182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
-
Egy sorsolással akármi összejöhet! 
Félted Sumit gyengébb autóban?
-
Sorsolással akármi összejöhet! 
Félted Sumit gyengébb autóban?
-
Kicsit vissza kellene olvasni a Topicban... Azért mert fékhűtést használtak ami illegális a versenyszabályzat szerint... Toyotat is kizárták ugyanezen okból... -
tujon #12086 komoly??? mert??? hol olvastad???
-
Most látom, kizárták a BMW-seket 
Zsóti így 10. lett
-
tujon #12084 Igy lenne fer! mert te utálod Schumachert attol még Alonsot nem kell a legjobb kocsiba ultetni! NEM??? -
tujon #12083 szerintem abban kéne változtatnod hogyha mar Schumachert szar csapatba raktad akkor az öszes menőt csar csapatba rakni, és a gyengébb autoban versenyző pilótákat pedig a legjobb autokba!!! Amugy nem rosz ötlet!:) -
Jó ötlet 
-
Bau nem jó, pontosabban nem TÚL jó, de tényleg kiváncsi lennék, mit tudna egy nem Minardi szintű autóban,. hanem pl. egy McLarenben, ami most szintén nem rossz. Arra van esély, hogy Davidnél sűrűbben fejezne be futamokat. :)
Lehetne pl. egy futam, VB-n kívül, a szezon végén, vagy közepén, bármikor, hogy kisorsolnák az autókat egy futam után, és lenne egy VB-n kívüli futam, ahol mindenki teljesen más autóval menne. Kapnának tesztelni egy hetet, + egy hétvégét, és futniuk kéne egy versenyt. A biztosítási összegeket, stb., mindent a FIA állna abból a kurva sok bevételből, ami egy év alatt bejön nekik.
Akkor elválna ki milyen pilóta is valójában. Mivel minden csapat résztvenne benne, egyszerűen minden menne normálisan, csak pl. Alonso ülne a Ferrariban, nem Schumacher, és Schumacher ülne a Jordanben, nem Glock.
Amolyan draft féle íze lenne a dolognak! :) -
Amiért én belementem ebbe az összehasonlítgatásba, az azért volt, mert nekem is tele van a tököm a RTL-es ajnározással. Azaz próbáltam rávetíteni arra, hogy mennyire egysíkú arcok ülnek ott a mikrofonok mögött, hogy az egyik versenyzőt leszólják, míg ugyanolyan (esetleg rosszabb) teljesítményért istenítik a másikat. Szal ezért "sztároltam" egy kicsit Glock-ot (akinek marhára tetszik a neve :))) ).
Lehet, hogy sokan parasztnak tartanak, mert leszólom honfitársunkat, de nem vagyok az a típus, aki csak azért tapsikol a 0 teljesítményért, mert azt a teljesítményt magyar csinálta... -
A newbie (újonc) netes szleng megfelelője :) -
donpedro #12078 Egy apróságot azért tegyél hozzá. Baumgartner csapattársa az a Fisichella volt, aki véleményem szerint (és ezzel nem vagyok egyedül) bármikor megeszi Heidfeldet, bár kétségtelen, a német sem rossz. Másrészt azt sem ártana figyelembe venni, hogy esetleg Heidfeldnek gondjai lehettek, egy verseny alapján kijelenteni, hogy Glock lenyomta, elég nagy badarság... Mert ezen gondolatmenet szerint azt is írhatnád, hogy Zsolt most lenyomta Alonso-t mivel az csak 13. lett... (Megjegyzem az RTL ezt nagyjából így is adja elő, de szvsz erről nem Zsolt tehet.)
