182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
[Walaki]D`Lair #3145 JAJJ!!!! De széép!
MINARDI COSWORTH ROX -
#3144 -
#3143 Értesüléseink szerint hétfőn kedvezőtlen előjelekkel startolt az új Jordan EJ13, mert már az első tesztnap délelőttjén meghibásodott az olasz Giancarlo Fisichella alatt. A levegő-beömlőnyílásokból lassan gomolygó füst alapján a helyszíni megfigyelők motorhibára következtettek.
A Jordan tavalyig Honda erőforrásokkal indult a Forma-1-ben, de a japán autógyár felbontotta velük a szerződést. Így a csapat 2003-ban a Cosworth-tól vásárolja a motorokat, amelyeket a Ford névvel látnak el.
-
[Walaki]D`Lair #3142 Jah. Biztis a lófasz jóska kavart meg :DDD -
[Walaki]D`Lair #3139 A BÜDÖS KURVA ISTEN HOGY BASSZON POFÁN TE LÓFASZ JÓSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!! VIDD A RETKES SZÁJBABASZOTT PICSÁBA EZT A KIBASZOTT KÉPET TE FASZ ÉS SZOPÓ!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#3136 -
#3135 A McLaren Valenciában csütörtökön is megtartotta az első helyét, ám a tabella élén ezúttal nem Alex Wurz, hanem David Coulthard végzett. A skót versenyző az MP4-17D-vel 1:10.977-es időeredményt ért el, míg Wurz 66 kör teljesítése után visszacsúszott a harmadik helyre.
-
#3134 p*csába ez nem az új. -
#3133 -
#3132 -
#3131 -
[Walaki]D`Lair #3130 ez nem az új... -
Becslések szerint az új R23 motorja mintegy 100 lóerővel gyengébb az etalonnak számító BMW V10-esnél -
#3128 -
#3127 -
#3126 1. Alex Wurz McLaren-Mercedes M 1:11.061 77
2. Michael Schumacher Ferrari B 1:11.611 82
3. David Coulthard McLaren-Mercedes M 1:11.620 53
4. Rubens Barrichello Ferrari B 1:11.747 99
5. Giancarlo Fisichella Jordan-Ford B 1:12.246 53
6. Jacques Villeneuve BAR-Honda B 1:12.264 53
7. Olivier Panis Toyota M 1:12.382 47
8. Mark Webber Jaguar-Cosworth M 1:12.587 45
9. Heinz-Harald Frentzen Sauber-Petronas B 1:12.855 71
10. Jenson Button BAR-Honda B 1:12.930 71
11. Nick Heidfeld Sauber-Petronas B 1:13.138 56
12. Cristiano da Matta Toyota M 1:13.523 43
13. Justin Wilson Minardi-Ford M 1:17.066 45
B = Bridgestone M = Michelin
-
#3125 A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen keményen bírálta a Forma-1 új szabályait, mivel a hirtelen változások szerinte ismét a nagy csapatoknak fognak kedvezni, tehát a kicsiknek nem segíteni, hanem éppen ártani fognak.
"Már megint módosítják a szabályokat, ami nem tetszik nekem: a stabilitás fontos" - nyilatkozta Hakkinen az Autosprint című olasz lapnak. - "A magam részéről erősen meglepődtem a változtatások láncolatán, mert az a Forma-1-ben mindenki számára zavaros helyzetet teremt."
"A csapatoknak most mindent gyorsan meg kell változtatniuk, és az lesz a vége, hogy a legerősebbek és leggazdagabbak járnak jól. És ez nem minden: az idény elkezdődik egy szabályzattal, és egy teljesen másikkal fejeződik be. Hogyan lehetséges ez? Nem értek egyet azzal, hogy ilyen jelentős módosításokat ilyen hirtelen vezetnek be."
Az FIA az egyre növekvő költségek megzabolázása és a küzdelem kiélezettebbé tétele érdekében nemrég drasztikusan megreformálta a Forma-1 sportszabályzatát. Többek között döntöttek az elektronikus vezetői segédeszközök megszüntetéséről is; a helyzetet azonban bonyolítja, hogy míg a kétirányú telemetriát már a 2003-as szezon kezdetétől betiltják, a teljesen automata sebességváltót és a kipörgésgátlót csak a júliusi Brit Nagydíjtól kezdve nem engedélyezik. A következő években pedig fokozatosan meghosszabbítják a motorok kötelező élettartamát is.
