182153
  • Buddy
    az utobbi idokben viszont a ferrarinal eleg rosszak a boxok....korabban verhetetlen volt a boxkiallas.......es rendre bari sziv ra....
  • Buddy
    szerintem a box hozzatartozik a futamhoz....ha pedig vki elcseszi, az a sajat baja.....elozgetni azert coulthardot sem lehet latni, es kimit sem.....korabban tobb volt az elozes, amikor sumi-mika parharcok voltak.....ha meg nem kell elozni, akkor minek....
  • a.carkey
    Az utolsó mondatodra:

De, ha az is a Ferrarinál van ... :)
  • a.carkey
    Második versenyén szerezte az 1 pontját, már bocs!
  • BaLeeX
    "Milyen autoban ult elso versenyen ahol 6. lett."

És Kimi milyen autóban ült első versenyén jóval fiatalabban, mint Schumacher és szintén 6. lett?

"2szer Benettonban lett vilagbajnok."
    Így van. Akkoriban elég zűrös dolgok voltak a Benettonnál ahogy azt előttem már leírták és elég sok olyan húzása volt akkoriban sumikának amiért rengetegen (pl. én is) megutálták.

És pont akkor ment át a ferrarihoz, amikor 1000-el kezdték a pénzt pumpálni a csapatba.

"Akar tetszik akar nem lehet utalni, vagy szeretni, azt csak egy szemellenzos onamito mondhatja, hogy veletlen egybeesesek ezek ,es hogy atlagpilota."

Na itt jön az amit nem szeretek. Egy idézetet kérek ahol azt állítottam, hogy véletlen egybeesések vagy, hogy átlagpilóta.
    2x volt szerencséje a VB pontversenyben de azt nem lehet mondani rá, hogy véletlen egybeesés mert azért több volt annál, mivel valahogy össze kellett szedni annyi pontot, amennyit.
    Nézzük azt a szót, hogy átlagpilóta.
    A F1-ben nincsenek átlagpilóták kivéve ha valakit apuci vagy a szponzorok benyomnak jó pénzért vmelyik csapathoz. Viszont F1-es szinten már lehet átlagpilótákról beszélni. És MS nem az, hanem egy kicsit jobb annál (főleg a tapasztalata miatt) DE van még vele egy szinten vagy 6-7 ember akik ugyanannyit ki tudnának hozni abból a kocsiból csak nincs rá lehetőségük.
    Szóval én nem állítom (és nem is állítottam soha szerintem) hogy sumi szar pilóta (makkernek neveztem megy hasonlók) de azért ilyen dimenziókkal jobb pilóta, ő a legjobb a mezőnyben meg hasonló szövegeket lökni azért elég durva.

KG21:
    "A dimenziókkal jobb pilóta tényleg túlzás, de azért azt nem tagadhatod, hogy nem sokan képesek megverni."

Ha az a nem sok az 5-6 pilótát jelent akkor tényleg nem tagadom, de ennyi biztos szinten lenne vele ugyanolyan kocsiban és a többiek sem sokkal maradnának el tőle.

"Ehhez párosul a jó autó és emiatt verhetetlen."
    Ezzel kb. egyetértek de azért a verhetetlen kifejezés kicsit durva, ugyanis jelenleg 3 ponttal vezet csak a pontversenyben és a legutóbbi futamgyőzelmet is a boxtaktikának köszönheti mivel versenyben az életben nem előzte volna meg a tesóját.
  • a.carkey
    96 előtt se volt jobb ...
  • [Jakuza]
    Szal egy shit volt az a kocsi.
  • [Jakuza]
    Australian 96: The Result
    3 E.Irvine Ferrari Gap 1m 2.571s
    Ret.
    M.Schumacher Ferrari Lap: 32 Reason: BRAKES

Brazilian Grand Prix - 96
    3 M.Schumacher Ferrari Laps behind: 1
    7 E.Irvine Ferrari Laps behind: 1

