182114
  • Ramore
    bájos, ahogyan a bzs család áhitozik egy újabb f1-es szerződés után, és ezért még hazudozni is képesek. persze magukat is átverik olyankor, amikor azt nyilatkozzák, hogy milyen jól jártak, amikor ügynököt cseréltek.

szánalmas banda és bizony bzs "tehetségének" a legjobb bizonyítéka, hogy senkinek sem kell!
  • Gabor_(HSF)
    MEGÉRTELEK..PERSZE CSAK BICIGLIN ÜLTÉL IDÁIG, AZÉRT NEM ALAKULT MÉG KI VALÓS KÉP BENNED
  • Punker
    A csapatok újabb lépést tettek az elszakadás felé
  • Lteebee
    ápcolútli bullcsit
  • Punkerwork
    A Ferrari kivételével az összes Forma-1-es csapat bojkottálni akarja a Max Mosley által április 15-re összehívott tanácskozást.
    A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke az F1 jövőjéről akar tárgyalni Párizsban. A McLaren-Mercedes, a BMW-Williams, a Renault, a Toyota, a BAR-Honda, a Jordan, a Minardi, a Red Bull és a Sauber azonban úgy véli, előbb az istállóknak egymás között kell egyeztetniük, majd javaslataikat a FIA és Bernie Ecclestone Forma-1-es főnök elé vinni.

Csütörtökön Nagy-Britanniában, Great Fostersben tanácskoztak a csapatok, a Ferrari kivételével. A BMW-t, a DaimlerChryslert, a Hondát, a Renault-t és a Toyotát, azaz a gyártókat tömörítő GPWC Burkhard Göschel elnök szerint nagy lépést tett előre.

• csabawarchief
    Nem tudom minek kínlódnak. Örök vesztes banda.
  • Shaman
    de hátrébb már nem csúszhat....
  • narazzino
    utolsó helyről úgyse jönnek előrébb...
  • Zsoltika 007
    Ennyi pénzből erre futja... De meg is érdemlik amiért nem Baumgartnert ültették idén bele.
  • rezsofiz
    Pff Minardi..
  • M@TriX
    talán ezekkel gyorsabban tudnak meg lehúzódni?
    igazán örülnék, ha végre nem a "verseny befejezése" lenne a céljuk...
  • Punkerwork
    Imolában bemutatkozik az új Minardi
  • M@TriX
    khm... érdekes...

Baumgartnerről nem tudnak a BAR-nál

"Frank Tamás közben új védencét, az osztrák Patrick Friesachert bejuttatta a Minardihoz, épp a távozó Baumgartner helyére."

ezt tudtuk de így szépen össze van állva a kép :)
  • Random work
    "Új aerocsomaggal, új mechanikai fejlesztésekkel, talán új hátsó felfüggesztéssel készülünk Imolára. Sok újdonság van a tarsolyunkban, azt várjuk, hogy tovább nő a teljesítményünk. Ugyanakkor Imola sose feküdt igazán a Toyotának, ezért egy kicsit aggódom is" - fogalmazott óvatosan Trulli.

Helyes helyes nem leállni a fejlesztésekkel! :D
  • Punkerwork
    A Toyota a világbajnoki címért harcol, mondja Gascoyne
  • Punkerwork
    miért is? kifejtenéd mivel nem értesz egyet? mert pl De la Rosa -val kapcsolatban teljesne korrekt a dolog.
  • M@TriX
    Szerintem nagy hülyeség lenne, ebben az évben nekem tetszik amit eddig csinált...

"Coulthardnak távoznia kell a Red Bull Racingtől:
    David Coulthard már a 2004-es esztendő elején tudta, nincsen maradása a McLaren-Mercedes alakulatánál. A skót versenyző könnyedén hasonló helyzetbe kerülhet, mivel a Red Bull Racing alakulata Vitantonio Liuzzi és Christian Klien szolgálataira épít 2006-ban.

Az osztrák-brit gárda nem rejtette véka alá, hogy Coulthardot csupán tapasztalata miatt szerződtette, akinek legfontosabb feladata, hogy tanácsokkal lássa el a tapasztalatlanabb pilótákat. A csapat vezetője, Dietrich Mateschitz nem kíván hosszú távon együttműködni 'DC'-vel.