Hasonlót egyébként átélt maga Hakkinen is, hiszen 2001-ben a McLaren versenyzője volt, amikor a kipörgésgátlót a szezon derekán, a Spanyol Nagydíjon legalizálták. A változás akkor sok bonyodalmat okozott, mert az első néhány futamon rendszeresen csődöt mondtak az elektronikus rendszerek.
Az FIA 2003-tól egy új kvalifikációs szisztémát is bevezetett. Eszerint az eddigi egy helyett két időmérő edzés lesz, de a versenyzők fejenként mindegyiken csak egy mért kört tehetnek meg. Hakkinen szerint az újdonságok kezdetben régi vetélytársának, Michael Schumachernek fognak kedvezni - de kiugrási lehetőséget adnak az ifjú Kimi Raikkönennek is, aki rendkívül higgadt versenyző hírében áll.
"Biztos vagyok benne, hogy Michael Schumacher tökéletesen fog alkalmazkodni az új szabályokhoz - és sokkal gyorsabban, mint mások" - mondta Hakkinen. - "Szerintem viszont a versenyzők szemszögéből nem történik nagy változás."
"A változások inkább a csapatokat érintik jelentősen. Ők, elsősorban pedig a tervezők lesznek azok, akiken a különbség múlik majd."
"Nem, Michael számára semmilyen nehézséget nem látok. De rögtön eszembe ötlött honfitársam, Kimi Raikkönen neve is: hozzá tökéletesen illik az egyetlen mért kör, erről meg vagyok győződve."
-
#3124 -
#3123 BAR 005:
-
#3122 És a tavalyi Ferrari:
-
#3121 A Jaguar R4:
-
#3120 az új Renault:
-
#3119 A Forma-1 jeles személyiségei sajnálkozásukat fejezték ki Eddie Irvine visszavonulása miatt. Allan McNish szerint a színes egyéniségű Irvine "pótolhatatlan" lesz, míg Michael Schumacher úgy véli: az ír versenyző távozásával kiveszik a sportból "egy szelet romantika." Eddie Jordan-nek Irvine "színes egyénisége" fog hiányozni.
-
#3118 Így bánunk el velük,mert alábecsülnek minket...
Már F1 sincs náluk... -
#3117 Az idei lesz az utolsó Osztrák GP, jelentette ki Bernie Ecclestone hétfőn a Kronen Zeitung című napilapnak. Az A1-Ringgel eredetileg 2006-ig kötöttek szerződést a Forma-1-es nagydíjak rendezésére, de a kormány korábbi határidőhöz képest egy évvel előrébb hozta a dohányreklámokra vonatkozó megszorítások hatályba lépését. Ezért - akárcsak a belgiumi Spa-Francorchamps-szal - Ecclestone az ausztriai pályával is felbontotta a szerződést.
"Idén május 18-án utoljára fogunk versenyezni Spielbergben - aztán vége" - nyilatkozta az osztrák lapnak Ecclestone a kitzbüheli síparadicsomban. - "Spielberg szerződése persze 2006-ig szólt, de egy záradéknak megfelelően most érvényét vesztette."
"Csakis az egészségügyi minisztert okolhatják, mert ő egyezett bele a dohányreklámokra vonatkozó korlátozások bevezetésének előrébb hozatalára."
-
[Walaki]D`Lair #3116 miért? már 2003-ban? -
#3115 Megszüntetik az Osztrák Nagydíjat. -
#3114 Nem igazodtam semmihez és senki nem nyúlta le ezidáig(tudtommal).
A mercit meg a bmw-t továbbra sem csípem.
A Williams-Renault(aki emlékszik) ragyogó párosítás volt.
