182114
  • Laffite
    nem hiszem, hogy fikáztuk volna a srácot, csak véleményt mondtunk, mint ahogy te is azt tetted: "Nem szeretem, nem tartom F1-be valónak..."

a dolgok üzleti és promóciós hátterével meg szerintem mindenki tisztában van, így itt szerintem nem az a kérdés, hogy megérte-e, hanem hogy reális volt-e a sok elvárás, vagy csak annyi történt, hogy tavaly fel lett fújva egy léggömb, ami most durrant szét...
  • b-type
    gondolom m@rha alatt mint pozitív (számomra is pozitív) bevállalós magatartást gondolod...
    én ezt nem látom a Forma 1-ben.
    Látok viszont marketingarcú embereket...többek közt MS-t is, és látok boxutcás előzéseket, és stratégiákat 1-es, és 2-es számú pilótákra.
    Szintén látok vergödő kisistálókat.
    Itt minden a pénzről szól, és a szponzorációról.
    De mondj magadnak mást.
    Ami elvitathatatlan, az az, ha a te szerződésedben térítés van, akkor az olyan sok pénzbe kerül, ami riasztó...ugyanis rámegy mindened, meg még ami nem a tied az is.
    Tesztpilótai állást kaphatna....aha. Látom erről is pontos infóid vannak...
  • krisztike
    Mindjárt sírok...A F1 eleve"m@arhákról"szól!Ha BZS kimagasló tehetség lett volna,minimum egy tesztpilótai állást kapott volna,ülhetett volna tavaly ferrariban is-akkor sem tudott volna viritani.Nem baj ha valaki nem őrült,csak akkor ne az f1-ben akarjon szerepelni...
  • b-type
    Hol érveltél???
    Annál a résznél, hogy Forma 3000-ben nem ért el olyan eredményeket, mint a csapattársa?
    ..mert arra már reagáltam, hogy mi lehet az oka, igazából az érdekelne, hogy honnan veszed, hogy megkapta ua. feltételeket, mikor egy élvonalbeli hazai versenyzőnk sem kapta meg!

Egyébként az ilyen terhek alatt, pl. ezeket a kikötéseket értem:
    A MOL kikötése volt: minden futamon célbaérni (haha), és legalább 10 világbajnoki pont. (hahaha), akkor nulszaladós a támogatás, egyébként sokmilliós csőd

Ez volt egy elvárás, teszem hozzá a Mol, azok után, hogy már reklámozta magát BZs-vel, visszalépett...
    Majd jött az 'országimage' marhaság, amikor politikai célokra volt BZs felhasználva, volt népitánc, meg együtt vigyorgás, hogy idézzek, mégis:
    [URL=http://axel.hu/cikk/axel.hu/31594]"Nyáron bezzeg ott sorakoztak a Hungaroringen; Gyurcsány és Medgyessy egymást lökdösve veregették vállon"[/URL]
    Ez a nagy marhaság, hogy mindezeket el kell viselni egyedüli Magyar pilótaként, mert a pénz a minden, főleg a mai F1-ben.
    Szégyen, és ez nem az ő szégyene.
    más:
    Gondolom sejthető, hogy vannak más nemzetiségű, gazdagabb szponzorokkal érkező pilóták, akik mégsem mentek a Minárdiba.
    Az is valószinűsíthető, hogy ennek az oka, a Paul Stoddart által kinált szerződési feltételekben, törési-fizetési garanciákban keresendő, és az autó minőségében.
    Arra az autóra, ami egy vicc, a mezőnyhöz képest...ami lényegében egy
    reklámhordozó...és önerőből, még így sem maradhatna fent a jelenlegi Forma 1-ben.
    Örülhet Stoddart, hogy így is pontot mentett Bzs nagy szerencsével.
    Szal hirtelen lehet dollárszázezrekkel minuszba kerülni egy vagány vezetéssel...és nem tudom itt ki milyen terheket visel 1-2 órába sűrítve, miközben amugy is támadják a médiákban, a fórumokon, és a pályán is történnek néha(!!) dolgok.
    Szal jól kihasználja mindenki, főleg hazai vonatkozásban, aztán meg le van sajnálva.
    Én láttam Talma papát, a tavalyi Euro-Ringes Talmácsi évzáró bulin, és döbbenet, hogy ő például milyen anyagi kockázatot válallt, mert hitt a fiában....mire sok év után eljutott Gabi egy érdemes gyár támogatásához...és a 125ccm-s MGp, azért nem a Forma1.
  • Ramore
    Én érveltem és nem személyeskedtem.
  • b-type
    igen?
    honnan veszed, hogy igen?
    Mert mint mondtam arra sok példát tudok mondani, hogy nem.
    érveljél, ne személyeskedj.
  • Ramore
    A "fikázóknak" nem kell elviseliük ilyen terheket, de hasonlókat igen, csak az élet más területein.