A 'Gazzetta dello Sport' című lap arról számolt be, hogy Mateschitz 2006-ban nem tart igényt Coulthard munkásságára, akinek helyét az amerikai Scott Speed veszi majd át. A 34 esztendős versenyző nem kívánta kommentálni a híreket. "Nem döntöttem még a jövőm kapcsán. Ha Mateschitz tényleg így gondolja, akkor azt szeretném, ha ezt személyesen nekem mondaná el."
  • Lteebee
    Én csak hullának hívom a speedmotorosokat.
  • Punkerwork
    ez van, nekem a motor az Harley vagy hasonló cirkáló, a gyorsasági motorokat utálom.....
  • b-type
    :)
    Azért az F1 is téma volt.
    és sosem árt tisztában lenni egy F1-es autó adataival, talán nem mindenki tudja..
    Mindazonáltal tényleg offszaga volt. :)
    (na de azért nem kell 'lebuzizni' a motorokat)
    mindenesetre hasznos linkek ezek:
    - technikai adatok
    -
    bal oldalt lefelé...
  • Gabor_(HSF)
    még szerencse hogy nem olvastam..ez a sok szar szemét újsgíró szaksajtó stb,büntetlenül írhatnak mindent...
    előszőr is januárban átuszatnám mindegyikkel a jeges Dunát,de nem keresztba,hanem hosszába,na ha teljesitik akkor majd adok a véleményükre,de ez csak az én kis egyszerü tudatlan vélaményem
  • Lteebee
    De akkor miért nem beszélsz róla?
    Amúgy jó cikk.
  • Punkerwork
    #18643 ? szerintem abban a cikkben van 1-2 értelmes gondolat, de a buzi motorokról van szó.....
  • Lteebee
    Ne foglalkozz vele!
    Csak frusztrálja, hogy nincs igazi hír f1 ügyben és el tudjuk foglalni magunkat.
  • Random work
    Amúgy az F1-es autókban szinte minden szénszálas a motort kivéve. Ez a motornál is megoldható szerintem.

Na és szerintem az is megoldható, hogy más helyen vitatkoztok tovább mert nekem tök mind1 kinek lesz igaza úgyse érdekel! Ezért kár itt offolni.
  • Gabor_(HSF)
    ok igazad van ugysem tudjuk a teljes igazságot,mind 2-ő kira..zárjuk itt le
  • Gabor_(HSF)
    nemnem,hidd el egy 5 hengeres blokkot váltostúl nemigen lehet 70 kiló alá vinni,és itt nem a megörökölt kötelező alkatrészekről van szó,de pl egy lenkereket ami legalább 10 kiló nem lehet aluminiumból csinálni,mert akkor már nem lenkerék lenne,egy erős vázat se igen lehet meguszni 30 kiló alatt és az első futomű utcai motoroknál 20-25 kiló ha itt 12-15 ből megcsinálják már csodát tettek,ha ezeket összeadod megérted én miről beszélek
  • Punkerwork
    nem azért de 1 napja ezen a f@szságon vitáztok, menjetek és nyissatok MotoGP vs. F1 topic-ot a gumiba.....
  • Gabor_(HSF)
    OK akkor nézzük mind2öt üresen pilóták nlk...(egyébbként is igy mérik tesztpadon)
    150/240=1.6 MotoGP
    550/950=1.72=F1,hapedig 1000 ló(sztem már felette is vannak) akkor 1.8
    sehogy nem billen a motogp felé a mérleg
  • b-type
    Gábor, te az SBK-ről beszélsz, vagy a Supersportosokról, ott van ez a szabály az alkatrészek azonosságáról.
    A MotoGp teljes egészében prototipus gépek, nincs semmi öröklött alkatrész.
  • b-type
    Váháhááá!!
    Nagyon ravasz!
    Ez csak lökődés a számokkal, de okos! :)
    Ne add hozzá az 50kg pilótát...
    számolj csak MotoGp: 150+22:172kg, 240/172=1.39
    F1 550+150:700kg, 950/700=1.35
    :D
    Nem fair, mert nálam minden kiló többet ront az arányon (a kisebb szám miatt) :DD
    pl. nézz ide
    Suzuki GV-R adatok..
    itt nem 150, hanem az eltérő motorépítés miatt 148kg a menetkész tömeg. ha ehez adod a 22, akkor csak 170, és az arány máris 1.41
    :)
  • Gabor_(HSF)
    eszem ágába sem volt vitába szálni,csak nem ugy igaz ahogy leírtad,amit LT írt a 18647 ben az van közel az igazsághoz..
    de azért hidd el nagyon közel áll a motogp az utcai gépekhez,csak több titánt és és egyébb extra könnyü anyagokat használnak,de 3 dolgon nem lehet változtatni, éspedig a fútómű, a motorból a főtengely és a hüvelyek ami öntötvas,a váltonál sem lehet fából csinálni a fogaskerekeket stb és a váz aminek szintén vaskos anyagból kell lennie..
  • Lteebee
    Ha nem lepkefingsúlyú a pilóta, akkor a motoroknál 1 alá megy az arány, f1-nél nem szignifikáns a változás.
  • Lteebee
    150kg+22kg+50kg=222kg
    240/222=1,081

