182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
dav1d #26372 Vezetési stilusban viszont Ralf jóval ügyetlenebb amolyan Sato light...
idén ő is rengetget hibázott... -
Egy mondattal kifejezve: Mindkét pilóta mellett szólnak érvek és ellenérvek. -
A baj alapvetően az, hogy az utóbbi két versenyen két motorcseréjük volt.
És visszanézve sem túl rózsás a statisztikájuk.
Lehet haragudni a renaultra, meg alonsora, lehet köcsög mázlistának tartani, lehet fikázni a külsejét, meg a modorát is, de a mclarennél valamit nagyon elcsináltak az idén. -
Nos, csakhogy összehasonlítsuk Ralfot és Alonsót:
Ralf:
2005 Ismét baleset az USA Gp-n, de ezúttal komolyabb baj nélkül.
2004 Hat versenyt kihagyott az USA GP-n történt balesete miatt.
2003 3 pole, és 2 győzelem (Európai Gp, és a Francia GP), ötödikként végez a pontversenyben.
2002 Megnyeri a Maláj-GP-t.Negyedikként végez a pontversenyben, a csapattársa, Montoya mögött.
2001 Még mindig a Williamsnél, első győzelme a San Marinói GP-n, majd győzelem Kanadában és Németországban. 49 vb-pont, 4. helyezés a vb-pontversenyben.
2000 Ötödik helyezés a pilóták pontversenyében.
1999 Átmegy a Williams-Supertechez, 35 vb-pont, 3 dobogós helyezés a nem valami gyors autóval.
1998 Még mindig a Jordannél, egy második helyezés Spa-ban, és egy harmadik Monzában.
1997 A Jordanben kezd. Egy harmadik helyezés az Argetin GP-n.
Alonso:
2005 Azt hiszem, itt nem is kell semmit se mondanom...(A vb-címtől egy hajszál választja el)
2004 Negyedikként végez a bajnokságban, pole Franciaországban, és négy dobogós helyezés. (Ebből egy második helyezés a Francia GP-n)
2003 A legfiatalabb pole pozíciót szerző versenyző(Maláj GP), pole és győzelem a Hungaroringen. Hatodikként végez a pontversenyben.
2002 A Renault hivatalos tesztpilótája.
2001 Debütál a Minardinál. Legjobb helyezés: 10. hely, Német GP.
Amint az nyílvánvaló, Ralf előbb kezdett, viszont ő korántsem kapott olyan erős és jó autót, mint Alonso. Hisz igazából pályafutása elején, a Jordan középszintű autó volt, a Williams-Supertecről meg nem is érdemes beszélni, és Ralf tényleg nagyszerűen szerepelt azzal a 35 ponttal, hisz abból az autóból nem lehetett többet kihozni. Utána viszont hiába volt jobb a Williams-BMW, elkezdődött a Schumi-korszak, és onnantól kezdve a többi pilóta örülhetett, ha futamot tudott nyerni.
Alonso viszont később kezdett, és hamar a csúcsra jutott, ehhez viszont az kellett, hogy egy bizonyos Flavio Briatore felfedezze magának, és a feneke alá adja az egyik legjobb autót, hisz amióta a Renault gyári csapatként visszatért a Forma-1-be, azóta egyre jobbak és jobbak lettek, mígnem idén a vb-cím nagy esélyesei lettek. -
Kimi egy alkesz

-
dav1d #26367 nem a győzelmek hanem a szerzett pontok számítanak...
-
Sumi kocsija elég gáz de azért összeszámolhatnánk,hogy hányat hibázott idén!
Buta kicsúszások stb... -
[egyetért] -
dav1d #26364
-
Trulli, Fisicella egyel előrébb Bari meg hátrébb. -
paripafej 

