QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Az az igazság (elfogultság nélkül mondva), hogy a Queenhez képest szinte az összes együttes rétegzenét játszott (kiv. pl. Beatles)

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Elég a gitár hangzását megfigyelni. Page is hatalmas gitáros volt, de May még hatalmasabb.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

qwertrt
Ami Freddie-t illeti, egyértelmû, hogy jobb énekes, mint Plant, a May-Page összehasonlításban már nem lennék ilyen merész...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

McGrady
azért ne becsüld le Page-t, bár nekem is jobban bejön a May-féle játék, Page is nagyon ottvan 😊
Én azt szeretem a Queenben, hogy többféle stílust is hallgathatok, a Zeppnek egyfajta stílusa volt, azt játszották mesterien, a Queen pedig sok mûfajban alkotott maradandót, ezért szeretem jobban 😊

Kuss!-magyarázta.

zakika
nekem neha ugy tunik, hogy a Ledzepbol hianyzik az elet vagy a harmonia vag az a valami amire oda lehet figyelni zenehalgatas kozben. Ledzepre nem tudok nagyon odafigyelni, inkabb hatterzenenek jo. Persze azert meghalgatom oket. Stairway to heaven persze nalam is elokelo helyet foglal

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

B0B0
Hasonlítsd össze a Queen és Led Zeppelin összes eladott lemezét. A Queen kb. 3-szor annyit adott el

Én nagyon szeretem a Zeppelin, mert azt a zenét játszották, amit a Queen az elején, csakhogy a Queen sokkalta jobban csinálta, sokkal jobb felvételeket készített, Brian jobb gitáros, mint Page, Freddienek pedig jóval jobb a hangja mint Plantnek. De emellett a Stairway To Heaven, a Whole Lotta Love, a Kashmir vagy a Dazed And Confused örök bestek nálam

qwertrt
Nem vagyok ott túlzottan a Led Zeppelin zenéjét, sikerét illetõen, de most suedem össze a diszkográfiájukat, és olvasom, hogy az a lemezük, amely amerikában 23x platina lett, azaz 23 milló fogyott (konkrétan a Led Zeppelin IV), nos ez a lemez angliában 5x platina lett. Ha hozzávesszük azt, hogy a Zep a világ öt legsikeresebb zenekara közt van, akkor elmondhatjuk, hogy a Queen Made In Heaven-je kimagaslóan sikeres volt Angliában, hiszen az is 5x platina lett.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

McGrady
nemtom sztem kurvajó 😄

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Igen. Emlékszem, hogy az anno nekem is nagyon tetszett

Mercurynak az a kék zakója! Naon állat!<#taps>

When you\'re feeling down and your resistance is low Light another cigarette and let yourself go

Nagyjából egyet értek. A Miracle-ben nekem a fotó az ami még naon tetszik. Olyanok rajta mint valami maffiózók <#vigyor>

When you\'re feeling down and your resistance is low Light another cigarette and let yourself go

B0B0
MADE IN HEAVEN:

Szerintem szintén az egyik legjobb, nagyszerûen oldották meg, hogy Freddie (sajnos) már nem élt. A montroux-i szobor a tóparton és a maradék 3 tag.

B0B0
INNUENDO:

Barokkos rajz, egy korabeli grafika alkalmazása, a banán nem volt rajta az eredetin, az Freddie ötlete volt. Kissé kényszermegoldás volt, készült is egy kép a bandáról, de Freddie annyira rosszul nézett ki rajta, hogy nem vetették be. Nem rossz, nem rossz, de...

B0B0
THE MIRACLE:

Bravúros computer-trükkel megvalósított fantáziakép. Szerintem az egyik legjobb

B0B0
A KIND OF MAGIC:

A videoklipben szereplõkhöz hasonló, a tagokat idézõ karikatúrák, véleményem szerint meglehetõsen gyenge tálalásban

B0B0
THE WORKS:

Kissé ugyanaz az érzet, mint a Game-nél

B0B0
HOT SPACE:

Ez egy igazán jó borító szerintem. A négy fõszínbe olvaszott portré

B0B0
FLASH GORDON:

A film címfelirata. Nem tartozott rájuk (kivételesen)

B0B0
THE GAME:

Nem csak a zene, a borító kissé egyszerûbb lett. Csak ez gyenge is

B0B0
JAZZ:

Sajtáságos hanglemez-ábrázolás. Ha figyelembe veszzük Freddie válaszát a Jazz fogalmára (lsd: #839) akkor nem rossz

B0B0
NEWS OF THE WORLD:

Egy akkor igen népszerû grafikus (nem tudom a nevét, de asszem õ csinálta a Led zeppelin Houses Of The Holy borítóját is) szerintem igen gyenge rajza

B0B0
A DAY AT THE RACES:

Az elõzõ album megismétlése..

