22901
1418743729.jpg
 • Arpad82
  #22901
  Odyssey még mindig: Obsidianant legújabb videója szerint az új bolygó shader modellek nem az Odyssey részeként, hanem egy teljesen alap frissítésként fognak érkezni, a megjelenéskor. Vagyis minden Oyssey ÉS Horizons tulajdonosnak is ugyanolyan szépen fog kinézni mind az x milliárd bolygó. Az atmoszférikus landolásbeli effektekre itt nem tért ki, nyilván gondolom az Odyssey-sek itt valamivel jobban járnak majd. :)
 • Gabo
  #22900
  Ha már Odyssey hírek. Több forrásból is az jön, hogy az alap játék és az Odyssey eltérő pegi besorolása miatt azokon a helyszíneken ahol fps lövöldözés lesz az Odyssey-t birtokló és nem birtokló játékosok külön instance-ba fognak kerülni. Magyarul ha neked nincs, de a haverodnak van Odyssey, akkor ugyan a szektorban együtt repülhettek, de a fps engedélyezett helyszínre való belépéskor külön "valóságba" fogtok kerülni. Ez már nem is univerzum, hanem multiverzum.
  Utoljára szerkesztette: Gabo, 2021.02.26. 15:28:15
 • Gabo
  #22899
  Tegnap meglepő élményben volt részem, pedig azt hittem ez a játék már nem tud újat mutatni. SC-ben orbitális pályáról ereszkedtem egy bolygó felszíne felé, amikor egy rám vadászó npc kalóz elhúzott felettem. Tette ezt olyan közel, hogy egy villanásnyi időre még az anacondája hasát és hajtóművét is látni lehetett, mielőtt ismét "üstökössé" változott. Eddig abban a hitben éltem, hogy SC-ben nem használja a hajók modelljét a játék, csak egyszerűsítésként a kis üstökösökkel helyettesíti őket. De ezek szerint ott is a teljes modellel dolgozik. És azt hiszem ez volt eddig a legközelibb találkozásom SC-ben.
 • Gabo
  #22898
  Nem tudom mennyire követtétek a híreket, de ha valaki hajót készül venni, most érdemes. A Galactic Summit miatt a Core Dynamics, a Gutamaya és a Lakon 10% kedvezményt ad a hajói árából. Erről én ugyan lemaradtam, mert a múlt hét végén megvettem a Corvettemet, de talán valakinek jól jön még.
 • Gabo
  #22897
  Én csak egy dolgot szeretnék, 200 tonna biowaste-t kiszórni a csatatér fölött. Aztán aki bújt, aki nem...
 • KiruHoshino
  #22896
  Új infók az Odysseyről. Most a fegyverekről volt szó.
  - Minden fegyver használható a hajók ellen is, természetesen lesznek olyanok amik sokkal hatékonyabbak ellenük mint pl.: rakétavető és a gránát
  - Kezdéskor minden játékos kap egy pisztolyt.
  - Nem lesznek közelharci fegyverek, de lesz közelharc. Itt gondolom a szokásos leütöm a fegyverrel dologra érti.
  - A játékosoknak halálos és nem halálos lehetőségeik is lesznek a harcban
  - Robbanó eszközök kezdetben csak a rakétavető és a gránát lesz.
  - A célkeresztet használhatjuk tárgyakkal való interakciókra és harcra. A csípőből való lövés mint minden FPS-ben kevésbé lesz pontos.
  - A mérnökökön keresztül újfajta fegyverfejlesztések lesznek elérhetőek.
  - Sokféle fegyver lesz, a pisztolyok, puskák és SMG-ktől kezdve a sörétesek és a rakétavetőkig. Ezekről később további részletek lesznek.
  - Sok fegyverkiegészítő lesz a játékhoz, de legyünk óvatosak mert a fegyverfejlesztések visszafordíthatatlanok így jól át kell gondolni milyen irányba fejlesztünk. Természetesen egy fegyverből lehet nálad több is a különféle szituációkra. Ezek száma természetesen a ruha típusától függ majd.
  - Végül pedig lehet majd dobni fegyvert, lőszert a barátaidnak.
 • buke
  #22895
  Sziasztok! Wake scan használatakor, amikor az elugrott NPC hajó után ugrom a szomszéd rendszerbe; ott hogyan folytatom a keresést, mert én nem látom a "nyomát" sehol, azaz a kilépési ponton sem a csillagnál--ahová én is beérkezem utánna--és sc-ben sem látom repülni. Kb. 6-8 próbát csináltam. Elmentem a nav beacon-hoz is. Igyekszem minél hamarabb oda ugrani én is.
  A cél az lenne, hogy amennyiben nem anarchia rendszerben találok egy NPC hajót, amiben LTD van azt más anarhchia rendszerbe ugrasztom és ott már büntetlenül meglophatom. Ugyanis vannak olyan nem anarchia rendszerek ahol minden más feltétel adott a kalózkodáshoz.
  Utoljára szerkesztette: buke, 2021.02.24. 10:50:11
 • Dorgal
  #22894
  Ha jól tudom,core-nál hat nap,a sima aszteroidáknál két óra a respawn.
 • Yag
  #22893
  Az árakra nem hiszem, hogy tartósan befolyást tudsz gyakorolni. Elvileg és szerintem a gyakorlatban is, a kereslet-kinálat határozza meg az árakat. Ha az aktuális igény számot kimaxoltad, tehát beszállitottad az összes darabszámot az adott állomásra az adott nyersanyagból, el tudom képzelni hogy kicsit esni fog az ár. De inkább nem kérnek többet.

