182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
A McLaren már megint a boxban cseszi el... Ehh! -
Kerékcsere után elé jött vissza... -
hogy került az ODA?!!!! -
Háhá Schumi Kimi előtt:) király -
montoya igazán összetörhetné azt a 2 bmw-t :) -
Most már én is izgulok! -
Még mindig izgulok! -
Hajrá Villeneuve. Gumi ide vagy oda Barichellonak ideje lenne belehuzni. most az 1x értek egyet palikkal :) -
Kimi 3x tankol :(((
Sumaker mögötte van :))) -
Fúdeizgulok! -
Ha jol emlexem FireStone a neve az apa vallalatnak. -
Úgy tudom a Bridstone a főszponzora a Cart sorozatnak is ...
:(
Valami leányvállalat féle a dolog, akik egymással versenyeznek, de sohasem ua kategoriában. Kb. mint a Mugen és a Honda viszonya anno ...
A Bridgestone a Cartban és a F1-ben, a Firestone az Indy Racing League és Indy Racing Infiniti Pro Seriesben. De végül is mindegy ...
Más. Példa: 98!!! Ott aki B-ra váltott, annak volt a jó! L. Meki! -
Én úgy tudom a Bridgestone vetélytársa nem lehet a Firestone, mert a kéttő egy és ugyanaz, csak a BS európai piacra készül, a FS meg ázsiai-amerikaira.
Emlékszem, hogy a Michlenesek is panaszkodtak rendesen , mikor az ő papucsuk volt a gyengébb. Egyébként én nem láttam, mióta F1-et nézek, ekkora fölényt még egy gumi részéről, úgyhogy most azért van ok a panaszra. -
Jaj, jaj! Most a gumira fogni ... ?! :)
A Piquet féle Benetton simán nyert 90-ben két versenyt is a Pirellivel, pedig ha volt gumi márka, ami nem állta az idők sarát, az a Pirelli volt mindig is. (A Dunlop is ezért szállt ki anno ...)
Kezd ez az egész a Pirelli-Good Year harcra hasonlítani. Pl. a Pirellis Benetton is mindig hüppögött, ha nem jött össze neki, a Pirellire fogta, pedig ott más bajok is voltak. Ha meg nyert szarrá dicsérte a gumit.
Meg kéne érteni, hogy minden guminak vannak előnyei és hátrányai. A meleg, a hideg mindig kedvez valamelyiknek. A Michelin a meleget szereti, de pl. az Amerikai és a korábban a sorozat végén lévő maláj nagydíj a bridgestonnak kedvez a pálya és az éghajlat miatt. Spa, Silverstone, A1 stb. olyan pályák ahol a B tobzódhat, mert a hideget szereti, ott a B a menő. Monza, Magny, Interlagos, stb. a meleget szerető guminak, vagyis a Michelinnek kedvez. Ez van.
A három nagy csapat közül kettő Michelinnel megy. Most ez van.
Kérem szépen: ha sok melegben vivandó verseny van és nem elég jó az autó, tessék olyan gumit választani, ami jó ezekre a körülményekre! Nem kötelező a Ferrarinak Bridgestone gumin furikáznia. A Meki és a Willamos is váltott két éve (?), nem Bridgestone-on nyomják, pedig előttük volt egy Good Year-es dilemma is, de azok a barmok végül is nem jöttek. A Willamos és a Meki is látta, hogy hosszú távon a Bridgestone nem megoldás, mert nem ez a legelterjedtebb gumimárka Európában, így a japánoknak sem céljuk felfejleszteni a márkát, különösen, hogy semmi hasznuk nincs belőle a bordázat egyedülisége miatt. A Michelin európai márka, neki célja a versenyhelyzet fenntartása! A Good Year nem kért a bordázott gumikból, amit a F1-en kívűl más autóverseny nem használ, ezért maradtak a Cartban. A Bridgestone is inkább oda gyúr a slick miatt, meg ott a nagy vetélytárs a Firestone is stb.
Szóval nem kötelező Bridgestoneon furikázni! Ha megy akkor jó, ha nem, akkor a Ferrarinak van kire és mire fognia? Cöcöcö ...
Náluk (Ferrari), mint mindig, a pénz dominált, a Willamosnál és a Mekinél inkább a sikerorientáltság! -
de a ferrari nem akarta az akkor még gyengébbet választani, hanem inkább közös gumifejlesztésbe fogott a bridgestonnal...nem nagyon jött össze... -
ebből látszik, ha ua. a gumi lenne mindegyiken, tönkrevernék a mezőnyt -
csoda, hogz a Ferrari ezzel a szar gumival idáig behúzza a gépet -
az első 13 ba n3 autó brigestone val:((
ezzel cseszi ela ferrari:(( -
Hajrá Keke Rosberg! -
A szombati időmérő eredménye:
1. R.Schumacher Williams-BMW 1:15.019
2. Montoya Williams-BMW 1:15.136
3. M.Schumacher Ferrari 1:15.480
4. Raikkonen McLaren-Mercedes 1:15.533
5. Coulthard McLaren-Mercedes 1:15.628
6. Trulli Renault 1:15.967
7. Alonso Renault 1:16.087
8. Barrichello Ferrari 1:16.166
9. Webber Jaguar-Cosworth 1:16.308
10. Panis Toyota 1:16.345
11. Pizzonia Jaguar-Cosworth 1:16.965
12. Villeneuve BAR-Honda 1:16.990
13. da Matta Toyota 1:17.068
14. Button BAR-Honda 1:17.077
15. Heidfeld Sauber-Petronas 1:17.445
16. Frentzen Sauber-Petronas 1:17.562
17. Fisichella Jordan-Ford 1:18.431
18. Firman Jordan-Ford 1:18.514
19. Verstappen Minardi-Cosworth 1:18.709
20. Wilson Minardi-Cosworth 1:19.619 -
in BMW we trust :-) -
Kösz -
http://www.a5.hu/cgi-bin/a5/page.cgi?db=news&page=cikkf1&table=hirek&ID=4321¶m=2 -
Lemaradtam az időméröről, letudná valaki írni a felálást????? -
Izgi verseny van kilátásban. Remélem Kimi lerajtolja a makkert!
A 3 és fél óra azért ottvan, ez a Czolner tud valamit amit mi nem...
Hajrá McLaren! -
remélem holnap esni fog ott az eső -
most már mind1, beértek. -
macilaci123 #4342 mind a két Minardi füstöl. Vagy csak a szemem káprázik? -
Verstappen 

-
ezt a Czolnert sztem direkt ültette Palik maga mellé, mert egy nálánál nagyobb hülye mellett ő brillírozhat. -
Bridgestone 

-
palik megint hüje: "MS nincs benne az elsö két sorban" 3. :( -
Ezek a williamsek tényleg jól mennek. Go Montoya! -
Kimi :((((((
-
jujujj kezdödik
-
lassan mindjárt.. -
lassan kezdődik az időmérő... -
Jövőre Good Year! Arra fog váltani a Meki és a Ferrari is ...
-
Részvétem nekik!
-
a michelin bejelentette, nem támogatja a ferrarit, mondván többet ér őket megverni, mint velük nyerni.....ha a ferrari nyerne michelinnel, nem hangsúlyoznák ki a gumit, de így viszont mindig szóba kerülnek /forrás : www.sport1.de/