Szerinted egy csapaton belül a két pilóta nem ugyanazokat a feltételeket kapja, ezért nem tudott eredményeket elérni bzs a forma3000-ben, nevezetesen a Coloni csapatnál? Már ne haragudj, de ez marhaság!

• b-type
    szerk: "Mert nem. Pl. Bitter-nem sok..." = Mert nem. Pl. Bitter-nek sok...
    off:
    Bitti mostani lehetőségei...
  • b-type
    Még annyit, aki kiséri két kedvenc Magyar motorversenyzőm Talmácsi Gabi, és Bitter Sanyi versenyzői nehézségeit, az nem hiszem, hogy komolyan elhiszi, hogy egy Magyar pilóta egyenlő esélyekkel megy egy Német, Olasz, Spanyol..stb. pilóta mellett a csapatban.
    Mert nem. Pl. Bitter-nem sok-sok kemény eredmény kellett ahoz, hogy itt tartson....csak megítélésben.
    Egyébként mindkét versenyzőnél felmerült a állampolgárság váltás....pusztán a bejárásra váró életút-lehetőségek miatt.
  • b-type
    Mi is itt alapvetően a probléma BZs-vel?
    Az hogy van pénze? Van lehetősége?
    Ki mindenki képzeli itt magáról, hogy többet tudott volna letenni?
    Ez már nagyon gáz, az hogy még mindig a fikázás van.
    Igen, nem egy temperamentumos pilóta, de nem is autótörő, nem is egy nyilatkozatszájhős, nem is egy m@rha, aki tömegbalesetet okoz.
    Sztem akik bele-belerugnak, azok közt ezek lennének a legvalószinűbb elvárható eredmények.
    Nem szeretem, nem tartom F1-be valónak, de ha odatolták azok, akik azt hitték, hogy értenek egy versenyző menedzseléséhez...mert állítólag az F1 a plafon.
    Már régen ki kellett volna szűrni, hogy mi is a helye, legyen az akár
    egy endurance versenysorozat.
    Talán így is van, lehet hogy ez volt a végső cél, csak egy F1-et megjárt pilótának jobb esélyei vannak.
    Ki tudja, hogy F3000-ben megkapta-e azokat a beállításokat mint a csapattársa?
    Névleg Talmácsi Gábor is 2003-ban egy 2002-es világbajnok Exalt Cycle Aprilia Racing csapatában versenyzett, de köze nem volt semmihez, ami bevált technika, vagy beállítási adat, felhasználta a csapat éles tesztelésre...pusztán azért mert kit érdekel Magyaro., ahol a motoreladás nem meghatározó egy gyár számára. (de még egy kissebb beszállító számára sem)
    Gőze sincs senkinek a szerződésében szereplő tesztelési, anyagi lehetőségeiről.
    Talán azért nincs habitusa, mert 1, vagy 0 autóra kapott totálkár lehetőséget, ami egy nevesebb versenyzőnél is meghatározó, főleg ha a hátrányok összeadódnak.
    Egy nem jól beállított, autóval úgy nagy eredményeket elérni, hogy tudod, ha összetöröd, akkor talán szezon közepén kiléptetnek, nem hiszem hogy könnyű lenne, és megnézném a fikázói közül hányan bírnák ezeket a terheket.

• petyka2
    A pénz a beugró,lehet a manus bármilyen nyomorék...
  • NuCLEARScoRp
    A McLaren szarvakat növesztett, ez aztán az ördögi fondorlat

