QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
háhá!
végre valaki, nekem is az a kedvencem 😄

Kuss!-magyarázta.

CodeRed
Ha normálisan kiszedem a DVD-rõl az Under Pressure klippet akkor átrakom DivX-be feltöltöm ftp-re és adok hozzá linket.

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

McGrady
valamelyik torrent oldalon találtam

Kuss!-magyarázta.

CodeRed
Én csak annyit mondok, hogy gitárvirtuózok ide-vagy oda azért a Brighton Rock Solo-t nem sok minden übereli...

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

sz4bolcs
Ezt honnan lehet megszerezni?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

McGrady
engem Page-tõl az térített el elég keményen, hogy láttam tõle egy videót, ahol nemcsak a szólóval, de a fõtémával is olyan szinten küszködik hogy nem hallatszanak hangok, vagy a szólóban megáll a játékban. Ráadásul ez a Heartbreaker klipje volt. Urambocsá', azért nem ártana begyakorolni azt a nyûves számot, ha nemmegy 😞 Profi zenésztõl ez a hozzáállás nekem elég idegen.
May sokkal precízebb színpadon.

Kuss!-magyarázta.

McGrady
nekem:
1: Lukács Péter - Szerintem a külföldieket is a háta mögé bassza, elég keményen
2: Ritchie Blackmore - Állat.
3: Steve Lukather - Nagyon szép, technikás szólók, hûde szeretem 😊
4: Brian May - Kb. az igaz rá mint a 3.-ra 😊
+ akit nem tudok besorolni, de nagyon szeretem, egyik kedvenc: Bencsik Sándor

Slash tényleg jó gitáros, de sztem a fennt említettek hátra kényszerítik.
Petrucci is jó, hallgattam tõle pár cuccot nagyon kellemes, majd késõbb lehet elõkelõbb helyre kerül 😄
A Satriani-Vai-Malmsteen triot meg nem ismerem túlságosan, szerintem némelyikük kicsit feldobott.

Kuss!-magyarázta.

sz4bolcs
0. Ray Manzarek (orgona😊)) õ orgonán nyomja a gitárszólót
1. Page (A nagy öreg, Slash is õt hallgatta, õ volt a példaképe)
2. Slash (Fájó szívvel teszem Page mögé)
3. Malmsteen (Az akusztikus gitáros játék skillje miatt került 3. helyre)
5. May (Fájó szívvel teszem Malmsteen mögé)
6. Hendrix (Nálam ennyire futja..)
7. Petrucci
8. Iommi (Black Sabbath gitárosa)
9. Santana
10. Ide mindenki akit kifelejtettem
11. 10-es pont miatt nincs.

Satriani, és Vai nem fértek be, mert õk nem gitároznak, hanem orgonálnak gitáron...

zakika
igazad van, egesz jo

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

sz4bolcs
Slash azért nagyobb gityós ennél. 😊

sz4bolcs
6. Chuck Berry 😊)))))))
12. Kurt Cobain of Nirvana 😊))))))))
-nincs Slash (Õt is jobban bírom, mint Mayt) (másik listán 44.<#nemtudom><#confused>)
-nincs Malmsteen (másik listán 15.)
-nincs Petrucci (másik listán 11.)

Szóval ez a lista ennyit ér.

A másik listán 3. Page.

0ppika
jaja, Bijou <#buck><#eljen>

http://epica.nl

B0B0
Azért a Bijou meg a Last Horziont nagyon jó és pont Brian miatt!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Hendrix

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

McGrady
😊
igen, el tudja veszteni a varázsát, hogyha 10 percekig csak gitár szól.

Kuss!-magyarázta.

McGrady
és ki az elsõ? 😊

Kuss!-magyarázta.

McGrady

Kuss!-magyarázta.

zakika
eleg elokelo helyre. bar en a zenet veszem osszesszegeben es nem a gitartepes. neha a sok gitarszolo kifejezetten untat, ezert nem vagyok oda a lejjeb emlitett nagy sztaroktol.

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

B0B0
2.

McGrady
hamár témánál vagyunk, ha össze kéne állítani egy listát a kedvenc gitárosaitokról, May hova kerülne?
(tudom h. féloff, de legalább pörög a topik)

Kuss!-magyarázta.

McGrady
B0B0
Oks

McGrady
ja, meg john petrucci
mondjuk télleg nagy arcok, de annyira nem adok a játékukra.
ez alól talán petrucci kivétel 😊

szavazni azért nem szavaztam, mert nem láttam még queen videoklippet, de lehet hogy kinnvan az egyik DVDn egy klip gyûjtemény megsasolom aztán talán 😊

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Van Halen, Santana, Knopfler...

zakika
engem is erdekel a rangsor. gondolom min az otbe benne van vai, satriani, malmsteen (legalab egy beloluk)

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

zakika
lehet hogy nem lett volna ilyen nagy. marmint nagy legenda

sz4bolcs
És Page hányadik lett a 100-ból? És ki let az elsõ 5 mondjuk? Csak érdekesség képp, mert nem sokat lehet adni az ilyen ilyen-olyan rangsorokra.

B0B0:
Hendrixnek nagyobb a füstje, mint a lángja.. De mi lehetett volna, ha nem hal meg olyan fiatalon.

zakika
en se szavaztam meg. egyszeru okbol - nagyon reg nem lattam queen klippet (15 eve bizti jobban ment volna a szavazas), de most nem emlexek melyik milyen.

sz4bolcs
Killer Queen
Princess of the universe
Who want to live forever

-nem volt nehéz, ezt a 3at ismerem..

