182113
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#15384 ez eddig is nyilvanvalo volt ifju rakinnen urasag... -
#15383 Räikkönen: Fejlődnünk kell, hogy felvehessük a harcot -
#15382 Villeneuve - Sauber? -
#15381 -
#15380 A BMW kilépéssel fenyegetőzik -
#15379 USA nagydíj is jó volt -
#15378 Nekem idén 2 futam tetszett.1. Monaco, 2. Spa.Vajon miért? -
#15377 Panis visszavonul a versenyzéstől -
#15376 az egy igen jó futam ... :) -
#15375 Spa? :) -
#15374 hmm, hát évekig Monza volt a kedvenc futamom, de mióta a súméker-hegemónia tombol, a kedvencem az, ahol az 1. helyen nem ferrari ér be
van még ilyen ? -
#15373 -
N1 #15372 wtf ? -
#15371 Hogyan tudsz egy IRC szerverhez csatlakozni?
Leírás:
Most akkor röviden és tömören elmondanám, hogy mi is ez és hogyan működik.
IRC vagyis Internet Relay Chat.
Ez egy újabb internetes Chat-elő program viszont ez a webes Chat-ekkel szemben sokkal jobb, gyorsabb és összetettebb.
A program letölthető a linkről(alul találod). Ez már a 6.16-os verzió, ami sok újítást és egyszerűsítést tartalmaz. Miután letöltöttük és feltelepítettük a programot indítsuk el azt.
Rögtön felugrik egy menü. (ha nem akkor a File menü / select server-nél ugyanez elérhető (vagy nyomsz egy ALT + e betűt))
Értelemszerűen töltsük ki az adatlapot (érdemes az igazi nevet és mail címet nem megadni, inkább ajánlatos valami kamu szöveget beírni oda)
A megadott nickname-mel tudunk majd beszélni, és az alternative-ot azért kell megadni mert ha ne adj isten valaki már használná a nevünket akkor erre vált át a program.
Ha ezekkel megvagyunk akkor nyissuk le bal oldalon a connect fület és menjünk a servers részre.
Jobb oldalon látjátok majd az Add menüpontot. Most fogunk hozzáadni egy IRC szervert, amire majd csatlakozni fog a program. Tehát Add gomb…..
Description-hoz írjunk QuakeNet-et, IRC Server-hez pedig azt, hogy irc.quakenet.eu.org
A portot, group-ot és password-ot hagyjuk úgy ahogy van, ahhoz nem kell nyúlni.
Ha ezekkel megvagyunk akkor menjünk vissza a connect részre és katt a Connect to IRC Server-re. Ha minden jól megy és nem rontottunk el semmit sem akkor kiír vmi hasonlót:
[20:09:32] * Connecting to irc.quakenet.org (6667)
-
[20:09:33] -irc.quakenet.org- *** Looking up your hostname
-
[20:09:33] -irc.quakenet.org- *** Checking Ident
-
[20:09:33] -irc.quakenet.org- *** Found your hostname
-
[20:10:33] -irc.quakenet.org- *** No ident response
Ezek után még sok mindent ki fog írni, ezek nem fontosak annyira. Miután mindent kiírt, amit akart és nem csinál semmit sem, akkor menjünk a Favorites menü alatti gombra aminek úgyszintén Favorites a neve.
Itt állíthatunk be szobákat ahol a bent lévő emberekkel beszélhetünk. Egyszerre több szobán is lehetünk, és beszélgethetünk az ott lévőkkel.
Szóval vissza a Favorites beállítására. Újfent Add gomb. Channel-nél adjuk meg a szoba nevét. (a # jel mindig legyen a neve előtt) Jelen esetben az #A5_moderator –t írjuk be.
Password csak akkor kell ha a szoba védett jelszóval (általában nem). Description ez csak a leírás róla, akármit írhatunk oda (ki is hagyhatjuk). Miután beírtunk mindent, amit kellett akkor nyomjunk OK gombot, és a legördülő listában válasszuk ki azt ahova csatlakozni szeretnénk.
Aztán Join gomb és már ott is vagyunk. Jobb oldalon vannak a userek és az operatorok.
