182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#6493 McLaren powaaa, mákkal szerzett vb suckaa ;))) -
#6492 Ferrari:semleges, ha tisztan nyernek akkor elfogadom, viszont mikor bejonnek a gigaferrari fanok vergodni hogy bizony minden szar ahogy van csak a ferrari szar akkor utalom a csapatott az ilyen idiota faszkalapokkal egyutt
Mclaren:Kedvenc
Williams: Szeretem
Renault: Szeretem
Jaguar: Szeretem
a többi semleges -
#6491 Ferrari: MS-t utálom, a Ferrarival, Rubensszel semmi bajom!
Williams: Utálom. Mindig is utáltam.
McLaren: Szeretem. Régen utáltam. Most közömbös.
Renault: Semleges. Semmi extra. Prost náluk lett valaki.
BAR: Utálom. Mindig is utáltam. Max. Sato szimpi :) ...
Sauber: Semleges.
Jaguar: Semleges. Irvine alatt utáltam.
Toyota: Szeretem. Ilyen az autóm is.
Jordan: Semleges. 1991-ben imádtam Andrea De Cesaris miatt.
Minardi: Drukkolok nekik, hogy ne hagyják abba. Giancarlo Minardit nagyon nagyra tartom. Egy harmadik helyük és egy első soruk (2. hely) van eddig. Mindehhez képest 1985 (?) óta bent vannak. :) GRATULA A KITARTÁSÉRT! Ha MS ide megy zárásképpen segíteni, mindent visszaszívok, amit róla mondtam ... :) -
#6490 Na, miez Minardi Fan(k) Klub? -
#6489 Ferrari: Utálom
McLaren: Kedvenc
BAR: Semleges
Sauber: Semleges
Jaguar: Semleges
Toyota: Szeretem
Jordan: Semleges
Minardi: Szeretem -
#6488 Na, kész a logóm. Eccerű de naccerű. (falura jó lesz)
-
#6487 Összegeztem az eddigieket.Nagyon érdekes statisztika jött ki.(csak a "szeretem"-eket néztem)Na akkor a szeretemeket összegezve,eddig:
1. Minardi 5 szavazat !!!!!!!!
2. McLaren 4 szavazat
2. Renault 4 szavazat
4. Ferrari 3 szavazat
5. Williams 2 szavazat
5. Sauber 2 szavazat
5. Toyota 2 szavazat
8. BAR 1 szavazat
8. Jaguar 1 szavazat
10. Jordan 0 szavazat.
Hmmmm A Minardit majdnem mindenki szereti,ellenben a Jordant szinte senki,illetve semleges. Érdekes...
Na hadd gyüljön még,többiek is írják le! -
#6486 Ferrari: Utálom
Williams: Semleges
#6485 Ferrari: Utálom mint a szart
Toyota: Semleges
#6484 Ferrari: Szeretem
Williams: Utálom
McLaren: Utálom
Minardi: Semleges -
#6483 na itt az én listám:
Ferrari: Szeretem
McLaren: Nagyon Utálom
Renault: Utálom
Sauber: Szeretem
#6482 Na akkor összegzek
Eddig a 2 favorit a Mekkláren,illetve a Minardi!2 szavazatot kapott mindkettö. -
#6481 béna, mint a mekkláren? -
#6480 fáin -
#6479 Akarok csinálni magamnak végre valami fáim McLarenes logót de béna vagyok. Na nekiugrok még1szer, nátha sikerül. -
Jó játék hülyegyerekeknek!
Ferrari: Utálom
McLaren: Szeressük
Renault: Semleges
Minardi: Semleges
Valószínű ferrari is semleges lenne ha nem sumák ülne ott és nem lennének versenyben a vb címért. Még annyit, hogy a Willamost és a Renaultot is utálom ha Kimi épp miattuk kap pár ponttal kevesebbet. -
#6477 mindenki anyját, aki nem Ferraris -
#6476 Ferrari: Nagyon Szereteeem
Williams: Utálom
McLaren: Nagyon Utálom
Renault: Utálom
BAR: Utálom
Sauber: Szeretem
Jaguar: Szeretem
Toyota: Utálom
Jordan: Utálom
#6475 Na csapatokat mindenki írja le,kit szeret kit nem,unaloműzönek.Akkor kezdem is:
Ferrari: Utálom
Williams: Szeressem
McLaren: Szeressem
Renault: Szeressem
BAR: Amíg Vilnöv volt szerettem
Jaguar: Semleges (bár Webbert szeressem)
Jordan: Hááát annyira nem szeressem
Minardi: Szeressem föleg akkor ha überbéna pilóták vannak benne:-) -
#6474 Anyátok Mekszarlenesek! :D -
#6473 -
#6472 veled nem tudok,mert mi ugyanazon az oldalon állunk.
