21475
1418743729.jpg
 • LV 426
  #21475
  CHAMAS környékén elég nagy pörgés van a kajaszállítás miatt. Kár hogy néhány nyomorult sz..rrálövi az üres és fegyvertelen szállítóhajókat is. Nem túl sportszerű viselkedés. Legutóbb egy 2 hajóból álló wing (FerDeLance és Cobra MK 3) azzal szórakozott, hogy az Type 9 emet lelőtte 20-as hullig, thrustert és FSD-t is kiütötte és röhögtek hogy reboot-repair után ezt újra és újra eljátszák. Na ekkor nyomtam meg a power gombot a gépemen.
  Ettől függetlenül nyomom tovább openben.....
 • s_andras #21474
  Új mérnök!

  Palin prof tanítványa lehet, mert 5-ös szinten tolja a hajtómű fejlesztéseket.
 • nibron
  #21473
  egészen jól tudod. :) csak egy kis kiegészítés kell: minden rendszerben van "uralkodó" társaság. azoknál kell felnyomni a reput, és akkor rendesen adják a naval küldiket. lehetőleg nagyobb rendszert ill. társaságot válassz erre a célra, ahol egyébként is van küldi rendesen. a kis társaságokat hanyagolni kell, mert azok egyáltalán nem vagy csak az alacsonyabb rangokban adnak szintlépő küldit.
 • s_andras #21472
  Jó rég nem játszottam, és bár már láttam, de az új piac menü nagyon más. Nem lenne rossz ha valahogy vissza lehet csinálni úgy, hogy az egész egyszerre látszódjon. Már annyi helyen van szűrő, talán ide is kéne.
 • cylonflatus
  #21471
  Köszi!
 • Dzsini
  #21470
  Teljesen véletlenszerű amennyire mi tudjuk - ha valahol nagyon nem akar adni naval kületést, pedig 100%-on vagy, akkor válassz egy másik rendszert. Szerencsére a háttérben tovább gyűlik a pontod az adott szuperhatalomnál, úgyhogy nem vész el az ottani "munkád".
 • cylonflatus
  #21469
  Sziasztok! Még anno C64-en ismertem meg az Elite-et, és régóta szemeztem már az ED-vel. Most a nyár eleji akcióban végre rászántam magam, azóta beleraktam kb 280órát, de még mindig úgy érzem, csak a felszínt karcolgatom. Lenne egy-két kérdésem, ha esetleg tudnátok válaszokkal segíteni, azt nagyon megköszönném. Az aktuális dolog, ami jelenleg leginkább foglalkoztat, az a rangok elérése. Az addig tiszta, hogy a az aktuális superpowernél (Fed, Imp, stb) úgy tudom a rangom növelni, hogy a velük szövetségben lévő cégek, és egyéb csoportoknál a reputációm föltornászom (ezáltal nő a szövetséges nagyhatalommal szembeni reputációm is), és ezután ők adják az ún NAVAL missziókat, amik a rangom növelik az érintett birodalomnál. Eddig rendben is van, de nem értem, hogy mi alapján osztják ki ezeket a Naval missziókat? Addig vili, hogy a neutralnal magasabb szinten kell lenni a reputációmnak (cordial, friendship), de van olyan társaság, akiknél fullra tornáztam magam (allied), kaptam is egy-két Naval missziót, de aztán annyi. Csinálom nekik folyamatosan a küldieket, de 1, max 2 Naval misszió után nem adnak csak chain (vagy milyen) missziót láttam, ami pedig tudtommal nem emeli a birodalmi rangom. Segítenétek ebben, pár szóban, hogy hogy működik ez a rendszer ill egy két tippet is szívesen elfogadok, ha megosztanátok velem, amivel a rank-om tudnám növelni? Előre is köszönöm a válaszokat! Ezen kívül bármilyen tanácsot szívesen fogadok! Sziasztok!
  Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.07.26. 14:37:48
 • Gundark 1 1
  #21468
  A következő iniciatíva mikor indul? Köszi :)
  Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2019.07.26. 11:37:23
 • RJoco
  #21467
  Sok sikert hozzá!
 • LV 426
  #21466
  Viszont ha tudnál vele foglalkozni (vagy innen akárki) szívesen megfizetem a tisztességes iparosmunkát. Sajnálnám kidobni, bár már megfordult a fejemben hogy veszek újat, de akkor nem lesz lelkismeret furdalásom, ha legalább egyszer megpróbálom a javítást.
 • LV 426
  #21465
  Köszi a segítséget. Azok alapján amit leírtál azt hiszem nem vágok bele.
 • nibron
  #21464
  az x52 throttle elég egyszerű szerkezet, de a csapágyazást ennél sem illik szétszedni ha még nem csináltál ilyet. ha szétszeded szinte tuti, hogy nem tudod még egyszer ugyanúgy összeszerelni. lötyögni fog, nem lesz jó a kalibrálás meg ilyenek. viszont ennél a típusnál csak akkor kellene kiszerelni ha a felső kart szét kell szedni. mivel ha nem teszed nem férsz hozzá 2-3 alsó csavarhoz. én erre spirálcsavarhúzót használok azzal hozzá lehet férni. kicsit macerásabb még az összeszerelés is, de a tökéletes tengelyrögzítés macerájának még a közelébe sem jöhet.
  namost: ha az alsó panelen van világítás, a karon pedig nincs, ill. a karon vannak működő dolgok, akkor valszeg a karba felmenő vezetékköteg sérült (ált. mindig ez van). annál is inkább mert 0.15-ös kínai flexi vezetékeket fogtak össze. ezzel azért van egy kis probléma: ha elindul a töredezés, akkor az folytatódni is fog. tehát hiába javítod ki most a hibát, a közeljövőben eltörik egy másik és így tovább. cserélni kell az egészet. én 0.2-es vezetékre szoktam, vagy ahová befér, 0.25-ös. a kar szétszedésénél nagyon vigyázni kell, hogy a vezetékek ne szakadjanak fel a forrasztásnál, mert nem tudod melyik hol volt. azonkívül az alaplapi csatlakozó szereléséhez is kell némi szakértelem.
  Utoljára szerkesztette: nibron, 2019.07.21. 17:53:26
 • RJoco
  #21463
  Ahogy írtad, bármi lehet.
  A kábelt megtépted?
  Vagy hajlik valahol derékszög környékén, esetleg jobban?

