabban.

    ... mondjuk 4G hálózaton, illetve 2020ra 5G is lesz, simán lehet ps5 játékot is streamelni mobilra, ha így fejlődik a dolog.
    (elképzelem: 4K felbontásu mobil, felcsatolva google cardboardal, kézben a gamepad megy a ps5 stream -> elég sötét jövőkép)
  • zola2000
    #10
    Nos most az indul, hogy ps3 játékokat lehet bérelni felhőben.
    Szerintem a generáció közepe táján lesz az, hogy majd ps4 játékokat is lehet.
    Szerintem a ps5 megjelenésére nem lenne nagy dolog, hogyha aki a felhőszolgáltatást használja, azok onnantól ps5 játékokat is elérhetnek, de persze biztos jön fizikai konzolként is ps5.
  • denes94
    #9
    Szerintem ilyen formában, hogy egy régi videóméretű dobozt oda rak az ember a tv mellé, már biztosan mem lesz. Már a ps4 grafikája sem látványos előrelépés a ps3-hoz képest, ami nem is nagy baj, hiszen a tömegigényt màr az is kielégítette, konzolt pedig a tömegeknek fejlesztenek. Nem tudom elképzelni, hogy hagyományos konzolok új generációja megjelenjen. Előbb fog az ember a mobilján a jelenlegi konzolokon futó játékokhoz hasonlókkal játszani és nekem a streamelt játék sem tűnik légből kapottnak.
  • CairoJack
    #8
    Felhő??? Persze, persze jó vicc volt... hagyjuk már a hülyeséget...
  • halaszlo
    #7
    "kizárólagos felhős konzol tuti hogy nem lesz jó pár évtizedig"
    Pedig van. Az OnLive felhő alapú játékszolgáltatónak van kizárólag náluk használható "konzol"-ja.:
    https://games.onlive.com/accessories

    Utoljára szerkesztette: halaszlo, 2014.12.24. 13:19:25
  • NEXUS6
    #6
    Ez a felhős/fizikai adathordozó nélküli "konzol" ötlete már a korábbi konzolgenerációknál is felmerült (pl. PS3). Az X1-nél a M$ még elég jó marketingfogásnak is eladta, de kb ennyi.

    Az ilyen megosztott erőforrású dolognál szerintem az egész csak a matekon múlik, mennyi az annyi, ugye. A játékok a leg-erőforrás-igényesebb alkalmazások. Felmerül a kérdés, hogy miért lenne hajlandó megfizetni a felhőszolgáltatás biztosító szerverpark upgrade-jét az is, aki csak sima egyéb, kevésbé erőforrás zabáló feladatra használná. Ha meg szolgáltató nem akarja megfizettetni velük, akkor olcsóbb, igazságosabb az ilyen célhardvert külön csak annak eladni, aki tényleg használja is.
    Mondjuk egy konzol formájában. És a kör bezárult.
    XD
  • SupraMKIII
    #5
    Már megint beszél valaki, de csak azért, mert erre valami kényszere van.
    Nagyban mernék fogadni, hogy a felhőt csak azért dobta be, mert az most divat - és nem azért, mert egyszer is végiggondolta volna, mit beszél.

    Nem tudom, hogy - ilyen alkalmazásban - valaha is lesz-e jogosultsága a felhőnek, de azt igen, hogy az még nem most lesz.
  • Sippie
    #4
    "nem valósul meg az, hogy a gyártó a Final Fantasy XV sikerétől vagy kudarcától teszi függővé az új konzolgeneráció kifejlesztését "

    aham, pedig ez tök reálisnak tűnt... hiába adnak el x millió darabot mondjuk x év alatt, csak egy játékon múlna hogy lesz-e új generáció...
  • grebber
    #3
    Remélem törhető....
  • Tikal #2
    lol, felhő...
  • BCs design
    #1
    kizárólagos felhős konzol tuti hogy nem lesz jó pár évtizedig, a tömörített videókép mindig rosszabb lesz mint amit az otthoni vas tud