B0B0
A NIGHT AT THE OPERA:

A híres Queen címer, Freddie rendkívül precíz grafikájára lefordítva. Nagyon jó szerintem, de egyszerû

B0B0
SHEER HEART ATTACK:

Egy akkoriban divatos recept alapján készült borító. Egymás hegyén hátán. Én inkább a viccesebb (elröhögött) verziót tettem volna fel, de amellett ez a borító egy kicsit "lapos"

B0B0
QUEEN II:

A késõbb emblémává vált kép róluk, ami a BoRhapban is benne van. A sziluettot Freddie állította be. Szerintem eléggé eredeti

B0B0
QUEEN:

Egy egyszerû grafika Freddie-rõl amin egy mikrofonállványt tart a kezében (Tim Staffel munkája)

B0B0
Na akkor elemezzük a borítókat! 😊

B0B0
Kis pisis!! 😄D

Szerintem is az egyik az egyik legjobb borítójuk <#taps>, bár nekem az Innuendo-é a kedvencem. (amúgy énis egy 20 éves kis hülyegyerek vagyok<#vigyor3>)

qwertrt
Á, szerintem tényleg szörnyû, fõleg a hátoldala :-)

A legjobb borító a Queen címeres Opera és Races, na meg a Magic

B0B0
Most mit mondjak erre? Biztos most 20 éves kis hülyegyerekek szavaztak, akik akkor 5 évesek voltak és nem tudták, hogy akkor egy ilyen képtrükköt még kurva nehéz volt megoldani számítógéppel. Akkoriban ez nagy szám volt. Szerintem az egyik legjobb LP borító (a Made In Heaven után) tõlük

qwertrt
A legborzasztóbb albumborítók szavazása <#bohoc>
A The Miracle is szerepel (alul nézd meg, a 10-es link alatt) sztem teljes joggal.

qwertrt
Hát ezt:

http://www.zonicweb.net/badalbmcvrs/badalbumcoverstopten/toptenbadalbumcovers11.htm

Nézd meg, mert érdekes

B0B0
Milyen oldalt???

qwertrt
Azért mégis

De hát ezen nem is kell csodálkozni, mert amiben Queen, meg Freddie Mercury van, az már csak gagyi lehet. Valahogy sose szerette õket a sajtó. Kár, hogy Freddie halála kellett hozzá, hogy észrevegyék a Queent...

qwertrt
No comment

qwertrt
Megnézted az oldalt?
Az albummal semmi baj, speciel nekem nem tartozik a kedvenceim közé, az oldalon a borítót fikázzák, szerintem joggal, eccerûen csúnya :-)

No igen a brit zenei sajtó.. Az egy külön állatfaj. 😄

B0B0
Egy Queen-témájú könyvbõl idéznék evvel a klasszikus-künnyûzene vegyítéssel kapcsolatban:

"Elton John: elképesztõ nagy sztár volt Freddie és akkor (1987) tulajdonképp csak õ volt alkalmas erre, hogy egy ilyen dalt (albumot) megcsináljon. Csak az õ neve volt elég biztosíték arra, hogy nem fogják elutasítani egyöntetûen. Erre esetleg még lennon lett volna alkalmas. Persze késõbb jó buli lett a FociVB meg a három tenor, meg a filharmonikus CD-k..."

Ugye ez mutatja, ebben mekkor úttörõ volt Freddie. Egy kis történelmi adalékot mondanék még el: az angol sajtó szinte totálisan kicikizte a bemutató koncertet, Caballét testmérete miatt, Freddie-t pedig "szánalmas öltönyös" kinézete miatt.

B0B0
A Barcelona 8. volt az angol listán!! Azért ez szerintem eléggé elõkelõ hely nem? 😊

Az album nem szerepelt túl jól, tulajdonképpen egyedül a címadó dal lett ismert.

B0B0
Egész nyugodtan veheted bóknak, mert így van ahogy mondtad 😊

B0B0
Iskolát teremtettek? Tudod az mit jelent?