  2. újratermelődés ? Erről nem tudok nyilatkozni. Hátha valakinek van itt erre tapasztalata vagy infója.
  Nem próbáltam nyomon követni. Ahogy lett egy kis lóvém, kimaxoltam a felfedező gépemet és leléptem felfedezni :)
 • KiruHoshino
  #22892
  Ami igazából egy Panther Clipper :P
 • Gundark 1 1
  #22891
  Egy T15-öt. :D Ami hasonlít a Panther clipperre :)
 • Gabo
  #22890
  Most, hogy a Lakon és az Alliance ilyen szépen egymás nyakába borultak, a Lakon igazán kihozhatna egy új nagy hajót! Lehetőleg olyat, ami valóban felér az Anaconda, Corvette, Cutter hármashoz, és feledteti a T10 nevű borzadályt...
  Álmodozni azért ugye lehet?
 • Arpad82
  #22889
  Ha már itt tartunk, valaki egy kis fagyit, meta alloy-ért?

 • Caliph
  #22888
 • MerlinW
  #22887
  Megérkezett az új marsjárónk és mit talált?

 • Arpad82
  #22886
  Valószínű hogy így van: a rendszeren belül, sőt a gyűrűtől 30ls-re lévő kis állomásra hordok Alexandrite-ot, ródiumércet és void opalt. A kis 35T-s raktérrel is legalább 6-7M között van egy kör, ráadásul itt van helyben.
  Két kérdés:
  1. Ha ezt tartósan csinálom, előbb-utóbb lenyomom az árakat az adott állomáson? Mikor következik ez be?
  2. Hogyan kell pontosan érteni az érc újratermelődést? Felrobbantom, kitermelem, megállok vele szemben 1km-re, majd ha másnap belépek, ott fog lebegni előttem egy darabban, és megint mehet bele a szeizmikus vakcina?

