22317
1418743729.jpg
 • LV 426
  #22317
  Köszönöm működik
 • Dzsini
  #22316
  Amilyen gyakran csak szeretnéd, hogy frissüljön ott a profilod - vagy feltelepíthetsz egy programot, ami automatán megteszi (pl. EDDiscovery / lite, EDDI, EDMC) - ezeknek vannak plusz funkciói is, amik esetleg neked hasznosak.
  Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.08.01. 19:15:09
 • LV 426
  #22315
  Köszi. Csak egyszer vagy minden nap?
 • KiruHoshino
  #22314
  https://www.edsm.net/en/settings/import/journal

  Igen, itt kell feltölteni. Fájl helye C:\Felhasználó\Neved\Mentett játékok\Frontier Developments\Elite Dangerous mappa
 • LV 426
  #22313
  Mit kell tenni ahhoz, hogy az EDSM-ben megjelenjenek az adatok? Kell valahogy szinkronizálni?
 • Kronos79
  #22312
  Gondoltam rá, csak ezúttal nagyon ki volt számolva az időm és nem fért bele a plusz bohóckodás. Ha jól emlékszem Mambával tolta, de lehet, hogy Phantom volt.
 • RJoco
  #22311
  Ha már úgyis láttam a hajóját, akkor visszamentem volna egy megfelelő harci madárral és kedvét szegtem volna.
 • Kronos79
  #22310
  Én többnyire openben játszok, de valamiért a játékosok egy része úgy gondolja, hogy rám kell ereszteni egy interdictiont. Mindezt azért, hogy megkérdezze, nem wingeznék-e? Persze mindezt akkor, amikor befejezném a játékot.
  Hétvégén nem érdemes openbe menni, akkor a "különleges" játékosok is játszanak. Egy alkalommal épp birodalmi rangot húztam, a kedves játékos egy rendszerben blokádot csinált. Egyedül. Folyamatosan írta a közös chatbe, hogy ő bizony a szövetség büszke tagja és mindenkit ellenőrizni fog. Minden játékost kiszedett SC-ből és figyelmeztetett, hogy ne jöjjön vissza a rendszerbe, különben baj lesz. Örülök, hogy ennyire ráért és biztos jól is érezte magát, de semmi hatása/értelme nem volt a műsorának a játékra nézve.
 • KiruHoshino
  #22309
  Jómagam PVE privát group-okban.
 • Fenrir
  #22308
  Igen, group-ra értettem. Nem tudom, hogy miért írtam szervert.

  Ti Open Play-ben játszotok vagy Solo?
  Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2020.07.22. 13:38:02
 • Caliph
  #22307
  ha meg szervert,akkor olyan semmilyen formában nem létezik,mint privát,fdev-é az összes
 • KiruHoshino
  #22306
  Ha privát szerver alatt Magyar Privát Group-ot értesz szerintem biztos van.
 • Fenrir
  #22305
  Van amúgy valamilyen magyar privát szerver?
 • Caliph
  #22304
  szerdai patchban nerfelve lett a hotspotok átfedése is,de nem lepődnék meg ha el lenne tolva a javítás :Dmajd javítják ha jön a népharag :D
 • Fenrir
  #22303
  Nos, tegnap bányásztam a tripla LTD hotspot-ban. A 160 tonnás rakteremből kb 140 volt Void Opal, összesen 1 core-os LTD-t találtam és a bányászat leges legvégén volt 1 LTD SSD aszteroida amit már nem tudtam teljesen kibányászni (már a hopperek is tele voltak).

  Ez normális? Minden volt az LTD hotspotban, kivéve LTD.
 • s_andras #22302
  Ilyesmi, úgy látszik azóta sem tudták ezt teljesen rendbe hozni. Folyamatosan panasz volt a winges bányászatra.
 • Fenrir
  #22301
  Miért van az, ha wing-ben bányászunk core mining-al, akkor a robbantás után kiszabaduló darabok 3-4 kilóméterre is eltávolodnak, de ha csak egyedül bányászok ilyen nincs sohasem. Valami szinkronizációs hiba?
