QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qwertrt
Úgy érzem lemaradtam valamirõl: ki is az a McGrady?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

zakika
nem tudom mikor volt ez - februar, marcius?

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

B0B0
Tehát akkor mennyi ideje? 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

0ppika
😄

http://epica.nl

zakika
amiota elkultem neki a studio diskografiat

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

B0B0
A mai különleges kérdés: 😊)

Mióta Queen-rajongó McGrady? (Rajta emberek tippeljetek!)

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Jól tudod! 😊 Termelt a srác! 😊

0ppika
"Sok", ha jól tudom 5.

zakika
Kurt tenyleg egy gyoker (nekem volt egy osztalytarsam, akinek ha lefeorditom a nevet magyarra azt jelenti gyoker)
kolleganom panaszkodott hogy legjobb baratnoje lanya (13) elete nagy celja ugy elni mint Kurt es ugy is meghalni. Gond csak az, hogy messze meg a 18 vagy 20, hogy valamit megertsen az eletbol.

ez a kulombseg a Queen es a Nirvana zeneje kozt - Queen meg a szomorusagot is ugy adta elo, hogy az embert elvezte halgatni amig a Nirvanabol sugarzik a tehetetlenseg, levertseg...

B0B0
Ez a Kurt Cobain egy gyökér volt tényleg!

Te meg ne érezd magad bûnösnek! Semmit nem csináltál, Oppi szerintem csak félreértette. Ugye Oppi? 😊<---ez nem gúnyos mosoly, hanem szeretetteljes

qwertrt
Hát, tényleg nem szántam gúnyosnak, ne értsétek félre. Nem akarom magyarázni a bizonyítványomat, de ez inkább amolyan benfenntes mosoly volt, amolyan szeretet teljes :-) mint ez
Sztem minden további nélkül tudomásul lehet venni, és el lehet fogadni, abszolut nem zavar...

Ek Freddie Kurt Cobain búcsúlevelében szerepelt, imígyen:
"Például amikor a színpadon vagyunk, a fények kialszanak és elkezdõdik a tömeg mániákus örvénylése, ez nem hat már úgy rám, ahogy Freddie Mercury-ra hatott, aki szeretni tûnt és elmerülni a tömeg szeretetében és csodálatában, amit én abszolút csodálok és irigylek."

Mikor Courtney Love a nyílvánosság elõtt felolvasta a levelet, kommentálta is azt:
"Mikor azt a részt olvasta, ahol Kurt Freddie Mercuryt említi, így kiáltott: - Kurt, baszd meg, és akkor mi van? Akkor ne légy rocksztár, te seggfej!"

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Hány gyereke van John Deaconnek?

0ppika
Nem errõl van szó, bár én jobb szeretem nem tudomásul venni.
Csak a kérdésed gúnyos volt, fõleg a mosollyal a végén ...

vasmacs
Egyet értek.

nem lány

qwertrt
Ezt nem értem miért mondod... azt hittem, legalább mi, Queen rajongók vagyunk annyira felvilágosultak, hogy nem tabutéma Freddie homoszexualitása...

B0B0
Közben a nyomdokaidba léptem amint látod! :/

0ppika
ezzel én nem viccelõdnék 😞

B0B0
Férfi volt

qwertrt
Vajon férfi, vagy nõi biciklista volt? :-)

És a 3. kérdésre tudod a választ? Ne csalj! <#ejnye1><#buck>

B0B0
A lakása alatt húzott el a Tour, de magát az ihletet az biciklissel eltöltött éjszaka generálta 😊

qwertrt
1.: nos, én úgy tudtam, hogy Montroux-i lakásának ablaka alatt húzott el a Tour, de a lényeg, hogy a bringásversenyhez van köze, uh. helyes.

3.: ez is helyes.

A 2. kérdés még megválaszolatlan, mennyi ideig kell várni?

B0B0
Akkor holnap folytatom 😊

B0B0
1.:egy egyéjszakás kaladja a Tour De France éppen Montrouxban kiesett versenyzõjével

2.:nem tom

3.: Robert DeNiro

qwertrt
Most hagy tegyek már én fel kérdést:

Mi ihlette Freddie-t a Bicycle Race megírására?

