9010

• B0B0
    Na mégegyszer
  • B0B0
    Minden előadását odaírták: ott van a Hectics az első zenekara még az iskolában, aztán a Wreckage (ami eredetileg ugye az Ibex volt), majd következett a Larry Lurex lemez és utána a Queen. Ez a teljes repertoárja :)
  • pipeppers
  • qwertrt
    De hogy a Larry Lurex esetet minek írták oda...
  • B0B0
    Ebben a hsz-ben a második képen nézem, hogy ugye mit írtak a kártya hátára. Meg sem említik az AIDS-et. Biztos valami queen szimpatizáns csinálhatta, mert ez szerintem szép gesztus, hogy ebben a pár mondatban nem emeli ki ezt.
  • B0B0
    Megvan a leendő gyermekem rugdalózója :)))
  • B0B0
    Freddie-ke:
  • B0B0
    Benn a Miracle Expressben:
  • B0B0
    Egy nagy pillanat: a világ egyik legjobb gitárosa a világ egyik legnagyobb énekesével
  • B0B0
    Itt van az a kép amiről asszem qwertrt beszélt anno, hogy milyen dögös rajta Freddie szerkója :)
  • B0B0
    Na majd én :)

• B0B0
    Hát ez egy kicsit kényes kérdés. A Kansas tényleg létezett már a 70-es évek legelején (amikor a fiúk '74-ben a Mott The Hoople előzenekaraként léptek föl, de Brian fertőző májgyulladása miatt haza kellett menniük, akkor a Kansas szállt be helyettük és ez azért mutatja, hogy mennyire voltak jegyzettek)
  • McGrady
    hát, én szívem szerint a Kansast nem írnám bele, ők már a 70-es években is tevékenykedtek szerintem függetlenül a Queentől.
    a Dream Theaternek meg szerintem a Pink Floyd a "példaképe".
  • Jones Nedved
    Hahóóóóóóóóó!

http://skinnylead.atw.hu/EMLEKZENEKAR.jpg
  • B0B0
  • B0B0
    Jajj mán! Nem azért mondtam, csak szerintem úgy héz ki rajta, mint egy alkoholista.
    A Queen tudásomat pedig ne kezeld felsőbbrendűségként, abszolúlt nem azért osztok meg veletek dolgokat, hanem azért, hogy ti is tudjátok.

Bocsi bármi olyanért, ami nem ezt tükrözte
  • pipeppers
    Az ékszerek hiánya?
  • pipeppers
    Előszőris hagy gratuláljak, nagyon jó a megoldás, ahogy behúzza az előzmény-hozzászólást. Nem tudom ki csinálta, de jól meg van csinálva.

A képről annyit, hogy undorító, de ha mint karikatúrát nézed legfeljebb egy kivetnivalót találhatsz. A tartalmát: "Én vagyok a király és ti le vagytok ***" Na, a Freddie sosem volt ilyen. De az orra a szája... darabonként minden oké. Ja, és ez egy gif valójában, ide-oda forgatja a fejét. Úgy mégjobban előjön rajta a felsőbbrendűség.
    És hidd el ha nem is vágom annyira a Queen-t, mint te, nagyon szeretem és Mercury hangjától néha a könnyem is kicsordul. Szóval nem azért raktam fel ezeket a képeket, hogy fikázzam, hanem mert vannak.
  • qwertrt
    Skacok, újabb lektorálandó anyag. Kérlek ne kövezzetek meg, ha nem értetek egyet. Egyszerűen írjátok le szerintetek mi helytelen, vagy mi hiányzik belőle. Köszönet:

Saját korában a Queen sosem örvendett túlzott megbecsülésnek: már a kezdetekkor hatásvadász módszerek alkalmazásával vádolták őket, elavultnak a glam rock elemek alkalmazása, és művinek a szokatlanul erős kiadói támogatás miatt. Llegendás volt a szaksajtóval való rossz viszonyuk is, a mérvadó Rolling Stone címlapjára sohasem kerültek fel. A kései 80-as években túl kommersznek tartották az együttes zenéjét.

