182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
nah megyek a suliba : ) -
Ralf kedden visszatér
-
A Williams, és a McLaren sem futtathat harmadik autót 2005-ben -
A BAR új festéssel lép pályára Kínában
sztem nagyon kiralyul fog kinezni -
Olasz Nagydíj: Leggyorsabb versenykörök -
Karl Wendlinger: Ki Schumacherre veszélyes… -
: )
egy kis erdekesseg: Baumgartner vs. Bruni 13:16
mekkora lol mar : )) -
;)) csá -

-
nah lepek mar faj a fejem : )
"a Gomb János":DDD hat ezt megjegyzem:DDD
nah. cs'o'sztok: ) -
Hat altalaban Sumak. :P
Amugy sincsen manapsag mar cipesz, csak cipofelsoreszkeszito. :P -
jah,emlexem en is,a 2 kommentar nem vette eszre,de en is lattam ott hatul hogy egy renault megforgott -
:DDDDDDDDDD -
Ja. Hihetetlenul jott fel a Sumak koronkent 1,5-2mp-t hoztt rajtuk 3 kor alatt dolgozott le 8 mp hatranyt, es akkor csuszott ki az Alonso amikor mar teljesen ramaszott hatulrol.
Sajnos pont kepvaltas volt amikor kicsuszott, de mondjuk en a sas szememmel, (rutin :P) kiszurtam hogy kiporog az Alonso es a Sumak eljon mellette.
Aztan csak azt lehetet latni, hogy a Gomb utan Sumak jon me az egyenesbe es hatul Alonso ralog a palyara. -
:) há nem ismered a Gomb Jánost ? :DDDDD
-
ja jo,hogy gomb= button:DD akkor ertem:D
mostmar eszembe jutott: )
akkor Schumachert minek szoktatok nevezni? o a cipesz?:D vagy nem?:D -
jah az elegge lol volt Czollner es Wéber eloadasa : )) -
De. Legelol volt Rubi, mogotte jott a Gomb tizenakarhany mp-re, mogott 1,5-2mpre Alonso es mogottuk jott fel a Sumak.
A Gomb a masodik kerekcserenel elozte be az Alonsot.
Persze a toketlenek meg ragodtak egy kicsit rajta, pedig meg mutatta is a TV mikor az Alonso ele jott ki eppencsak a boxutcabol.
Meg be is sokkalt a kanyarban a kis Spanyol , amikor beakarta elozni a Gombot, de lecsuszott az idealis ivrol es nem tudta megtartani a poziciot.
De ezek a balfaszok meg ezt se vettek eszre. -
nekem ekkora egy nagy kerdojel jelent meg a fejem felett, es a wtf jart a fejemben :))
nem volt meg 2 mp sem :) epp az hogy szorosan kovette, en meg csak lestem hogy ezek meg mi a faszrol beszelnek :D -
ja mostmar ertem -
ugy ertem Schumacher hozta volna be Alonsot,mar majdnem beerte,es akkor csuszott ki Alonso,nem? en ugy emlexem hogy igy volt -
En ekkor rohogtem a kozvetites alatt, mert beszoltak a suta riporterek, hogy Alonsora meg a Sumak veszelyes lehet, viszont Buttont mar semmikeppen nem fogja behozni, pedig csak 2mpre volt Alonso elott a Gomb.
Fogtam a fejem es kerdeztem magamtol, hogy ezek a balfekek, vajon melyik futamot nezhetik.
Raadasul beszoltak utana, hogy biztos Alonso kicsuszasa miatt lassult le a Gomb es ez a 3 mp hinyzott volna allitolag ahoz , hogy a Sumak ne fogja be, pedig "joval" 2mpre volt a Gomb Alonso elott az esetnel.
Hat lol volt nagyon. -
Schumacher nem Alonso mogott volt? -
tenyleg nem volt logikatlan:D
csak az a resz volt nekem erdekes hogy ott fel mp-t vesztett atlagban a pilotak nagy resze,de akkor mostmar ugye tudom hogy mas miatt volt : ) -
mellesleg annyira nem neztem a futamot. a telefonnal bibelodtem, neha felneztem.
ezt az alonsmogottjottagomb esetre irom :)
tokre kiesett mivolt. elejet se lattam.
meg onnan mar nem is erdekelt mikor kimi kiallt -
elfelejtettem ezt odarakni az elejere es a vegere -> ""
;) sry :) -
jah,most ezt tenyleg nem olvastam el,mert gondoltam azt mondta volna el hogy a palyabirok a hibasak stbstb..: )
sazl legkozelebb majd elolvasom: ) -
Ne izelj mar, hiszen a Gomb az Alonso elott volt. :P -
Fernando Alonso, kiesett:
"A kicsúszásom annak tudható be, hogy túlságosan rámentem a rázókőre a sikánban, így elvesztettem az autóm hátulja felett az uralmam, és a kavicságyban landoltam."
jah,tenyleg igy volt -
nem volt logikatlan...3 feles utan...;))
nade mondjuk en mar az elejen tisztaba voltam vele hogy igy esett ki, csodalkoztam is hogy nem tudtad...:)
foleg hogy te vagy az egyik nagy "hirlinkelos"...:)) -
hat ha igaz akkor itt van elasva a csatabard,szoval neked volt igazad,valszeg nem volt csuszor resz,palyabirok feleslegesen lengettek sargapiros zaszlot,es akkor idok valszeg sarga zaszlok miatt voltak gyengebbek(nem ironikusan mondom,hanem komolyba). de azt azert ismerd el hogy az en gondolatmenetem se volt logikatlan.
na mind1 : ) -
Azt mindenki tudja, hogy a palyafestes nedvesen hihetetlenul csuszik, gyakorlatilag olyan mintha jegre vezetne az ember az autot.