  Utoljára szerkesztette: Arpad82, 2021.02.19. 11:50:38
 • Yag
  #22885
  Viszont nem lehetetlen. Egy közepes hajóval egy jó helyről el lehet hozni pár milliót (25-30) érő rakományt.
  Volt olyan "kör" amikor Pytonnal 100milla felett lehetett eladni egy megpúpozott raktérből.
  Ha ez valaki ki akarja maxolni, akkor az Pyton esetében kb, 290T kargo ezt beszorozni 1 millával /db ... ( van olyan érc amit darabját milláért lehet eladni ? ) akkor az 290milla. Hogy azt mennyi idő alatt lehet összeszedni, lelőhelye és pilóta türelme válogatja. Én már legalább egy éve nem bányásztam, az árak is változtak a lelőhelyek is ... majd valamikor visszaérek lakott területre, ki fogom próbálni mert már kezdek kiváncsi lenni, ennyi idő távlatából mi minden változott ebben a témában .)
 • Arpad82
  #22884
  Hát ehhez képest ugyanazt az 1db havas kék eges screenshotot bámuljuk hónapok óta, ami ugyanaz a dead world mint eddig, csak kék éggel. Ha majd háromfejű zöld alien-őzikék legelésznek egy erdei tisztáson, akikkel lehet exobiológust játszani, akkor majd elhiszek ebből valamit :) persze így legyen...
 • Caliph
  #22883
  két fő bányászati forma van: az első ami a játék kezdetétől bent van,a sima mining laseres megoldás. itt felraksz a gépre mining laser és a kavics felszinét karcolva potyog a kavics tartalma

  a második az újabb módszer: core mining,itt 3 felszerelhető cuccot kapsz: abrastion blaster: a kavics felszínén lévő "dudorokat" tudod szétlőni vele,és pottyan a tartalma
  van a subsurface missle,ez felszin alatt cuccot hozza ki,subsurface depositba kell lőni aztán a minijátékkal megfelő időben robbantani,egy lyukba több rakéta lőhető
  végül a seismic charge: ezzel olyan kavicsot tudsz széthasítani aminek van mag tartalma,azaz a mag tartalmaz neked kellő ércet. fissureba(hasadékba) kell lőni a hasadék erősségének megfelelően,figyelni kell a megfelelő erősségre amit jobb fent mutat a grafikon. sikeres robbantásnál jó sok cucc a tiéd+ abrastion blasterral szétlőhető cuccok is megjelennek.

  érdemes tutorial videót nézni.
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.02.13. 00:35:03
 • Arpad82
  #22882
  Hát annyi biztos, hogy hatalmas tévedés volt azt hinnem, hogy a bányászatból majd hamar meggazdagszom. Összesen 2-3 alkalommal találtam eddig értékes követ jeges-fémes gyűrűkben, pulse wave és abbrasion használatban (hasítani egyelőre még nem tudok). Mi a különbség a seismic és a másik (nem jut eszembe a neve) hasító raketta között?

  Ugyanakkor, amennyire hidegen hagyott az elején a bányászat, be kell látnom, hogy ezzel akkor is baromira jól elszórakozok, ha egyáltalán nem keresek vele. Izgalmas, kutakodós, szép és változatos a környezet, sokszor megtámadnak és menekülőre kell fogni, ráadásul még marketingelni is lehet, hogy hol érdemes eladni a cuccot.
 • buke
  #22881
  *egy tévedés javítása : a Rhodplumsite nincs köves gyűrűkben, fémes és fémben gazdag gyűrűkben található.
  Az egyes ásványok, fémek bányászati módszereinek táblázata: mining method link másolva: https://www.reddit.com/r/EliteMiners/comments/a61r9s/post_33_list_of_minable_resources/
  Utoljára szerkesztette: buke, 2021.02.10. 16:33:36
 • Arpad82
  #22880
  Köszi mindenkinek! Azt találtam ki, hogy monitorozom egy ideg az árakat ott, ahol éppen vagyok, aztán meglátjuk. Kíváncsi vagyok, milyen gyorsan változnak. Figyelemmel kísérem az fc-ket is (bár alapban nem szeretem őket annyira).
 • Gabo
  #22879
  Úgy látszik valami összehalta magát az Elite szerverek környékén. 2 perc játék után megszakad a kapcsolat és Scarlet Krait hibát dob a játék.
  Ahogy elnézem az issue trackert nem csak nálam... Már ha el lehet érni az issue trackert egyáltalán.
  Ráadásnak a Steam launcer meg ennyit ír ki:
  "The requested page "/en/launcher/elite-dangerous-horizons/en.html" could not be found."
 • Caliph
  #22878
  igen valóban nincs minden drága érc feltüntetve ott

