182273
  • Trade
    "Amikor 1988-ban akkora fölénnyel nyerték a VB-t, mint azóta sem senki"
    a,eleg egy csak egy par evre visszagondolnod
  • dav1d
    ez volt az első
    - és az utolsó
  • Zsoltika 007
    És akkor te jössz ide hetek óta rinyálni hogy mindenki Alonso-t piszkálja. Na most te sem vagy különb tőlük.. Az ilyentől hánynom kell. Ebbe a topicba se jövök többet. Ez is a5.hu színvonal, de ott legalább tudom kitől mit várhatok. Ez a topic régen nem arról szól amiről szólnia kéne. A forma1-ről. Ez inkább fika topic.
    Tisztelet a kivételnek mert vannak értelmes hozzászólások is. Csak hát a százalékuk kevés. És amúgy is unom az elcsépelt vitatkozásokat olvasni.
  • Bandee1987
    igen
  • rezsofiz
  • dav1d
    Alonso akkor is vb ha a hátra levő versenyeket a Mclaren kettős győzelemmekkel nyeri mert elég a vbhez már az is ha mindig a harmadiként ér célba...
  • Sheva
    kac kac van még hátra pár verseny meglátjuk ki nevet a végén
  • dav1d
    :P És most reklám:

A különség szemmel látható Karcsi a hagyományos gyorsan de felületessen tisztió mosoport használja , András a lassan de tökéletssen tisztitó mosóport használja.
  • a.carkey
    Mit is mondhatnék?

Matt Damon
  • Sheva
    " " :D
  • Taylor
    Ezt az utóbbi versenyekre értettem. Imolában tényleg más volt a helyzet.
  • Taylor
    Ezt a fél versenyes felmelegedést ugye te sem gondoltad komolyan. Vagy csak lemaradt az " jel? Nemtom mennyi az optimális hőmérséklet, de azt bőven eléri pár kör alatt. Az meg hogy nem tapad az már megint más.
  • csabawarchief
    :(((
  • Sheva
    egy ilyen hülyeségen fog múlni a VB cím
  • rezsofiz
  • Sheva
    áhhhhh ilyen nincs
  • Big Daddy
    Emberi mulasztás miatt esett ki Raikkönen

• Sheva
    így van csak a bridgestone nem tud egy normális gumit létrehozni aminek nem kell egy fél verseny míg felmelegszik... ha ez meglenne akkor a Ferrari is a VB címért küzdene (na meg kellene egy kis technikai előny is :P)

KIMI 4 EVER!!!
  • Big Daddy
    Olvastam hogy Fisconak szar volt a fékje egész futamon.Azt nem értem hogyha annyira szar volt hogy ki akarták hívni a boxba,mert veszélyes,akkor hogy tudta kifékezni a ferrarit a poros íven?
  • a.carkey
    Szvsz a gumin kívül semmi baj sincs a Ferrarival.

De ez az én véleményem.
  • NuCLEARScoRp
    Hát én semmiképpen nem mennék a Ferrarihoz... mert igencsak bizonytalanul állnak..
    És az is biztos hogy nem csak a gumi miatt... ott valami tervezési hiba is van dologban tuti!

Kimi nem fog egy bizonytalan csapathoz szerződni... szerintem jövőre még marad
    a McLarennel és utána mérlegeli az esetleges váltást...
  • ullrich
    Asszem erre gondoltál:

• Amse
    lehet megyek én is.csüt. boxlátogatás, péntek szabadedés.jó lesz ez:)
  • Bandee1987
    Ja, és lenne 1 kérdésem: ki jön szerdán a meccsre? Én megyek :)
  • Bandee1987
    Igen, itt a Mclarennel van a probléma és nem a pilótákkal, mert Kimi egyébként sztem remek pilóta, és Häkkinen is az volt. De hiába nagyon gyors az autó, ha egyszer megbízhatatlan, sajnos a Mclareneknek általában nem a sebességükkel, hanem a megbízhatóságukkal volt probléma.
  • Zsoltika 007
    "McLaren team boss Mika Hakkinen said that..."
    Ez tetszik
  • AnuluWork #24425
    Itt a Culthard link ... :)
  • AnuluWork #24424
    Na ez az. A McLarennél megfigyelhető volt: sohasem volt tökéletes az autójuk.

Amikor 1988-ban akkora fölénnyel nyerték a VB-t, mint azóta sem senki, akkor is hol Senna, hol Prost esett ki műszaki vagy vezetési hibából. Viszont, ha befejezték, jól szerepeltek, hol az egyik, hol a másik nyert, és mivel akkor a McLaren Honda bivalyerős volt, és baromi jól eltalált gép, tulajdonképpen simán nyerték a VB-t. Ebben persze közre játszott, hogy a Lotus-Honda az már nem az a Honda volt, mint amilyen a McLaren akkoriban, a Williams-Judd, a Ferrari mind mind gyengélkedtek, és ha mégis fel tudták venni velük a versenyt, akkor is valami közbejött nekik a döntő pillanatban (már megint a turbó füstölt el, már megint a fék, stb.), mégha az egyik Mekinek szintén valami közbejött akkor is.