A fórum átlagos színvonalát tekintve pedig csak annyit,hogy nem az fiatalodik,hanem mi öregszünk. -
speed #3113 a gaz csak az, hogy a hatabol nem latok semmit.
nincs valami a keped a diffuzorrol es a barge borardokrol? (szoval valami a hatarol es oldalrol)
remelem az f2002 technologia okoz valami izgalmat az alloviz lassan kavargo 1 pilotas forgatagaban -
speed #3112 punker kosz az uj sauber kepet, mar napok ota turom a netet.
sosem gondoltam volna, hogy itt bukkanok ra...
bar LTB postjat elnezve arra kell gondolnom, hogy 1 12eves lenyulta a nikjet es a jelszavat
vagy csak hozzaigazodott az atlagos szinvonalhoz? -
#3111 Az új Sauber:
-
#3110 Az új Toyota:
-
macilaci123 #3109 HIÁNYZIK MÁR NAGYON!!!! -
#3108 Nem a szabályokat kell igazítani ahhoz, hogy a többi csapatot felhozzák a Ferrari után, hanem bizony a többi csapatnak is iparkodni kéne. -
#3107 Poén lenne, ha a bmw és a williams jövőre szétmegy és megint lenne williams-renault.
Akkor aztán mehet az összes fos német autó a kukába. -
#3105 Boldog szülinapot Sumi! -
#3102 Szerintem 90 és 91 voltak az utolsó igazán jó évek (bár a kedvenc szezonom 1987, már a többször újraindított AUT nagydíj miatt is, ahol Nigel "poénból" felejelte a szervízhidat, aminek következtében elkésett az eredményhírdetésről (is)). Több világbajnok volt az évtized elején, jobb versenyek voltak, több előzéssel, valamint izgalom. Hakkinen is akkor debütált,Schumacher is. A Prost-Senna párharc 90-ben, 91 Senna "egyeduralma", majd a végére Nigel is feljött ... Hah, régi szép idők!
Most mi van? Azt kérdezték maguk a versenyzők is - akik mellesleg nem hiszik el, hogy MS-t idén megszoríthatják -, hogy Schumi vajon már Braziliában világbajnok lesz, vagy erre Malayziáig kell várni ...
Szerintem MS nyerje meg a 6. vb-t és irány a család. Ha ez megtörténik, talán lesz még egy kis izgalom addig, míg az arabok ki nem találják, hogy egy Jumbót küldjenek a sajtótibünbe ... (is).
A ... "szakértők" az RTLK-n azt mondják, az idei olyan volt mint 88, de szerintem itt a többiek nem voltak olyan égők, mint az akkori mezőny. Ott esélyük sem volt és Berger is csak azért nyert egyet Monzában, mert Sennát a vége előtt nem sokkal kitették. Idén a nagycsapatok simán nyertek legalább egyet (+ volt sok pole-juk is), a Ferrari ugyan valóban megnyerte a többit, de 88-nak akkor is volt némi bukéja, az idei meg dög unalom volt. Pozitív jelet meg egyáltalán nem találtam (egyet se). Szerintem-> Jövőre új szabályok, más technika, de a változást valójában, a motorok 2004-es újraterveztetésétől kell majd számolnunk. Akkó' újból lesz végre igazán izgalmas F1-es futam.
Bár a mai naptól hivatalosan Mika a finn nemzeti bajnokságban megy, azért én nem felejteném el azt az idén szeptemberben olvasott hírt, miszerint jövőre a Toyotának fog tesztelni és kb. olyan viszonyban lesz, mint 93-ban a "Mekinél" volt. Ezt akkor egy F1-el foglalkozó, FIA-hoz igencsak közel álló siteon olvastam. Úgyhogy aki szerette, szereti reménykedhet. Mellesleg szerintem a Toyotáé a jövő, persze nem azokkal, akiket szerződtettek a 2003-as szezonra ... , mert annyi a lóvéjuk, mint senki másnak és a Ferrari sem bírja már sokáig ezt anyagilag, annyi autót a Fiat nem ad el, hogy hosszú távon bírni tudják. Ismerve azonban a japcsikat, maximalisták és megcsinálják a tuti autót három éven belül ... -
[Walaki]D`Lair #3101 Az sem baj... Lényeg hogy ne a trágya Asiatech... -
#3100 -