QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Így van!!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Több forrásból is tanusíthatom, hogy az inaktív együttesek között a Queen messze a legnépszerûbb

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Nem annyira populáris, de attól még a Queen-rajongók körében ugyanolyan népszerû mint a többi... 😊

B0B0
Ez ritka nagy ökörség! A new wave 1977 környkén hódított teret és az USÁból indult!!! És pont a Queen által játszott zenének ugrott neki!

Fülüke
Princess of the univers!!!!-hegylakó

De k*rvajó géped van istenem....

qwertrt
Aszongya... az Új Magyar Lexikon 1980-as szerkesztésú A-Z kiegészítõ kötetének írása Queen cikkszó alatt:

Queen : négytagú angol hangszeres és énekes együttes. Az 1970-es évek elején kibontakozó ún. New Wave egyik neves képviselõje, a kemény rock és a több szólamú éneklés mestere. 1972-ben alakult. - Fontosabb albumok: Queen (1973); A Night at the Opera (1975); Jazz (1978).

Mondjuk abban vitáznék, hogy a new wave a 70-es éveke elején alakult ki, pont hogy a végén. A hetvenesek elején még dúlt a rock, példa erre a Zep és a Deep Purple nagy sikere.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Hát, attól még, hogy 1988-1994 közt alkotott, a Nirvana is stílust teremtett...

De mi is ez a Queen style? Azonkívül, hogy ugye rengeteg "hangszeren" játszanak, szinte minden stílust kipróbáltak? Mi az õ egyedi stílusuk?

Más: olvasom; zenekarok, amelyekre a Queen nagy hatással volt. Érdekes, hogy mindegyik vagy dolgozott fel Queen dalt, vagy részt vett a FM Tribute-on.

Ld: Metallica, George Michael, Guns N'Roses, Def Leppard stb stb

Mondjuk a fent említett Nirvana kivétel (bár lehet, hogy dolgoztak fel Queen nótát, csak én nem tudom). De mitõl mondhatjuk azt egy zenekrra, hogy nagy hatással volt rájuk a Queen?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

zakika
kicsit lekestek a nagy boomrol amikor stilust lehetett teremteni - az a hatvanas evek vege volt es hetvenes evek elejen voltak nagy zenekarok beloluk - Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, Pink Floyd. Hetvenes evek eleje volt a hardrock aranykora es pont ebben az idoben meg a Queen nem letezett vagy eppen csak a szarnyait bontogatta. Queen kesobb lett hires es azon kivul hogy probalt a sajat hangzasanal maradni probalt megfelelni a kor zenei izlesenek is

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

0ppika
minden idõk

http://epica.nl

qwertrt
Hát igen, stílusteremtõ banda volt. A zene minden fajtáját jól mûvelték, sokakat megihlettek. Kár, hogy nem teremtett iskolát a stílusuk, mint a Zep vagy a Deep Purple esetén...
Az bizots, hogy a 70-es 80-as évek egyik legsikeresebb zenekara.

0ppika
:o

Pontosabban az idõsebb korosztály jobban ismeri, tisztelet a kivételnek. Én egyébként 20 éves vagyok, de mióta az eszemet tudom a Queen a kedvencem, legalább is a könnyûzenében. Azt hiszem fölösleges a zenekart méltatnom ezen a fórumon, már megtették elõttem sokan mások, de az biztos, hogy amibe egyszer belefogtak abból remek dolgok sültek ki...

When you\'re feeling down and your resistance is low Light another cigarette and let yourself go

zakika
o meg 15 😊 es meg nem felel a tetteiert

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

0ppika
jah, hát én is csak 22 vagyok <#zavart1>

zakika
az idosebb korosztalyra. valaki aki nem noveli az kor atlagunkat 😊

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

0ppika
ezt mire érted?

zakika
ne feljtkezzeunk meg azert McGradyrol se

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

0ppika
Amúgy nálunk a helyi rádióban minden reggel van egy órás mûsor, ami régi zenékkel foglalkozik. A mûsorvezetõnek tuti hogy a Queen a kedvence, mert szinte minden adásban felcsendül egy daluk 😊

0ppika
Jóval többen vagyunk, mint a topikban az biztos, bár fõleg az idõsebb korosztályt érdekli.

0ppika
Hát igen, meg Freddie zsennalitása is sokat számít, viszont van pár szám, ami meg épp a rögtönzés miatt nem tetszik koncertfelvételen.

Egyébként nagyon örülök, hogy vannak emberek kicsiny hazánkban akikben még él a királynõ legendája.<#vigyor3>

When you\'re feeling down and your resistance is low Light another cigarette and let yourself go

Jaj, bocs elnyomtam. Oppika hozzászólására akartam reagálni.