 • buke
  #22300
  A kérdés inkább az amikor a fejlesztők véletlenül valamit eltüntetnek, lehet -e balszerencséről beszélni :)
 • Fenrir
  #22299
  Akkor csak ennyire balszerencsések vagyunk mind a ketten a privát csoportban?
 • buke
  #22298
  ugyanolyanba van , ha van, nem függ össze a maggal.
  --Most megint jónak tűnik a Ceramic compozit , én májusban 3x is ezzel kereskedtem kb. 2 órán keresztül.
  Utoljára szerkesztette: buke, 2020.07.16. 22:31:37
 • Fenrir
  #22297
  Mi találtunk olyan LTD-t és Void Opal-t ami core-os volt, csak éppen SSD-set nem láttam még soha. Nem ugyanolyan aszteroidában lehet mint amiben a core? Más a színe vagy a formája?
 • buke
  #22296
  Fenrir : Szia, a 3. javítás (július 15.) után kicsit elrontották az LTD bányászatot, nem hiszem, hogy ez lett volna a cél. Én rögtön utánna voltam a legrégebbi 3-as hotspotban és 45 perc alatt semmilyen LTD-s követ nem találtam, beleértve az SSD-ket is. A Borann féle bányászatnál 45 perc után már 50-70 tonna LTD-t zsákoltam be. Ugyanakkor nem értem például a robbantásos bányászatot miért nem balanszírozzák ki.
  Mondjuk nem ismerem mi a fő célja az Fdev.-nek, elképzelhető,hogy át akarják terelni, a bányászati helyszíneket a szimpla hotspotokra hogy ne legyen annyi FC egy helyen,mert sokan panaszkodnak hogy nem tölt be a játék.
  A trítium kereskedelem is megakadt,de ez csak következmény, nem szándékos volt.
  Utoljára szerkesztette: buke, 2020.07.16. 22:27:07
 • Fenrir
  #22295
  Kipróbáltam a Subsurface Deposit bányászatot, eléggé lehangoló. A triple LTD hotspot-ban egyetlen SSD LTD-t nem találtam, ez normális? Core volt jópár, de SSD nem. Tritium és víz volt jópár, de LTD nem. Valamit rosszul csinálok?
 • Caliph
  #22294
  hát igen,a mérnököket most ledaráltam valóban,azonban az fsd range mérnökölés teljesen megérte,duplát ugrik az összes hajóm,és erre még a guardian fsd booster rá fog dobni 10ly.
  nem mindegy hogy ha menni kell valahova akkor 20at vagy 10et kell ugrani :)
  a bányász kap még egy motortuningot,hogy jobban manőverezhető legyen a kavicsok között,a kalóz pythonra sokminden mérnökölés nem kell,esetleg a rakéta kapacitás kiütni a modulokat
  a sok mérnöközés majd a corvettere fog kelleni aztán irány egy kis pve :D
 • Gabo
  #22293
  Rengeteg bolygón lehet nyersanyagokat találni, melyeket az SRV-vel tudsz begyűjteni. Olyan helyeken érdemes nézelődni, ahol vulkanikusan aktív (füstölők, gejzírek, stb.) az adott égitest, vagy csillagködök közelében lehet olyan helyeket találni, ahol biológiai formációk akadnak a felszínen. (Az https://eddb.io/ használata ajánlott!)
  Amikor az adott rendszert full spectrum scanner-rel felderíted, jelezni fogja, hogy melyik bolygó felszínén lehet geo illetve bio jelforrásokat találni. Ez után ha az adott helyet surface scanner-rel feltérképezed, meg fogod kapni a jelforrások helyét is a felszínen. Ha ezek közelében leteszed a hajódat, az SRV-vel rohangálva egy néhány km-es körön belül egy halom nyersanyagot tudsz begyűjteni.
  Az SRV szenzora jelzi a kristályokat. Az SRV lézerével le tudod pattintani a helyéről az adott cuccot, majd a cargo scoop-pal be tudod őket gyűjteni.

  A Caliph által említett "kristálybolygó" annyiban különbözik, hogy ott kimondottan nagy koncentrációban vannak jelen a magas besorolású kristályok.

