182273
  • Tuvok #15583
    #15577: Hát dehogynem volt szabályszegés, először arról volt szó, hogy nem tolhatják vissza, aztán meg arról, hogy visszatolhatják . Mindkettőre volt példa idén, a szabály meg csak az egyiket engedi, nemde ?
  • ÁjjLe BoBBi
    meg mondjuk aki jon a sikan elotti egyenesben siman latja hogy a pofajaba toljak a sarga zaszlot. sot a csapatfonokok is szolhatnak nekik hogy mi varhato elotte
  • Tuvok #15581
    Ha olyan veszélyes lett volna, beküldik a SC-t, szal balesetveszélyre szvsz nem lehet hivatkozni .
    És visszanézve az esetet 3 percig is eltartott a kiemelés, előtte Alonso vitatkozott egy sort a munkásokkal, majd kiszállt az autóból és folytatta a veszekedést, utána emelték csak ki az autót .
  • [Jakuza]
    Hat nem is en dontottem igy, hanem a palyabiro, ha tetszik nektek ha nem.
    Marpedig egy kicsit kompetensebb a kerdesben mint te vagy en vagy ezer masik forumozo.
  • ÁjjLe BoBBi
    itt mar nem is errol, hanem a "miért"-ről van szó
  • ÁjjLe BoBBi
    az a helyzet hogy a pályabírók rádiokapcsolatban vannak a fenti májerekkel...namost azok közlik velük mikor tiszta a pálya...simán vissza lehetett volna tolni.
  • [Jakuza]
    Nem szegtek meg semmifele szabalyt.
    Es nem nekem kellett eldontenem, es nem is neked.
    Hanem annak a palyabironak aki a helyszinen volt.
    O meg igy dontott.
    Es ha a fejed tetejere allsz akkor sem fogod megvaltoztatni azt ami tortent.
  • ÁjjLe BoBBi
    de te sem.
  • ÁjjLe BoBBi
    mondjuk mi lett volna ha komolyan gondolom ?
    modnjuk volt benne nemi komolysag is.
    es mer lenne alaptalan feltetelezes?
    ugyanaz az eset volt mint sumakkal anno. ot visszatoltak, ugy hogy utolag illesztettek be a szabalymodositast ami ezt lehetove tette :))) hat nem lol ? vagyis a lol hogy azota azt mar kivettek...
    nah ennyit errol. engem nem erdekel hogy azt a faszt visszatoltak anno. az zavar hogy alonsot most mernem...
  • Tuvok #15574
    #15569: Hát mivel a kiemelés eltartott 1,5-2 percig, a köridő kicsivel több, mint 1 perc, így minden autónak el kellett mennie mellette . De tökmind1 hány megy el mellette, balesetveszély mindig fenn ál, én se, te se voltál ott, hogy érdemben értekezzünk erről, egyszerűen valakit visszatoltak, valakit meg nem, a szabály pedig (állítólag) az egyiket tiltja, tehát valamelyik esetben megszegték azt .
  • [Jakuza]
    Hat ezt nem te fogod eldonteni a TV elott.
    Neked csak szubjektiv velemenyed lehet a TV elott, ugy hogy nem latsz semmit a kicsuszas utani korulmenyekrol.
  • [Jakuza]
    Ez csak szimpla feltetelezes.
    Ilyenkor szoktak megvonni a szot a birosagon.
    Ilyen erovel azt is mondhatjuk, ha az anyosodnak toke van akkor most notlen ember vagy.
    Semmi mas ez mint feltetelezes, hgoy mi lett volna ha szorosabb a verseny, mi lett volna ha a Sumakkal tortenik mindez, mi lehetne, ha a Ferrari 100 loeros motorral indulhatna csak.Szal valami kezzelfoghatot mondjal, ne csak a levegot boxold.
  • ÁjjLe BoBBi
    a palyabirok rosszul dontottek. felesleges az ellenkezojet bizonygatni.
  • ÁjjLe BoBBi
    ott az csuszott meg aki tulsagosan felment a kerekvetore. ennyi. nem kell semmifele matematikai szamitasokat vegezni ennek kideritesere
  • [Jakuza]
    Azt is lattad, hogy kozben hany auto haladt at azon a ponton ?
    Ketlem, mert kozben az Alonsora zoomoltak.
    Tehat meg csak else tudtad volna donteni a TV-bol, hogy veszelytelenul visszalehet e tolni.
    A palyabiro viszont a helyszinen volt veled ellentetben es mindent lathatott.
  • ÁjjLe BoBBi
    meg esetleg ha mashogy hivjak azt aki kicsuszott, meg esetleg ha mas szinu a kocsija, meg mondjuk ha nem monzaban tortenik az egesz.
  • Tuvok #15567
    #15564: Biztosra mi nem mondhatjuk, hogy Sumi nem csúszott-e meg valamin, mert az, hogy más ott nem csúszott meg nem bizonyít semmit .
  • Tuvok #15566
    #15563: Mialatt mutogatták neki, hogy "bocs fiú, nem tolhatunk vissza", és odaér a kiemelőkocsi, 5x visszatolhatták volna ...
  • ÁjjLe BoBBi
    látom itt is ez megy...:)
    node sose búsuljatok! csak azér nem toltál vissza mer nem suhamér volt a krapek neve...:)))
  • rezsofiz
    mert mas nem csuszott ott meg semmin emlekezetem szerint,es zaszloval se lengettek,max sargaval,de nem a valamilyen foltot jelzo zaszloval,alonso eseteben meg tobben is ott megcsusztak rajta,pl Schumi is,csak o meg tudta fogni az autot
  • [Jakuza]
    Szerinted.
