182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ne felejtsük el, hétvégén futam! Nincs egy hét kihagyás! -
na persze ;-) -
http://f1.tottoro.hu/complete_lap/16_can_alonso.avi
Egy teljes kör Alonsotól Kanadában. Az tetszik a legjobban, mikor odaérnek a hátsó egyenesbe, és az egyenesben a bmw előtte egyszerüen álvahagyja, anyázik is rá Alonso :) -
a tipikus motorégetö most inkább montoya, csak alatta 1 bmw motor van, ami ritkábban szokott füstölni -
Túlhajtó ...
Ja. Egyet érthetünk. Csütörtökön úgyis kiderül. :)
Abban is, hogy a Palik egy fasz! :)
-
Mindenesetre gyorsan ment, és a befejezés szerint "túl" gyorsan :) -
Nem hinném, hogy Kimiben megvan ez a "túlajtó" mentalitás! :)
Emlékszem idén arra amikor győzött, hogy elmondta: Ron Dennis rászólt, a motorral óvatosan bánjon, mert problémák adódhatnak vele. "Óvatosan bánva" is nyert. :) Szóval nem hinném, hogy ő lenne a tipukus motorégető Jean Alaesi 92-ből ... :) Jean volt az, aki tényeg állandóan túlhajtotta az autót és nem figyelt oda az utasításokra.
-
De eléggé eltértünk a tárgytól.
Szal most nem történt szabálytalánság, ez a lényeg :) -
Hill is elkerülhette volna, Schumi is. De szerintem ha Hill türelmesebb lett volna, akkor esetleg a következő kanyarban... -
És városban is csak kivülről kell kezedni kanyarodni, ahonnan MS, és nem illik bevágodni valaki mellé.
Eh, végtelen vita :P -
Mindettőnél MS volt kívül ... :)
De mivel Adelaide városi pályanak számított vonalvezetésre, megkérdezem: Hill a falról még hova tudott volna menni? :) Mindkettőnél MS volt a hibás, mindkettőnél továbbment az ellenfél, mindkettőnél ő vezette a VB-t, de csak az egyiknél úszta meg ... :) -
http://people.freenet.de/f1network/videos.htm
Juj vannak itt durva videok. -
Oppla, 97ben MS volt kivül, de akkor valóban hátrébb volt. -
URL http://people.freenet.de/f1network/video05.mpg
Szóval ki volt előrébb?
Tipikusan az az eset, amit a nascar bajnokságban is jó néven veszünk: későn megkezdett előzés, és bevágodik a már kanyarodó másik kocsi mögé.
Hill pedig egyáltalán nem volt iven.
1997-ben MS volt belül, ott tényleg ő volt a hibás, meg is kapta a büntetést.
Valahol írták, hogy indéntől érvényes ez a szabály. De majd eldöntik azok, akinek kell, mi itt ugysem fogunk sosem megegyezni, szal hagyjuk azokra akiknek ez a dolga.
A kimi-fullgázt pedig nem ugy értettem hogy ott azon a ponton full gázzal ment, hanem hogy végig gyilkolta a motor, mert biztos hogy gyilkolta különben nem lett volna olyan gyors. Ott csak megunta a motor, és megköszönte. -
1994 Adelaide: Már bocsi, de te emlékszel erre az esetre??? Mert ha igen, akkor tudhatod, hogy Hill az egyik kanyar végén kibújt MS mögül, elment jobbra és már ő volt íven, mire MS semmi mást nem csinált, mint kibaszottul minden mindegy alapon, - mivel ő vezette a VB-t - ráhúzta a Benettont Hillre, majd lepattant róla balra, mert már Hill volt előrébb! Egyértelműen MS volt ott is a hibás, csak akkor megúszta!
1997-ben is ő volt külső íven és már látni lehetett, hogy JV elmegy mellette és ugyanúgy ráhúzta az autóját a Williamsre - ekkor már egy Ferrarit -, mint 3 évvel korábban. Ugyanúgy kiesett most is, csak most JV tovább tudott menni, sőt MS-től elvették a 2. helyét is, és akár el is tilthatták volna, mint visszaesőt.