Argentinian Grand Prix - 96
    5 E.Irvine Ferrari Gap 1m 4.991s
    Ret.
    M.Schumacher Ferrari Lap: 46 Reason: BODY WORK

European Grand Prix - 96
    2 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 0.762s
    Ret.
    E.Irvine Ferrari Lap: 6 Reason: CRASH

San Marino Grand Prix - 96
    2 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 16.460s
    4 E.Irvine Ferrari Gap 1m 1.583s

Monaco Grand Prix - 96
    Ret.
    7 E.Irvine Ferrari Laps behind: 7
    (Retired: CRASH)
    Ret.
    M.Schumacher Ferrari On Lap: 1 Reason: SPUN OFF

Spanish Grand Prix - 96
    1 M.Schumacher Ferrari 1hr 59m 49.307s (65 Laps)
    (Fastest Race Lap: 1m 45.517s)
    Ret.
    E.Irvine Ferrari On Lap: 2 Reason: SPUN OFF

Canadian Grand Prix - 96
    Ret.
    M.Schumacher Ferrari On Lap: 42 Reason: Transmission
    E.Irvine Ferrari On Lap: 2 Reason: Suspension

French Grand Prix - 96
    Ret.
    E.Irvine Ferrari On Lap: 6 Reason: Gearbox
    M.Schumacher Ferrari On Lap: 0 Reason: Engine

British Grand Prix - 96
    Ret.
    E.Irvine Ferrari On Lap: 6 Reason: Engine
    M.Schumacher Ferrari On Lap: 4 Reason: Gearbox

German Grand Prix - 96
    4 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 41.517s
    Ret.
    E.Irvine Ferrari On Lap: 35 Reason: Gearbox

Hungarian Grand Prix - 96
    Ret.
    9 M.Schumacher Ferrari Laps behind: 7
    (Pole Position)
    (Retired: Accelerator)

E.Irvine Ferrari On Lap: 32 Reason: Gearbox

Belgian Grand Prix - 96
    1 M.Schumacher Ferrari 1hr 28m 15.125s (44 Laps)
    Ret.
    E.Irvine Ferrari On Lap: 30 Reason: Gearbox

Italian Grand Prix - 96
    1 M.Schumacher Ferrari 1hr 17m 43.632s (53 Laps)
    Ret.
    E.Irvine Ferrari On Lap: 24 Reason: Spun off

Grand Prix of Portugal - 96
    3 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 53.765s
    5 E.Irvine Ferrari Gap 1m 27.389s

Grand Prix of Japan - 96
    2 M.Schumacher Ferrari Gap 0m 1.883s
    Ret.
    E.Irvine Ferrari On Lap: 40 Reason: Crash

• a.carkey
    Egyszer már kifejtettem, miért utáltam meg.
    Nem hinném, hogy 96-ban a Ferrari mélyponton lett volna. 94-95-ben nyertek versenyt, de Berger és Alesi már nem tudtak újat hozni a csapatba. Aztán ugye amikor MS odament, hozta magával a fél Benettont és csücsörítőszájút is odarakták, aki azért nem rossz szakember a maga területén. Ha Ő került volna a dagadt helyett a Mekibe, nem itt tartana a Meki.

Naná, hogy tudom: Prost+Senna+Mansell+Piquet - a nagyok - idejében kezdte, de a "kisstilu kocasoforoktol tanulta a szakmat" mondatrészt nem értettem. Itt pl. kire gondoltál, ha már engem baszogatsz ...

Hidd el ált. elég jól emlékszem a 90-es évek F1-es évadjaira. 96-ban valóban sokat estek ki, de nem többet, mint korábban a Ferrari 1991-95 között. A különbség az volt 1995-höz - vagy a 91 utáni eseményekhez - képest, hogy jóval több pénzből és sokkal jobb szakemberi gárdából nem tudtak igazán kiugró eredményt felmutatni, bár igérgetések voltak (a pár győzelmen kívül). A 3. hely meg tök reális volt. 1996-97-ben még a willamos volt a legjobb autó és abban az évben Hillnek nagyon bejött az autója, Villeneuve + akkor volt a legjobb formájában.

