182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Meg mivel még az a szisztéma van, hogy 1 hétvége, 1 motor, vagy rajtrács utolsó helye, így a McLarenek az idény további részében nem indulnának el, ha bevezetnék a 107%-os szabályt. (Hány olyan verseny van, pl. a múltkori is, hogy nem futotta le a körét az adott autó, mert nem tudta? :) -
Na ez nagyon nem így van! Ezt ugyan ki mondta? Ki más, mint az a barom kibic Palik. De szerintem ő sem gondolta át. Sokkal több zsét kapnak még a Dakaron is azzal, ha befejezik 86. helyen, mintha végig sem mennek. És a csapatnak sem mindegy.
107%-os szabálynál sem biztos, hogy nem állnak majd rajthoz ... -
"ha benne van a legjobb 20-ban a saját szakmájában, a saját hazájában, az szerintem elismerésre méltó eredmény"
Ismerjük el, hogy Zsófi benne van a leggazdagabb 20 magyar sportolók kicsiny táborában.
Viszont az autóversenyzők között...
-
az a 30 másodperc a 3 boxkiállás?
szerintem akkor ha mind a ketten 3-4 -szer kereket cserélnek és 2-szer kormányt meg az utolsó 5 körben elkkezdik nyomni a gázt esteleg valakit megszorongatnak és elfüstölnek akkor összejöhet több perc reklámidő is :) -
donpedro #12126 Ez biztosan nem igaz, egy kieső Minardi kb. 10 másodpercig van képernyőn, egy lekörözött Minardi viszont legalább háromszor addig. -
donpedro #12125 Ha kultúráltan teszed fel, akkor válaszolok. Az a problémám a kérdéseddel, hogy kiforgatod a szavaimat. Véleményt akárki mondhat. De kritizálni csak az kritzálhatja jogosan, aki volt már (vagy most van) hasonló helyzetben. És az, hogy "Baumgartner egy béna f*sz", az még csak nem is kritika, hanem csak sima fikázás, amolyan savanyú a szőlő jelleggel. A hozzászólásom is azoknak szólt, akik csak ennyit tudnak a témához szólni.
Másrészt, amint már korábban is írtam, tökmindegy, hogy valaki kőműves, sebész, zongorista vagy történetesen autóversenyző, ha benne van a legjobb 20-ban a saját szakmájában, a saját hazájában, az szerintem elismerésre méltó eredmény. -
Egyébként ez a vita teljesen értelmetlen,ha télleg behozzák a 107%-os szabályt újra Silverstone-tól. Hisz akkor Zsófi és Bruni 1 futamon sem fog indulni.... -
"Na már most, mivel a Minardi egy törpe csapat, így a szponzorok csak akkor fizetnek nekik illetve maradnak meg náluk a következő idényre is, hogy ha minél többször fejeznek be versenyeket."
Sztem ez így nem igaz. A szponzoroknak az a jó,ha az autót többször,s hosszan mutatják. Egy Minardinál pedig ez általában a kiesésekor megtörénik:-)) Szal hajtani kéen ezt az autót! -
Ha elolvasná a netes fórumokat (nem csak ezt hanem sok másikat is),akkor szegény inkább abbahagyná a versenyzést:-p -
Jól van lehet,hogy nem túl kultúráltan fejeztem ki magam,bár sztem semmilyen káromkodást,vagy hasonlót nem írtam.
Ettől függetlenül nem válaszoltál a kérdésemre. Szted csak az aki versenyez mondhat véleményt Zsófiról? nekünk nem lehet? -
:) -
donpedro #12119 Na, most van az, hogy lényegében minden szavaddal egyetértek, részben azért is, mert ezúttal nem Baumgartnert teszed meg bűnbaknak, és ez korrekt, ő a legkisebb fogaskerék az egész cirkuszban (sajnos).
Másrészt meg azért, mert teljesen igazad van :) -
Az idézet valóban gázos lett, de álljon mentségemre, hogy emilben kaptam, és miután bepostoltam ide, utána olvastam el én is az eredetit. Ennek ellenére akkor is gázosnak találom, hogy egyfolytában a forgalomra panaszkodik (olvasd el a régebbi nyilatkozatait is).