Ki volt az az öngyilkos énekes, aki búcsúlevelében említést tett Mercury-ról?

Mely híres Hollywoodi színész volt a We Will Rock You musical producere?

Remélem nem orrolsz meg, B0B0...
Ja, és a szokásos, kéretik segítség nélkül megoldani!<#ejnye1>

McGrady
denemá!
én pl. még ha nem is válaszolok rá (mivel nemtom a választ) eléggé érdekel mi a megoldás 😊

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Kissé bajban vagyok a bannerrel. Túl nagyra sikeredne, úgy kb. 12 mega. Asszem azt nem lenne túl jó ötlet betenni 😞

B0B0
A News Of The World album:

Az 1977-es album nagy váltást készített elõ a Queen életében. Tulajdonképpen lezárult vele egy korszak. Az utolsó album amely a Queen legelsõ, karizmatikus rockzenéjét minden csínyjával teljes mértékben felhasználta. Bár Mercury "csak" 3 dalt írt az albumra, az egyik talán a legjobb lett. Az együttest 1977-ben szokásos turnéi lezárta után vonult a stúdióba, Freddie-n kívül mindhárman nagy hévvel vetették bele magukat a munkába. Freddie ekkortájt élte kicsapongó életének csúcspontját, talán ennek tudható be a kisebbfajta "lustaság". Az albummal nem titkoltan leginkább a számura még szûz USÁ-t szerették volna meghódítani végre, ami részben sikerült is. A dalok ugyanolyan színpompásak amilyenek eddig voltak, mégis a kritikusok nagyon lehúzták a mûvet, sõt 4. helye miatt már-már a feloszlást kezdték emlegetni. Ez természetesen csak pletyka volt, nem mellesleg jó reklám a bandának. Érdekesség, hogy a klasszikus Queen-címer itt jelenik meg utoljára az albumon.
A nyitódal a We Will Rock You már elõretekintés a jövõ Queen-jére. Amellett, hogy hatalmas sláger lett (Number 2.), nem elhanyagolható, hogy jelentõsen dominálnak benne a fekete-zenei elemek. Egyszerû, kemény ritmus (Taylor nem halt bele a "bonyolult" kompozícióba), feszes ének, fémes gitár a finisre.
A We Will Rock You mindenkori "párja" Brian May bevallottan kedvenc száma, a Freddie által írt We Are The Champions, ami mind az albumon, mind a kislemezen, mind a válogatásalbumon a We Will Rock Yout követi. Ez a koncerteken is igaz volt, kivétel a '86-os turné. A sportpályák vitathatatlanul legismertebb és legtöbbet játszott lakója, az egyik legismertebb Queen-szerzemény. Mercury énekteljesítménye hihetetlenül profi benne.
A Sheer Heart Attack címében visszautal a harmadik albumra, ám az elsõ igazán pop-hangzású Queen szerzemény, gyors ritmussal.
Az All Dead, All Dead az ügyeletes líra ezen az albumon, talán találóan az elmúlásról szóló témája az aktuális Queen-korszak végére utal.
A Spread Your Wings, sokak szerint, John legjobb mûve és a szavazásokon is rendre a 20 legnépszerûbb Queen dal között szerepel, mégis bukás lett, aminek legkézenfekvõbb magyarázata, hogy kislemez formájában csak az USÁ-ban adták ki. Az akkor egyre inkább teret nyerõ új hullámnak szólhatott volna, mert a kitörés, a szárnybontogatás szószólója.
A Fight From The Inside Taylor szokásos magánszáma. Õ énekel rajta. Tipikus Taylor strófákkal és hatásokkal, egy redkívül kemény dal a belsõ küzdelemrõl.
A Get Down Make Love Mercury második dala az albumon, egy szeretkezés sajátos elõadása.
A Sleeping On The Sidewalk egy remek blues Briantól. Remekül énekli és játsza el a hirtelen lett sztár történetét, tulajdonképpen saját történetüket kissé burkolva.
A Who Needs You igazi tengerparti hangulatot teremtõ dal, John igazolja vele, hogy õ is képes változatos dalokat írni. A legkülönbözõbb hangszerek szólalnak meg benne, de nem vendégzenészek kezében!
Az It's Late szintén az "USÁ-ba készült" a Spread Your Wings mellett. Gyaníthatóan ezt szánták az album legsikeresebb dalának. Minden okuk meg volt rá. Egy 3 felvonásos mûrõl van szó, Brian-re jellemzõ árnyalt, komoly intellektualitásával. Talán túl komolyra sikeredett az akkoriban már egyre inkább leegyszerûsödõ amerikai társadalomnak.
A My Melancholy Blues ismét a századelõt idézi, bár nyugodtan felszólalhatna bármelyik mai bárban is. Mercury harmadik szerzeménye valószinüsíthetõen személyes élményekre alapul, egy másnapos buli-vég egy bárban, amit a zene és a hangvétel is remekül visszaad.

