182114
  • M@TriX
    melyik?, direkt egy hivatalos odlalról nyúltam le, sorry...

több baleset?
  • Punkerwork
    A pilóták ne robotok legyenek
  • AnuluWork #16903
    Ez mondjuk geciség:

"Saját csapatfőnöke, Paul Stoddart akadályozhatja meg, hogy a Minardi új pilótája, az osztrák Patrick Friesacher szuperlicencet kapjon a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA) - írja az RTL Klub internetes oldala az autosport.com című nemzetközi szaklap írására hivatkozva. Mint ismeretes, Friesacher éppen Baumgartner Zsolt elől 'halászta el' Frank Tamás, a magyar pilóta korábbi menedzserének segítségével a versenyzési lehetőséget az idei vb-sorozatban."

Undorító!

Akárhogy is, ez féregség volt! Lefogadom, hogy Frank direkt csinálta ...
  • AnuluWork #16902
    Csak már nem aktuális a csapatok neve alul. :)
  • Punkerwork
    bár lehetne benne több baleset :)
  • Punkerwork
    nekem ez jobban tetszik :)
  • M@TriX
    egyet összedobtam én is:

• Punker
    kezdésnek nem rossz, de a méretezése nem a legjobb.
  • Laffite
    ez nem lenne rossz, sőt, konkrétan jó!
  • a.carkey
  • narazzino
    hát F1-gyel kapcsolatban hogy ne csak azt az üres fejlécet lássuk
  • Laffite
    szívesen, de konkrétabban mivel kapcsolatosan?
  • narazzino
    Berkhatnátok vmi jó kis bannert
  • Laffite
    a részrehajlással pont ez a baj, hogy már tulajdonképpen a ferrari alkotja meg a szabályok egy részét, mármint pl hogy milyen technikai fejlesztéseket lehet használni és miket nem, és ez az ami sportszerűtlen és ami egyik csapatnak sem tetszik, teljesen érthetően
  • Laffite
    kösz, de talán mégse! :)

amúgy a nascar szezon már tegnap elkezdődött, ha nézted a daytona 500-at, akkor láthattad, hogy mennyivel volt látványosabb, érdekesebb és izgalmasabb, na meg gyorsabb is, hisz a körátlagok a 300-hoz közelítettek

de ha nem kedveled az amcsi sorozatokat, akkor még mindig tudom ajánlani az április 10-én induló túraautó világbajnokságot (wtcc), ahol a legnagyobb gyárak közül szintén jelen lesz jópár és ez a széria szintén látványosabb, érdekesebb és izgalmasabb mint az f-1
  • Di papi
    Hello!

Ha valakit érdekel egy hatalmas (5m*3m) molinó amin egy Ferrari látható (2002-es vagy 2003-as nem tudom mert McLaren párti vagyok) annak szivesen küldök róla fotót. Vagy ha tudtok egy Ferrari-Fan klubbot, akkor szóljatok.

Egyébként ránkférne egy jobb, másabb, érdekesebb versenyszéria!
    A Forma 1 uraival kezd elszállni a ló!
  • petyka2
    "Az istállók nagyobb beleszólást akarnak az irányításba, nagyobb részt a bevételekből, és azok igazságosabb elosztását. "Átláthatóságot, igazságosságot, részrehajlás-mentességet, megfelelő irányítást és stabilitást várunk el. Hatalmas cégek rengeteget fektettek be a sportágba, és nem várhatjuk el, hogy egy Honda vagy egy Toyota a Formula-1-ben maradjon, ha az átláthatóság és az igazságosság hiányát tapasztalják - márpedig ez a helyzet" - mondta Martin Whitmarsh, a wokingiak igazgatója."Na má megint a pénz...A részrehajlásról annyit:Jobb autókat kéne építeni...Abban mindenki eggyetért ugye,hogy a pénz nem elég egy megfelő autó építéséhez?
  • Laffite
    teljesen igaza van mindenben
  • G_ArchAngel #16887
    F1: 2008-ban kiszáll a McLaren?

NSO, 2005-02-19 11:30

Ron Dennis (képünkön), a McLaren Formula-1-es csapatának főnöke szerint az istálló 2008-ban már nem vesz részt a száguldó cirkuszban, ha a sportág jövőjével kapcsolatos viták nem rendeződnek addig.

Mint ismeretes, kilenc istálló (az összes, kivéve a Ferrarit) és öt motorgyártó (a DaimlerChrysler, a Honda, a BMW, a Toyota és a Renault) áll szemben a maranellóiakkal és a sportágat irányító Nemzetközi Automobil-szövetséggel, az FIA-val a Formula-1 jövőbeni felépítésével kapcsolatos vitában. A csapatokat a versenysorozathoz kötő szerződés 2007-ben jár le, és eddig azt csak a Ferrari hosszabbította meg 2012-ig, a többiek új sorozat indításával fenyegetőznek.

