182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Csesza #16785 Baumgartner Zsolt búcsúzik a Formula-1-től?
A Jordan-istálló mindkét versenyzőülése elkelt (csütörtökön bemutatkozott a két pilóta, a portugál Tiago Monteiro és az indiai Narain Karthikeyan), ez egyben azt is jelenti, hogy újabb kapu zárult be Baumgartner Zsolt előtt, és igencsak kevés lehetősége maradt, ha tényleg a Formula-1-ben szeretné folytatni a pályafutását.
A nemrégiben tulajdonost váltó istálló hétfőn már szeretne tesztelni, méghozzá két olyan versenyzővel, akik megjelenése az F1-ben elég nagy érdeklődést vonz. Karthikeyan az első indiai pilóta a száguldó cirkuszban, és ez nemcsak a hírverés szempontjából jó, hanem gazdaságilag is: új piacot nyit meg a sorozatban érdekelt támogatók, illetve a csapatok előtt. Karthikeyan végigjárta az autósport iskoláját, és a Jordan sportigazgatója, Trevor Carlin szerint kész arra, hogy Formula-1-es pilóta legyen.
Csakúgy, mint Tiago Monteiro, aki tavaly második lett a Formula-Nissan kategóriában (öt futamgyőzelmet aratott), és nagyon jó híre van a szakemberek körében. Ezenfelül az ő országában is nagyon örülnek a Formula-1-es részvételnek, hiszen 1996 (Pedro Lamy) óta, vagyis majdnem tíz éve nem volt portugál résztvevője a vb-nek.
Magyar szempontból nem túl jó, hogy így alakult, hiszen Baumgartnernek minimálisra csökkent az esélye, hogy pilótaként folytassa a száguldó cirkuszban.
Szívesen dolgoztam volna a Jordan-csapattal, de nem mindenáron - mondta Baumgartner Zsolt. - A tárgyalások során nem tudtunk megegyezni egymással, és itt nemcsak anyagiakról van szó, hanem egy-két olyan hiányosságról is, amelyeket a Formula-1-ben nem szokás nyilvánosság előtt tárgyalni. Bár szűkül a kör, még mindig van néhány lehetőség. Az elkövetkező napok tárgyalásai mutatják majd meg, hogy ezek közül melyik válik valóra."
Bár Baumgartner optimistának tűnik, és a magyar drukkerek reménykednek, tényként kell leszögeznünk, hogy az F1-es mezőnyben már csak két hely kiadó 2005-ben: egy a Minardinál, egy a Red Bull Racingnél (volt Jaguar). Csak az a baj, hogy a néhány héttel ezelőtti információink szerint Rick Gorne, a magyar pilóta menedzsere lezárta a tárgyalásokat a Minardival, a Red Bull pedig eddig nem is volt képben.
Marad a remény. -
#16784 Igazad van, de szerintem legalább akkora vicc Zsozsot a Champ car versenyben elképzelni, mint hogy komoly esélye lett volna az idei F1-es szezonban bármelyik csapatnál is egy ülésre. -
#16783 Ez a helyes képlet:
b.zsozso=pénz
stopper=tehetséges, gyors pilóta
-
#16782 Azt akartam mondani részben amit elmondott Laffite, stopper vs stopper. -
#16781 Zsolti meg a Champ caros felvetés?
Akár akkor én is indulhatnék,lehet egész jólmennék,én nyomnám a pedált mint süket a csengQt,aztán az intenziven kötnék,vagy a feketeautóban,de megpróbáltam kicsit haladni.
Zsolti,lassabb pilótát még nemigenláttunk nála.
Ezt elkell ismerni nem a gyorsaság az erénye. -
#16780 Szerintem jobban jársz!
Nascar the BEST!
Valahogy nemigen hoz lázba ki kivel,hogyan,Zsoltikával mi lesz.
ElsQ futam a Ferrari lekörözi a 3.helyezettet,a 2.-at azért nem mert az is pirosautó,szóval..itt véget is ért a szezon.