A faszodat valóban lehet, hogy nem érdekli az, hogy mi volt 89-ben :), de akkor meghoztak egy szabályt, nem az idén, ez tévedés (!!!), hanem még 1989 telén!!! Ez a következő: (a közepe-vége felé van a szabálykönyvnek):
Ha a versenyző nem tud elmozdulni magától a pálya egyik veszélyes pontjáról, akkor a pályabíróknak segíteniük kell rajta. Ha a segítség után újraindul a versenyző autójának a motorja, és a versenyző folytatja a versenyét, ki kell zárni!
Tul.képpen 89 előtt is létezett már ez a szabály, csak nem pontosan így volt leírva mint most, mert akkor még a pályabíróknak kevesebb hatáskörük volt. Ami miatt még biztos volt, hogy Senna elveszíti a VB-t, hogy Suzukában egyértelműen úgy ment vissza a versenybe, hogy a pálya azon részét is használta, amit nem lett volna neki szabad, és ez sokat nyomott a latban később! Vsz a megtolás miatt is elvették volna az első helyét, de Senna tulajdonképpen ezzel a szabálytalan vezetéssel tétézte az egészet.
Ez van. Én ezt úgy értelmezem, ahogyan kell. Nem úgy, ahogy a Ferrari vagy pl. a rajongói szeretnék. Mert ha most tényleg nem veszik el MS pontjait, akkor kivételeznek a Ferrarival. Ez tény. Ha egy qurva Jordan vagy Minardi lett volna, simán elveszik a pontjait! Más normális pilóták ekkor becsületből ki szoktak szállni az autóból és a pályabírók eltolják azt. MS nem ezt tette. Majd most az összes kis pöcs ott fog üldögélni az utolsó pillanatig az autójában, mert a hülye MS megmutatta nekik a "jó példát", aztán majd jön egy állat, és szépen lekaszálja a pilótát visszatoló pályabírókat. Na akkor majd kiváncsi leszek a FIA arcára ...
Szerintem meg igenis van kivételezés, mégpedig három csapattal: Willamos, Ferrari és McLaren.
Ez tény! A Benetton sokat csalt 1994-ben, így nem volt akkor meglepő, hogy többször kizárták őket.
Ha volt valami ügy, akkor is nekik kedvező döntést hoztak. Az egész bandában mellesleg pont a Ferrarival kivételeznek a legjobban. Korábban a Willamossal tették, a nyolcvanas években, meg a McLarennel. Ez van!
Ausztriában valóban nem tettek szabályellenest, de mivel módosították a már biztosnak vélt eredményt, méghozzá nagyon is nyiltan, ami tul. képpen nem tilos, de ha egy fogadóirodában fogadó emberkét is megkérdeznek erről, aki Barrira tett, az vsz lemészárolja Ross Brawnt. Idén pl. így ez már nem volna lehetséges, szóval pont ezért jók vagy rosszak az ilyen megnyílvánulások ...
Erre, "mint mondtam ugye ez a szabály, ez a rend, semmi nem történt" csak annyit, hogy pont az a ciki az egészben, hogy megszegte a szabályt, tehát böntetést érdemel. Ha ez elmarad, az lesz a precedens értékű, de erről már írtam korábban.
Kimi éppen lassított, amikor felrobbant a motorja, tehát nem mehetett full gázzal!!! (Nem nézted meg jobban a lassítást)! Amikor viszont visszaváltásnál száll el a motor, ott alkatrész problémák vannak, nem "túlhúzás". Az egyenes végén történt mindez. Hát ha ott full sebességel megy, akkor elszáll 302 km/órával a falba ...
Szóval szerintem nem hajtotta szét a motort.
A dagadtat - mint már korábban írtam - azért kell és lehet hibáztatni, mert ő a koordinációs vezető a gyártás és a motorfejlesztés között. Hakkinen már 2000-ben is azt mondta, hogy szép és erős ez a Merci motor, de amíg a teljesítményt és a megbízhatóságot nem kombinálják - mint pl. a Ferrari -, addig a Meki nem lesz újból sikeres csapat. Ezt az USA GP után mondta, amikor lényegében elvesztették a VB-t. Aztán következő évben többször esett ki vezető helyről, vagy szoros másodikként, 2002-őt nem is minősíteném, idén meg ugyan ez az első eset, lesz még pár az tuti, de így is nagyon kínos, mivel egyik Merci sem szerzett pontot, és otthon kaptak ki ... Ez az egész, azonban a sportigazgató felelőssége, mert nem jól végzi a munkáját. Gondolj bele: mi lenne a Ferrarinál Jean Todtal, ha a Ferrari motorja vezető helyen robbanna fel? Elég gyorsan kirúgnák ...