Manapság javarészt elismerik őket, Freddie Mercury halála után sorra jelentek meg a cikkek a Queen úttörő stadion rock stílusáról, a kritikusok pedig elismerik, hogy a rocktörténelem egyik fontos zenekara volt. Bár stílust nem teremtettek, nem egy utánuk következő zenésznek és zenei stílusnak adtak inspirációt:

* Hard Rock: Boston, Extreme, Joe Satriani, Steve Vai, Sweet
    * Progresszív Rock: Dream Theater, Kansas
    * Metal: Def Leppard, Guns N' Roses, Iron Maiden, Metallica, Queensryche
    * Pop: Culture Club, Frankie Goes to Hollywood, George Michael, Seal, Robbie Williams, Wham!
    * Alternatív: The Cult, Radiohead, Scissor Sisters, The Smashing Pumpkins, Nirvana, Foo Fighters

• B0B0
    Na akkor nem húzom tovább :)

Szóval a képen igencsak kigyúrt állapotban van, pedig a hetvenes években pengevékony volt!
  • B0B0
    A kései korszakról? Hmmm. Hát igazából zeneileg nem túl nagy alkotások jellemzik a The Works, Kind Of Magic, Miracle, Made In Heaven albumok, bár így is sokkal színesebbek bármelyik kortársuknál. Viszont az a nagy bennük, hogy a slágerek így is olyan fülbemászó dallamúak, hogy vitathatatlanul az évtized legnagyobbjává emelte őket. Persze az is ott van, hogyha folytatják a 70-es évek virtuózitását, akkoe ők is elsüllyednek. Ez is nagy volt bennük, hogy hatalmukban volt a felismerés.
  • McGrady
    akkor én vok hülye :D
  • McGrady
    nem, nem úgy gondoltam hogy szapulod :))
    hát, az tény hogy a 80-as években kevesebb volt a keményebb dal, de végülis a 70-es évek soundjának ezek a dalok jeles képviselői.
  • qwertrt
    Tudtommal rúzsozta...
  • qwertrt
    Azért félre ne érts, a Brighton Rockot én is nemrég kedveltem meg, a Now I'm Here és a Stone Cold Crazy mellett, egyre jobban teccik a Sheer album.
    Nem értem miért érti mindenki félre, én tkp. nem szapulom eme dalokat, csak azt írtam, ezek hasonlítanak legjobban a későbbi Queen soundra.
  • McGrady
    nekem kicsit túl pirosnak tűnik a szája, pedig tudtommal nem rúzsozta...vagy én vok hülye :D
  • McGrady
    hát én nemtom, de a Now I'm heret szerintem azért lehet Queen soundnak tekinteni, figyelembe véve azt hogy az egyik legsűrűbben játszott dal. Azt se felejtsük el, hogy a Queen elég sok műfajt művelt, úgyhogy voltak kilengések pár irányba. Szerintem. :)
    A Brighton rock meg az én személyes kedvencem, úgyhogy számomra arról lepereg minden "kritika" :D
  • qwertrt
    Kösz a kritikát, bár hogy "tele van hibával" ez azért szúrja az oldalam...

Akkor a Deep Purple-t kihagyom, végül is csak a hard rock miatt írtam be.

A szintetizátoros témát átfogalmazom majd, hogy "a The Game albumon alkalmazták nagyobb hangsúlyban a szintit".

Viszont attól nem tágítok, hogy a Brighton Rock, Now I'm Here és Stone Cold Crazy még nem az igazi Queen sound. Koraiak még, kevésbé hatásvadászak mint a kései slágerek, keményebbek, szóval ez még nem az az igazi Queen hangzás.

A kései korszakról mi a véleményed?
  • B0B0
    Hát izééé :) Tele van hibával. Lássuk csak:

A Deep Purple semmilyen hatással nem volt a zenéjükre, Brian ki is emelte egy intejúban, hogy nem igazán szerették őket. A Led Zeppelin vonatkozása igaz is, annyit hozzátennék, hogy az első album után meg is vádolta őket a sajtó, hogy másolják.

Az, hogy a Now I'm Here, a Brighton Rock és a Stone Cold Crazy megelőlegezik a Queen stílust, egy hülyeség, már az első album ízig vérig Queen. Az viszont tetszik, hogy végre valaki leírja, hogy a Black Queen megelőlegezi a BoRhap-ot! :)

Nem a The Game-en használtak először szintit, hanem már a News Of The Word-ön.
  • B0B0
    Na látom megvan a második is:
    Nem ilyen haja volt ugye, hanem hosszú én nem tüsi.