[IMG] http://pix.dox.hu/pix3/b5c6e89cacb2830f1fad0b9788b58a2b.jpg[/IMG]
  • Ramore
    így van, ellenben az előzés, az előzni akarás, az már más tészta. bzs ült már jó kocsiban is (talán a szezon legjobbjában) a forma3000-ben, mégsem az előzgetéseiről, a győzelmeiről volt hangos a sajtó.
  • Laffite
    ebben a sportágban a fizikai erőnlét a beugró!
    az állóképességi szintet teljesíteni kell, mert hiába vagy te gyorsabb bármelyik autóval mondjuk az aktuális csapattársadnál, ha 20 perc után kidőlsz... szal ez nem egy extra "csakzsoltitólláttunkilyet" kategória, ezzel manapság már nem lehet kitűnni.
  • rezsofiz
    Hát igen ez igy megy, de ilyenkor azt kell nézni hogy abban a mezőnyben mindenki más bírta, szal lehet hogy nehéz, de nem csak neki, tehát ezen szempont alapján azonos feltételekkel indulnak neki a versenynek.
  • petyka2
    Ebben van némi igazság...
  • petyka2
    Ennyit a Toyotáról...
  • Random work
    A Jordan a tavalyi autóval indul idén is

A Toyotának jól fog jönni, hogy a Jordan autókban is az ő motorjuk van mert több gép több adatot hoz és könnyebb fejleszteni, tökélesíteni.
  • Ramore
    Hogy oda ne rohanjak, neki nem bírni kellett volna, hanem előjönni valami produkcióval.

Élete során ült már jó autóban és rossz autóban is, de az eredmény ugyanaz volt.
  • petyka2
    !!!
  • petyka2
    Nem a festéktől megy...Lesz ez még jobb is ha több szponzor is lesz...
  • petyka2
    Én sem vagyok egy"bamgartner"fan,de talán azért el kéne goldolkodni rajta,hogy milyen fizikai igénybevételnek van kitéve az mber egy ilyen autóban-És ez a"huszonéves kisfiú"bírta,nem is egyszer.
  • Ramore
    huszonéves kisfiú
  • Laffite
    továbbra sem értem mi abban a tragédia, hogy nem tud elindulni a forma-1ben... egy csomó más pályaverseny kategória van még, sokkal izgalmasabbak is mint az f-1, ahol szerényebb autókkal is lehet kiugró teljesítményeket alkotni - na ezeken a helyeken legalább bizonyíthatna!

nekem az egészben az tetszik a legjobban, hogy mindig apuka mondja meg mi legyen, önálló döntései nem nagyon vannak a srácnak, pedig elvileg egy felnőtt emberről van szó...
  • Green Dragon
    Unalmas de profi
  • Ramore
    Hallgatni végképp nem szeretném, inkább menjen gyakorolni a magyar gokart bajnokságba. :)

Én nem vettem észre semmilyen fejlődést a karrierje során, ebben is különbözik minden más valódi pilótától.
  • Bandee1987
    hát ja...
  • Punkerwork
    Red Bull RB01-ről

Jaguár festése jobb volt.....
  • Punkerwork
  • Punkerwork
    amúgy a tavalyi évad végére szerintem sokat fejlődött
  • Punkerwork
    jobb lesz hallgatni? :)
  • Ramore
    Van hasonlóság Zsozso és a menedzsere között, mindketten ugyanolyan szinten vannag a saját szakmájuk terén, egyrészt tehetségtelenek, másrészt nincsenek az élvonalban. Szerencsére ebben a szezonban megkímélik majd a nem elfogult nézőket BZS bénázásaitől, amit én ezúton köszönök meg nekik, mert amit idáig művelt Zsozso az F3000 és az F1-ben, az már nekem volt kellemetlen!
  • Csesza
    Baumgartner Zsolt még reménykedik

Baumgartner Zsolt még mindig bízik benne, hogy nem kell végleg búcsút intenie a száguldó cirkusznak, a lehetőségek köre azonban egyre szűkül, lassan minden kapu bezárul a Formula-1 első magyar pilótája előtt.

A Jordan-istálló csütörtökön bejelentette, hogy az indiai Narain Karthikeyannal és a portugál Tiago Monteiróval képzeli el a folytatást, ez egyben azt is jelentette, hogy mindössze két pilótaülés maradt szabadon a száguldó cirkuszban. Az egyik a Minardinál, amellyel a Baumgartner Team néhány héttel ezelőtt megszakította a tárgyalásokat; a másik a Red Bull Racingnél, amely már korábban szerződött Christian Kliennel és Vitantonio Liuzzival, csak még azt nem döntötte el, hogy melyiküket versenyezteti (az is szóba került egyébként, hogy felváltva vezetnek majd).
    A csapat hivatalos közleménye szerint azonban a Baumgartner Team továbbra is tárgyal arról, hogy a számba vehető lehetőségek valamelyikét véglegesítse a Formula-1-ben. "Szeretném megköszönni azt a sok biztatást, amit az elmúlt órákban kaptam - mondta Baumgartner Zsolt. - Egyáltalán nem vagyok elkeseredve, bár természetesen szívesen dolgoztam volna együtt újra a Jordan-csapattal, amelynek színeiben egykor bemutatkoztam a Formula-1-ben. A tárgyalások során több alkalommal úgy tűnt, hogy van is erre esély, de végül néhány újonnan felvetődő körülmény és gazdasági részlet miatt nem sikerült egyezségre jutnunk. Rengetegen kérdezik most, hogy mi lesz velem, hogyan tovább, többen pedig egyenesen kijelentették, hogy vége a Formula-1-es karrieremnek. Nos ez utóbbi egyelőre szintén csak kérdésként vetődhet fel, de én további türelmet szeretnék kérni."