Utálom csíter MS-t!! -
#6471 Anyázzunk baze, már úgyis kezdtem unatkozni. -
#6470 Hmm 2 nappal ezelöttről szedtem össze a Topicot. Akkor ez most márciusig punyhadni fog?
Nem is anyázzuk egymást addig??:-)) -
#6469 Ja. De nem vetették be.
Mint 1983-ban. Aztán követkző évben Lauda és Prost küzdöttek a VB címért. Lauda fél ponttal nyert, de Prost nyert volna, ha Monacoban nem kéri, hogy intsék le a versenyt, az eső miatt. Így 4.5 pontot kapotta győzelméért. Ha Senna megelőzi, a 2., és kap 6-ot. Így ő nyer 1.5 ponttal. Megveri Laudát.
1983-ban az volt a gond, hogy a Meki diktált a Porschenak, azok meg nem tudtak olyan chassist építeni, amibe belefért volna az 1983-as motor. Így csúszott a kocsi. Az 1982-es szarral mentek végig 1983-ban is. Idén is vmi ilyesmi volt a helyzet. De ahogy a Mekiből is több részt csikart ki a Merci, egyre jobb lett a munka. (A dagadt repülhetne ennek ellenére ...)
Idén a törésteszteken nem felelt meg pár követelménynek az autó, mert januárban kiba nagyot alakítottak rajta, az új motor miatt, hibásan. Sajnos hirtelen áttervezett járgány volt. Így ezért mentek idén inkább a tavalyi és az idei hybridjével, persze nagyonis fejlesztve, de csak elektronikailag, aerodinamikailag nem, de így is majdnem megnyerték a VB-t ... :)
1984-ben meg minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb F1-es konstrukcióját tervezte meg Barnard ... :) Sima VB volt ...
Pont ezért a jövő évben sem féltem a Mekit. Ált, ha valamivel csúsznak, az nagyon jó. Lásd az 1998-as modellt ...
Idén egyre megbízhatóbb is volt, mindemellett gyors is.
-
#6468 Meki az idei szezonra is csinált új gépet. Még ne örülj annak ami jövőre lesz. :)) -
#6467 Ja. Kiba függ a körülményektől. Montoya vsz Suzukaban is megveri Barit, ha nem krepál be a váltója, vagy motorja vagy mi baja volt ...
Ez a szezon nem a gumikon múlott, max annyi köze volt, hogy lehetett mire fogni dolgokat. Ez a szezon azért lett ilyen, mint amilyen lett, mert egy vadiúj pontozást vezettek be, ami már a Cartban is létezett. Amikor oda bevezették, feje tetejére állítottak mindent, de akkor lett Amerikában is népszerű a sorozat. Ráfért végre a F1-re is.
Egyszerűen annyi volt idén, hogy amiben a Ferrari erősebb volt tavaly, azt a riválisok is kifejlesztették.
A végére ismét belehúztak az olaszok és bejött nekik.
Jövőre vsz a riválisok lekörözik az olaszokat. Ne felejtsük el, a Meki a tavalyi kocsival ment, és így sem maradt le sokkal a VB-ről. Jövőre vsz sokkal jobb autóval fognak fellépni, bár David miatt sohasem nyerik meg a konstruktőr VB-t, az tuti.
A Willamosnál is vadi új autó néz ki, valami merőben újat igérnek, hasonló újítást, mint amit a Tyrrell csinált 1990-ben. Ez már azért is érdekes, mert Patrick Head a koppintás nagymestere, szóval a fejéből önálló új ötletek ritkán pattannak elő. Kiváncsian várom ...
-
#6466 BMW-kra visszatérve az is a guminak köszönhető hogy kiestek műszaki hiba miatt vagy jogtalanul megbüntették pl. Montoyát mert megmert próbálni előzni egy ferrarit és hozzáért... Érdekesen látod a dolgokat. Ralf is azért csúszott ki az időmérőn is és a versenyen is. -
#6465 1. Monzát már letárgyaltuk. Ferrari hazai pájája és a Michelinnek 2 hete sem volt új abroncsokat gyártani.
2. Indianapolis: leesett az eső és abban volt jobb a Bridgestone egyébként az életben nem nyerik meg azt a versenyt.
3. Suzuka: Hűvös idő volt semmi napsütés és Barichello nagyon jót ment. Ennyi. Volt ferrari győzelem "csaló michelines" időszakban is.
Én nem vitatom, hogy nem számított a szélesebb gumi, de hogy nem lehetett nagyon visszaesést észrevenni az tuti.