-
az idei seson 19 futamból áll 5. futamig alonso 3at megnyert(ebből él) 5. futamtól kezdve mclaren 8 győzelmet aratott. Volt ugyebár a felfügg eltörtés ami megintcsak sima győzelem lettvolna, volt 3! motorcsere ahol valószínüsitve megintcsak az 1. helyért mentvolna.. szóval azhogy a meki szezon 2. felétől jobb ez nemfedi a valóságot tény alonso első pár futamon jóvolt de azóta csak szerencse szerencse hátán tud nyerni... és év eleji 3 győzelméből él...
jah és Rönó 7, Meki 8 győzelem eddig..és utolsó 4! futamot zsinórba megynerték.. ebből 3 sima 2ős győzelem lehett volna csakhát 2 amatőr és 1szer a gumik akadályozták.. -
dav1d #26360 Montoya egyedül hibázott idén annyit mint Alonso + Kimi együtt...
-
Kiminek nincs egészestés paripafeje:) -
Hát, én nemtudom.. Komolyan nemtudom már, hogy mit gondoljak Schumiról... -
Barit én hátrébb tenném... -
Az amatőr jelző tényleg meggondolatlan, de a teljesítménye erősen ingadozó. -
dav1d #26355 az örült vezetési stilusára mondtam...
Hogy fordulhat elő vele harmadszor ugyan az a hiba?Figyelmetlen... -
Gabor_(HSF) #26354 Na itt egy általam felállitott ranglista a versenyzőkről,aztán ezen vitázzatok ha akartok...
1,Sumi -kis szünet
2,Kimi -nagy szünet
3,Button,Bari,Alonso,Monty - ez egy kaliber sztem
4,Truli,Webber,Heinfeld
5,Ralf, Fisico,Massa
aztán itt vége is,a többiek mehetnek haza gyakorolni -
Na és te honnan veszed, hogy jobb Alonso, mint Montoya? -
EZ csak akkor lenne jó, ha az összes kocsi megbízható lenne minden versenyen...ezt meg senki sem tudja garantálni, sajnos :( -
pfff. Ilyet állítani, hogy Montoya amatőr. Hát te nem vagy magadnál. Ebből most már látom, hogy a te véleményedre se adok, mert te szerintem nem az F-1-et nézed... Kicsit el vagy tévedve, lehet több a tapasztalata, mint a te Alonsodnak. -
Onnan, ahonnan Te, én Kiminek szurkolok, szerintem Ő a jobb, Te Alonsonak, szerinted meg Ő a jobb.
Amúgy Te le is írtad, hogy McLaren jóval erősebb a Renaultnál, úgyhogy egyértelműen gyorsabb is, és ezt azért a f1 közvetítés bizonyítja, hogy tényleg gyorsabb :) Amúgy miért megbízhatóbb? ha bekattan, mindennek vége.. Pl ez elötti futamon kicsit adott a McLarennek... -
Na majd jövőre nulláról indulnak és meglátjuk... -
dav1d #26348 [egyetért] -
dav1d #26347 Az hogy Alonso szerencsés vagy a Mclaren balszerencsés viszonyítás kérdése...
-
Ralf egy nagy nulla!!!
Mióta versenyez az F1-ben?
Mit mutatott fel azóta?
Egy nagy semmit!!! -
dav1d #26345 honan veszed hogy Kimi jobb? A mclaran most jóval erősebb a Renaultnál szvsz a két pilótát két különböző kocsiban nem hiszem hogy nagyon könnyen össze lehet hasonlítani.
Szerintem Kimi max megbízhatóbb mint Alonso de hogy gyorsabb lenne? Azt nem hiszem... -
Nyugodjatok meg mindannyian, nem jobb Alonso, kiváncsi vagyok, hogy msot hol lenne, ha nem löknék ki előle 2x Montit, nem kell motort cserélni Kiminek annyiszor amennyiszer, meg nem kell kiállnia Kiminek a váltó, és egyéb műszaki hiba miatt. Tudom, ez benne van a forma 1-be, de Kimi jobb. Bár azt is elismerem, hogy Alonsonak is volt pár műszaki hibája, de messze nem annyi, mint Kiminek
Na de örömmel látom, hogy egyre megbízhatóbb a McLaren... (ezt msot lekopogom)
-
A merci meg megpróbál abból élni, amit a szezon második felében összeautózik.
És?
Jövőre tán előbb ébrednek. -
dav1d #26342 honan veszed hogy Kimi jobb? A mclaran most jóval erősebb a Renaultnál szvsz a két pilótát két különböző kocsiban nem hiszem hogy nagyon könnyen össze lehet hasonlítani.
Szerintem Kimi max megbízhatóbb mint Alonso de hogy gyorsabb lenne? Azt nem hiszem... -
Szerintem alonso is szépen megfogta, amikor vilnöv nullával bevágott elé. -
pfff?? hogy lenne már jobb a lófejű?!?! Hányszor estek már ki előle?? sehol sem lenne a paci 

-
dav1d #26339 kit érdekel hogy ugyan annyi futam győzelme van mint Alonsonak? Attól még jóval gyengébb nála...
És most sem Ralf volt a gyors hanem a Toyota...
Ralf egy amatőr simán elbujhat Trulli melett.Ha nem Scumachernek hívnák még a DTM-hez sem lenne köze... -
A mai futamról: Sato elmehet a jó édes k**** anyjába...Az ilyen emberek nem kellenek az F1-be, és nem ez az első alkalom, amikor ilyet művelt.
Amúgy nem volt rossz futam, grat Räikönennek. -
Webber
ez a 4kiállás pedig még értékesebbé teszi a helyezését!!!!!
végre nem jött közbe neki semmi gond -
1et szögezzünk le: Pizzonia nem amatőr, mert már 5éve tesztel és legalább 1 idényt összesen leharcolt a sok beugrójával, meg a félévével, és hosszú idő után múltkor elcsípett a Wiliamsnek egy 5. helyet. -
-
Hát, Montoyán nem segít sajnos az a büntetés, amit pizza kapott...
Amatőr versenyző meg szerintem nem tud utolsó helyről a 3. helyre felkerülni, mégha a kocsija jó és gyors, akkor sem... -
:DDDDDDDDDDDDDDDDD ez qrvajó--------egészestés filmet betöltő fejű Alonso