-
A cigany maximum egy D durt tud lenyomni a hegedujen. -
Amugy az egész világon szerintem senki két szónál többet nem pazarol erre, csak a magyarok, akiket az ilyen hulyeforma tv kommentátorok mint a palik feltüzelt. -
Igen, ez évtől van érvényben ez.
De ezek után is meg lehet minden magyarázni... Majd a mercis Mosley és társai eldöntik. -
sumakker meg mindig is csíter volt,benettonnál és össze vissza csítelt,ferrarinál is tuti van vmi vaj a fülük mögött,csak még nem buktak le :-P de ami késik az a vonat :-D -
BMW akkor is verhetetlen :-) majd a montoya lenyom mindenkit mint a rajzszöget,és akkor helyreáll a világ rendje :-) olasz gyártású kocsi sose nyerne világbajnokságot az 100,nem hiába csinálják a ferrari versenygépeit is angliába,egy olasz szintű szutyok(illesztési hibák centiben mérhetők lol) a bemelegítőkörben lerobbanna :-D -
Tehát akkor egy új szabályról van szó, amit már a verseny előtt, esetleg az idény kezdete előtt hoztak?
Mert ha ez igaz, akkor BE nyilván tudta előre, hogy ez fog történni a futamon és MS-nek kedvezve változtatott a szabályokon.
Csak ez passzol az antisumik meséjébe. -
Ez tipikusan az amikor belemagyaráznak mindent a szabályokba. Meg lett mondva hogy ezt a szabályt ebben az évben hozták. Ki a faszomat érdekli már hogy mi történt 89-ben, meg mittoménmikor? Akkor ez volt a szabály, most meg már más, olyan AMI ENGEDNI HOGY SEGITSENEK. EZ VAN, ha tavaj történik ugyan ez biztos hogy ki is zárják, de idén már nem, mert IDÉN MÁR MÁS A SZABÁLY.
Ugye 94-ben adelideban HILL VOLT BELÜL! Tehát Schumi elve nem teheti ki. Sőt ugye akkor Schumi ott abban a kanyarban be is fejezte, és Hill ment tovább, csak megviszta.
A 4 pontod is szép.
1. senkivel nem kivételeznek, ez egy vicc, és biztos hogy nem fogják kizárni Schumit.
Az, ami ausztriában törént az sem ütközött semmiféle szabályba. Megtehették. Igaz hogy sok embernek nem tetszett, de megtehették.
2. a fia nem csinál segget a szájából, mert még az idény előtt meghozták a szabályt. Inkább akkor, 89-ben csinált segget a szályából, mikor egy esetre utólag csináltak szabályt.
3. no comment:)
4. mint mondtam ugye ez a szabály, ez a rend, semmi nem történt
Az pedig megint szép, hogy egy embert okolsz az ilyen bukásokért. És azt sem gondolhatod komolyan hogy Kimi nem full gázzal ment, ne viccelj. Majd lazán, motort kimélve alázza a mezőnyt?! lol -
De "a lovakat lelövik, ugye"? :D -
szép asszociáció -
ehh :DDDD -
Én aszittem "egy.autókulcs"! :-DDDDD -
---->Ferrari<------
Vörös az ISTEN és fekete lovon jár! -
az Mihály, nem Miklós, legközelebb Misinek becézd. -
Én is! :) (Mert akkor Euróban fizető jó kis munkám lenne ... :)
-
de sajnálom hogy ezt nem látják azok akik döntenek ez esetben... -
Köcsög Cipész Miki.
Hogy szakadna meg az FIA meg mindenki,hogy Miki drukker,oszt ha bárki ilyet csinál azt kizárják,de azé Mikinek kitalálunk valamit,nehogy véletlenül ne kapjon pontot.
Tuti kitalálják,hogy Montoya valot a hibás,ki is zárják,s akkor Miki még több pontot kap.
Grrrrrrr -
az sajnos régen volt :( -
sennát anno kizárták a betolásért,és prost lett a világbajnok :-) -
re: :)
-
Válasz vissza! -
Volt egy pár, jó pár arccal mindig! :) Bővebben! Ezért mondtam, hogy dobj meg egy maillel! :)
-
mail ment
-
Dobj meg egy maillel! -
Van egy haverom...a Csiga....
Házibuli nálad még régebben....capische?
-
Forumozni láttalak, de passz :)