1993-tól, amikor is Senna elment, a Mekinél nem voltak nyerő lapok. Volt egy agilis Hakkinenjük, meg egy szar motorjuk. Szétkisérletezték a fejüket. Először a Peugeot-val basztak el jópár évet, majd jött a Merci, ami ugye a Saubertől jött oda, "gyárinak". Amikor bevezettek pár módosítást, új szabályokat hoztak, beértek a Senna halála utáni lassítási ötletek, kiszállt a Renault, a Ferrari átváltott Schumira, bejött a Bridgetone, akkor elsőként váltottak Bridgestonra, ragadták meg a lehetőségeket, amit az új dolgok jelentettek, míg a többiek nem, vagy lassan, és a Mekinél elsőként fejlesztettek ki egy szuperkönnyű, de egyben gyors motort is, meg elég jó volt a váltójuk, és keveset fogyasztott a motorjuk is. Viszont (!!!), ritka alkalomnak számított, hogy totálisan meggyőzőek legyenek, mégha rengeteg kettős győzelmük is volt 1998-ban. Ugyanis - szinte mindig - problémájuk adódott valamelyik autójukkal. 1998-ban főleg Coulthardra járt rá a rúd, de ő még rátett egy lapáttal erre, és rendre nem fejezett be baleset miatt sem versenyeket. ("Most megmutatom", "így leszek jó idén", stb. hagyták el állandóan a száját. Nem tudom emlékeztek-e, de 1x bekerült egy humoros link, ahol Hugo Hakkinen, Gina-Maria és Nick Schumacher versenyez a VB címért, amit a Mekinél 100. évét töltő, 100 éves Kocka jelez, hogy rá is számítsanak, hisz jelzi: "majd idén megmutatom" ...)

Nos amikor Kocka állandóan kiesett, szépen kiesett Mika is technikai problémák - többnyire nem vezetési ! - miatt, de mindig volt annyi előnye, hogy az megmaradjon, vagy az ellenfelek szintén hibáztak döntő szitukban, és elég volt egy-két pont előny is. (Ez volt a "Mák tényező".)

Aztán jött 2000, és akkor már a nem volt ez elég, hisz ha hibáztak, arra rögtön lecsapott Schumacher is, akinek ritkán adódott problémája. (Kb. olyan volt 2000-ben a Ferrari, mint most a Renault.) Ráadásul a Mekik rendre kiestek technikai problémák miatt. Többnyire mindketten. Ráadásul ált. mindig az, aki jobban ált. a tabellán. (Bár Kockára egy forintot nem tettem volna, de Mikára igen, de sajna az USA-ban Norbert Haug miatt ennek is lőttek.)

És most sincs minden rendben, de amit a szezon elején Montoya kapott, azt most Kimi kapja vissza. Mindketten jók lesznek, de egyikük sem lesz világbajnok ezzel a technikai háttérrel. Jó gyors motorokat gyárt a Mercedes, de még mindig több a gyártás terén a fekete ponja, mint a piros.

Ráadásul, ha idén végre kijavítanák is a motort, az elektronikát, stb., akkor jön 2006, és a vadi új motorokkal kezdhetik majd előlről az egészet ...

Kimi akkor jár jól, ha elhúz a francba. A Ferrarihoz pl. Akik ugyan most a gumik miatt - többnyire a gumik miatt - lassúak, de legalább nem megbízhatatlanok.
  • ullrich
    Thx az infót, de lehet marad M3 mert nem pesti vagyok és nem akarom lekésni, legjobb az lett volna ha addig ingyenes a pálya.
  • rezsofiz
  • Nyiri
    Annakidejen a meki tenyleg nagyo szar volt :) Ha uj rajtot rendeltek el, akkor boritekolhato volt, hogy a Mekinek annyi. 1 evig nem birtak megcsinalni a kuplungot. Mindig befosott :)
  • Bandee1987
    de vigyázz, mert a ring idején eléggé be szokott dugulni...viszont tudok egy utat, ami nincs bedugulva, és a ring idején a helybeliek előszeretettel használják...
  • Bandee1987
    sztem inkább menjél a 30-as főúton (A Kerepesi úton menj Gödöllő irányába). Kerepesnél lesz egy CBA, ott kanyarodj el balra, és menj végig az úton, és a Hungaroringen lyukadsz ki. (Az út átmegy egy hév-átjárón is)
  • Bandee1987
    hát főleg 2000-ben alakitott nagyot, annak ellenére, hogy Schumi nyerte a vb-t.
  • Lteebee
    Igen, de ha meg nem szarna be a merci, akkor a többi csapat kéne hogy átadja Kiminek.
  • Punker
  • G_ArchAngel #24415
    "A komoly hátrányt felhalmozó Alonso azonban most már sokadjára profitál a McLaren hibájából. Az év végén akár Ron Dennis és Norbert Haug is átadhatná neki a címért járó díjat, hiszen azt majdhogynem ők maguk kínálják tálcán a fiatal spanyol versenyzőnek."
  • Punker
    bazeee kezdem tiszelni Kimi-t én már tuti piásan levertem volna 1-2 fejest a sz@r járgányok miatt.
  • ullrich
    Sziasztok!

Forma1 idején az M3-as Hungaroringig tartó szakasza ingyenes vagy vegyek matricát 20km miatt?
  • Zsoltika 007
    De itt most nem arról van szó hogy ki minek állította be.