Mondj már nekem egy együttest akik a Queenes hangzást alkalmazták!!

qwertrt
Ezt skubizzátok meg, szétröhögöm a fejem...

http://www.zonicweb.net/badalbmcvrs/badalbumcoverstopten/toptenbadalbumcovers11.htm

A Queen is szerepel, mégpedig #10 a The Miracle borítójával. Mit ne mondja, tényleg nem ez a legjobb borítójuk...

qwertrt
Tkp. azt, hogy nem teremtettek iskolát vehetjük bóknak, mert azt jelenti, hogy nincs igazán csapat, amely utánuk tudná csinálni ugyanezt.
Mert azt nem lehet mondani, hogy nincs kereslet erre a zenére, a 250 millió eladott album nem errõl tanúskodik :-)

qwertrt
Na, végre Emulén leszedtem a FM Tribute-on végrehajtott Queen + Robert Plant Innuendo koprodukciót. Vegyesek az érzéseim a meghallgatás után:

Sokat hallottam már róla, hogy egy kis Kashmir utánérzést kevertek bele, nos ez szerencsés megoldás volt sztem, kár, hogy csak az elején ésé a végén, bár az is igaz, hogy a túl sok "kevergetés" elvette volna ennek a nagyszerû dalnak a karakterét.

Az viszont csalódás volt számomra, hogy a dal durranását jelentõ "You can be anything you want to be" szekciót kihagyták belõle, helyette egy részlet egy másik dalból (nyilván a Kashmirból, bár nem ismerem annyira, hogy bitosra menjek. Különben most az szól, csak ajánlani tudom). Ez nekem meglehetõsen csalódást okozott, nem értem, a "komoly" zenészek miért félnek a slágeres megoldástól, le merném fogadni, hogy Plant javaslatára szedték ki ezt a részt a dalból. Pedig én pont ezt szeretem a Queenben, hogy szinte minden dalában, bármennyire komoly is legyen az, teret ad a slágeres megoldásoknak.
Legalább felvételrõl benyomhatták volna, mint a BohRhap esetén, akkor tutti összesz*rtam volna magam a produkción.

Igen, volt pár ilyen elõadó. A Barcelona-ban az volt a nagy szenzáció, hogy egy tisztán komolyzenei mû ha nem is elõkelõ hejre, de fel tudott jutni a slágerlistákra. Mercury célja a lemezzel pontosan ez volt, megszerettetni a tömegekkel a komlyzenét. Aztán persze nagy divat lett operaénekessel együtt dolgozni, ott volt például Elton John meg Pavarotti, vagy Sarah Brightman aki talán a legjobban csinálja ezt a mûfajt.

zakika
a barcelona nekem elso hallasra valamikor 1991 kornyeken 18 evesen eleg emeszthetetlen volt. ma mar megszokott dolog klassikusokat otvozni a pop/rockba, de akkor nekem nagyon uj volt. persze csinaltak ilyet mar azelot is, csak utan kell nezni hany bandaval szerepel szinfonikus zenekar. operaenekesrol speciel nem tudok

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Szerintem meg pont ezzel teremtettek iskolát. Nincs mégegy olyan zenekar amelyik ennyi stílust kipróbált volna (sikeresen persze), különösen igaz ez Mercuryra. A Mr Bad Guy egy csomó 'new wave'-es stílust felvonultat, a címadódal meg egy szinfónikus remekmû, a Barcelona-ról már nem is beszélve, hiszen ez volt a világ elsõ pop-opera albuma (jóval Pavarotti meg a 3 tenor elõtt vagyunk még itt)

Ez mondjuk tényleg így van.
Hangulatfüggõ hogy eppen melyik a kedvenc Queen albumom (most éppen egy '75-ös koncertet hallgatok), de ha rangsort kellene állítanom (nagyon nehéz lenne) a Hot Space elõkelõ helyen lenne.

B0B0
Elmesélem miért nem teremtettek iskolát. Egyrészt nem lehet õket beskatulyázni egy stílusba sem, rengetegféle stílust játszottak és szinte mindet sikeresen. Azonkívül ritkán jön össze négy kivételes képességû zenész, komponista, zeneszerzõ (és mellesleg diplomás) ember.

A Queen hangzást ezért nem lehet "folytatni". Kellene hozzá egy Freddie is!