Ha van valakinek még kérdése ezzel kapcsolatban, az megkereshet engem az [email protected] címen.
Letöltő link:
ftp://ftp.freenet.de/pub/mirc.com/mirc616.exe
-
#15370 Sziasztok! Három kartársammal közösen indítottunk egy chatszobát ami az F1-el kapcsolatos. Mi hárman az A5.hu internetes oldal moderátorai vagyunk. Általában valamelyikünk meg is található a szobában. A szoba a Quakenet Random Serveren található meg a #A5_moderator nevű helyen, aki nem járatos az irc-ben annak egy kis segítség hogy hogyan találhat és kapcsolódhat hozzánk.
-
#15369 Nem rosszak
-
#15368 sztem tokmind1 mer Sumit nem verik meg: ) "bár ki tudja"... -
#15367 amúgy szerintem Alonso sokkal jobb választás lenne a Ferrari-nak. -
#15366 Bari tényleg nem alkalmas rá az aki VB akar lenni mindent elkövet ezért és nem ír alá olyan szerződést amilyet ő aláírt. -
#15365 Kicsit bővebben:
Raikkönen-stílusú pilótát igazolnék
azért ez nem rossz, legfőképpen az a kijelentés, hogy:
"A hétszeres világbajnok csapattársa, Rubens Barrichello valójában nem alkalmas az első számú pilóta szerepére" -
#15364 A Ferrari harcolna is Räikkönenért -
#15363 Hungaroring fotók 2004 :) -
#15362 Trulli javítani akar -
#15361 Schumacher idén simán nyert, mert nem volt műszaki gondja, első számú pilóta, van tehetsége a dologhoz, jó az autója, stb., stb.. Minden más csapatnál volt műszaki probléma, nincs első számú pilóta, van tehetségük a dologhoz, de a technika becsődölős, jó az autójuk, de becsődölős, stb. stb..
Ha a többieknél legalább a technikai malőröket sikerülne felszámolniuk - és nem járnának úgy, mint Mika járt 2001ben, hogy vezető helyről kellett kiállnia rendszeresen -, akkor nem lenne ekkora különbség, sem versenyben, sem a ponttáblán. A tankolást kéne betiltani, hogy ne lehessen ezzel sem taktikázni, és lenne autóverseny ismét, nem lehetne boxra játszani. Aki emlékszik rá, az tudja, hogy mekkora verseny volt 1990ben a ringen Boutsen és Senna közt, és Senna sem tudta leelőzni Thierryt. :) A tankolást az vezette be, aki túl sok amerikai - akkor még - Indycar-t nézett és behozta az akkori bajnokot, Andrettit a F1be. Az illető viszont nem látta a kilencvenes Magyar Nagydíjat. Nem látta, amikor Porst betolta a McLarent Hockenheimben a célba, stb.. -
#15360 Hungaroring fotók 2004 -
#15359 Button megtörte a csendet -
#15358 Ecclestone: nő a Forma-1-es nézők száma -
#15357 azért ne keverjük össze a ferrari házon belüli dolgait, azzal hogy a többi csapat sokkal gyengébb. -
#15356 Tudom sajnos, ebben igazad van.
De ez az egész nem a versenyről szól. :(
Most meg figyeljétek meg majd megjátszák, hogy innentől sumák segít barinak, hogy biztos legyen a 2. helye és nem lesz nehéz neki, mert azzal a kocsival szinte bárkit fel lehet úgy tartani, hogy ne tudja megelőzni. Ugyanis kigyorsításoknál meg féktávon sem tudnak elmenni mellette ha úgy vezet.
Ezzel megölik azt a kis izgalmat ami esetleg most majd jöhetett volna, hogy sumák vb. -
#15355 Bari aláírta a szerződését szal szava nem lehet, amúgy meg a pénz számít és nem az hogy a nézőket ez zavarja :( -
#15354 Gondolom nem a célegyenes előtt 50m-re engedte el az utolsó körben...
Ha nem így történt a ferrarit sem fikázták volna annyian, amennyien így tették.
Egyébként meg kevés csapatnál van annyira egyértelműen meghatározva az erősorrend, mint a Ferrarinál...