A csodasofőr MS-re reagáltam, amikor felhoztam Irvine-t. Nehogy már vki akkora versenyző legyen, ha a csapattársa ua autóval, elég nagy hátrányból egy segítséggel - Salo - majdnem VB-t tudjon nyerni! 1998-tól a Ferrari + nagyon kész volt. Annál jobb autó nem volt a mezőnyben. Irvine meg nem egy ász, de a VB címért csatázott. Szóval ennyit a csodapilótáról. Állítom: Rubens is tudna VB-t nyerni a Ferrarival, ha mellé állna a csapat. Ez tuti. (Mellesleg szeretem a stílusát, de a másodhegedűs szerep elvállalása miatt egy kicsit megorroltam rá.)
  • [Jakuza]
    Te a.carkey, nezz mar utana rendesen az adatoknak, mielott ideirod.
    Amikor atkerul a Schumaher a Ferrarihoz igenis akkor volt a melyponton.
    Nezz csak utana a neten a 96os versenynaptarnak es az eredmenyeknek.
    Nehogy mar azt mond , hogy a 24kieses a 32 lehetseges befutobol mindennapos egy ekkora csapatnal.
    Irwine-t meg lol dolog felhozni egy olyan szezonban ahol a SChumacher labtorest szenvedett es nem indult a fel idenyben es meg igy is felkapaszkodott a nyakukra az elenallokhoz.
    Az meg szinten nem szep dolog hogy amikor en azt irom, hogy a nagyoktol tanult akkor kiforgatod a szavaimat, mert igenis versenyzett meg Prost is amikor Schumacher az F1be kerult ugyanis 93ban hagyta abba a versenyzest amikor mar 2 eve az F1ben versenyzett a nemet pilota.

1992 F1(Benetton-Ford) 53 pont 3.
    1993 F1(Benetton-Ford) 52 pont 4.

Szal erveket irjal, meg akor is ha elfogult vagy mert smasnak szurkolsz mert ugy fair.
    Megerti mindenki hogy masnak szurkolsz, de egy igazi szurkolot nem az elteti, hogy az ellenfelet lebecsulje es utalja , hanem hogy tiszta szivbol szereti azt akinek szurkol.
    Reszemrol ennyi.
  • Cvd
    "2szer Benettonban lett vilagbajnok." - Ezt rendszeresen felemlegetik a S.fanok, de arra már egyikőjük se emlékszik mekkora cheatercsapat volt akkoriban a Benetton. Ott volt ugye amikor Verstappen kocsija kigyulladt tankolás közben, mert kivették a biztonsági szűrőt a gyorsabb tankolás miatt. Meg ők használtak először rajtautomatikát is (éppen akkoriban), csak akkor az még tilos volt. Érdekes módom S. azóta se tud rendesen rajtolni, akkoriban meg 2-3 autót is kinyomott rajtnál. És még ki tudja mi mindennel próbálkoztak.:)

Személy szerint azért nem szeretem, mert Palikkal szemben én nem agresszívnak tartom, hanem gyávának. Nem tud előzni rendesen, nem tud rajtolni se. Ami nagyon megy naki, az a saját tempójában való körözgetés, de a keményebb előzéseket meg harcokat rendszeresen kikerüli boxtaktikával. Márpedig egy autóversenyző helyében égne a pofám, ha rendszeresen a csapat hozná össze az előzést helyettem. Mint történt ez a legutóbb is.
  • a.carkey
    Ezekkel tudnék vitatkozni, de túl fáradt vagyok irogatni, meg felesleges is. Olyan ez, mint az MSZP-Fidesz viták kettővel lejjebb. Ott is egymás igazát véfik az emberkék.