  De a fő kérdések inkább ezek:
  Értesz az elektronikához?
  Van multimétered?

  Ha igen, akkor youtube-on biztos találsz a szétszedésre videót. Ha mégsem, akkor más oldalakat kell keresni képekkel. De nem olyan bonyolult, bár nekem T.HotasX-em van.
 • LV 426
  #21462
  Mármint a gombok világítása is elment, ezért gondolom hogy nem kap tápot
 • LV 426
  #21461
  Sziasztok,

  Saitek X 52-t szedett már szét valaki? A gázkaron egyszer csak nem működik néhány funkció (mini stick meg pár gomb). Ebből arra gondolok, hogy valami kábel törhetett el, de bármi lehet. Ha valakinek van tapasztalata szét-és összeszereléssel, kérerm ossza meg velem.
 • wollnerd
  #21460
  Hűű. :O Akkor ezekszerint addig senki nem tudja a max.-ra tuningolni az engine-jeit...
 • RJoco
  #21459
  Valami történik.
  Palin prof. menekül Maiaból, mert jönnek a Thargoidok, akik visszatérnek a Pleiades Nebulába.
 • KiruHoshino
  #21458
  GALNET szerint eltakarodtak a human űrből. Jelenleg csak a Maia és a Merope rendszerben volt aktív Thargoid tevékenység. Érdekes lenne ha a Witch Head nebulás CG miatt húztak volna el mind. Pár nap és lehet ott is megjelennek.
  Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2019.07.13. 00:43:21
 • wollnerd
  #21457
  Hátja. :) Thargoid-ok nagyon harapnak a Meta-alloy-okra. Nem lesz békés menet az biztos, épp ezért izgalmas a terv sztem. :D
 • Dzsini
  #21456
  Tekintve, hogy már a Guardianokkal is balhéztak legalább egy millió éve, és akkor mi még pajzán gondolat se nagyon voltunk...
 • Caliph
  #21455
  annyi fele mehettek volna az űrben,de mégis az emberiség felé jöttek,vállalják a következményeket :D
 • Dzsini
  #21454
  "we can confirm that the Witch Head Nebula contains enough barnacle sites to meet the demand for meta-alloys" - igen, a Thargoidok biztos nagyon fognak örülni, hogy az ottani bányáikat is elkezdjük lerabolni...
 • wollnerd
  #21453
  Most érdekes CG van. :) Mindhárom szuperhatalom terjeszkedni szeretne a Witch Head régióba. (Sokkal dél-keletebbre és messzebb van mint Pleiades! :)
  Mindenki csatlakozzon a saját maga választott oldalával. :)
 • PiszkosFred
  #21452
  Meg hat akarmilyen formaban is erkezzen, az sem lesz kobe vesve, biztos, hogy kell neki par honap, mire kiforrja magat, vagy legalabb egy veglegesnek tekintheto formara...
 • Dzsini
  #21451
  Igen, és bizonyára meglesznek a módszerek amivel a lehető legkevesebb befektetett energiával ki lehet nyerni a legtöbb Arx pontot, de azt szerintem nem egy pár mondatos bejelentés alapján fogjuk július elején kitalálni :)
 • s_andras #21450
  Hát az elég aktív játék, hogy küldetéseket csinálunk...
 • Dzsini
  #21449
  Azt mondták az a cél, hogy ne lehessen konkrétan farmolni, hanem aktív játékkal gyűljön.
 • s_andras #21448
  Én azt hittem, hogy majd pl a küldetések teljesítésénél az eddigi súlyozott jutalmak mellett lesz egy olyan is hogy a sok ARX-t kérjük, kevesebb (vagy semennyi) kredit, repu, inf mellett.
 • Gundark 1 1
  #21447
  Az így nem hangzik rosszul. Köszi.
 • Dzsini
  #21446
  Amit itt írnak - a Lave Radioban azt beszélgették róla, hogy valószínűleg a háttérben lesznek bizonyos triggerek, amikért jár majd valamennyi - szkennelésért, lövöldözésért, szállításért, ki tudja mi mindenért - ahogy az Elite rangok mögött is van egy-egy számláló.