550kg+150kg+50kg=750kg
    950/750=1,26

Gyk.: teljesítmény/(Jármű tömege + üzemanyag tömege + pilóta tömege)
  • b-type
    figy. Gábor, ha nem akarod látni miről beszélek, akkor felesleges itt szaporítanom a hsz-eimet...
    Leírom megint: egy MotoGp motor 150kg, 240LE, a tankja 22literes.
    Az F1-es gép meg pilóta nélkül 550kg, 950LE( nem 1000, ezt ne könyveld már el, ha egyszer azt írják, hogy 900felett, az nem azt jelenti hogy 1000, jelenthet 920-at is, azért feleztem le azt az értéket amit mondasz, meg amit publikussá tesznek, hogy jó legyen)
    na szal az F1-es gép meg 150literes tankal bír.
    összead-kívon, kijön az MotoGp pl. V5-ös Honda 1.6 LE/kg a F1-es sárkány 1.3 LE/kg-jával.
    De azt mondod, kamu, a száraz tömeg a 150, oké, akkor adjuk hozzá a 22litert, és akkor kijön az 1.3 LE/kg arány, ami ugyanaz mint az F1-es gépnek.
    Ha nem akarod, ezt nem kell elfogadni, meg az utcai gépedet nagyon nem keverném ide, az egy sorozatgép, annak a homologizált változata az SBK-ban található.
    Ha még mindig akarok mondani dolgokat, akkor hozzáteszem, hogy ezt a súly/lóerőarányt két keréken kell elversenyezni, kb. 1/4-ed akkora gumin mint az F1-es papucs.
    De még lehet pörgetni...A MotoGp-ben nincs kipörgésgátló...
    meg egyébb technikai kütyü.
    Tovább nem forgatom ezt a témát, mert egy egymondatos dologból lassan fél oldal lesz. :)
  • Gabor_(HSF)
    De ha még az a kamu igaz is lenne,hogy menetkészen egy motogp 150 kiló lenne akkor + a pikótával 200/240 ami 1.2, az F1 el ellentétben ami 650/1000 az 1.6
  • Gabor_(HSF)
    Nos akkor még annyit hogy ezek az adatok benzin ,motorolaj,váltaolaj,akku, hűtőviz,benzin és pilóta nélkül vannak..nos ha azt a kb +100-150kilót hozzáteszed mind2tőhőz,mingyá felborul a számitásod...egyébbként az én kis zx6r kawám alapban 169 kiló,üresen! és velem együtt,meg mentankolva már közel 300 kiló..a zx10ról meg már nem is beszélve ami 180 kiló ami ugya ez a kategoria...Tehát a helyes számolgatás, versenyben, a motoGP-nél....kb-1le/kiló mig az F1-ben 1.5le/kiló legálább is nálam..
    Az meg hogy 100 kiló lenne egy 1literes versenymotor,ahoz a blokkon kivül mindennek pappírból kellene lennie
  • Punker
    Bahreini Görbe Tükör
  • Punker
    Alonso még mindig Schumachert tartja esélyesnek
  • Big Daddy
    Na mindegy sztem csak úgy beugrott.Mondjuk én szoktam nézni a moto GP-t,De akkor is az F1 a kedvenc.