  azonban én továbbra is a platinumot ajánlom a dupla hotspotokban. nyilván kevesebbet ér,de gyorsabban telik a raktér,a legtöbb kavics 30százalék feletti platinum tartalommal bír.
  olyan óra alatt simán ki lehet szedni 2-300 tonna platinumot,persze függ hogy milyen hajó,hány lézer,azok hanyasok,legyen power hozzá,illetve mennyi limpet szedi a cuccot..
  legyen óránként 200 tonna,eladva 230k ért egy helyi FCnek ,az 46 milla óránként...
 • buke
  #22877
  A miners tool -hoz tenném hozzá kiegészítésként, mert nincs benne, hogy pl. a jeges gyűrűkben a nyomott árú LTD, Void opál mellett ott van a grandidierite és alexandrite is amelyek magasabb áron adhatók el, ugyanígy a pl. a rocky ringekben, ha épp nincs musgravite (ami a legjobban eladható) akkor ott van a monazite, szintén az alexandrite és a Rhodplumsite is, tehát ezeket is lehet gyűjteni. A fémes bolygókat nem ismerem.
 • Caliph
  #22876
  én ezt használom. ezek az ércek érnek valamit,láthatod hol érdemes bányászni illetve eladni...az eladási ár gyorsan változik,ha valahol jó árat kapsz érte azonnal beugrik egy két fleet carrier és elárasztja a piacot :)

  Utobbi pár hétben a platinumra voltam ráállva,elég gyorsan jön és a rendszerben mindig van FC ahol újra tudsz tölteni,illetve megveszik olyan 230-235kért. piacon 290-300k adnak egy tonnáért,szal ez már egyéni döntés elkamionozol e teli raktérrel azért a plusz pénzért,vagy elpasszolod egy carriernek ott helyben és mehetsz is vissza fúrni

  Nekem is állt FC platinum hotspotnál,240 ért vettem,pár nap alatt megvolt a 10k tonna,több pénzem nem volt. aztán ugrás eladni,290 és 300k között kamionoztam ki egy t9el saját magam.kicsivel többet kerestem mint fél miliárd úgy hogy pár napot állt a FC bányászhelyen aztán egy óra alatt kikamionoztam eladáshoz.
  Fc kb egy pénz nyomda...


  ja és a link amit használni szoktam:

  miners tool
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.02.08. 12:50:10
 • buke
  #22875
  Arpad82: szia, itt egy táblázat az ásványok előfordulásáról: minerals mégegyszer bemásolva a cím: https://www.reddit.com/r/EliteMiners/wiki/mininglocations#wiki_where_can_i_find_a_particular_mineral.3F
  az eddb.io -on a body-nál kiválasztod a System Reserve alá a Pristine kifejezést, majd jobbra kiválasztod a gyűrű típust a linkelt táblázat alapján és megadod a rendszert ahol vagy viszonyításként. Persze lehet ismert helyekre is menn,de így érdekesebb.
  Az eladáshoz én az inara.cz -t javaslom ; rákeresel az ásványokra, fémekre és a Market-nél kiadja melyik ásvány hol adható el magas áron. Csak a legfrissebb időpontok jöhetnek számításba, különben nagy csalódás érhet.
  Utoljára szerkesztette: buke, 2021.02.08. 12:48:42
 • Arpad82
  #22874
  Sziasztok,

  Kipróbáltam a bányászatot - a szokásos nehezítésként természetesen az Orca-mmal :) - viszont valamit nem értek. Olyan ásványokat kerestem, amik a wikia táblázat szerint értékesebbek. Eladáskor viszont a Whirling station-ön alig kaptam értük valamit. Ott valami más, kimondhatatlab nevű cucc megy drágán. Kérdés, hogy van értelme a galactic average price-nak egyáltalán? Érdemes kinyomtatni magamnak egy ilyen táblázatot, vagy tényleg ennyire változóak az eladási árak? Mit érdemes általánosan bányászni? (jeges gyűrűben vagyok most)
 • Arpad82
  #22873
  Továbbgondolva szerintem mondjuk ennek inkább praktikus oka van: egyszerűen nem férnének el a játékosok a népszerű állomásokon, hiába ilyen hatalmas az univerzum. Egyszer azért megnézném ezt :) de nyilván sosem fogom tudni.