Attól, hogy valakit sztárolnak, még nem lesz rosszabb versenyző, vagy rosszabb ember!!! Ebben a mezőnyben Baumgartner gyenge közepesnek is nehezen megy el, és ezt mondhatja róla Schumacher, Alonso vagy Räikonnen, mert ők jobbak. De ugyan ne legyen már gyenge pilóta hozzám meg hozzátok képest! Engem valszeg bármilyen autóval megverne, és meg merem kockáztatni, hogy a fórumozók közül nagyjából mindenkit... (Más kérdés, hogy sakkban valszeg én nyernék ellene :))
Az RTL Klub elmehet a p****ba, de ha valaki az ő balfaszságuk miatt kritizálja Baumgartnert, az saját magáról mond véleményt.
Mellesleg szerintem Irvine-nak savanyú a szőlő, tökéletesen illik rá a mondás, más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát... -
off:
mijaza noob???
on: -
Van, de ez sztem nem számít annyira, mint ahogy az egyik noob el tudta verni az egyiket a másik meg nem a másikat. -
Giancarlo és Nick között azért van különbség! -
Azért én megnéztem volna Bumi, Bruni, Klien vagy akár Raikonnen. belsőkamerás felvételeit is végig, mert szvsz ezen a pályán mindenki rángatta az autót. Volt olyan, hogy kívülről semmi nem látszott, belső felvételen meg szinte koppanástól koppanásig tekergette a kormányt (na jó azért ez túlzás :)).
Edzés után már nem piszkálhatják az autót, ha jól tudom... -
Ja bár ebben igazuk volt. Időmérőn tényleg rángatózott szegény a kocsival együtt össze-vissza. Aztán vagy belőtték neki futamra normálisan vagy ilyen körülmények között ment végig, ebben az esetben még jobban felértékelődik a teljesítménye. -
"...odatette magát amennyire tudta."
Amit az RTL Klubos "szakértők" úgy jellemeztek, hogy milyen csúnyán vezet, rángatja az autót, nem bírna 3 ilyen kört egymás után menni. Aztán bírt :)
No comment... -
Ha még azt is hozzáteszed, hogy az a csapattárs Heidfeld volt, aki nem kis név a szakmában...
Glocknak gondolom volt annyi esze, hogy rájött itt a lehetőség bizonyítani és odatette magát amennyire tudta. Nem az volt a célja, hogy mindegy, hogy 5-6 kör hátránnyal csak célbaérjen. Ha ezt csinálta volna itt sem beszélne róla senki most. -
Kanadai Nagydíj (70 kör, 305,270 km), módosított végeredmény:
1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:28:24.803 ó (átlag: 207,165 km/ó)
2. Barrichello (brazil, Ferrari) 1:28:29.911
3. Button (angol, BAR-Honda) 1:28:45.212
4. Fisichella (olasz, Sauber-Petronas) 1 kör hátrány
5. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 1 kör h.
6. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 1 kör h.
7. Glock (német, Jordan-Ford) 2 kör h.
8. Heidfeld (német, Jordan-Ford) 2 kör h.
9. Klien (osztrák, Jaguar-Cosworth) 3 kör h.
10. Baumgartner Zsolt (Minardi-Cosworth) 4 kör h.
-
Még egyszer és utoljára: Glock megverte a csapattársát első versenyén, Baumgartner kikapott 1 körrel a csapattársától első (második) versenyén. -
Jaj azon meg majdnem bef*stam amikor a szabadedzésről kérdezték és mondta, hogy egész jó volt a kocsi csak pont a leggyorsabb körében egy Bar Honda feltartotta és ezért tudott volna még kicsit jobbat menni.
Na ilyen mondásokkal én nem égetném magamat, mert ha egy tehetséges pilóta lenne és csak most nem jött volna össze neki akkor azt mondom mondja, de így...
Versenyen ki tartotta fel amikor Bruninál 1mp-el ment rosszabb időket folyamatosan?
-
Amúgy kb. egyforma lenne a két arc kezdő teljesítménye, ha nem zárnak ki három autót!
De az is tény, hogy Timo sokkal tehetségesebb, mint Pantano. -
én max 10%-ot adok zsófinak jövőre, bár ez lehet nekünk rosszabb mert így majd kap 1 jó kis szakértői állást a retek klub-tól..... -
Megnézted a "forrás" linkeket?