Az tény, hogy a Minardi jobban örül annak, ha végigmennek a pilótái, de elég szomorú az, hogy ezt választják követendő útnak. Így soha nem fog kiderülni, hogy éles küzdelmi helyzetben hogyan reagál az autó, milyen az amikor a fékek végig tűréshatáron dolgoznak, a motor maxra van pörgetve, a lengéscsillapítókat gyilkolja a rázókő stb. Szóval nem szereznek igazán olyan adatokat amik rávilágítanának egy esetleges tartós igénybevétel által kifejtett hibák okaira, így a fejlesztések sem biztos hogy pont olyan irányba haladnak ami az optimális lenne.
Nemtom miért nem Gian Carlo Minardi a csapatfőnök Paul Stoddart helyett, amíg nem ez a felállás volt addig nem voltak ennyira szarok, hanem a Jaguar és a Jordan szintjén mozogtak...
Te az alapján ítéled meg, hogy milyen versenyző Zsolt, hogy mit szól a közönség. Neki viszont azt kell figyelnie, hogy mit mond a csapat és a szponzor.
Ha jól tudom azért van F1, mert az emberek kiváncsiak rá. Ha mindenki szarna a nézők ítéletére, hamar megszűnne a sorozat. Szal igen is vegye figyelembe az én véleményemet is. Ott van pl. Montoya bohóckodása mind a pályán, mind a pályán kívül. Az emberek megeszik, mert a cirkusz kell mindenkinek. Bár eleinte nem örült neki Frank Williams, mostanában már a csapat is egyre inkább Montoya mögé áll (lásd a monacoi esetet). -
donpedro #12117 Én nem az emberi kvalitásait vitatom, hisz egyiket se ismerem személyesen, de azért ismerd el, hogy Csonttörő-t jóval több ember ismeri az országban, mint azt a Ferjancsikot, aki ott van a világ 3 legjobb kardvívója között, éremesélyes az olimpián, ehhez képest a legtöbb amit remélhet, az egy féloldalas interjú a Nemzeti Sportban.
Ne keress rosszindulatot a szavaimban, nem Nagy Jani ellen beszélek, aki szerintem sok embert meglepett a szívósságával, kitartásával, én sem vártam tőle ilyen teljesítményt, de azért még messze van attól, hogy a világ 3 legjobbja között emlegessük. Elismerésre, tiszteletre méltó az akarása, és sok sikert kívánok neki a folytatásban. Nekem inkább a TV2-vel van bajom, mert csak azért karoltak fel egy (akkor még a nemzetközi élmezőnybe messze nem tartozó) sportolót, hogy legyen alternatívájuk a Box Klubbal szemben. -
donpedro #12116 Maximalizmusról talán akkor beszélhetnénk, ha a te teljesítményedről lenne szó. Gondolj bele, te most azt írtad, hogy ha valaki nem olyan jó, mint Alonso, akkor az már egy nagy nulla, és nem érdemel elismerést...
Szerintem amit te elvársz Baumgartnertől az inkább idealizmus egy kis naivitással fűszerezve. Két okból. Egyrészt Baumgartnernek a világon semmi szava nincs akkor, amikor a taktikát meghatározzák, ilyenkor neki kuss van, és ha mégis visszadumálna, akkor repülne egy pillanat alatt. Másrészt nem tudnának annyira kevés üzemanyagot tölteni az autóba, hogy akár 1 Jordan-t is lenyomjanak vele, ez se Bruninak, se Zsoltnak nem sikerülhet, hacsak a Jordan nem akarja.
Végül még egy dolog, hogy miért örül a Minardi jobban Zsoltnak, mint Bruninak. A Minardinak egyetlen célja van ebben az évben, hogy minél többet szerepeljen a képernyőn. Nem akarnak pontot szerezni, látványos vezetést látni, semmi ilyesmit, csak annyit, hogy a pilóta szépen megbízhatóan hozza be az autót a célba, és mosolyogjon a kamerába, miközben ötödször is lekörözik. Zsolt ezt teljesen simán lehozza, többet van a képernyőn, mint bármelyik Jordan, és hiszed vagy sem, a Minardi nagyon örült ennek!! Ezt be is jelentették néhány versennyel ezelőtt, szóval szerintem ha Bruni még két-három versenyen elszáll, akkor inkább neki lesz veszélyben a helye.
