22850
1418743729.jpg
 • phylemon
  #22850
  Hát, azt továbbra se tudom hol miért lőnek, de rájöttem arra hogy ha a harcolós hajómmal megyek egy settlementhez és kinyiffantok mindent és mindenkit, akkor hiába sípol a riadó, nyugodtan lehet menni scannelni a data pointokat. Viszont a nagyobb settlementeknél van egy ilyen energiaelnyelő kapu, vagymi, és ahhoz az összes generátort ki kell iktatni hogy oda is felmenjek az srv-vel. Viszont nagyon hamar újraindulnak a generátorok és ha nem sikerül időben lescannelni azt az egy data pointot a kapu mögött akkor lehet kezdeni az egészet elölről. Illetve a defence turretek is újraindulnak egy idő után.
 • s_andras #22849
  Abból lehet tudni hogy amikor leszállunk mellette, van-e a radaron egy négyzet alakú piros keret. Ha van, akkor az magán lesz, és már az birtokháborítás (trespassing) ha az SRV behatol a területre. Aztán hogy ez így működik-e ott is ahol te nézed, az nem biztos.
 • phylemon
  #22848
  Nem is a büntetés érdekes, hanem az hogy szétlőnek mire megtalálok egy data towert a négyből. Próbálgattam, mindenhol ugyanezt csinálják. Fogalmam sincs mit csinálhattam hogy sikerült simán az első alkalommal. És azt meg lehet valahonnan tudni hogy melyik settlementnél van public tower és melyiknél private? Mert még ezt kipróbálnám akkor, hogy ettől függ-e a dolog.
 • s_andras #22847
  Erről nem tudok nyilatkozni, de ha hasonló a helyzet mint a "surface scan"-típusú küldetéseknél, akkor az lehet mint ott hogy kétféle torony van: a public, és a private. Ezt ki is írja róla a HUD-on, amikor becélozzuk a kapcsolódás előtt. Értelemszerűen a nyilvánost büntetlenül lehet olvasni, a magánt meg nem, ekkor szoktak utána megtámadni, és lesz büntetés is. Nem sok, aprópénz. Csak nem szabad visszalőni, mert az már komolyabb bűn.
 • phylemon
  #22846
  Olvastam az elite wikin, hogy ritkább encoded materialokat lehet szerezni surface installation-ök data pointjaiból, high és medium securitysekből. Na, le is szálltam egyiknél, egy mediumnál. Előjöttek ugyan a skimmerek, de nem kaptam semmilyen büntit, nem lőttek rám, és simán aktiválni tudtam a négy data pointot. Meg is lett néhány ritka encoded material. Na ezen felbuzdulva leszálltam egy másiknál. Mondanom se kell hogy halomra lőttek. Egy harmadiknál már nem vártam meg, elhúztam a csíkot a figyelmeztetésre.
  Szóval mitől függ ez hogy hol lőnek rám és hol nem? Mindegyik frakciónál semleges voltam egyébként, bár a legelső sikeres kísérletnél nem biztos, azt nem tudom, mert már a rendszerre sem emlékszem hogy hol volt. Viszont a sikerteleneknél biztos hogy semleges voltam.
 • s_andras #22845
  Persze, csak vicc volt. Én is csak "kötelességből" csináltam meg, nem az élvezeti értéke miatt. De azért nem volt olyan rossz. Annyira viszont nem is jó, mert azóta sem indítottam egy meccset se. A biológusságot is ugyanígy kimaxolom amint lehet, kezdeti hibák ide vagy oda, aztán azzal se nagyon tervezek foglalkozni.