Mondtam, hogy lehet, hogy erős a pontszerzés, de azt is nézd meg légyszíves, hogy a nem éppen kezdő csapattársát, Heidfeld-et elverte. Zsótinak ez nem sikerült. Leht szépíteni a leányzó fekvésén, de inkább felfigyelnek a Glock-féle versenyzésre, mint a Baumgartner félére. Ezért lehet majd az talán, hogy jövőre Glock ott lesz a mezőnyben Bumi meg nem. Ennyi. -
"Szerintem sem egy "ász" ez a Baumgartner gyerek" még is annak állítják be, és ez az ami nagyon idegesítő benne, ha nem istenítenék folyamatosan a nulla eredményei mellett szerintem az őt fikázok 90%-a nem mondana semmit. -
Timonál kizártak embereket az első versenyén ...
Zsoltnál nem zártak ki embereket ...
2003 Monza:
-----------
Pos. Driver Car Team T. Laps Time/Gap/Reason
1 Michael Schumacher Ferrari F2003-GA Ferrari B 53 1:14:19,838
2 Juan Pablo Montoya Williams-BMW FW25 Williams M 53 +05,294
3 Rubens Barrichello Ferrari F2003-GA Ferrari B 53 +11,835
4 Kimi Raikkonen McLaren-Mercedes MP4-17D McLaren M 53 +12,834
5 Marc Gene Williams-BMW FW25 Williams M 53 +27,891
6 Jacques Villeneuve BAR-Honda 005 BAR B 52 +1 lap
7 Mark Webber Jaguar-Cosworth R4 Jaguar M 52 +1 lap
8 Fernando Alonso Renault R23B Renault M 52 +1 lap
9 Nick Heidfeld Sauber-Petronas C22 Sauber B 52 +1 lap
10 Giancarlo Fisichella Jordan-Ford EJ13 Jordan B 52 +1 lap
11 Zsolt Baumgartner Jordan-Ford EJ13 Jordan B 51 +2 laps
12 Nicolas Kiesa Minardi-Cosworth PS03 Minardi B 51 +2 laps
13 Heinz-Harald Frentzen Sauber-Petronas C22 Sauber B 50 transmission
Not classified
DNF David Coulthard McLaren-Mercedes MP4-17D McLaren M 45 fuel pressure
DNF Olivier Panis Toyota TF103 Toyota M 35 brakes
DNF Jos Verstappen Minardi-Cosworth PS03 Minardi B 27 oil leak
DNF Jenson Button BAR-Honda 005 BAR B 24 lost several gears
DNF Cristiano da Matta Toyota TF103 Toyota M 3 left rear tire blown
DNF Justin Wilson Jaguar-Cosworth R4 Jaguar M 2 gearbox
DNF Jarno Trulli Renault R23B Renault M 0 hydraulics
Did not take part in final start
DNS Ralf Schumacher Williams-BMW FW25 Williams M 0 withdrawn after test accident
2004 Gilles Villeneuve:
-----------------------
P. No Driver Team - Engine Tyres Gaps/Laps Average Stops
1. 1 M.SCHUMACHER Ferrari B 1h28'24"803 207.165 Km/h 2
2. 2 BARRICHELLO Ferrari B + 0'05"108 206.966 Km/h 2
3. 9 BUTTON BAR Honda M + 0'20"409 206.372 Km/h 3
4. 11 FISICHELLA Sauber Petronas B 1 lap(s) 2
5. 6 RAIKKONEN McLaren Mercedes M 1 lap(s) 5
6. 5 COULTHARD McLaren Mercedes M 1 lap(s) 3
7. 39 GLOCK Jordan Ford B 2 lap(s) 2
8. 18 HEIDFELD Jordan Ford B 2 lap(s) 2
9. 15 KLIEN Jaguar Cosworth M 3 lap(s) 4
10. 21 BAUMGARTNER Minardi Cosworth B 4 lap(s) 2
11. 12 MASSA Sauber Petronas B 8 lap(s) 3
12. 10 SATO BAR Honda M 22 lap(s) 2
13. 8 ALONSO Renault M 26 lap(s) 1
14. 20 BRUNI Minardi Cosworth B 40 lap(s) 2
15. 14 WEBBER Jaguar Cosworth M 64 lap(s) 2
16. 7 TRULLI Renault M 70 lap(s) 0
17. 3 MONTOYA Williams BMW M 71 lap(s) 3
18. 4 R.SCHUMACHER Williams BMW M 71 lap(s) 3
19. 17 PANIS Toyota M 72 lap(s) 2
20. 16 DA MATTA Toyota M 72 lap(s) 2
Szerintem sem egy "ász" ez a Baumgartner gyerek, de akárhogy is: beviszi az autót, nem hajtja szét, benne van a TV-ben, stb., stb.. Sok McLarenes versenyző megírigyelhetné!