Te az alapján ítéled meg, hogy milyen versenyző Zsolt, hogy mit szól a közönség. Neki viszont azt kell figyelnie, hogy mit mond a csapat és a szponzor.
Ami a nyilatkozatokat illeti, megnéztem az egészet, és pont egy olyan mondatot ragadtál ki a szövegkörnyezetből, ami önmagában téged támasztana alá, de ha valaki a teljes szöveget elolvassa, abból azért más derül ki.
Az idézett mondat Zsolttól pontosabban azt jelenti, hogy: nagy volt a forgalom, és így időt vesztettem mielőtt vissza tudtam volna állni a versenybe (a megpördülésem után, amit egy Klien-nel való ütközés okozott). Emlékezz vissza a jelenetre, hisz mutatták is, Zsolt szemben a forgalomban áll a pálya szélén, közben Schumacherék ezerrel száguldanak mellette fél méterrel, szóval erősen logikus, hogy megvárja amíg elhaladnak, és csak utána jön vissza.
Bruni egyébként ekkor előzte vissza Baumgartnert, tehát nem a pályán verte meg, csak az olasz ezt elfelejti említeni.
Másrészt azt is érdemes lett volna idézni, amit Paul Stoddart nyilatkozott, miszerint örülünk annak, hogy Zsolt végigment, ugyanakkor sajnáljuk, hogy Bruninak ez nem sikerült, váltóhiba miatt, de összességében véve úgy gondoljuk, hogy adott körülmények között kihoztuk a maximumot az autóból. -
Még mindig ugyanaz a lemez megy :(
Gianmaria Bruni:
"It was a good race to begin with, and the car was quick in the first two stints. There was a problem at the first pit stop, which lost me some time, but once I was back out on the track again, I was able to re-pass Zsolt and pull away"
Volt egy kis problémája az első kiállásnál, amitől sok időt vesztett, de még így is képes volt ismét lehagyni Zsoltit.
De vajon mivel mntegtőzött most BZS ?
Baumgartner Zsolt:
"There was a lot of traffic around, and I lost time before I could safely rejoin the race"
A szokásos, jajj, nagy volt a forgalom, amitől nem tudtam haladni! című mellébeszélés.
forrás :www.italiaspeed.com
Na abbahagyom a Zsóti-flémet, mert nem idevaó téma :) -
G_ArchAngel #12114 ez hülye hasonlat colt: Csonttörő egyelőre megmaradt szerény vidéki srácnak, aki igenis jól sportol és médiaeseményeken kívűl is hasznos közéleti szereplő - Gyermek Napon egész napos edzést tartott a kicsinek Tapolcán és egy TV sem közvetítette, hogy Ő mekkora "jó fej"...
A szombet esti teljesítményét nem is méltatnám, mert úgye 1., nyert, 2., kiütőtte a kihívóját., 3., látványosan és közönségszórakoztatóan boxol...
Légyszíves ne vedd egy kalap alá a hyperlúzerszánalmasbaromállatmarhaköcsögparaszthomokos Palikkal.... -
Ez is egy vélemény!
Abszolút nem jó taktika az, amit írsz, különösen egy még nem bevállt versenyzőnél, aki egy kis csapatban megy, ahol nincs pénz, és ha nem hozza be az autót, akkor szezon közben dobhatják is. (Kimi bármikor találna magának állást még ilyen felfogással is, Zsolt soha!)
Ha van egy Trabantod (Minardi), nem tudsz legyorsulni egy még egy Ladát (Jordan) sem, nemhogy egy Astráat (Sauber), egy BMW-t (McLaren) vagy egy Mercit-t (Williams), még ha akarnád sem. Sőt, még kockáztatd azt is, hogy valamit még jobban szétcseszel egy már most is erősen megkérdőjelezett konstrukción ...
Na már most, mivel a Minardi egy törpe csapat, így a szponzorok csak akkor fizetnek nekik illetve maradnak meg náluk a következő idényre is, hogy ha minél többször fejeznek be versenyeket.