sz4bolcs
Nekem sem a BohR a top.
Killer Queent is jobban szeretem :-)
Sail away sweet sistert ki nem hallotta még?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

B0B0
Úgy gondolom abbahagyom a kérdések feltevését. Szerintem több embert nem fog vonzani! Viszont ma jön a News Of The World!!

B0B0
Jól emlékszel! 😊

B0B0
Ez különbözõ könyvekbõl lett összeollózva

qwertrt
Néztem ma a Freddie Mercury Tribute koncertet. Amellett, hogy jó elõadás volt, remek zenészekkel, azért szomorú is volt.
A végén, mikor elhalkult a We Are The Champions, a zenészek levonultak a színpadról, akkor megjelent a kivetítõn Freddie, a '86-os felvételen, amint a Wembley stadionban palástban és koronával pózol a koncert végén. Komolyan mondom, elszorult a torkom...

0ppika
Már olvastam régebben, nagyon szomorú <#szomoru1><#sir><#gonosz3>

qwertrt

McGrady
jólesz <#eljen>

Kuss!-magyarázta.

0ppika
Mentsd le a gépre és úgy nézdd, úgy meg elég gyors 😊

zakika
valahogy lassu

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

B0B0
Egy kis elõzetes itten

0ppika
ha jobb akkor nem

qwertrt
Ha jól emléxem number 4. Ami azért nem is rossz eredmény, ha hozzávesszük a News Of The World 4. helyét. Remélem nem írkálok hülyeséget, asszem pontosak a számok. Viszont ha azt nézzük, hogy a kevés angliai No. 1 slágereik közül az egyik (Under Pressure) itt szerepel, akkor más a helyzet...

B0B0
Halkan megjegyzem, hogy készül egy új banner. Ugyen nem baj Oppika? 😊

B0B0
A Hot Space címû album viszonylagosan sikertelenül szerepelt a Queen többi albumaihoz képest. Mégis hanyadik volt a brit listán?

B0B0
ISmét nem tudok mit hozzátenni! 😊)

qwertrt
Egyaránt tarolt a Rock és az R&B listákon is?

Mert:

UK Mainstream#7
US Mainstream #1
US Club Singles #2

qwertrt
Ja, és a CLTCL klip beli ruha inkább idézi a rock and roll suhancokat, mint kemény metálos arcokat...

qwertrt
Érdekes, pedig ha megnézed az 1978-as Don't Stop Me Now klipet, már akkor is hasonló szerkóban nyomultak.

B0B0
Az A Day At The Races album:

Az A Night At The Opera után az együttes bizonyos értelemben nehéz helyzetbe került. Egy ilyen album után ugye nehéz ugyanekkorát "durrantani". Az együttes egy eléggé egyszerû eszközhöz nyúlt. Megcsinálták ugyanazt mégegyszer. Az album nagyon hasonlít elõdjéhez mind felépítésében, mind zeneiségében, mind borítójában. Ha nem sikerült jobban, akkor is legalább olyan jó lett. A címet szintén a Marx fivérektõl "vették bérbe". Az album 1976-ban jött ki, így elmondható, hogy az együttes szépen beállt az egy év/egy album munkatempóba. Az album felvezetéseképp ingyenkoncertet adtak a londoni Hyde Parkban, ahol a korabeli becslések szerint mintegy 130000 ember gyûlt össze és az rekord.
Bár az album nem tartalmazott olyan húzódalt mint az elõzõ a Bohemian Rhapsodyt, így is Number One lett. Ekkor szakított Freddie Mary Austinnal, valamint Brian és Roger is ekkortájt élt zavarosabb idõket családi téren, így nem meglepõ, hogy album vezetõ témája a szerelem.
Az elsõ dal a Tie You Mother Down, késõbbi koncertjeik nyitószámává vált. Talán ekkorra fejlõdtek ki Mercury éneklés közbeni affektálásai tökéletesen, amit ezen dalban remekül alkalmaz. Igazi hard rock szám, Queen virtózitással.
A következõ dal a You Take My Breath Away (elállítottad a lélegzetem) már a címébõl is feltûnõ szokatlanul õszinte szerelmi vallomás. Csodálatos Queen-lassú, az szokásos líra az albumon.
A Long Away tipikus Brian szám. Hömpölygõ ritmusával, Brian énekhangjával kissé álmosítóan hatna, ha Taylor nem rázná fel. A téma: vágyakozás a szerelem után.
A Millionire Walz talán a legnehezebb századelõt idézõ muzsikájuk, stílusában és szövegében is. Mercurynak minden tudására és hangszintjére szüksége volt, hogy ennyire tökéletesen felénekelje, Taylor is megizzadhatott a feszes és rendkívüli precizitást kívánó ritmus elpüfölésekor, May dolga volt talán a legkönnyebb, persze csak kvalitása végett. Ez volt talán az elsõ olyan szám, ahol Deacon is "feltûnik". Amellett, hogy végig villámgyors basszusokat osztogat, a dal felvezetésében a bal csatornán eljátszik egy basszgitár-szólót!! Ritka zenei elem a pop-rock iparban! Nem csoda, hogy egyetlen koncert esetén sem vállalták be.
You And I szintén a szerelemé. Naiv kis történet, amolyan slágerzenével, a dal azonban nem foglalta el a listák élét.
A Somebody To Love egyértelmûen az album legkiemelkedõbb dala. Mident felülmúlva itt a legtökéletesebb és a legbravúrosabb a Queen vokál-teljesítménye és emellett Mercury elõadása is kiemelkedik, fõleg a végén elhangzó rendkívül magas kiéneklés esetén. Mi más lenne persze a téma, mint a szerelem. A Queen vitathatatlanul legismertebb szerelmes dala, szerelmes válogatásalbumok gyakori szereplõje.
A White Man egy nagyon bátor kinyilatkoztatás. A fehér ember hódításait igencsak keményen bíráló, lehordó mû, kifejezetten feszes, kemény rockos hangzással, ezzel is kifejezve a haragot. Figyelemreméltó egy olyan együttestõl, akik egy olyan konzervatív ország ünnepelt zenészei, akik a gyarmatosításban és azok kegyetlenségeiben elõljárók voltak mindig.
A Good-Old Fashioned Lover Boy tipikus hetvenes-évekbeli sláger, egy régimódi szerelmes srác kifigurázása, egyszerû szöveggel. Érdekessége, hogy annak ellenére, hogy listás sláger lett, nem készült róla videoklipp, "csak" egy felvétel, egyik Top Of The Pops beli fellépésükrõl.
A Drowse Taylor menetrendszerinti dala, ezalkalommal bravúros zenével és szöveggel. Egy délután kábulatról szól (mindenki döntse el maga, mitõl a kábulat), de a szöveget figyelembevéve és a bódító dallamot hallva ez könnyen átterjedhet a hallgatóra.
A következõ dalt az akkoriban Japánban már borzasztó népszerûvé vált együttes ottani rajongóinak tiszteletére írta. A Teo Torriatte (Let Us Cling Together) címén kívül a refrén nyelve is japán, emiatt ott borzasztóan népszerû lett és a Budokan (rendszeres koncertezéseik egyik legnagyobb helyszíne) majd felrobbant amikor a rajongók is énekelték.

B0B0
A mai adag:

Miben egyedülálló a zenetörténelemben az Another One Bites The Dust?

B0B0
Ja! És gratulálok! 😊

B0B0
Ehhez csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy Halford kihívta Freddie-t egy motorversenyre, hogy bizonyítsa rátermettségét a bõrszerkóhoz. Freddie bólintott rá, de hozzátette, csak abban az esetben, a ha kiáll vele versenytáncolni baletott. Mondani sem kell, hogy az egészbõl nem lett semmi 😊)