  Persze dönthetsz úgy is, hogy hagyod a darálást, és csak szimplán játszod a játékot egy normális ritmusban, nem kapkodva. Én mielőtt elkezdtem a mérnököket feloldani majdnem egy fél évig csak repkedtem, küldetéseket csináltam. Közben persze alkalmanként gyűjtögettem ahol lehetett, meg scannelgettem a szembe jövő hajókat.
  Sokan ott követik el a hibát, hogy gyors iramban kitermelnek néhány millát, vesznek egy drága és nagy hajót. Majd bután néznek, mikor pvp-ben az első gyüttment lenyomja őket egy sokkal kisebb hajóval. Persze, hiszen sosem tanulták meg, hogyan kell túlélni a játékban.
 • Caliph
  #22292
  van kb 1500ly-re a bubitól egy pár bolygó/hold egy rendszerben,illetve kicsivel arrébb egy másikban is,ahol kristály tüskék vannak,amit ha kilősz srv-vel akkor magas szintű raw materialt ad,ami a mérnöközéshez alapanyag.
  2x megjárod, a fölösleget beváltod material tradernél kisebb szintűre és raw materialból meg is vagy sztem 9-10 hajó mérnöközésére.
 • LiveMan
  #22291
  Mik azok a kristály bolygók?
 • Caliph
  #22290
  viszonylag messze van a bubitól és egy korábbi hozzászóló is irta hogy még klotyóra is a FCvel megy,szal miért pont ott ne lennének?
  hétvégén voltan 1500ly re a bubitól a kristály bolygókon raw materialt gyűjteni,az is teli volt FCvel. a Phantomommal 35 ugrással ottvoltam,egy fcnek min 3 ugrás kell,ami üzemanyag is meg isdő is,5 perc cd meg 15 perc jump felkészülés,szerinem hamarabb kint voltam a 35 ugrással :D
  jó fcvel lehet úgy is ugrani hogy elinditod,elmész kajálni és mire visszaérsz mentél 500ly-t :D kényelmes :D
 • Paxton
  #22289
  Pár napja elugrottam Ceos-Sothis rendszerekbe felhúzni a Federal rangomat is a maximumra, és azt tapasztaltam, hogy teli van mindkét rendszer Fleet Carrier-ekkel. Mi ennek az oka? Ja, és teli van Harmless/Novice játékosokkal, akik Krait/Python hajókkal rohangálnak Open Play-ben. :) De nem bántom egyiket sem, mert jófiú vagyok és utálom a PvP-t. :)
 • Caliph
  #22288
  a kavicsnál 4 féle módon forulhatnak elő nyersanyagok: sima mining laserrel kibányászható,felszíní ami abrastion blasterrel kilőhető,sub surface amihez a subsurface missle kell és a core amihez meg robbantani.A subsurface kapott pár hete buffot,elég jól adta az anyagot,aztán nerfelték is de még igy is egy deposit ki tudott termelni közel 20 tonna anyagot,ha ügyesen lőtted a rakétákat és szerencséd volt akár többet is
  most van egy olyan bug,hogy a subsurface depositok resetelődni tudnak,tehát ha találsz egy jó kavicsot,mondjuk 3-4 subsurface deposittal ,akkor abból kiszedhető kb 50-80 tonna nyersanyag.ha használod a bugot akkor kb 5 sec alatt vissza tud resetelődni ugyanezezk a subsurface depositok,igy egy jó kavicsnál teli lehet tenni pl egy 500tonna rakteres cuttert egy óra alatt,ami gyémánttal és 1.6 miska eladási árral számolva közel 1 miliárd/óra. ezt várjuk hogy nerfelik holnap,és persze azt s bánnám ha elvennék a pénzt azoktól akik ezt kihasználták
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.07.14. 11:32:12
 • Fenrir
  #22287
  Az SSD mit takar? Láttam olyan rakétát, de még nem próbáltam.
 • s_andras #22286
  A core-nál gyorsabb a sub-surface displacement (SSD) módszer, de ez a bug remélhetőleg holnaputántól elmúlik.