Nem tudható az sem, hogy Baumgartnernek - mivel nem tudni honnan szerzett pénzt - milyen feltételek mellett kell versenyeznie! Az is lehet, hogy még a végén ő fizet rá, ha azt játszadozza, mint Bruni. Ki tudja?
Tök furcsa, hogy sokan, több külföldi fórumon beleveszik a jelenlegi mezőny 10 legjobban tesztelő, legmegbízhatóbb pilótái közé, (Schumacher az első), bár sokan fikázzák is és kb. Pantanoval teszik egy szintre (magyarul: jövőre nem adnának neki versenyzői szerződést), de a többség szerint nagyon szar a Minardi, így tulajdonképpen nincs lehetőség felmérni, mit is tud valójában Bruni és Baumgartner.
Hallottátok amúgy, hogy Schumi a Minardihoz igazolt?

-
Alonso valóban erős példa volt, de arra tökéletesen jó, hogy illusztrálja azt, hogy számomra mi a teljesítmény :) (lehet hogy maximalista vagyok? :))
A szorgalomra sztem nem jó szó a tehetség, inkább adottságot mondanék rá. Valóban vannak lusta és szorgalmas emberek, de ez a megállapítás nagyon relatív. Teljesen vagyok benne, hogy mindenkinek van egy érdeklődési területe amivel, ha a lehetőségek lehetővé teszik, teljes odaadással tud/akar foglalkozni. Valakinél ez a festés, másnál az autóversenyzés, megint másnál a számítógépes játékok stb, szóval változó. Ha valaki meg tudja ezt tenni, az nagyon szerencsés és boldog ember lehet, de nem feltétlenül tisztelendő. Az a tisztelendő, ha egy számára nem elsődleges fontosságú (akár érdektelen) területen csak szorgalommal olyan - vagy hasonló - eredményt ér el, mint azok akik az előbb említett csoportban vannak (remélem érthető :)). Zsóti szvsz az első csoportba tartozik.
A Minardi valóban nagyon szar, eléggé frusztráló lehet egy ilyen autóval "versenyezni", de pont azért kellene villantani néha, hogy ne ebből a szar autóból menjen nyugdíjba (illetve - bár nagyonb szar példa lesz - ott van Raikönnen aki nyiltan fikázza a Mercedest, direkt széthajtja, és ezért mégsem őt hibáztatják, pedig sok versenyzőt leszóltak már azért, hogy nem tud spórolni a technikával). Nem azt kellene nyilatkozni, hogy elsődleges cél az, hogy végigmenjenek a versenyen, hanem azt, hogy az a cél, hogy megelőzzék a Jordaneket, Jaguárokat. Viccesnek hangzik, de a történelemben sem a lagymatag személyiségek tették meg a világmegváltó dolgokat :)
Szal Zsóti egyszer odaállhatna a csapatfőnök elé, és azt mondaná: "Idefigyelj Pól, annyi benyával megyek időmérőn, hogy 5 körig lesz csak elég versenyen, a rajtnál szétégetem a kuplungot, verseny közben szétpörgetem a motort, de az alatt az 5 kör alatt akarok adni 6-7 mp hátrányt Webbernek, mert inkább kiesek a verseny első harmadában a 10 hey környékéről, mint hogy utolsóként bekocogjak 6 kör hátránnyal."
Na erre azt mondanám már, hogy húbazzeg, a srácban van spiritusz :) Pl. a versenyzők és szakkommentátorok is inkább arra emlékeznek és emlegetik, hogy Sato rakétaként rajtolt Monacoban, nem pedig arra, hogy azon a versenyen széthajtotta a gépet. Buminál meg arra emlékeznek, hogy kék zászlónál milyen bénán engedi el a mögötte jövőket.
Amúgy valóban fejlődik Zsolti, de ezt a fejlődési tempót én nagyon kevésnek érzem ahhoz, hogy jövő évben is ott maradhasson valahol. Talán még a tesztpilótai állás is erősen kétségesnek mondható.