  Utoljára szerkesztette: Arpad82, 2021.02.06. 18:58:13
 • Arpad82
  #22872
  Ezzel jár. És ez mindegyik pontra érvényes. Én azt mondom, hogy ez egy RPG, ha sokaknak nehéz is elfogadni. Én nem bánom, ha a felsoroltak mindegyike meg is történik velem 1 héten belül (persze azt nem mondom, hogy nem idegesít, nyilván igen), mert ez is egy játékélmény, ráadásul valós. Én szerencsére homokba tudom dugni a fejem más homokba-dugása felett. :)
 • RJoco
  #22871
  Lehet, hogy te így látod, de nagyon sokan nem és szerencsére a készítők sem.
  Aki egyedül akar játszani, az had játszon egyedül. Téged nem zavarnak vele.
  Akik meg privát akarnak játszani, azok is megtehetik, ők sem zavarnak téged.
  És szállítmányozásnál engem sem zavar senki, mikor a 100 körnél nem tudok leszállni az ouptost-ra, mert nincs hely és a kedves játékos lehet, hogy elment levinni a szemetet vagy bevásárolni, esetleg vacsi-pancsi estet tart, de úgy hagyta a gépet, mert utána folytatni akarja.
  Szóval nagyon is jó dolog ez. És akkor a kalózokról/rendőrökről nem is beszélve. Az hiányozna még, hogy az NPC-k mellett a játékosok is kiszedjenek SC-ből.
  Vagy pl. mikor egy romnál tanyázol és keresed az információt, de valami barom azzal szórakozik, hogy az ott lévő hajókat kilövöldözi. Hát ez sem hiányzik.
  A sötét oldal soha nem alszik.
 • Arpad82
  #22870
  Jut eszembe, éppen a kolónián gyűjtögetek pénzt azzal, hogy az experimental habitat-okra viszek embereket. A környéken kivétel nélkül mindenki ezzel foglalkozik, csakis Orca-k és Dolphine-ok urallják a terepet. Mégis állandóan ki akarnak szedni SC-ből. Mi a fenét akarnak egy szerencsétlen személyszállítótól? Egy kis addon, hogy az utasok többsége illegal passenger, ezért fizet jól. Lehetséges, hogy authority vesselek próbálnak megállítani?

  Én mindig csakis Open play-ben játszok, aki nem így tesz, szerintem egyszerűen becsapja magát. Nem is értem, hogyan lehet benne gyárilag egy olyan cheat, ami egyenértékű azzal, mintha mondjuk a Starcraftban elfelejtenéd betölteni a pajtásokat vagy az ellenfelet. Ez adja a játék izgalmát. Amikor megérkeztem a Jaques-ra, sorba kellett állni a dokkolásért, olyan élet és nyüzsgés volt ott. Sosem felejtem el. Az, ha valaki ezzel párhuzamosan ott van egyedül úgy, hogy senkit sem lát, szerintem eléggé odavág a realizmusnak. Szóval remélem, a jövőben ki is iktatják ezt a funkciót. A coop szintén felesleges, simán és elegánsan bele lehetne az Openbe integrálni egy plusz menüponttal.
 • Sáska
  #22869
  Koszi a hozzaszolast! En is pont emiatt / ezek miatt gondoltam erdekesebbnek az open playt, de van egy tapasztaltabb haverom a jatekban; o mindig privat sessionben jatszik es intett az open playtol, de a leirtak alapjan abszolut nem veszes, sot, meg jobban is hangzik ;).
 • Gabo
  #22868
  Az agresszor játékosok többnyire a community goal-ok, Powerplay hatalmi központok és a mérnökök rendszereiben koncentrálódnak. Ezektől eltávolodva már jóval ritkábban akadsz össze velük vagy más játékosokkal. Ha megtanulod, hogyan kell elmenekülni, amikor valaki ki akar szedni, vagy sikeresen kiszed SC-ből, akkor kezelhető a dolog. Ha nem akarod az idődet vesztegetni, és nem akarod nekik megadni az "örömöt", hogy rá támadnak, akkor marad a private group vagy a solo, amikor ezekbe a rendszerekbe kell betérned.
  De igazából pont a többi játékos jelenléte az ami ad némi kiszámíthatatlanságot, és így izgalmat a játékba. Az npc-k elég sablonosan viselkednek, de amikor látod, hogy egy másik játékos is van a rendszerben, akkor akarva-akaratlanul szemmel fogod tartani, és azon fogsz gondolkodni, hogy vajon mi járatban lehet.
  A játékosok többsége egyébként alapvetően normális. A legtöbben mennek a saját dolguk után, esetleg rád köszönnek. Ha kérdésed van, szerintem akadnak szép számmal, akik szívesen segítenek is. Akadnak olyanok is, akik szerepjátékra is használják a játékot. Szóval ha valaki kiszed SC-ből, még nem biztos, hogy azért teszi, mert éppen szét akar szedni. Lehet, hogy az adott rendszerben járőrözik, és csempészekre, kalózokra vadászik, és ezért ellenőrizni fog téged is. Meg persze akadnak vérmes, sidewinderes kalózok is, akik néhány tonna áruért cserébe elengednek. Nem minden esetben az azonnali támadás a megoldás. Akadnak olyanok is, akik a fent említett rendszerekben kimondottan a bajkeverőkre vadásznak, és jó esetben a segítségedre lesznek, ha valaki rád támad.
  A ganker-ek, griefer-ek szinte mindig falkában vadásznak. Ha a másik játékos aki ki akar szedni, vagy kiránt SC-ből wingben van, akkor lehet gyanakodni.