  Amúgy meg... Atyaég... Éppen azon "kesergünk", hogy a pénzhalmozás sebessége mára irreális méreteket öltött. Nem, nincs módszer ennél is gyorsabban gazdagodni... Már ez is nevetséges kategória ami most van.
 • Fenrir
  #22285
  Hogyan lehet amúgy viszonylag gyorsan összedobni pár milliárdot? Nem rossz ez a core bányászat, kb 2 óra alatt összejön vagy 200 millió, de túl türelmetlen vagyok.
 • Fenrir
  #22284
  Én pl pont ma jártam úgy, hogy 2.3 millióért vitték volna a LTD-t, de mire odaértem a carrier már elkezdte a visszaszámlálást az ugráshoz. Szerintem jobb ha sima űrbázist nézel, azt könnyebb megtalálni és nem megy sehova :)
 • Jabar
  #22283
  Üdv!
  Kezdő kérdések! :)
  Bányászok egy bolygó gyűrűjében, ha tele vagyok akkor keresek EDDB-n fleet carriert a rendszerben ahol el tudom adni, viszont rengetegszer az van hogy EEDB szerint pár perce/1-2 órája jött oda hajó de nincs játékon belül a listában. Ez mitől van?
  Illetve a rendszerben lévő fleet carrierek között lehet valahogy név szerint keresni (van vagy 50 és elég lassú így az utolsó betűket nézegetni)?
  Köszi!
 • LV 426
  #22282
  köszi, valami hasonló turpisságra gondoltam... de meg is nézem gyorsan. Ha marad a prémium 30% mindvégig, akkor az eléggé cheat gyanús
 • Caliph
  #22281
  no akkor,material farm úgy néz ki véget ért,van mindenből legalább 50 db vagy több,raw encoded és manufactured is. irány a guardian modulok feloldása. Itt az fsd booster és a shield reinforcment éri meg a legjobban ahogy nézem...egyelőre koca repkedésre miningra,és minimális pve harcra gondoltam,thargoidot egyelőre nem tervezek ritkítani,majd a corvettel :)
  Esetleg más amit elnéztem és még jó lehet?
  Aztán felszerelem a hajóim és irány a mérnökölni a modulokat és feloldani az esetleg még szükséges mérnököket. Aztán igy hirtelen meg is lennék az előzetes tervekkel...

  esetleg ha valaminek van fleet carrier és rajta black market,akkor az kb hogy működik. és itt pve kalózkodásra gondoltam,bányászhajók ltd fosztogatására. itt csak lepakolni tudom,aztán egy black marketes állomáson kikamionozhatom,vagy át is veszik viszonylag hasonló áron mint az állomáson tennék...nem nagyon találtam videót még aki erre használna fleet carriert.
 • s_andras #22280
  2017-es videó. Lehet hogy már nem működik. Érdekes, hogy páran pl két éve írták hogy már nem működik, aztán rá egy évre valakik azt hogy működik. Olyan állítás is volt, hogy egy félresikerült javítás után a prémium hatás azonnal elmúlt, ha egy cseppnyi üzemanyagot tankoltak, akár egyetlen lövés nélkül. A lényege az (volt?), hogy a prémium hatás ÖRÖKRE megmarad akkor, ha az állomáson történő lőszerutántöltés előtt 5-ön áll a fegyver tára (azaz tele van).
 • LV 426
  #22279
  Sziasztok,
  Ha a Plasma Accelerator plasma slug ra van fejlesztve, ami ugye a fuel-ből csinálja a lőszert, akkor ha prémiumot gyártok mi is fog történni?
 • s_andras #22278
  Éppen hogy nem az, a teljesen elqrt SSD bányászat miatt akkor nevezhetnénk drágának, ha valahol 30-40 milliárdnál kezdődne az ára. Épp ezért presztízsértéke sincs, mert a pénz is értéktelen. Nagyjából csak a harci rangok és a legnagyobb eltávolodás a kezdőponttól maradtak meg valamelyest értékelhető teljesítménymérőnek.