182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#18640 Ebben igazad van pl.: itt nem minden csaptnál szerepelt a felírat..
de ez a +150kg telitankba belefér.. -
#18639 nem nagyon lehet, mert nem bírja a váz.
tudnának több lóerőt is, de a kétkerekes konstrukció nem teszi lehetővé.
Egész egyszerűen eltekeri a vázat,..nem vezethető, és a köridők rovására megy.
Pl. Az Aprilia az első négyütemű évben fejlesztett egy 260LE motort, de semmi értelme nem volt, mert nem tudták átvinni az aszfaltra.
A Ducati is már 3éve kűzd az istentelen nagy nyomatékával, mivel féktávon a motorfék tekeri, kigyorson meg nem lehet megmaradni a motoron. :)
Egyenesbe repeszt is a Duc. :)
szal ezt az arányt egyenlőre nem lehet gyengíteni, úgy hogy kilehessen motorozni a pluszt. -
#18638 Nem akarok vitázni,de az 550 Kg nem pilótástól együtt van?(minimum súlyhatár)A Motoroknál pilótástól akkor legalább 200 Kg van.De lehet hogy nem. -
#18637 OFF
150 Kg 1 GP moci?Azt hittem azért sokkal könnyebbek. -
#18636 szerk:
-MotoGP:150/240=0.62 lóerő jut egy kilóra,=-MotoGP:150/240=1.6 lóerő jut egy kilóra, -
#18635 mert telitankolva 150 kiló.
Az F1-esekbe 150liter megy fullban.
pl. Renault F1/r25:605kg, és nincs 1000le (ugyebár nem publikus, szvsz 940-960 között mozoghatnak pályafüggően, hivatalosan annyit közölnek, hogy 900LE felett)
Mclaren 600kg, Toyo 600kg, Red Bull 605kg, Jordan 605kg...kb itt mozognak.
Vegyünk 600kilót alapnak.
Szal 600kg+150kg, telitankolva 750kg/950LE
MotoGp:240/150=1.6 lóerő jut egy kilóra,
F1:950/750=1.2 lóerő jut egy kilóra.
DE ha nem számolod a telitankot, akkor is
-MotoGP:150/240=0.62 lóerő jut egy kilóra,
-F1: 950/600=1.5 lóerő jut egy kilóra.
..innen :) -
#18634 :) -
Gabor_(HSF) #18633 Ezt magyarázd el a gyengébbek kedvéért légyszives...
Hogyan is van ez? a motoroknál a 150kiló/240LE, az miért is jobb arány mint a 550kiló/1000LE????? -
#18632 Nyilván túlzás amit írnak, de van benne azért igazság... -
#18631 De Ferran lesz a BAR új sportigazgatója! -
#18630 inkább ez a lol :)
David nyomta nekik ezerrel a nagy sebességtől Vill kocsija kiperdült, Bari meg megijedt :)
David egy állat! :) -
#18629 LOL -
#18628 http://index.hu/sport/forma1/bar0405/
Barrichello: 'Mintha le akartak volna lökni a pályáról'
Bahreini kilencedik helyezése után a sajtóban finoman kritizálta a Bridgestone-t, ám a Ferrari garázsában tajtékzott a brazil pilóta.
-
#18627 Azt hittem, Zsákk hibázott. -
#18626 hát igen erről egész szépen lemaradtunk :) én is csak néztem, hogy a Davidünk befut :) -
#18625 azt nem értem miért jó a csapatnak 2 fél pilóta, mert ha valaki tudja hogy nem versenyezhet egész évben az tuti kevesebbet ad bele mint az aki tudja hogy benne van rendesen a pontversenyben. -
#18624 De la Rosa úgy érzi, nem vallott szégyent -
#18623 "David Coulthard, a Forma-1-es Red Bull-istálló pilótája elnézést kért Jacques Villeneuve-től, amiért a Bahreini Nagydíj utolsó előtti körében kilökte a pályáról.
Korábban - televíziós visszajátszások híján - azt lehetett hinni, hogy Jacques Villeneuve a teljesen lelassult Rubens Barrichello üldözése közben hibázott, s ezért kellett feladnia a Bahreini Nagydíjat. Később azonban kiderült, hogy a '97-es világbajnok ugyan valóban nagy lendülettel üldözte a brazilt, ám végzetét nem vezetői hiba, hanem a hátulról érkező, végül Barrichellót is megelőző (ilyeténképpen pontot szerző) David Coulthard okozta.
A skót nagy lendülettel érkezett sauberes barátja mögé, s úgy gondolta, meg is tudja előzni. A manőver vége ütközés lett, így Villeneuve-nek továbbra is várnia kell visszatérése utáni első pontjára. A kanadai dühösen hajtott vissza a boxba, ahol feladta a futamot, majd elment zuhanyozni, hogy kicsit lehűtse magát. Az öltözőben Coulthard már várta, azonnal elnézést kért tőle, majd felajánlotta, hogy a szerződése értelmében járó 30 ezer eurós pontprémiumát megosztja vele. Tette mindezt azért, mert Villeneuve kontraktusa is teljesítményorientált, a sauberes azonban elutasította a gesztust.