Pl. lentebb volt az interjú, hogy amikor Kocka megtolta a Jaguart azt mondták álljon ki, nehogy Kimi pont az ő darabjai miatt essen ki, nem tette meg, hanem bement és pontot szerzett.
Ha ezt Barika megcsinálja, kib*sszák a francba, főleg ha élesebb a helyzet a pontversenyben, így ő faszán félreállt volna és kiszáll a kocsiból.
Kimi is hányszor csatázott Coultharddal a jobb helyért és ez nem olyan csata volt, mint amikor Barinak látványosan gyorsabb volt a kocsija aztán annyira tellett tőle, hogy egyik kanyarban betolta az orrát sumák kocsija mellé, az ráhúzta a kormányt, hogy: - Nana, ezt nem kéne.
És utána pincsiként követte inkább. Ez nem verseny. -
#15353 Kiadták az FIA módosítási indítványait -
#15352 Button nem hirtelen döntött a Williams mellett -
#15351 nezzetek ETWCC-t is ,Eurosporton szokott lenni,qrva jo versenyek szoktak menni -
#15350 Kár ezen vitatkozni melyik milyen izgalmas,mindenki nézze azt amit szeret.
Ennyi.
Én szerettem az F-1-et, de ami az utóbbi években megy az dögunalom.
Ez van ez az én véleményem.Másnak meg az az izgalmas hogy 70 körön keresztül Shumit nézi,hogy autókázik,mikorben 5 kört ad a mi Zsoltinknak.
Nascart nézni jobb,látványosabb,van hangulata,verseny is.
Ott nem dől el 6 futam után a bajnoki cim.
Most így 26 után is nyitott.
-
#15349 pontosan, de akkor azért volt mit nézni.
Most azért utálja aki utálja, mert szar az egész F1 marhára unics.
Leszámítva az utóbbi versenyt ami nem is verseny, hanem VERSENY volt ;)
Szóval ha olyan versenyek lennének mint ami volt mindig és úgy lenne világbajnok Schumi akkor szerintem sokan lesz@rnák. -
#15348 Én se értettem a nagy felháborodást, milliószor megcsinálták már korábban más csapatok is ugyanezt az F1-ben. Legfeljebb nem ennyire látványosan... -
#15347 A tegnapi Nascart éppenséggel nem láttam, de láttam már nascar futamokat, hát nem tudom...vannak benne jó jelenetek, de tényleg nagyon izgalmas ahogy 300 körön keresztül mennek a nagyon változatos ovál pályán...
"jólenne ha kiderülne,Shumika nem egy isten,és valaki letudja győzni"
Ha egyszer van egy ilyen jó autó egy ilyen pilótával és senki nem képes megverni őt , arról nem ő tehet. Ez meg amit itt sokan mondtok mindig: Menjen át egy másik csapatba és ott bizonyítson!!!
már megtette... A világbajnok Benettontól átment az akkor szinte sehol nem lévő Ferrarihoz. És ő általa, Ross Brawn , Jean Todt és az összes többi lelkes és nagyon jól dolgozó Ferrari szerelők miatt tartanak most ott, ahol tartanak....
Amúgy én tegnap láttam egy túraautóbajnokságból az imolai versenyt, az utolsó pár köröket.Érdekes ott is elengedte a csapattársát az egyik versenyző (így lett első az elengedett) és ott a riporter csak annyit mondott, hogy igen így jó a csapatnak a bajnokságban, vagy mi már nem emlékszem pontosan. Itt nem számít ugye? De a Ferrari mennyit kapott azért a dologért... Így gusztustalan úgy gusztustalan... érdekes...
na mindegy...
-
#15346 Én csak annyiban veszem komolyan,hogy jólenne ha kiderülne,Shumika nem egy isten,és valaki letudja győzni,mégha így is.
Főleg az olyan sokak által unalmas Nascarból,ahol csupa béna amerikai csávó vezet.
Aki látta a tegnapi Nascart,1 köre izgalmasabb volt,mint az egész F-1 szezon -
#15345 Nem tudom miért kell ezt ilyen komolyan venni, ez csak egy kis játék... nem vérre megy.