Na már csak egy van! Hajrá! :)
  • B0B0
    Ez viszont nagyon jó! :)
  • B0B0
    De ze is valami ritka undorító
  • B0B0
    Az nem kifejezés
  • B0B0
    Egyet már kitaláltatok:
    Csak a bal kezén festette a körmeit!
  • Jones Nedved
    Na ezt nem kéne kihagyni!!!! Én már láttam őket! Ők lépnek fel minden évben a szigeten is. A gitárosuk, Töpi RED SPEZIALon tolja.

• qwertrt
    Ha már mind itt vagytok, légyszi mondjatok építő kritikát erre a pár sorra:

A Queen zenei stílusa

A Queen zeneéjére legnagyobb behatással két zenekar volt, a kezdeteknél: a Led Zeppelin és a Deep Purple. Az e két együttes által népszerűvé tett, kemény riff alapú zenét sajátosan ötvözték az akkoriban már kihalófélben lévő glam és a népszerűsége csúcsán lévő progresszív zenéléssel. Ugyanakkor már itt megtalálható a rendkívül bonyolult szerkesztésű The March of the Black Queen (ami a sajátos Bohemian Rhapsody-t előlegezi meg) és a Queentől sosem idegen slágeres megoldások: Keep Yourself Alive, Seven Seas of Rhye.

A hard rock és heavy metal befolyás jegyében születtek az egyedi Queen hangzást megelőlegező dalok, mint a Now I'm Here, a Brighton Rock és a Stone Cold Crazy. Már itt megnyilvánul Mercury vaudeville "hajlama", a Bring Back That Leroy Brown és Killer Queen dalokban.

Kreatív csúcspontjuk az A Night at the Opera album. A dalszerzésben mindannyian aktívan részt vettek, Brian és Roger més el is énekelték a saját dalaikat. Az album megfoghatatlanul sokszínű, nincs egy stílus amelybe be lehetne kategorizálni. Ez jellemző altalában a Queen albumaira az 1980-as évekig, még a kislemezsikerek is más-más stílusúak:

* Bohemian Rhapsody: Progresszív Rock/Hard Rock/Opera
    * Somebody to Love: gospel
    * We Will Rock You: Hard Rock
    * We Are the Champions: Stadion Rock
    * Don't Stop Me Now: Hard Rock
    * Bicycle Race: Pop

De egyéb dalaikban is ez a legváltozatosabb korszakuk:

* Blues: I'm In Love With My Car, Sleeping On the Sidewalk
    * Hard Rock: Death On Two Legs, Tie Your Mother Down
    * Country: '39
    * Progresszív rock: The Prophet's Song
    * Music Hall: Seaside Randezvous, Good Old Fashioned Lover Boy
    * Dixieland: Good Company
    * Punk: Sheer Heart Attack
    * Heavy Metal: Let Me Entertain You

Az új hullám hatásai a Queen zenéjét is elérték, például az 1980-as The Game albumukon először használnak szintetizátort, és a kalsszikus rocktól eltávolodva egyre több diszkó elem vegyül a zenéjükbe (Another One Bites the Dust, Dragon Attack). Ez a szellem vezérli teljes egészében az 1982-es Hot Space albumot, egyetlen klasszikus értelemben vett "Queen' dal sincs rajta (és a legsikertelenebb albumaik egyike lett).

A 80-as években kifejezetten egyszerű, pop-rock zenét játszottak, bár a jellegzetes lassú (It's a Hard Life, Who Wants to Live Forever, These Are the Days of Our Lives) és kemény dalok (Hammer to Fall, Princes of the Universe, Headlong) minden albumukon fellelhető. Az Innuendo album kivétel a sorban, szomorkás és néhol furcsa zenéjével egy érett AOR zenekar igényes művének tekinthető.
  • pipeppers
  • pipeppers
    Esetleg :))
  • 0ppika
    már nem azért, de ezen a képe te hol látod hogy milyen a ruha hátulja?

aztán sztem egy karukatúrán nem arány meg egyéb méretbeni hibákat kell keresni ...
  • qwertrt
    Az lehet, de még sosem láttam úgy erőlködni, hogy a homloka behorpadt volna...