B0B0
Te már szavaztál? 😊

McGrady
Számomra Page-n meg May-en csak Ritchie Blackmore tesz túl, õ a legjobb 😊
De szerintem Mayt nehezebb játszani, mint Paget, nem csak szóló szinten (ott a nyújtások tesznek be, meg olyan ízzel játszani, ahogy Brian), de a számokban is olyanokat fog, meg olyan ritmikával, hogy a fülem kettéáll :-)
Manapság(és mindig) a technika egyáltalán nem minden, az a gitárnak az a része, ami csak rajtunk függ, hogy megy-e vagy nem, a ritmusérzék, hallás, kreativitás már nem sajátítható el ilyen könnyen.
Én mindkét gitárost szeretem, de May játékát jobban élvezem 😊

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Azé nem harapd keresztül a torkát! 😊 Egyébként is õ a topicindító 😊

B0B0
Ezt a vitát nem folytatom, csak annyit teszek, hozzá, hogy nem értek veled egyet. May érettebb.

Ja! És a legõrültebb Hendrix volt! 😊

B0B0
Neeeem. Leírtam, hogy a hármas rangsorban az elsõ 3 pontot kap, a második 2-t, a harmadik 1-t. Így adom össze õket

qwertrt
Haver, rossz helyen keresgélsz, mi itten nem szeressük az ilyesmit... ;-D

Azért nem véletlen, hogy Page-t a világ három legtechnikásabb gitárosa közt tartják számon, el kell ismerni, még nekünk Queeneseknek, hogy õ a Nagymester.

Viszont az elnyújtott, testes gitárjáték May védjegye, gyermeke, és viszont: ennek May a mestere.

Különben a Billboard "A világ 100 legjobb gitárosa" szavazáson Brian stílusosan a 39. lett :-)

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Te B0B0, hogy összegzed a szavazatokat? Gondolom csak a nyerteseket veszed be, ugye? De akkor hogy létezik, hogy már 22 szavazat van?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Elértük az 1000-et!!! 😊

B0B0
Hármas rangsort állíts, mint a többiek!

sz4bolcs
Én a Killer Queen klipjére szavazok. 😊

sz4bolcs
Nagyon szeretem a Queent, de Page-t még csak hasonlítani sem tudnám Mayhez...

Mutass mégegy olyan improzós õrültet, mint Page... Maynek nincsenek olyan leutánozhatatlan szólói, mint pl. a Heartbreakerben megtalálhatók. Én sokkal több életet, intuitív elemet látok Page játékában. Persze Maynek meg annyival "dallamosabb" szólói vannak.
Na mégis csak megtettem a hasonlítgatást. De a lényeg, hogy a szívem inkább Page felé húz.

B0B0

B0B0
😄D

B0B0
A Flash Gordon album:

Dino de Laurentiis a 80-as évek elejére igen ismert és elismert filmproducerré vált és már meg mert lépni olyan kockázatos lépéseket, mint egy régi klasszikus újrafeldolgozása. Választása a Flash Gordon címû sci-fi alapmûre esett, mely egy háború elõtti fekete-fehér képregény-feldolgozás volt. Maga a film túlságosan is tisztelgett az elõd elõtt, hisz a film tele volt harmadrangú trükkökkel, gyenge történettel stb. A film egyetlen vonzó darabja a zene, még amellett is, hogy Ornella Muti és Timoty Dalton mellett a nagy Max Von Sydow is játszik a filmben.
1980-ban Laurentiis még javában a film készítésével foglalkozott, mikor beajánlották neki a Queen nevét a zenéhez. A producer fel is kereste az együttest akik annak ellenére, hogy még javában dolgoztak a The Game-en, boldogan elvállalták a felkérést.
A Flash Gordon album valami más volt. Nem csak azért mert 18 dal van rajta, amibõl alig pár darabban énekel Freddie, nem csak azért mert "rendelésre" készült, hanem a totálisan újszerû stílus miatt is. Ezen kívül Brianék csinálták meg elsõként, hogy a zenébe belevágtak dialógusokat és hangokat a filmbõl. Összességében egy amolyan 60-as évek beli Pink Floyd érzet jött ki az egészbõl modern tálalásban.
Ez nem az a Queen album amelyiket azért tesszük be, hogy slágerzenét hallgassunk. Ezt egyszerre kell végighallgatni! A lenyûgözõ effeketek kavalkádjában az "ember utazik" egyet, ahogy egyikük fogalmazott. A második dal például, az In The Space Capsule, megelõzte korát a modern, hatásvadász betéteivel.
Az album azért mégiscsak szolgáltatott egy slágert (jó Queen-szokáshoz méltóan), ez pedig az elsõ dal, a Flash.
Egy külön érdekesség, hogy a fõszereplõ, a Flasht eljátszó Sam J. Jones meleg szemmel földöntúli szépségûnek hatott feltûnõen világos szõke hajával, kisportolt testével és magasságával. Freddie persze nem tudta megállni, hogy érdeklõdjön utána, de gyorsan a tudtára adták, hohy õ "nem olyan".

zakika
hat gonoszak vagyunk... pedig van kereszteny rockzene is

B0B0
Most kapcsolok. Lehet, hogy valami egyházi akárki írta. Benedek pápa ugyanis "hatalomrakerülése" után kifejtette irányelveit amiben benne foglaltatott, hogy a rockzene szerinte a gonosz egyik csírája és gonoszságot szül...

B0B0
Kétféle Under pressure klip van. Majd mesélek ha jön a Hot Space album 😊

B0B0
Ez mekkora egy ökörség

Breki33
1. Miracle
2. I Wan't To Break Free
3. Bohemian Rhapsody (új)
0ppika
én is csak azt ismerem

http://epica.nl

qwertrt
Jó hogy említed az Under Pressure-t, mert ami nekem ezen a néven van meg, az egy vicc, semmi sem történeik, csak egész idõ alatt a tömegközlekedést filmezték: metróba be és kiáramló emberek stb...