MS jól van eladva, mellette még nem volt hasonló képességű pilóta, ha volt - Piquet -, akkor alázták.
    Pont Ő nem akar hasonló képességű pilótát, így vsz Alonso se kerül a Ferrarihoz.
    Ott, ahol egy Irvine a VB címért harcol ua kocsival, ott azért ne beszéljünk már abszolut sztárról, meg dimenziókkal jobb versenyzőről.
    Amikor MS a Ferrarihoz került, már pont kikerültek a gödörből, elkezdték tömni pénzzel, pont ezért ment oda. Nem azért mert szar kocsi volt. Hívták a Mercihez is, de akkor nyilván úgy érezte, hogy az szar lesz még egy ideig (élő szerződése volt a Mercivel korábban, de 1995 elején lejárt), ezért nem ment. Stb.
    Még lehetne írni róla.
    + Tudtommal Senna pont meghalt, amikor MS elkezdett jó lenni. Prost már nem volt, Piquet sem. Mansell amikor visszatért a willamossal egy versenyre és meg is nyerte.

"96ban a Ferrariban, amikor a 2 auto a 16 futamban 24szer esett ki technikai problema miatt (ennyire szar volt a Ferrari) es igy is 3. lett a pontversenyben."

Tudod hány ilyen volt az elmúlt években. Nehogy már azt hidd, hogy attól nagy versenyző ő, mert Hill és Villeneuve mögött 3. volt.

Mika úgy lett 2x világbajnok, hogy állandóan szopott az évadok során. Szerinted 2000-ben MS miért lett világbajnok - azok után, hogy Mika "szarrá előzte" Belgiumban? Mert szerencsétlen kiesett az USA-ban, persze műszaki hiba miatt. De viszont is volt így ...

2000 + 1994 csak "hajszálon" múlt neki. Ha nem keni fel Hillt a falra Adelaideben és Mika nem szop a dagadt baromsága miatt Indianapolisban, akkor vsz csak 3x-os világbajnok lenne.

Mellesleg szerintem MS már csak egy "más" rekordhalmozó kis "phasz", aki nem tud leállni.
    Meg kell döntenie minden rekordot, de Patreset nem fogja. Ahhoz ő már túl "vén". Így - akárhogy is gyúr - nem lesz abszolút csúcstartó. stb.
  • KG21
    Így igaz, ült már eleget béna autókban, minek bizonygassa, hogy roncsokkal is csodákra képes.
  • KG21
    Ember vedd már észre kiről beszélsz! Ötször lett világbajnok, szerinted meg egy ilyen zöldfülű "lelépné". Az lehet, hogy vigyáz abban az egy körben, de legalább nem indul rendszeresen a boxból, mint Kimi barátunk.
    A dimenziókkal jobb pilóta tényleg túlzás, de azért azt nem tagadhatod, hogy nem sokan képesek megverni. Ehhez párosul a jó autó és emiatt verhetetlen.
  • [Jakuza]
    Csak valamit elfelejtesz.
    Milyen autoban ult elso versenyen ahol 6. lett.
    2szer Benettonban lett vilagbajnok.
    Elso idenyet 96ban a Ferrariban, amikor a 2 auto a 16 futamban 24szer esett ki technikai problema miatt (ennyire szar volt a Ferrari) es igy is 3. lett a pontversenyben.
    Akar tetszik akar nem lehet utalni, vagy szeretni, azt csak egy szemellenzos onamito mondhatja, hogy veletlen egybeesesek ezek ,es hogy atlagpilota.
    Ja es azt meg megjegyeznem , hogy o meg Sennaval meg Prostal versenyzett, nem holmi kisstilu kocasoforoktol tanulta a szakmat.
  • BaLeeX
    Ja, aztán felébredtek.