  Tényleg, egy kérdés mindenkihez: nincs véletlenül valakinél egy kallódó eladó VGA, ami megüti a játék minimumkövetelményét? Egy harmadik gépbe kellene a másodlagos profilnak. Nézegetem az apróhirdetéseket egy ideje, és nemrég csak fél nappal maradtam le egy 2GB-os GT640-ről, amit 4000-ért adtak... Jöhet privát üzenetben, köszi.
 • Gabo
  #22844
  A CQC nem érdekel különösebben.
  A matrica már fel is került az új hajómra, amiben az esemény alatt is ültem éppen. A hajó neve is ennek köszönhetően dőlt el, a Vulture ezentúl Unholy Trinity néven fog járőrözni a rendszerekben. Napok óta azon rágódtam, milyen név illene hozzá. Ez végre a gyorsaság, manőverező képesség és a nagy fegyverek háromsága miatt is passzol rá.
  Én a magam részéről az Odyssey-vel várok majd egy kicsit. Pár hetet? Hónapot? Egy fél évet? Mire kijavítják a főbb hibákat benne.
 • Arpad82
  #22843
  Nem tudok nem elképzelni olyan szcenáriót, amit ha valaki elér, akkor kap egy üzenetet, hogy "Game Completed, please exit and start Credits fom the menu". :) csak még senki nem találta ezt meg. Najó, mára befejeztem a trollokodást.
 • s_andras #22842
  Akkor már csak az Aréna van hátra Mire kijön az Odyssey, pont meg tudod csinálni, hogy akkor meg neki lehessen fogni az 5., exobiológusinak Mindenesetre most már fel tudod rakni a tripla matricát a hajóidra.
 • Gabo
  #22841
  Ezek valamilyen tervezett karbantartások szerintem. Múltkor pontba 22:00-kor, most pontban 21:30-kor állt le. És ahogy múltkor is, most is kb. 20 perc után újra indultak.
 • phylemon
  #22840
  Botrányosan működnek mostanában a szervereik. Minden este felbaszom az agyam rajta hogy nem tudok legalább egy kicsit játszani...
 • Gabo
  #22839
  És erre lepusztulnak a szerverek...
 • Long_Gun
  #22838
  log-out/in után ujra termelődnek, van 1 rahedli fc a guardian rendszerekben náluk is lehet tankolni....
 • Gabo
  #22837
  És ezzel a perccel beléptem a parancsnokok tripla elit klubjába! Megkaptam a cobat elite rangot is.
 • KiruHoshino
  #22836
  A leárazás engem nem izgat, mert már megvettem a Deluxe Alphát. Nagy Elite fanként mindig megveszem elővételben. :D Ez se lett kivétel.
  Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2021.01.13. 13:55:29
 • Arpad82
  #22835
  Addigra vagy kész lesz a komplett Bükk-hegység modellje és lehet menni túrázni, vagy beakciózzák :) bízzunk a legjobbakban.
 • KiruHoshino
  #22834
  Változtattak az Odyssey megjelenési idején az újabb karanténhelyzet miatt Angliában. Apha teszt kora tavasszal lesz ami szerintem március és a PC megjelenés pedig késő tavasz ami talán májusra utal. A kozolosoknak őszig kell várniuk.
 • Arpad82
  #22833
  Első kísérlet a guardian fsd booster feloldására. Eredmény: kudarc :) de sok tapasztalatokkal gazdagodtam.
  Szerintem sikerült a legnagyobb site-ot megtalálnom a Synuefe-ben, emiatt a pylon-ok megtalálása, ativálása és a navigálás, vezetés nehéz. A sentinelek inkább csak ijesztőek, de elég könnyen elintézhetőek. A hajóra rögzíthető turret viszont nem sokat segít.
  A kudarc fő oka, hogy a sok keresgélés/pylon aktiválgatás miatt elfogyott a lőszerem.
  Vaamint nem tudom, hogy lesz-e elég szétlőhető elem a 21-21-es mennyiség begyűjtéséhez. Ahogy néztem, szerintem nem, így ezt is több körben kell megoldanom. Vagy ez a mennyiség mindig rendelkezésre áll az adott helyen?

  Megnézem, van-e nálam foszfor és kén az újratöltéshez, ha nem, akkor irány haza... az egyébént is 60-at ugráló DBX-emmel szerencsére rövid az út. :)

  Utoljára szerkesztette: Arpad82, 2021.01.13. 10:14:34
 • 0Fritz
  #22832
  Az Odyssey kijövetelekor finomodni fog a felszíngenerálás.
  Egy bejárható bolygón sokféle környezet és nyersanyag lesz megtaláható, függően a gravitációtól, tektonikus aktivítástól, stb.
  Az eltérő tájak között igyekeznek a legsimább átmenetet létrehozni.
 • s_andras #22831
  Jogos, csakhogy ők meg a beállítás alapértelmezésének minket adtak meg valamiért, és ezt szoktuk meg, szvsz a játékosok 90+%-a.
  "Core Dynamics, Hotel - Uniform - November, welcome to our starport!"
 • gregoryan
  #22830
  Én is imádom, főleg ahogy bemondja a hajó tipust is. Zorgon Peterson Mike Romeo Golf..... Imádom :D ez persze a Mambánál van igy :D
  Cmdr Mrgregoryan
  Utoljára szerkesztette: gregoryan, 2021.01.12. 12:13:03
 • Caliph
  #22829
  multiplayer játék ,egy parancsnoknak több hajója is lehet,aztán keresgélhetnéd épp melyikkel van fent,viszont parancsnokból csak egy van,mindegy milyen hajóban ül . Továbbá egy polgári gépet több pilóta is irányíthat,itt viszont a saját hajódat csak te