Az az elszomorító, hogy sztem a srác úgy van ott, hogy ezekből a negatív kritikákból semmi nem jut el hozzá. Azaz abban a tudatban él, hogy ő milyen jó, mindenki szereti őt, minden rendben van. Csak sajnos nagy pofára esés lesz a vége, és ettől féltem őt :) Nem engedik el hozzá a negatív kritikát, pedig az sokszor sokkal hasznosabb tud lenni a fejlődés szempontjából, mint az állandó seggnyalás. -
Sziasztok !
Nem akarok beleszólni, de teljesen igazat adok Nektek.. Borzalom amit az RTL-KLUB művel a Forma 1 címen -
donpedro #12110 Egész egyszerűen az történik, hogy a viszonylag kevés közismert és komoly nézettséggel bíró kereskedelmi csatorna szelektál a sportágak között, és a pénzeseket kiválogatják, aztán kedvükre formálják, mert van rá keret és ez sajnos ördögi kör. Így lesz Csonttörő vagy akár Palik Laci elismertebb sportoló és nagyobb "sztár", mint mondjuk Ferjancsik Domonkos, vagy Balogh Gábor. -
Azért nem lehet ma Magyarországon olyan jól megélni abból hogy olimpiákat, meg világversenyeket nyersz. Ha megnézed, hogy majdnem az összes egyetemre jár, mert tudja, hogy ha kiöregszik, akkor nem igen lesz félretett pénze. És a szakosztályok sincsenek valami remek állapotban. Ezért voltam felháborodva, amikor anno előjött Zsófi állami 'szponzorálása'. -
Azért éhen nem fognak halni.
Amúgy ott is problémák vannak:
a bajnokokat istenítik, a 2. helyezettet már ált. le sem szarják! -
Tipikusan magyar média szituáció: akinek pénze van, annak nyalnak, meg sztárolják, aki meg az eredményeket hozza (pl olimpikonok), azokat meg le se szarják. Ők lassan éhenhalnak, de a világversenyeket sorra nyerik. -
Biza. Helyes! 
Nálunk az a baj, hogy ha valaki fingik egy kurva büdöset, már abból is sztárt csinálnak, és ez nem az egyén személyiségétől függ. Lásd a Csaló Világot, ahol egy ózdi munkanélküliből is lehet "RAP sztár", mégha nincs is agya, vagy csak pöttömke, valamint buta mint a segg, + primitív is, stb., szóval ott nem kell csodálkozni azon, hogy ha valaki elsőnek bekerül a F1-be magyarként, azt szétsztárolják.
Emlékeztek még rá, hogy Dávid Kornélból mit próbált csinálni a TV2? Csisztu Zsuzsa hetente utazott ki Kornélkával interjút készíteni, hogy prezentálja a nagy semmit. -
Példa volt! Írhattam voltna Baumgartnert a Ferrariba is.
-
tujon #12104 teljes mértékben igazad van!
-
tujon #12103 jol nyomjátok srácok! 

-
donpedro #12102 Egyrészt szerintem ne Alonso-hoz hasonlítsd, mert Alonso nem terem minden bokorban, olyan képességű pilóta kb. 3-4 van az egész mezőnyben és még lehet, hog sokat is mondtam.
Másrészt szerintem a szorgalom is tehetség! Én pl. - a szó általad említett értelmében - tehetséges matematikus lehettem volna, de rohadtul lusta voltam, így ma már semmi közöm nincs hozzá, és nagyon tudom becsülni azokat, akik esetleg kevesebb érzékkel magasabbra jutottak ezen a téren, mert volt szorgalmuk hozzá.
Én nem hiszem, hogy ha az anyagi feltételek adottak lettek volna, akkor oda tudtam volna kerülni, ahol most Baumgartner tart, bár lehet, hogy csak pesszimista vagyok, mindenesetre ebben valszeg sose fogunk egyetérteni (hacsak Zsolti hirtelen meg nem táltosodik
), mégpedig azért, mert itt mindketten csak feltételezni tudjuk, hogy mi lett volna, ha...