Baumgartner elmondta, amíg végleg el nem dől, hogy milyen irányba halad tovább autóversenyzői pályafutása, addig nem szeretne nyilatkozni az ügyben. Nem akarja ugyanis, hogy bármi megzavarja a folyamatosan zajló tárgyalásokat, és szerinte egyébként is
    csak arról van értelme beszélni, ami nem találgatás, hanem tény.

Zsolt szerint még nem dőlt el minden, és a Baumgartner Team, illetve a menedzsment továbbra is azon dolgozik, hogy folytatni tudja a pályafutását. Tavalyi istállójáról, a Minardiról Baumgartner megismételte azt, amit már korábban is mondott, hogy szívesen dolgozna továbbra is a csapattal, de ehhez több feltételnek is teljesülnie kell. A team néhány héttel ezelőtt tett ajánlatában ez nem valósult meg, a szakemberek szerint azonban Baumgartnernek még így is van esélye arra, hogy tavalyi csapatánál (amelynek egy pontot szerzett) folytassa a pályafutását. Graham Jones, a Minardi sajtófőnöke az RTL Klubnak adott nyilatkozatában elmondta: még nem dőlt el, ki vezeti az istálló másik autóját, és nem kizárt, hogy Baumgartner lesz az. Az viszont kizárt, hogy Patrick Friesacher lesz az, őt ugyanis nem szerződteti az istálló.
    Úgy tűnik, ettől kezdve már minden a pénzen múlik: az lesz a befutó, aki többet fizet.

A Minardi-sztorival kapcsolatban megkerülhetetlen Frank Tamás, a pilóta korábbi menedzserének személye, akinek volt egy szándéknyilatkozata, amelyben az istálló vezetője kijelentette: a következő szezonra is Baumgartnert akarja leigazolni. Ezt annak idején nemcsak Paul Stoddart, hanem Giancarlo Minardi is hangoztatta a külföldi lapokban, ám az ügyből végül nem lett semmi. "Korábban nem beszéltem arról, hogy milyen körülmények között szakítottam a Baumgartner Teammel, mert reméltem, hogy Zsolt a Formula-1-ben tud maradni, és nem akartam ártani neki a nyilatkozataimmal - mondta Frank Tamás. - Segíteni nem segíthettem neki, mert az édesapja meglepetésemre novemberben közölte, hogy a szerződésünk megmarad, de az ügy sportszakmai részével ne foglalkozzak többet."
    Frank terve eredetileg az volt, hogy két pártfogoltja, Baumgartner Zsolt és Patrick Friesacher alkossa a Minardi versenyzőpárosát - a hírek szerint ezt a tavalyinál jóval kedvezőbb feltételek közt tehette volna a magyar és az osztrák pilóta -, ám erről utóbb már nem tárgyalhatott.
    A Baumgartner Team menedzsmentje nem nyilatkozott az ügyben, az Index internetes portál ezzel szemben megszólaltatta a magyar pilóta édesapját, aki az újságírónak elmondta, a fia az idén nem lesz ott a Formula-1-ben. A távirati irodának ugyanakkor Baumgartner Antal úgy nyilatkozott: már nem először félreértelmezhetően fogalmazták meg, amit mondott.
  • rezsofiz
    Sejthető volt.
  • Laffite
    ...és végre Mások fognak majd Neki fizetni, hogy beülhessenek az autójába...
  • a.carkey
    Jó volt menedzsert váltani? :)
  • Punkerwork
    tuti taxis lesz vagy valami hasonló :)
  • G_ArchAngel #16788
    Sőt, állítólag a Barátok köztben is szerepelni fog:DDD
  • M@TriX
    :))) áááá
  • Punkerwork
    akkor márciustól új szakkomentátort kapunk? :)