"Gondoltam, nagyszerű, nyolcadik leszek, jött azonban David, és elrontott mindent" - mondta Villeneuve a crash.net-nek. "Nem számítottam pontszerzésre, mégis közel voltam hozzá, csak egy kör hiányzott. Ezzel együtt sem neheztelek Davidre, bosszantott ugyan a dolog, ám a versenysportokban ilyen eset bármikor előfordulhat."
na ez lol bazzee -
#18622 jah én is láttam, alig volt kis "rojt" a gumikon, szóval még egy kicsit játszadoznak, puhább gumi vagy nagyobb terhelés és ott lehetnek az élvonalban. -
#18621 Liuzzi szemével nézve nem, mert így megismerik, ha jól szerepel, akkor egy elég jó istállónál is helyet kaphat a jövőben. Klien szemszögéből viszont szar, mert így nem szerez pontokat magának. -
#18620 ekkora faszságot!!!:((
a blikk jobban teszi ha elkussol...
annyi szemetet írnak hogy az valami felháborító! -
#18619 Erre a problémára sürgősen ki kéne valamit találni.. mert hiába jó a versenyen a kocsi, ha eleve a középmezőnyből indul.. -
#18618 elképzelhető...
a gumijaik nagyon jól néznek ki az biztos, akárhányszor láttam verseny alatt, (box, miegyébb), teljesen rendben voltak.
Az egy körre hátrány kicsit erős mondat, mert leszorítóerő mindenképpen kell, súrlodó felület meg a gumi.
futómű-súlyáttevődés-fék, még befolyásolhatja a gumit, meg a leszorítóerő nagyságát, és visszafelé is.
De hogy egy kör alatt ez mekkora hátrány azt nem tom, mert elvileg ezt kitaktikázhatnák az üzanyaggal, ..ha már olyan jól megy versenyen.
-
#18617 csak nem évad közben kéne cserélgetni a pilótákat..... -
#18616 Haver meg hétfő óta a váltóval szivat... -
#18615 Mér? Sztem Liuzzi jó pilóta. Érdemes lenne kipróbálni, hogy mit tud. -
#18614 "túl jó" az MP4-20 aerodinamikai kiépítése, és nem teszi ki elég nagy erőhatásnak a gumikat, amiknek az időmérőn így nincs elég idejük felmelegedni."
Ez valoban igy van? -
#18613 túl jó az MP4-20 -
#18612 Liuzzi veszi át Klien helyét a Red Bullnál
ezek tényleg f@szok -
#18611 ez az utolsó off-om, bocs érte, szal Spanyoloknál, Olaszoknál, Hollandoknál ilyen számok mennek, és nagyon-nagy a hangulat.
DE Francia, Angol futamok sem sokkal kevesebbek..csak ezek a hírhedtebb futamok. -
#18610 Elképesztő nézőszám. -
#18609 bocs tavaly 250ezren voltak, elcsesztem. -
#18608 ..háát kinek a papné..:)
szeretem az autós előzéseket is, azért nézek WTCC-t (régi Etcc).
viszont annál a versenyszitukat jobban szeretem, mint hogy megelégedjek futamonként 1-2-vel. :)
De egyébként meglepődnél mennyien nem így gondolják, mondjuk most hévégén az a kb. 180-200ezer ember aki kint lesz Jerez-ben. (hacsak nem lesznek a tavalyinál is többen) -
#18607 Nekem valahogy egy motoros előzés sosem olyan látványos, mint egy autós. -
#18606 hát ha már Talma..
kőkemény sportember, kis termete ide, vagy oda, meg a 125ccm-es motorokhoz a kis súly nagy előny. pl. aki tavaly elég nagy port kavart, Dani' Pedrosa a maga 47kilójával, 158centijével
..és egy percig se hidd, hogy ez vmi, ugyanis óriási csatákat vívnak, és Pedrosa már világbajnok.
Vagy a MotoGp osztályban a többiek sem óriások, itt van pl. Loris 'Capirex' Capirossi és ennek ellenére kb. 148kg-os 240lóerős gépeket kergetnek nagy csatákban, ahogy azt már e hétvégén láthatod.
Ha kiszámolod a súly/lóerő arányt, akkor le lehet döbbeni, hogy két keréken verik ebben az F1-et...
...és nincs unalmas körözgetés. -
#18605 És mekkora a legkisebb. -
#18604 Megnéztem, 81-ben született ha minden igaz... nem semmi :) -
#18603 20 körül van aszem -
#18602 Ja, hát igazad van, csak számomra ez meglepő volt h ennyire alacsonyak a versenyzők :) Tudtam, hogy alacsonynak kell lenni, forma1-ben is így van, pont beszéltünk is róla nemrég, de azért ez meglepett h 164 centi :) Most már kíváncsi lennék rá, h hány éves :) -
#18601 nem is lett belőled versenyző :)