  Ha aktívan játszol, gyűlik. Ha csak bejelentkezel és ülsz egy bázison, nem.
 • PiszkosFred
  #21445
  Sot, valoszinuleg creditert nem is lehet majd venni - a tobb milliardos vagyonok miatt talan ertheto is.
 • PiszkosFred
  #21444
  Vagyis, tenni is kellesz majd erte, nem eleg "csak" gazdagnak lenni. FAQ errefele :)
 • Gundark 1 1
  #21443
  "ezzel a játékalkalommal X Arx pontot szereztél". Ezt kifejtenéd bővebben?
 • Dzsini
  #21442
  Gondolom ugyanúgy lesz, mint a Frontier Point (vagy hogy hívják) most a PS4/Xboxos játékosoknak - az árakból pár dolog látszott a képeken, azt lehet tudni, hogy csomagok lesznek.
  Azt majd megtudjuk, hogy játék során hogyan és mennyit lehet szerezni - azt tudni a Lave Radio beszélgetésből, hogy jelenleg az a terv, hogy a session befejezésekor közli a játék, hogy "ezzel a játékalkalommal X Arx pontot szereztél".
 • Gundark 1 1
  #21441
  Ja aztán úgy járunk mint az STO-ban hogy egy zen már 400 dili körül van, de 200 körül volt még pár éve. Mihez lesz kötve az arx árfolyma?
 • s_andras #21440
  Nem lenne rossz, kicsit megnövekedne a találkozási esély. Az ARX is nagy dobás, remélem az átlagos játékoshoz méretezik, és akkor a hozzám hasonló grindereknek ez is terülj-terülj asztalkám lesz
 • Dzsini
  #21439
  talán a crossplay is jön? - sikerült az xboxos pilótába bejelentkezni PC-n, még csapattársakkal is beszélgetett...
 • Dzsini
  #21438
 • Dzsini
  #21437
  Decemberben jönnek, és lehet majd velük ugrani (és nem kell hozzá szerverleállás, mint eddig a megashipeknek, viszont az üzemanyagot össze kell hozzá hordani). Sokkal több mindent nem mondtak el róluk.

  Szeptemberben előtte még egy kis patch - további kezdő terület fejlesztés (úgy tűnik a tutorial "beépül" a játékba, mint tréning rendszer), plusz jön az igazi pénzből vásárolható "pénz" (Arx), amivel a kozmetikai dolgokat már játékon belül lehet megvenni, nem a játékon kívül weboldalon - és ezzel megnyílik a lehetőség arra, hogy játékon belül is feladatok teljesítésével szerezhess ilyesmit (persze valószínűleg nem olyan nagy mennyiségben, hogy hipphopp meg lehessen venni minden festést, de 1-2 kedvencre valószínűleg össze lehet hajókázni a betevőt)

  Hangsúlyozták, hogy továbbra is csak a mostani kozmetikai jellegű dolgokat lehet venni.
 • PiszkosFred
  #21436
  A kamionos konspiracio utan a mai fleet carrier teaser mar smafu, mert senki sem akarja beszurni ide? :)