Hát igen.. Van pár szám ami hangulatosabb élõben, de itt szeretném megragadni az alkalmat hogy megvédjem szegény 'Hot Space' albumot mert nagyon sokan úgy vélik hogy ez a Queen leg kevésbé sikerült albuma. (nem rád gondolok elsõsorban) A funky persze könnyedebb mûfaj a rocknál, de ettõl függetlenül (vagy éppen ezért) nagyon nehéz igényesen csinálni, a 'Staing Power' vagy a 'Back Chat' pedig sok 'new wave'-es elõadót lealázott a maga idejében.

B0B0
Ennek apropóján ajánlom a Dreamers Ball-t a Live Killersen 😉

0ppika
Én is így vagyok sok számmal, a koncertverzió sokkal jobb az albumosnál. Pl a Staying Power és a Back Chat albumverzióban nem is tetszik (most ez jutott eszembe a Bowlos koncertrõl) ...

B0B0
Bezony jó az 😊

qwertrt
Hmm, erre nem is gondoltam. Pedig megvana teljes diszkográfia. Különben egész jó számnak tûniki, legalábbis a koncertverzió, este maj meghallgatom az album verziót is.

B0B0
Az nem két verzió, hanem két rész

B0B0
Az az 'In The Lap Of The Gods....Revisited" és az utolsó 1 percben lalalázunak benne. Úgyhogy annyi köze van hozzá, hogy az 'In The Lap Of The Gods' folytatása.

Mellesleg meg a Sheer Heart attack utolsó számáról van szó

Padig az. Az 'In the lap of the gods'- nak 2 verziója is van. Lehet hogy te a másikat ismered

qwertrt
Mert az "In The Lap Of The Gods" hoz semmi köze, az tutti

qwertrt
Vazz, nem hiszem el, hogy Roger énekelte a "galileo"-kat, olyan rekedt hangja van..!

Azt nem tudjátok, hogy a Wembley '86-os koncerten mi volt az a szám, ami teljesen ismeretlen nekem, 99% hogy nem Queen, és valami la la lala-zás van benne?
A Tie Your Mother Down és a Seven Seas Of Rhye között van.

B0B0
Töpi asszem 190000 Ft-ért vette az övét

Aztán legyártatott egyet, az meg 140000 volt, de nem annyira jó

McGrady
jasry aszittem az a pedál :$

Kuss!-magyarázta.

0ppika
"Angliában 200 font körül vesztegetik"

McGrady
wow
nekem itthon a pedálomon van olyan erõsítõ hangzás, mint May-é, a brighton rock, meg a killer queen szólók kurvajól szólnak rajta 😊
nemtod mennyi lehet a gitár?

Kuss!-magyarázta.

zakika
Bria May jaccik Meat Loaf oktoberben megjelone Bat out og hell III albuman egy dalban. A dal Bad for good 1981 Jim Steinman albumanak cimado dala. Kivancsi vagyok mit hoznak ki belole.

B0B0
Bocs, nem kabalaállat, hanem a Crazy Frog

qwertrt
Miféla kablaállat?

B0B0
"Új, hivatalos Brian hangmotyók
A sokadik, "minden eddiginél jobb és olcsóbb" Red Special utánzat kerül pillanatokon belül a boltokba. Szép darab, a német WWRY musical gitárosa kipróbálta és nagyon el volt ragadtatva.

No nem csak a gitár speckó Brian esetében, és tudja ezt jól a Digitech gyár is, amely híres virtuózok egyedi hangzásvilágát igyekszik elektronikailag reprodukálni. Legújabb fejlesztésük a Red Special Pedál, amely egy csomó Brian hangzást tud Red Special és Vox AC30 nélkül is elõvarázsolni. Az eszköz hazai árát nem tudjuk, de nagyon jól néz ki és Angliában 200 font körül vesztegetik, amiben egy 1964-es hatpennys pengetõ is benne foglaltatik."

Forrás:HQFC

B0B0
Én már hallottam a Champions-t több meccsen is a VB-n, azonkívül a kabalaállat zenéje is ez

qwertrt
Azt mondjátok meg, hogy létezik az, hogy a VB meccsek végén a We Are The Champions helyett a Go West (Pet Shop Boys) szól?
<#ejnye1>

B0B0
Micsoda hasonlat <#vigyor4>

zakika
pirulgass nyugottan, itt te vagy a szagerto (mint dr. buboban a kuldonc aki viszont nem volt az megha meg is erezte a goreny illatat)

B0B0
Elpirulok még itt a végén 😊

zakika
dehogy nem. szepen analizaload az albumokat dalonkent, felhivod a figyelmet egyes elemekre amik nekem mint Queen ismeronek de nem notorikus halgatonak nem tunnek fel. MOndjuk nekem mas zenekar az abszolut kedvenc es en mas fullel halgatom azt a zenet (bar mar regen nem halgattam)

B0B0
Ezt most nem mondod komolyan?

zakika
nekedkoszonhetoen maskent halgathatom a zenejuket

B0B0
Köszönöm az elismerést 😊)

0ppika
<#eljen>