  nekem bejön a köszöntés,Charlie Alfa Lima :D
 • Gabo
  #22828
  Nekem valahogy "természetesebbnek" tűnt így, elvégre a polgári repülésben a gép/járat azonosítóját szokták használni, hajózásban meg a hajó nevét. Szóval valahogy jobban csenget, ha nem engem szólongat, hanem a hajómat azonosítja.
 • Arpad82
  #22827
  Aztaleborultmindenit! Sosem jöttem volna rá, hogy az Alfa - Alfa - Romeo az konkrétan én vagyok, csak azt tudtam, hogy marha jól hangzik :D [Cmdr AarPoe]
  Köszi!
 • s_andras #22826
  Vagy úgy! Nem is tudtam hogy ezt át lehet állítani. Mindig tanul az ember, köszi. Mondjuk ennyi év után mást hallanék, nem tudnám kihez beszélnek
 • Gabo
  #22825
  Beállítástól függ. Az audio beállítások alatt a callsign-nál lehet kiválasztani: parancsnok neve/hajó neve/hajó azonosító.
 • PiszkosFred
  #22824
  Egyebkent szerintem azzal lehet osszefuggesben, hogy a Horizons most mar az "alapjatek" resze, igy neha nem tudja ertelmezni az EDH inditasi parametereit. Pl ma megint EDH-vla inditottam es jott a session duma, aztan kilepes, sima ED inditas es oke.
 • s_andras #22823
  A forgalomirányítás mindig a CMDR nevünk első három karakterét betűzi, sosem a hajóét.
 • s_andras #22822
  Itt írtam erről: #22192
  Nekem a Brawler, a Skulls és a Wings van meg (a Boundary-n kívül).
 • PiszkosFred
  #22821
  At, azt egyszer unlockolod es kesz, adott karrierben hasznalhato barmelyik hajon, ha az kompatibilis azzal (lasd pl festesek, azok hajokra egyediek).
 • Gabo
  #22820
  A hajódat bármikor elnevezheted, ahhoz nem kell venned semmit. A Livery részen jobb oldalon alul átírhatod a hajód nevét és azonosítóját. Ezt követően bárki aki letapogatja a hajót az látni fogja a nevét, illetve az állomások forgalomirányítói is használhatják. (A hajó gyártóját és az első három betűt használják azonosításkor.)
  Amit Arxért vehetsz, az a névtábla, amit a hajód oldalára ki lehet tenni. Hogy ez átvihető-e másik gépre, passz. Nem vettem még ilyet.
 • Caliph
  #22819
  ahoY Commanders!

  Kérdésem lenne: hajó elnevezése: látom hogy a liveryben van,és vennem kell ARXért livery csomagot. na most a kérdés hogy ez egyszeri vétel e? elnevezem a hajót,aztán ennyi,ha meg akarom változtatni akkor ismét ARXba kerül? hajónként kell megvenni,vagy ha megvan egy csomag azt felrakhatom bármire?

  gondlom Fleet carriernél is hasonlóan működik...köszi a válaszokat!

  Ja és még egy: ki szerint melyik néz ki a legjobban ? :)
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.11. 16:30:24
 • Gabo
  #22818
  Tegnap 22:00-tól volt egy kb. 15-20 perces kiesés. Engem is kidobott abban a időszakban, de később már nem volt gond.
 • Caliph
  #22817
  nálam is megy
 • s_andras #22816
  Itt minden jó.
 • phylemon
  #22815
  tudni már mi van a frontiernél? Mert nem enged be engem sem. Server offline...
 • Arpad82
  #22814
  Nem megy sajnos, éjszakás vagyok. Ezt úgy tűnik, buktam :))
 • PiszkosFred
  #22813
  Na, akkor mostantol nagy levego, egy jo alvas es holnaptol nyugodtan folytatod a karriert :)
 • Arpad82
  #22812
  Betojok: ha sima ED-t választok, akkor megy. Akkor mégis Frontier-éknél nem stimmel valami... :)
 • Arpad82
  #22811
  Igen köszi, az issue reporteren is jelentettem. Ez más, mint a szokásos support jegy, ide bárki felrakhat problémákat, amiket mindenki lát és a rendszer csoportosítja is őket. Tegnap összesen 6-an voltunk ott ugyanezzel.