Harmadrészt, a Minardi Alonso idején nem volt ennyire szar. Akkor is gyenge volt, de nem ennyire. Elég lelombozó lehet, ha az autód olyan, hogy még a második leggyengébb autótol is köröket kapsz. Nehéz egy ilyen autóban ülve lelkesedni. (Lásd Talmácsi Gabit, aki évek óta a középmezőnyben nyomul, pedig rá mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy tehetségtelen. Ehhez képest minden verseny után elkeseredetten mutogat a motorjára, hangoztatva, hogy mennyire szar, és teljesen igaza van, tényleg szar az a motor. Félreértés ne essék, Talmácsi és Baumgartner versenyzői képességek tekintetében ég és föld, csupán arra akarok utalni, hogy attól, hogy Baumgartner mondja, hogy ez meg az nem stimmelt, még lehet, hogy igaza van.)
Ennek ellenére, én úgy látom, hogy van itt azért akarás meg fejlődés, csak nem látványos, mert nem helyezésekben jelenik meg. Az év elején éppen én írtam, hogy ez Alex Yoong-szintű teljesítmény, amikor Zsolt Bruni-tól is kb. 1.5 másodpercet kapott az edzésen. Ha megfigyeled, azóta ez a különbség azért jelentősen csökkent, Monacóban Zsolt meg is verte az olaszt, és a Nürburgringen sem volt köztük nagy különbség. Persze Bruni sem egy nagy "wasistdas", de a tendencia inkább engem támaszt alá.
Akárhogy is, nyilván te is érzed, hogy nem azért az a véleményem ami, mert az RTL Klub fejtágítói kimosták az agyamat, hanem egyszerűen csak a rendelkezésemre álló tények alapján levontam a következtetéseket. Te is levonod a magadét, és ha a kettő nem egyezik, akkor sincs semmi gond, unalmas lenne, ha mindig mindenki egyetértene a másikkal. -
donpedro #12101 Hogy ki van eltévelyedve, arról nem akarok vitát nyitni, mivel ez a fórum a forma 1-ről szól, és nem rólam vagy rólad. Hellhammer kultúráltan, korrektül megfogalmazta az ellenvéleményét, amivel nem győzött meg, továbbra sem értek vele egyet, és ha sikerül megpróbálom meggyőzni, de ha nem sikerül, az sem baj. Próbálj legközelebb te is a hozzászólás tartalmára, és nem a szerzőjére koncentrálni, és akkor a te véleményedre is jobban odafigyelnek majd. -
Teljesen egyetértek hellhammerrel.
Amint te is írtad autóVERSENYZŐ. Illetve az F1 is autóVERSENY.Biztos látszik mit emeltem ki......
Ha legalább próbálna úgy tenni,mint aki versenyez......de ennek,hogy harmatgyengén körözget,csak nehogy elfüstöljön az autó,s hozza a folyamatos kifogásokat az égvilágon semmi értelme.
Szerintem ma Mo.-n alaphangon 20 jobb pilóta is van,mint Zsófi,csak sajnos nekik erre nincs pénzük. Ezt el kell fogadni.De azt már nem fogadom el,hogy ha egyszer bekerült semmit sem csinál. Akkor minek ment oda???? Legalább tegyen úgy,mintha versenyezne. -
Ezek szerint mi nem mondhatunk véleményt Zsoltiról csak dícséretet,mert mi nem versenyzünk????
Kissé el vagy tévelyedve...ez nem egy termesz társadalom,itt mindenkinek véleménye van,amit ki is mondhat. -
Ott meg minden Heifelddel meg Schumacherrel van tele... HA schumacher fingik egyett dícsérik, hogy milyen fanyarul illatos... Az még xarabb... -
Baumgartner nálam akkor lenne nem 0 teljesítmény, ha küzdene, vagy legalább látszódna hogy akarna valamit. Én ezt nem igazán látom a lagymatag nyilatkozataiból, állandó kifogás (magyarázat) kereséseiből (ebből legutóbbi kedvencem az, hogy a BAR feltartotta őt és azért nem tudott gyors kört menni) és nem utolsósorban versenyzési stílusából. Egyiknél sem látom azt a vehemenciát, mint pl. láttam Alonsonál, mikor a Minardiban ült.