Schumi a 6. futamon világbajnok,mert nemlesz még másik pilóta aki kétszer bírjon níerni a szezonban. -
#16779 Ezek szerint Te láttad anno a Formule 1 című francia sorozatot, ahol Luc Saincler így került be a F1-be. -
#16778 van két egyszerűbb megoldás is a válogatókon az egyenlet megoldásához:
1. pénz vs pénz
2. stopper vs stopper
ha valaki a két kitételből mindkettőt nyeri, azt biztosan szerződtetik, ez a titok nyitja, a múltnak sok köze nincs hozzá, max segít eljutni egy ilyen tesztelésre, ahol megnéznek -
#16777 Neked lenne egy csapatod milyen pilótát választanál? Egy olyat, aki nyert már korábban versenyeket, egy bizonyítottan nyerő típust, vagy egy olyat, akinek lett volna lehetősége nyerni, de sohasem jött ez össze neki. Én az elsőt választanám. -
#16776 Tesztpilótának minek csápoljak? -
#16775 Tudom hogy ez diktál mindent a pénz mellett, de sztem hüjeség kijelenteni, és megítélni vkit azalpján hogy ki mit nyert mert teszem azt az sem mind1 hogy milyen mezőnyben milyen körülmények között nyert vmit.. Ok, elfogadom hogy Zsolt VB autoban ült f3ban , de most általánosan beszélek... -
#16774 Ez a csóka legalább nyert már valamit az életében ahhoz, hogy Forma1-es pilóta lehessen. -
#16773 Na ez nagyon faxa! Ott fognak csápolni a magyarok egy izraelinek a lelátón. És Ti még Zsótit szidtátok?! :( -
#16772 Na ez már néz ki valahogy -
#16771 Érdekes -
#16770 hmm... nem rossz ötlet.:) -
#16769 ide is összedobhatnál 1 banner-t :) -
#16768 Képek a ma bemutatott Renault-ról
Hivatalosan megérkezett az R25 -
#16767 Baum Zsozso lassan lecsúszik a Jordan szerződésről is, nem mintha erre lettek volna reális esélyei. Az indiai pilóta az előéletében már tudott nyerni futamokat különböző versenyeken, ezért érthető, hogy őt választották, Zsozso az ég világon semmit sem nyert, még csak momentumai sem voltak ezidáig. -
#16766 A Toyota hibrid motorral indulna a Forma-1-ben -
#16765 FW27 -
#16764 Az nem létezik :) -
#16763 Nickel (Dickel:) egy baj van. Még Zsozsónál is unalmasabb tud lenni. :( -
#16762 Király! -
Remélem hamarosan lehetővé válik, hogy közvetítsék a szimulátor versenyeket.
Sajnos a most megrendezett 6 órás, kb. 200 körös Daytona rc verseny már nem lesz közte, pedig ilyen izgalmakat évekre visszamenőleg nem láttam.
Egy elég sarkított, leegyszerűsített módon lehetett nyomon követni, de valami csoda volt.
Minden további nélkül, itt a lényeg (katt):
-
#16760 szerintem meg az öreg súman véletlen ráhajtott a postaládájukra, és akkor kitalálták, hogy ez maradjon így, mert ez mennyire tök jó lesz :) -
#16759 Ehehe:"Montoya a nap folyamán egyszer rossz ütemben fékezett a boxutcában, s véletlenül elgázolt két szerelőt." -
#16758 Attól tartok, ha elfogyna ott a pénz akkor F1 se lenne. -
G_ArchAngel #16757 elfogyott a pénz Maranellóban és felragasztották a Minardi tavalyi hátsó szárnyát? :DDD
rondább, mint a rozmár Williams - szerintem oda kell beletenni a lábat, mikor bekurblizzák a szerelők a Seicento motort:) -
#16756 ez is igaz, de konkrétan nem erre gondoltam, hanem hogy felvezető autó mögül kiállni kereket cserélni gyakorlatilag időveszteség nélkül lehet, max pozíciót veszít az alany, de az is csak átmeneti állapot, szal így lesz esetenként kijátszva az új szabály és cserélve a régi gumik újakra, a többiek meg mindaddig hiába spóroltak majdan, az egész addigi spórolás a futófelülettel számukra teljesen hiábavalóvá válik majd, mert akkor ugye ők is cserélni fognak ugyanúgy...
rém egyszerű kijátszani tehát a szabályt és egy-egy csapat/pilóta hazai pályáján ez meg is lesz játszva, ez tutibiztos... persze lesz akinek majd ezt megengedik és persze lesz akinek nem, ahogy majd a tabellát mesterségesen alakítani kell ugye :( -
#16755 -
Vaku #16754 Ez a legszebb szín....:-))) -
#16753 F2004M:
-
#16752 nem!
állítólag a saját önzősége miatt lett ragédia...
akkor san marinoban mindeig azt mondta a szerelőknek hogy az autü hasmagasságát állítsák lejjebb...
ment még pár kört és megint lejjebb!!!
de a szerelők már ellenezték de öt csak a győzelem érdekelte!mindenáron!!
és ez volt a gáz hogy beütött az autó alja megszünt a tapadás és hiűba kormányzott már:( -
#16751 Történ bármiféle felelősségre vonás a Senna ügyben egyébként? Gondolok itt a szerelőkre, mérnökökre? Vagy kimosták magukat? -
#16750 Senna balesetében is közrejátszott anno hogy a kerekek kihültek.
Főleg, ha a keverék ennyire megváltozik, és nem lehet cserélni... -
#16749 bezzeg a Ferrarit nem nagyon érdekelné, ha a másik 10 csapatból valaki nem szavaz meg valamit:D átverné az egész FIA-n....
Éljen a ferrari 1-:D Asszem jövőre is Nascar futamokat fogok töltögetni és nem F-1-et nézni:) -
#16748 he-he-he!!! -
#16747 no comment... -
#16746 JÉZUSOM!!!!!!!!4444
EZ AZ 1. MONDAT! URISTEN hát ez nem semmi