Nem volt veletlen, ha az osztrakot nezted a start elott , hogy a rajtkockak festeset a Ferrari emberei a kerekmelegitonek a legfuvojaval szaritottak, hogy a startnal ne legyen csuszos. -
alonso elismerte hogy pöppet zúzósabbra vette a figurát mer a gomb nyomult rá, és ezér csúszott ki -
Bizony lengettek a csikos zaszlot mar vagy jo 2 korrel elotte.
A ket marha meg meg is jegyezte, hogy valami sikos anyag kerulhetett a palyara.
Bar en nem hiszem hogy azert csuszott ki az Alonso, bar meg az is meglehet.(Bar ez a tortenet szempontjabol lenyegtelen)
En inkabb azt hiszem, mivel a Sumak hihetetlenul jott fel ra kisse kockaztatnia kellett es a kerekvetokon elcsuszott az autoja, hiszen valoszinuleg azok meg nedvesek lehettek az eso miatt. -
biztos hogy lengettek,megneztem 2szer is a versenyt -
jah,de en csak most azt irtam amit a TVben lehetett latni.
egyebkent leirtam: "ABBAN a szektorban az idok a pilotak nagy reszenel valamennyire visszaestek" ez 0,4 mp-t akart jelenteni..
az meg igaz,hogy kerekveton dobta el a cuccot,arra emlexem en is,de ha jol emlexem,a sikannak az a kerekvetoje nem volt olyan magas,de lehet hogy tul nagy sebesseggel erkezett meg oda,ezt mar nem lehet tudni -
namost ha kotekedni akarnek akkor azt irnam hogy te 0.4 mp-t irtal, es mindenki lassabb volt ott...:) nade mer ne akarnek ? :DD
egyebkent kerdeztem ket haversraco is, egyik ugy emlekszik hogy lengettek valamit, a masik meg azt mondja hogy semmi nem volt se elotte, se kozbe se utana :)
ja es alonso kicsuszasat biztosra mondjak hogy kerekveton vesztette el a jarganyt -
jah ezek igazak -
egyebkent most igy osszegezve:en azt allitottam,hogy ugye alonso megcsuszott valamin,es ezert csuszott ki(persze lehet hogy nem megcsuszott,hanem amit mondott Bobbi hogy kerekvetore rament,es ugy),viszont a palyabirok erre sarga(nem is ez a lenyeg,hanem sokkal inkabb az a lenyeg hogy) ,sarga-piros zaszloval reagaltak a balesetre,ami ugye azt jelenti hogy Valalmi csuszos van a palyan. azt TV-n is meg lehetett figyelni hogy Schumacher,meg meg 1 pilotat mutatott a rendezo,abban a kanyarkijaratban megcsuszott,es ABBAN a szektorban az idok a pilotak nagy reszenel valamennyire visszaestek,mint az atlagkoridok. szoval nem ahhoz kepest estek vissza mint a baleset elotti utolso kor. ebbol 'jozan paraszt esszel' arra lehet kovetkeztetni hogy van valami csuszos a palyan. ez volt az en gondolatmenetem,sztem abszolut logikus,de ugye van a masik variacio,csak ez eszszerubbnek tunt szamomra. -
Amugy visszaterve a Baleex fele irashoz. #15597 Azert en nem hangsulyoznam ezeket a dolgokat, amit irt, hiszen nem tudhatja az adott szituacioban mi zajlott a palyan.
Raadasul ezt nem is neki kellett eldonteni.
Meg aztan igen csak sarkalatos pontjai vannak az irasanak.
"Én is elismertem (meg aki nem ismeri el az nem ért az f1-hez) hogy sumák jó pilóta, de a mostani teljesítményénél volt sokkal jobb is, most már elkényelmesedett nagyon"
Nem tom ilyet hogy lehet irni, amikor ebben az idenyben nyerte zsinorban a legtobb futamot raadasul meg nincs is vege az idenynek.
A masik:
"Hány pontot is kapott azon a futamon sumák amikor visszatolták? Nem emléxem pontosan de 3-at vagy 4-et szerintem. Ha nem tolják vissza akkor ki lesz a világbajnok?
Hangosabban, nem hallom..."
Azon is elkene gondolkoznod, amiota kiderult a gumicsalas, a tobbi auto, valahogy nem teljesit ugy ahogy elotte ?
Ilyen erovel, az is elofordulhatott volna, hogy azokat a pontokat buntetesbol levonjak. Nem tettek meg hogy szoros maradjon a bajnoksag. Pedig ha annyira akartak volna a Sumaknak kedvezni, akkor megtortent volna.
Igy meg rabiztak a dontest a versenyre.
Most mar azt is tudjuk milyen eredmennyel zarult ez a dolog.