Az istállók nagyobb beleszólást akarnak az irányításba, nagyobb részt a bevételekből, és azok igazságosabb elosztását. "Átláthatóságot, igazságosságot, részrehajlás-mentességet, megfelelő irányítást és stabilitást várunk el. Hatalmas cégek rengeteget fektettek be a sportágba, és nem várhatjuk el, hogy egy Honda vagy egy Toyota a Formula-1-ben maradjon, ha az átláthatóság és az igazságosság hiányát tapasztalják - márpedig ez a helyzet" - mondta Martin Whitmarsh, a wokingiak igazgatója.

A száguldó cirkusz történetének második legeredményesebb csapatánál nehezményezik a Ferrari és az FIA túl közeli kapcsolatát is. "Semmi bajunk a Ferrarival, remek csapat, és bármilyen versenysorozat is indul 2008-ban, sokkal szegényebb lenne nélkülük. Azt azonban nem szabad engedni, hogy olyan pozícióba kerüljenek, hogy ők szabják meg a változások irányát és aránytalanul nagy szeletet kapjanak a bevételekből" - mondta Ron Dennis.

• G_ArchAngel #16886
    F1: Schumit vihette volna a McLaren

NSO, 2005-02-19 15:27

Öt évvel ezelőtt a McLaren Formula-1-es csapata tárgyalásokat folytatott az azóta minden világbajnokságot megnyerő német pilótával, Michael Schumacherrel (képünkön) a közös folytatásról, de aztán nem született megegyezés - árulta el Ron Dennis, a wokingiak csapatfőnöke.

"Voltak megbeszéléseink, kölcsönös érdeklődés mellett. Sikerülhetett volna. Eljuthattunk volna odáig, hogy Schumacher nálunk vezessen. De nem jutottunk el addig, hogy feltegyük neki a kérdést, akar-e nálunk vezetni" - mondta a sportvezető.

A McLaren és a Mercedes felső vezetése közösen döntött úgy, hogy nem szerződtetik a német pilótát. "Közös döntésünk volt, hogy nem lenne helyes szerződtetni Schumachert. Csapatként döntöttünk így. nem én egyedül, így szó sincs arról, hogy bánnám vagy ne bánnám a dolgot."

Bár Dennis szerint nem Schumacher 30 millió dolláros évi fizetése riasztotta el a wokingiakat, azt elismerte, a McLarennek nem tett jót, hogy 1993-ban futamonként egymillió dollárt adtak Ayrton Sennának. "Többet fizettünk Ayrtonnak, mint amennyit elbírtunk, és ezért a mérnöki feladatokra jutó pénz csökkenésével fizettünk. Ezzel együtt Senna öt csodálatos futamot nyert azzal a kocsival, és ma is kifizetném neki ugyanezt a pénzt."

A mostani pilótákról a McLaren vezetője elmondta, hogy Kimi Räikkönen és Juan Pablo Montoya személyében az öt legjobb sofőrből kettő náluk versenyez, és ez szép reményekre jogosítja fel a csapatot. Ron Dennis a tavalyinál izgalmasabb szezonra számít. "Azt hiszem, a valaha volt egyik legjobb Formula-1-es évad előtt állunk."

• Felfedező
    Én azért nem lennék annnyira biztos az idei Schumacher-Ferrari fölényben, van egy két biztató jel arra, hogy idén szorosabb küzdelem várható. (PL Renault, McLaren) Azt hiszem ennek nem csak én örülnék...
  • a.carkey
    Vissza kéne hozni a régit. + Semmi tankolás, csak gumicsere.
  • Punker
    biztos :)
  • Green Dragon
    Van itt Heidfeld rajongó?
  • Punker
  • MrSpock
    Persze pont a 2.at lehet namadják..akkor minek az első ha úgyis nemott dől el?Bevezetném,hogy a verseny utplsó 30 kötét neadják(azért 30 mert akkorra már shumi lekörözte a fél mezőnyt)Bár szerintem elég volna csak 10 kör a versenyből.Az idén sem lesz ellenfele.
    6 futam után eldől a vb cím,mert a többi pilóta képtelen lesz zsinórban többet nyerni.Számomra már most szinte érdektelen,mert tudom mit várhatok,legfeljebb meglepetés lesz ha nem így történik.
  • MrSpock
    Hova kockáztasson?Nevetséges,hisz az időmérőn lehet,mert az utolsó helynél nincs hátrább,versenyen meg legalább mondjuk az első 2 körben nyomta volna...Nemszeretek vitatkozni de szvsz kevesebb gyengébb pilóta fordult meg az F1 ben.Nekem amúgy nincs bajom Zsoltival,csak tényleg nemidevaló volt,vagy inkább lehet,hmm..,mert amilyen manapság ez a szakág..Én nagyon örülnék ha valami rendes autóversenyt összeraknának a gyárak.
  • Felfedező
    Lehet, hogy nem lesz elő közvetítés az időmérő edzésről az új szabályok
    miatt:

Nem lesz elő időmérő az RTL Klubon?
  • edeleny
    Egy sajatos velemeny Zsoltrol,ha valakinek az a celja hogy körbe -körbe menjen,es celba erjen,akkor induljon a Le Mansi 24 oras megbizhatosagin.En nem ereztem benne a tuzet,a minardi /forever/ soha se volt egy jo auto,de valahogy az igazi tehetsegek mindig kituntek benne,es szerzödest kaptak jobb csapatnal,PL. Rubens,Webber,Alonso.Javitsatok ki ha tevedek,de egymast követö ket evben nem negyon tartottak meg pilotakat,vagy mutattal valamit,vagy nem.
  • Ramore
    Szerintem bzs ilyen lassú pilóta, ennyit tud, még, ha megszakadna sem igazán tudna ennél nagyobb kockázatot bevállalni és komolyabb eredményeket produkálni. Egyszerűen felért a képességeinek a csúcsára, sőt meghaladta, hiszen részese volt egy darabig a Forma1-nek, sőt a Forma3000-nek is.
  • AnuluWork #16875
    Kocvkáztat=kiesik a saját hibájából
  • AnuluWork #16874
    Ki mondta, hogy tehetségtelen volt? Különösen azután, hogy ezt írtam:
    "Mindkettő gyors volt, meg tehetség, de törtek, mint atom, és így sohasem nyertek."

Annyit írtam, hogy tört és nem ment neki. Az, hogy az ember edzésen tör, és nem tud jó időt futni, ezzel előrejutni a rajtnál, és jó pozícióban végezni, vagy, hogy versenyen tör és amiatt nincs eredménye, az nem mindegy?

Prostot azért hoztam fel, mert 1987ben a Mekivel nyerni tudott, ami nagy csapat volt, és előtte azzal lett világbajnok.

Teljesen más szerződésük volt. Sem Johansson, sem De Cesaris nem olyan szerződéssel vágott neki a szezonnak, hogy neked nincs más dolgod, mint végigmenj az autóval, aztán lesz ami lesz, mert mást úgysem tudunk tenni.

BZS esetében ez volt a kikötés. Sajna nem kockáztatott, hogy mit tud, mert nem akarta elcseszni a tavalyi esélyét, de ezzel elcseszte az ideit. Helyében én mindent beleadtam volna a pontszerzés után, és idén is lenne szerződése. Kockáztattam volna ahol csak lehet, nem feltétlenül a biztonságra törekedtem volna. De vsz ha megteszi, és kockáztat, még egy rakat lóvét is kéne Stoddartnak adnia.

Ha úgy került volna F1be, hogy menj és azt csinálsz amit akarsz, akkor máshogy alakul a karrierje. De mivel nem úgy került, így alakult. Vele sem volt baj, normálisnak tartották, minden társával saját nyelvükön beszélgetett.
  • Laffite
    lehet, hogy világbajnok autó volt, de nem hinném, hogy túl jól sikerült a 86-os ferrari, ha alboreto mindössze 14 pontot tudott vele gyűjteni, erre mondtam, hogy "te miről beszélsz?"... + nézd vissza az akkori köridőket, edzéseredményeket! a két ferrari átlag 3-4 másodperccel volt lassabb körönként a 2 williamstől és a 2 mclarentől!!! az ilyen csapatot nem nevezném igazi nagycsapatnak... de ha tényleg olyan tehetségtelen volt johansson mint állítod, akkor hogy lehet, hogy az ultragagyi onyx-forddal is harmadik tudott lenni 89 portugáliában???? nem nyerhet midenki futamokat aki gyors, ez nem amerika!!!

prostot nem tudom miért hoztad fel, a turbók letünte után sok nagycsapat kínlódott, mint a williams is a judd erőforrással, de most nem erről beszéltünk.

az eredeti téma a 16861-es postod volt, mivel továbbra sem értek egyet azzal, hogy ez a két versenyző azért nem nyert soha, mert sokat tört, illetve továbra is tartom azt, hogy ne csak a megbízhatóság legyen már a mérce, mert ezek szerint akkor minden f-1 csapat hülye, hogy nem kell nekik bzs...