Mitől van az, hogy Alonso futamról futamra tud jobb időket futni nála időmérőkön egy gyengébb kocsival?
    1. Esetleg kevesebb benzin van benne de ezt a műszaki különbség, ami a ferrarinál van simán ki kellene küszöbölje.
    2. Fiatal és sikerre éhes, ezért megpróbálja a maximumot kihozni abból az egy körből, míg suhamer inkább arra megy, hogy teljesítse a kört kicsúszás nélkül esetleg pár tizeddel lassabban.
    Na, ha most egy csapatba kerülnének nehogy már megmagyarázzátok nekem, hogy egy ugyanolyan jó kocsival Alonso nem lépné le minden időmérőn...

Ez a dimenziókkal jobb versenyző meg egy eszméletlen balf*szság (már bocsánat) mivel a kocsijára mondhatod, hogy az elmúlt 3 évben dimenziókkal jobb volt a többinél de a pilóta csak ezt használta ki.
    Lehet valaki "dimenziókkal jobb pilóta" (hogy ezzel a hülye szóhasználattal éljek) egy jaguárban vagy toyotában ha a futam közepén elfüstöl alatta az autó vagy a max. sebessége 350 helyett 330 a leggyorsabb szakaszokon.

"Amíg a Schumacher versenyzik más világbajnok nem lesz ralyta kívűl."
    Akkor csak figyelgesd a f1-et a következő években és majd belátod mekkorát tévedtél.

Én egy esetben ismerném be sumi nagyságát, meg hogy Ő milyen szuper pilóta. Ha pályafutása befejezés előtt átmenne egy másik csapatba (toyota, renault vagy akármi) és ott világbajnok lenne. Na akkor lehetne rá mondani, hogy Ő a legjobb pilóta, de talán még akkor sem...

Na kicsit hosszúra nyúlt de nem szeretem ha valaki hülyeségeket beszél.
  • KG21
    "Az szopás lesz sumákra nézve, mert Alonso egy ugyanolyan koicsval szarrá fogja alázni."
    Ezt a baromságot gyorsan felejtsd el, mert nincs olyan pilóta aki szarrá alázná Sumit. Esetleg van egy kettő aki hasonlóan gyors tud lenni, de ennyi.
    Sumi nem véletlen 5*-ös világbajnok.
  • BaLeeX
    Na akkor le vagyok maradva.
    Élő szerződése van a Ferrarival? És mikor kezd náluk 2007-ben mikor a sumák végre abbahagyja? Esetleg jövőre Bari helyett? Az szopás lesz sumákra nézve, mert Alonso egy ugyanolyan koicsval szarrá fogja alázni.
    Persze ha megmondják neki, hogy fiam te 2. számú pilóta vagy a sumák a hős, őt kell támogatni és ebbe bele is ment akkor jó nagy barom, bár tudom a pénz sok mindent megold.
    Bár erre rájöhetne magától is, hogy akár a bmw-nél akár a mclarennél akár a ferrarinál (ha nem 2. számú pilóta lesz) előbb utóbb világbajnok lehet csakúgy, mint Kimi. De talán Kiminek nem is kell sokáig várni erre, szurkolunk neki!

Hajrá McLaren!
  • a.carkey
    Még úgy is tudott hibázni párszor, hogy korábban már látta, vagyis felkészülve ült oda a TV elé. A legdurvább az volt, amikor a "szakértőket" megkérdezték, hogy szerintetek hány kerékcsere lesz? Azok végre - 2 év után először - tutira meg tudták mondani ... :)
    Különösen a "szimulátorvilágbajnokszakértőbácsi" jeleskedett ebben. Mindent tutira, elsőre megmondott.
  • Pyx #4020
    palik: "a ferrari között két mclaren"
  • Csuka001
    Forma 1 és MotoGP videók frissítése