    De nem te vagy a palyabiro es nem a te letjogosultsagod eldonteni, hogy mi volt a veszelyesebb.
    Ok a helyszinen mashogy dontottek.
    Ennyi.
    Az mas kerdes, hogy esetleg mas palyabiro esetleg mashogy dontott volna.
  • Tuvok #15562
    Csak mert magától nem sűrűn szokott kicsúszkálni ...
  • Tuvok #15561
    #15559: És miből gondolod, hogy Sumi anno nem valamin csúszott meg ?
  • rezsofiz
    *ahol mas is megcsuzhatott volna
  • rezsofiz
    arra alapozzunk, hogy Alonso valamin megcsuszott,ahol mashol is megcsuzhatott volna,raadasul forgalommal szemben volt az auto eleje
  • Tuvok #15558
    #15556: Sztem meg Sumi esete volt veszélyesebb . Alapozunk valamire ?
  • Tuvok #15557
    #15554: Én nem ezt kérdeztem, és azt is kértem, hogy a sumi iránti érzelmeket tegyük félre .
    A pályamunkás döntését senki sem vitatja, az ide vonatkozó szabályokat annál inkább .
    Sumák és Alonso esete is balesetveszélyes volt, egyiket visszatolták, másikat nem, a szabály csak az egyiket engedi meg, tehát valamelyikük valszeg megszegte azt . De ehhez látni kéna a pontos kivonatos szabályt, addig itt senki sem mondhat(na) konkrétumokat .
  • rezsofiz
    Alonso eesete sokkal veszelyesebb volt,foleg azt tekintve hogy o valamin megcsuszott ha minden igaz,amin aztan mas is csuszkalt(pl Schumi)
  • Tuvok #15555
    Az nem hiteles . Nekem is előttem van, csak kicsit máshogy ...
  • [Jakuza]
    "Sot....."
    Csakhogy nem te voltal a palyamunkas hogy ezt eldonsed, innen a TV elol lehet okosakat mondani, de kozel sem latsz annyi dolgot, mint a munkas a helyszinen, raadasul joval tobb rutinnal rendelkezik valoszinuleg mint te.
    O igy dontottt kar ezen vitazni.
    Raadasul nem a Sumak tolta vissza, es maris mar itt az megy mert hogy a Sumak.
    Ki a faszt erdekel, mi volt ott ?
    Alonso hibazott ? Igen.
    Nem volt szerencseje ennyi. Es megis tobb volt mert ilyen erovel a korlatba is csapodhatott volna. Kutyat nem erdekli mar, hogy o duhos volt utana. Valoszinuleg mindenki duhos lett volna, meg a Zsofi is.
    De a lenyeg az, hogy igy dontott egy palyabiro es ez ellen nincs appelata.
    Most lehet azt mondani ra, hogy szemet, de ha esetleg baleset tortenik, akkor az o felelosege lenne a dolog, es nem a tobb millio nezoe.
    Tehat en megertem hogy igy dontott.
    Ha te nem hat rajta ragodjal meg rajta eveket.
  • Alien
    Teljesen más kanyar volt. Itt egy lassítónál történt, míg ott egy nagyívő kanyarban volt a dolog. Mondom nekem rohadtul előttem van az a szitu, esküszöm Painben megrajzolom és belinkelem...
  • rezsofiz
    jah,sztem ez szánalmas
  • Tuvok #15551
    #15550: sumi esete sem volt kevésbé veszélytelen, sőt .
  • [Jakuza]
    Mert nem az a szabaly, hogy bekell tolni a palyara, ha ralog a palyara, hanem az hogy csak akkor lehet visszatolni, ha az minden teren veszelytelen.
  • Alien
    Ezt a pályabíróktól kellene megkérdezni. Ha engem kérdezel (bár mondom menetiránnyal szemben volt és sok poziciót vesztett volna) ennek ellenére én visszatoltam volna.
  • Tuvok #15548
    #15546: Szvsz egyik sem számít, unalmassá teszi az F1-et évek óta, ennyi ...
  • Tuvok #15547
    Ja és még két kérdés: HA Alonso a spanyol nagydíjon csúszik ugyanígy ki, vajon ott visszatolták volna ? És sumit CSAK a német nagydíjon tolták volna vissza, vagy máshol is ?
  • Alien
    De különben basszus ez tényleg nem igaz... Egész szezonban arról panaszkodtak a Schumi ellenesek, hogy könnyű boxban előzni, nem is előzött senkit stb stb... Most a 15-ik helyről feljön a másodikra és erre a válasz az nem más, mint, hogy "hát nézd meg kik voltak előtte" komolyan mondom hihetetlen....
  • [Jakuza]
    Pontosan ugy van, hogy megvaltozott a regi szabaly, hogy kulso segitseg nem igenybeveheto.
    Megpedig ugy valtoztattak meg, hogy kulso segitseg igenybeveheto akkor, ha a megoldas jobb, balesetmegelozes szempontjabol.
    Tehat ha tul sok idobe telne a kivontatas mint a betolas es az kevesbe balesetveszelye, akkor visszalehet tolni a palyara.
    De....
    Ezt nem a versenyzo felelosege eldonteni, hanem a palyamunkase.
    Tehat nem lehet azert elitelni a palyamunkast, mert az o szubjektiv velemenye mas volt mint a pilotae.
  • rezsofiz
    Jah ez jo kerdes. en is erre lennek kivancsi