Szóval én nem azt mondom, hogy 0%-ot hoz ki az autóból (mert tényleg tiszteletet érdemlő volt az is pl. hogy Monacoban végigment szervó nélkül), hanem ezt a langyos vízben evickélést nem bírom. Amíg úgy kezdi a nyilatkozatai 75%-át, hogy "sajnos" addig nem fogom elismerni a teljesítményét. Az, hogy papa pénzén sikerült odakerülnie szintén nem nagy eredmény, szvsz akármelyikünk el tudna olyan szintet a számára kedves pályán érni, mint Bumi, ha "korlátlan" anyagi lehetőségei lennének. Mert bár szorgalommal sok mindent lehet pótolni, de a tehetséget nem, és szvsz Zsolti nem tehetséges versenyző.
Az RTL Klub sajnos alakítja a hozzáállásom, mert sajnos nem tudok németül, pedig sokkal szívesebben nézném a német RTL-en az F1-et (párszor már megtettem).
Bocs ha összefüggéstelen lett egy kicsit, már elég késő van és már nem állok szellemi csúcspontomon :) -
donpedro #12096 Itt egy dologban nem értünk egyet. Szerintem korántsem 0 az a teljesítmény. Sokkal korrektebb lenne, ha azt mondanád, hogy Alonso, Schumacher, stb. 95-100%, Da Matta, Klien, stb 85%, Baumgartner pedig 80%-ot hoz ki abból az autóból, amiben ül.
Mint mondtam én valszeg el se tudnék indulni vele (bár ha Paliknak sikerült, akkor talán nekem is menne
), de ha mégis, akkor se jutnék 20% fölé, ezért respektálom Baumgartner teljesítményét.
Összehasonlításképpen mondok egy példát: Marcus Allbäck nem a világ legjobb csatára, van legalább 50-100 nála jobb támadó, de lehet, hogy sokkal több. Allbäck papa történetesen dollármilliomos, gyerekkorától kezdve mindent megadhatott a fiának ahhoz, hogy válogatott játékos lehessen, és Allbäck ezt el is érte. Elítélendő-e ezért Allbäck? Vagy inkább tiszteletreméltó a teljesítménye?
Baumgartner nem a világ legjobb autóversenyzője, van nála legalább 100 jobb autóversenyző, de lehet, hogy több. Baumgartner papa történetesen milliomos, gyerekkorától kezdve mindent megadhatott a fiának ahhoz, hogy a Formula 1-ben vezethessen, és a fia ezt el is érte. Elítélendő-e ezért Baumgartner Zsolt? Vagy inkább tiszteletreméltó a teljesítménye?
VISZONT, abban tökéletesen egyetértünk, hogy az RTL Klub sztárolása gusztustalan, és pont az ellenkezőjét érik el vele, mint amit szeretnének.
(Arról, hogy ki tart parasztnak, és ki nem, arról más nevében nem tudok nyilatkozni, a magam nevében csak annyit tudok mondani, hogy én nem tartalak parasztnak, pláne mivel nem is ismerlek. Ugyanakkor azt tévedésnek tartom, hogy az RTL KLub által akaratlanul rossz irányba befolyásolt közhangulat alakítja a véleményedet.) -
donpedro #12095 Mentek már F1 pilóták egyforma járgánnyal - gokart-tal... Találjátok ki, hogy ki nyert utcahosszal. (Igaz, akkor Alonso, Montoya, Räikonnen még nem volt sehol) -
LOL
inkább egy sauber-t kéne sorozatgyártani és téynleg mindenki yolannal menne még a gumiz sem választhatnák!!
kira lenne
azt a Schumák jól be tudja állitani:) -
4-5 el is indulna -
G_ArchAngel #12092 nem gyengébb kocsi kell, hanem 20 Minardi szervó nélkül, Mercedes motorral - ez lenne a kihívás :DDDDD -
tujon #12091 nem mert ugy nem sok esélye lenne de a nagy ászokat is gyengébb kocsoba kell rakni!!!
Alonsot pedig nem egy Ferrariba! ugy már megint egyértelmű lenne a verseny én pedig ezt nem akarom!

Ugy kellene elosztani hogy nagyából egyformák legyenek a viszonyok!