• Buddy
    remelem innentol a vb sorrend legelol ugy marad ahogy most van
  • Buddy
    kiminek nemcsak az elozessel vannak bajai, hanem akkor is, ha vki mogotte van......ugyhogy ne varj sok ujat e tekintetben
  • Buddy
    nem tudom, hogy egyesek vilnovot mit sztaroljak meg mindig....egy nagy nulla
  • KG21
    úgy 2 órája:P
  • KG21
    néztem azt is:)))
    A legjobb az volt, amikor a mexikói Adrian Fernandez zöld piros fehér kocsijára azt mondták "minden brazil(!) ilyennel megy" :DDDDD
  • Guest
    Ha már Palik, akkor egy gyöngyszem a tegnapi időmérő edzésről:

"Villeneuve itt Kanadában nemzeti hős, annyira, hogy a pályát is az édesapjáról nevezték el."
  • a.carkey
    Eurosporton megy a Cart Laguna Secaból. Ott ugye van reklám, majd visszatérnek. Az ott élő adás. A "katajama" közvetít. Egy reklám után:
    "Lássuk mi is történt a reklám alatt (itthonról nyomják)!?
    Nagyon durva beszólások vannak ott is, de csak a sportról van szó. Itt meg (RTL Klub) ... Még jó, hogy nem tesznek be reklámot.
  • a.carkey
    Aki debil, az debil ...
    Esküszöm, hogy nem az az állandó célom, hogy szidjam, de ekkora barom "sportriportert" ritkán hallani ...
  • KG21
    "Alonso autójában szerintem sok benzin van"
    brillírozik ez a pali(k):)
  • a.carkey
    2. :)

"Montoya. Montoya. Elrontotta a kanyart ..."

Ezt vajon az ő eszével honnan szopta ki. Szánalmas!
  • a.carkey
    Palik már villog:

"Ez itt Antonio Pizzonia, ha minden igaz. Igen, Ő az, jól mondtam ..." :)

Ezt a phaszt!
  • a.carkey
    De ez még a tavalyi autó, a Ferrari meg úgy szuper, hogy ott a nyomában a fél mezőny, kevesebb költségvetésből ... :)

Mondjuk Kimit utolsó helyről indulva nem is vártam elsőnek! Ez nem Hockenheim - volt -, ahol csak a gázt kell nyomni egy jó kocsival és nyersz ...
  • KG21
    Viszont a mekkláren is erősen futottak még kategória
  • a.carkey
    Milyen gáz az is, hogy az új "szuper" Ferrari mögött ott loholt az egész "futottak még" mezőnye ...

Az is milyen gáz, hogy bár hónapokkal ezelőtt kijött az új "szuper" Ferrari, mégis csak most sikerült átvenni a Mekitől a vezető helyet ...
    HIHIHI :)
  • KG21
    Akinek van egy kis esze nem megy ilyen amatőr csapathoz. Milyen gáz már hogy a 2003-as autójuk még mindig nem jött ki
  • [Jakuza]
    Hat Alonsot mar biztos nem mert szerzodese van a Ferrarival.
  • BaLeeX
    Egyetértek.
    Jövőre hozhatják Heidfeldet vagy Alonsot bár rajtuk kiívül is még van jó pilóta a mezőnyben.

Viszont az érdekes volt, ahogyan Kimi szorongatta Bari-t a végén. Ha az új kocsi tényleg gyorsabb, ahogy mondják akkor azzal odapakolnak majd nekik.
  • a.carkey
    Csodálom, hogy Montoya nem próbálta meg Ralfot megelőzni balról, ugyanis a tükre miatt megtehette volna. :)
  • a.carkey
    Baz. Coulthardot kirúghatnák végre a Mekiből. Szerintem ő fogja vissza a csapatot, meg a dagadt. Egy sokkal gyorsabb emberke - Heidfeld - sokkal jobb lenne ide ... :(

MS nekivághatná az autóját a falnak a célegyenes elején. Máris yoo napom lenne! :)