Majd meglátjuk jövőre nagy melegben mire lesznek képesek... -
#6464 Annyira nem vatozott semmi, hogy az utolso 3 futamot, mind BS-os auto nyerte. Ugye ez is veletlen. Sot az is , hogy az addig brillirozo BMW eredmenye gyakorlatilag egyenlo a 0-val. -
#6463 Én nem emléxem pontosan, hogy milyen volt az utóbbi 3 versenyen a gumik aránya de a gumiváltás után nem változott drasztikusan az eredmény és ezt 2 közvetítésen is elmondták a "szakértők" erre viszont tisztán emléxem.
Az említett monzai nagydíj meg azért alakult úgy (ahogyan már többen leírták) mivel a Michelinnek 2 hét alatt kellett új gumit összedobnia meg a ferrari hazai pályája.
Ja még egy nagyon fontos momentum: a Michelin gumik nagy hőségben voltak a legjobbak. A hungaroring óta nem nagyon volt nagy hőség sehol, sőt...
Szóval kár ezen vitatkozni. -
#6462 Nem mondtam, hogy ő tehet róla. Azért nem bírom, mert sztem Heidfeld jobban megérdemelte volna azt a helyet. Kiminek meg meg kéne másznia ugyanazt a szamárlétrát, amit eddig mindenkinek meg kellett(forma3, 3000, nippon, cart... etc) Nem pedig gokartból rögtön F1-be ülni, csakmert éppenséggel Mika puszipajtása. Egyébként pedig nem bírom a protekciósokat az élet semmilyen területén sem. -
#6461 ez van! de errol nemtom miert kimi tehet?! -
#6460 De hozták utána ugyanazt a formát, amit május óta minden versenyen vagy sem? Mert az utolsó 3 futamon nem az volt, hogy az első 10-ből 8 Michelines. BaleeX, nemtom neked mit sugall a Hungaroring végeredménye, de ha megnézed az első 7 Michelinnel ment. Számomra elég tényszerűnek hatnak ezek az eredmények, akkor miért ne lehetne elfogadni, hogy igenis számított az a szélesebb gumi. -
Cvd #6459 Monza se meglepő szerintem egyáltalán. Ugye a Ferrari otthon volt, ez nekik már előny. Másrészt meg a Michelin-nek pár nap alatt kellett összedobni az új gumit, rendesen tesztelni meg végképp nem volt idő. Teljesen logikus hogy egy futamon gyengélkednek. Az lett volna a meglepő ha egálban vannak, vagy még jobbak is a Micheline-es autók. -
#6458 Tudod mi a nevetséges? Az, amit te leírtál. Láttad te a hungaroringi futamot? Ha igen akkor feltűnt, hogy Alonso pl. a BMW-knek is több, mint fél (!!!) percet adott célbaérkezésnél? Pedig azok is csaló michelin gumikkal mentek...
Talán inkább az lehetett az oka, hogy a Renault motorok pont az ilyen pályákon vannak abszolút versenyben a többiekkel ahol nem a végsebesség meg a lóerő számít és találtak mellé egy jó beállítás és alázták a mezőnyt.
A másik meg, hogy ugyanazon csapat gumigarnitúrái között is lehetnek hatalmas különbségek amik csak akkor derülnek ki ha felrakták őket és ment velük pár kört a pilóta...
Az általunk hangoztatottak 90%a abba a kategóriába esik, amit mondasz csak a különbség, hogy az emberek 90%a ért egyet vele a maradék pedig (elvakult sumakker fanok) pedig nem. Ennyi...
Szóval bele kellene gondolni vagy legalábbis utánanézni a dolgoknak mielőtt vagdalkozni kezdesz.
Ja, a Renault másik kocsija is kört kapott Alnsótól a magyar nagydíjon. Biztos Bridgestonnal ment... -
#6457 basszák meg a michelin esek!!!
én ugy megbüntettem volna őket hogy beszarnak!!!
majdnem az egész évadok végig csalták!!!
kivéve az uccsó 4 futamot de akkor nem is ők voltak elől
hajrá Schumacher...jövőre 7. is meg lesz
-
#6456 Na igen. Az elvakult Ferrari ellenesek szerint legalábbis ez a helyzet. Szerintük ugyanis a szélesebbre kopó Michelin gumi egyáltalán nem jelentett előnyt a BMW-nek/Mekinek és az átalakítás után csak véletlenül mentek jóval rosszabbul, mint előtte két hónapig. -
#6455 Főleg Schumi esetén, elég ha valaki csak felidézi mit művelt pl. a 98-as Magyar Nagydíjon. -
#6454 Indexes cikkben foglaltak közül Hill meg Villeneuve kilökése igaz, mint "Schumi vezetési stílusa", esetleg "kétségesen megnyert világbajnokság" (a Hilles).
A többi: Pfffffff.