A Minardi is baromi szar. :( -
Hát igen. Amikor a mi kis császárunk ült be tavaly a Hungaroringen (amit legjobban ismer) a Jordanbe mindenki azt szajkózta, hogy nem kell sokat várni tőle, mert a Jordan egy ótvar szar nem lehet vele semmit sem kezdeni.
Tévedtek. Csak egy tehetséges pilóta kell hozzá. -
Ha lassan megy még a "NEM LESZ GÁZÁREMELÉS!" is kivehető!
-
A Mercedestől. Ugyanis az olyan versenyzőt keres Coulthard helyére, aki képes behozni a célba az autót!
-
A pontszerzés lehet, hogy erős, de nézzük meg az első futam szereplést:
Baumgartner első F1 futama: kiesett műszaki hiba miatt. Hogy ne legyünk ennyire szigorúak, nézzük az első olyan versenyt ahol nem kellett műszaki hiba miatt feladnia: 2003. olaszország Jordan-Ford. 18.rajtpozíció. 11. helyezett a versenyben, 2 versenyzőt előzött meg, a csapattársa előtte végzett és adott neki egy kört, Baumgartner az utolsónak adott 1 kört.
forrás
Glock első versenye: 16. rajtpozíció, 7. (9.) helyezet (pontszerző) a versenyen, 3 versenyzőt előzött meg, a csapattársa mögötte végzett egy körön belül, Glock az utolsónak adott 2 kört.
forrás
Ugyanarról a csapatról van szó mindkét első F1 debütálás esetén, hogy ne kelljen a Minardihoz hasonlítgatni. Melyik a figyelemreméltóbb teljesítmény? Kit sztárolnak jobban az itthoniak? Kit szólnak le? Ezért írtam, hogy szánalmas az amit Zsóti körül csinálnak... -
Azt nem láttam rossz a sazemem:) Én csak a nagy feliratokat látom:) meg a számokat:) -
G_ArchAngel #12057 az oldalán is van, kb. a légbeömlők előtt... -
Azért tegnap Paliknak is voltak beszólásai Barinak:) "Barichello nem megy el Schumacher mellett, mert fél, hogy megvonják az e-havi fizetését":) -
Cib Lízing az elején van:) Az oldalán Willux van:) Látod én is el tudom olvasni:) Olyan lassan megy, hogy jól olvasható:) -
Elég gáz, ha 4 millió dollárért csak ilyen szerződést adnak neki:) -
G_ArchAngel #12053 de legalább végígmegy és mivel előfordulnak bakik, így mutatják a Minardit - jót tesz a szponzoroknak...:)
(azért megy lassan, hogy eltudjuk olvasni az oldalán a "CIB Lízing" feliratot:DDD) -
lol -
ok persze, de zsófi egyetlen egyszer se tudta még a saját csapattársát se megelőzni futamon és ez elég nagy gáz, hacsak nincs neki is olyan szerződése mint bari-nak