  Egyébként pont ezek a találkozások fogják a legmaradandóbb élményt jelenteni a játékban. Sose fogom elfelejteni, amikor még kezdőként a vadi új AspX-mel a San Tu rendszerben kiszedett egy másik játékos. Az anacondájával úgy körözött körülöttem, mint egy macska (egy nagyon nagy macska) az egér körül. Az adrenalintól remegő kézzel már kiválasztottam egy közeli rendszert a meneküléshez, és ott tartottam az ujjamat a FSD gombja felett. Közben ő leszkennelte a hajómat, majd némi csalódással megállapította, hogy se rakományom, se frakcióm, így nem is érdemes szétlőnie. Én meg csak annyit bírtam kinyögni, hogy nem is. Elvégre ez csak egy felfedező hajó...

  A lényeg, hogy néhány idióta miatt még nem mondjatok le az open-ben való játékról! Elvégre másként hogyan találkoznátok jó fej parancsnokokkal, akikkel esetleg érdemes együtt lógni néha? De biztos ami biztos, legyen elég cr a hajótok visszavásárlására!
 • Sáska
  #22867
  koszonom!
 • Alanw
  #22866
  Itt az összefoglaloban találsz leirást

  https://prohardver.hu/tema/elite_dangerous/hsz_1-50.html
 • Sáska
  #22865
  Hello, par napja kezdtuk a jatekot az egyik haverommal, en visszatero jatekos vagyok, de full kezdo, igazabol sosem melyedtem el ebben a jatekban. Az open play mennyire “dangerous”? Igazabol a par nap alatt nem vettunk eszre semmi kulonbseget.
  Egyelore odaig jutottunk hogy osszeszedtunk eleg creditet mindkettonknek egy-egy MK III-ra.
  Vannak valahol megyar nyelvu leirasok, tippek esetleg, hogy ne kelljen mindent forditanom a tarsamnak? Thx
 • Gabo
  #22864
  Ami szerintem egyértelműen hasznos hosszú távon is, ha az ottani mérnököket is kimaxolod, és kitűzöl náluk néhány olyan tervrajzot, amiket nem akarsz sűrűn váltogatni. Még ha ez most ráfizetéssel is jár, a potyára legyártott alkatrészek miatt.
 • Arpad82
  #22863
  Sziasztok,

  A Colonia környékén melyek azok a rendszerek, amiket érdemes meglátogatni? Akár szépsége, akár haszna miatt. Mit érdemes csinálni arrafelé, ami esetleg még jól jövedelmez is?
 • igor1
  #22862
  Szorri...fórumot tévesztettem...