a másik meg az, hogy se az olaszt, se a svédet ne minősítsük és ne hasonlítgassuk olyanokhoz, akik még nem ütötték meg azt a mércét erdemények szempontjából, mint amit ők elértek a hosszú évek alatt... a "mi lenne ha bzs..." kezdetű mondatoknak meg továbbra sincs értelme, mert a nagycsapatokat, a középcsapatokat, de még a f-1-es indulást is az említett versenyzőknek akkoriban még ki kellett érdemelniük, és ezt a mondatot nem folytatom, ki lehet találni a végét...

részemről nem bizonygatom tovább az igazamat nyilvánvaló dolgokra
  • a.carkey
    *"mint 90-ben Prost" 91ben ...
  • a.carkey
    Stefannak két bobogós helye volt 86ban, aztán kész is. Következő évben meg egy második helye. Nagy teljesítmény. Azzal a szar turboval következő évben Prost viszont nyerni tudott. Nem is egyszer!Az, hogy Stefan soha sem nyert, az annak volt köszönhető, hogy edzésen soha sem remekelt. Talán a 4. sornál előrébb nem is nagyon indult! Sokszor azért mert feltartották edzésen, sokszor azért, mert összetörte az autóját (pl. elütött egy őzt), aztán nem tudott utána jó időket menni. A Ferrarinál pedig az Öreg megbecsülte, meg is volt a szerződése, erre átment a McLarenhez. F1en kívül viszont jó volt. Ha jól emlékszem Alboretoval nyert Le Manst.

1986-ban Arnoux kb. azért pofázott, mint 90-ben Prost. Totál lassú volt az autó. 2. helynél jobbat nem tudott. Azonkívül a motortól a váltóig minden hibás volt. Ha valaki megy a Ferrarinál, egy évvel azután, hogy Alboreto 2. lesza vébén, és aztán beül a VB-nok autóba 1987ben, akkor ne mond már pls, hogy "te miről beszélsz? nagycsapatok?" ...

De Cesaris beceneve meg "autótörő" volt. Az, hogy ennyi versenye van, az max. annak volt köszönhető, hogy nagyon szerette mindenki. Emberként, és bíztak benne, mint Brundleban. Csapatvezetők, versenyzők egyaránt. Ha hasonlítanom kéne, mint most Verstappen. Megjegyzem Andrea ment Mekivel is. Az már az ő faszsága volt, hogy rosszul döntött 1982 (?) ben. Magára vessen, hogy utána nagy csapatnál nem számítottak rá. Ebben közre játszott az is, hogy tört mint atom.
  • a.carkey
    Emlékszem. Aztán beszart a motor.
  • Ramore
    bzs-t nem lehet összehasonlítani semelyik Forma1-es pilótával sem, egy roppantul egyszerű okból, mert bzs nem Forma1 (sem Forma3000) szintű pilóta, ezért bármilyen ehhez hasonló összehasonlítási kísérlet az igazi pilótákra nézve sértő.
  • Laffite
    én azt mondom, ha valakinek csakis az a célja, hogy egyenletes tempóban, biztonságosan megtegyen egy adott távolságot, akkor az inkább kamionozzon...
  • Laffite
    te miről beszélsz? nagycsapatok? odakerült a ferrarihoz idény közben, mert arnoux-nak nagy volt a szája és beugatott a nagyfőnöknek, idény végén még így is 7.lett az összesítésben! 1986-ban pedig lazán verte azt az alboretot, aki csapattársaként egy évvel korábban második lett a vb-n! más kérdés, hogy az a ferrari-turbo már egy fostalicska volt, mint ahogy a végnapjait élő mclaren-porsche is egy évvel később... hát ennyi a nagycsapatokról... amúgy 79 nagydíjból 8-at nem tudott befejezni baleset vagy kicsúszás miatt, és ez bőven az átlag alatt van, de ha nem hiszed nézz utána!

de cesaris télleg sokat tört, de valamiért csak átlépte a bűvös 200-at a rajtokat illetően, nyerni meg azért nem nyert soha, mert az alfa turbót, a minardi turbót, a dallara fordot vagy a tyrrell ilmort nem nevezném nagycsapatoknak... ezzel együtt a fosrakás alfával csak szerzett 1 pole-t és 2 második helyet, de szedett össze dobogókat dallarával, tyrellel, jordan-nel, és az akkor már kínlódó ligier-vel is. + nem tudom emlékszel-e arra a bizonyos spai futamra, amikor sorra előzgette le az egész mezőnyt a ritka szar jordanjével, beleértve a nagy sennát is, és bizony ott (is) nyerhetett volna, ha az a fostalicska nem nyeklik meg alatta és okádja ki a lelkét idő előtt...

szal végképp nem értem zsolti mitől lenne jobb a maga kisvárosi taxis stílusával, már bocsánat a hasonlatért, de kicsit felhúzott a dolog, hogy ő jobb lenne ennél a két versenyzőnél bármiben is, mert nem az.
  • MaSzKa
    BMW forever