182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Az elképzelés okés lenne, ha húsz éve valósítják meg.
Ma már túl késő szvsz. -
Mosley-t mikor nyugdíjazzák már? -
hát persze, a motorgondok a sebességváltóhoz képest kutya füle :ÐÐÐ -
G_ArchAngel #30196 Haug: Nincs válságban a McLaren
Írta: Kiss Lili [2006.02.06. 12:32]
Nem kell temetni a csapatot
A téli tesztek alkalmával a McLaren Mercedesnél megjelenő megbízhatósági és teljesítménybeli problémák, valamint néhány neves ember távozása miatt a konkurencia és a média arra a következtetésre jutott, hogy a wokingi istálló komoly gondban van. Norbert Haug azonban cáfolta ezeket a feltételezéseket.
”Tavaly sem mi voltunk a legjobbak a téli tesztek során, idén is ugyanez a helyzet.” – mondta a Mercedes sportigazgatója.
A spanyol Marca napilap szerint az MP4-21 legnagyobb problémája a sebességváltó, de az új alkatrészek már az eheti jerezi tesztekre elkészülnek.
Haug azt is cáfolta, hogy a West távozása, valamint a Vodafone késői, csupán 2007-es érkezése komoly hiányosságot okozott volna a csapat költségvetésében:
„Nincs semmilyen hézag a büdzsében. Ezen a területen rendben vagyunk. Nincs szó semmilyen krízisről. A célunk mindig is az volt, hogy megnyerjük a vb címet, ami jelenleg is ez marad.”
-
G_ArchAngel #30195 Biatore interjú
Alonso szerint még Flavio a menedzsre - valaki megint hazudik, és Alonso lehet, hogy nagyképű, de hazudni nem szokott... -
G_ArchAngel #30194 A Forma-1-ben folytatódik a Rossi-Biaggi párbaj?
Írta: Zuzmara [2006.02.05. 07:43]
Nem kizárt, hogy Biaggi a Midland harmadik számú versenyzője lesz
Akik az elmúlt években figyelemmel kísérték a MotoGP eseményeit, azok tudhatják, hogy a két olasz motorkerékpáros sztár, Valentino Rossi és Max Biaggi enyhén szólva sem eszik egymás tenyeréből. Biaggi rögtön meg is ragadta az alkalmat, hogy kigúnyolja Rossit, amiért kedden Rossi az első körében kicsúszott a vizes pályán, amikor a Ferrarival tesztelt Valenciában. Mint ismert, Biaggi nemrégiben tesztelte a MidlandF1 Forma-es autóját.
„Amikor én a Midland Forma-1-es autójában ültem Silverstone-ban – egy igazi versenypályán, amit soha azelőtt még nem láttam – tíz kört tettem meg vizes aszfalton. Rossi azonban még tíz kanyart sem tudott teljesíteni Valenciában [vizes pályán].” – nyilatkozta Biaggi az olasz Gazetta dello Sportnak akkor és hozzá tette: szívesen megtanítja Rossit arra miként is kell vizes aszfalton Forma-1-es autót vezetni.
A MidlandF1 csapatfőnöke, Colin Kolles így reagált: „Olvastam, hogy Max Biaggi szívesen adna vezetésből leckéket Valentino Rossinak. Megpróbáljuk teljesíteni a kívánságát. Régóta ismerjük Biaggit és tudtuk, hogy az a vágya, hogy megméresse magát egy Forma-1-es autóban is.”
Biaggi első tesztje a Midlanddal úgy tűnt, hogy csupán szórakozás, ám Colin Kolles elmondta, hogy nemsokára valamelyik spanyol pályán ismét tesztelni fognak Mad Max-szel és ez a teszt már sokkal komolyabb lesz, mint az első: "Sajnos az első tesztünkön nagyon nehezek voltak az időjárási körülmények, ezért adunk neki egy második esélyt. Ez már egy igazi teszt lenne, valószínűleg Spanyolországban. Ezen dolgozunk.”
Kolles azonban leszögezte, hogy Biaggi nem azért tesztel Forma-1-es autót, hogy Rossival összehasonlítsa magát, sokkal inkább a saját tehetségét szeretné megismerni egy autó volánjánál: „Max azért akar autóba ülni, hogy tesztelje a képességeit, megmérettessen egy olyan dologban, ami vonzza, de amiről keveset tud. Ráadásul a jövőjén gondolkodik és keresi a lehetőségeket.”
„A Valentino Rossival kapcsolatos csípős megjegyzésen túl a rendelkezésére állunk. Ezért az elkövetkező hetekben talán szolgálhatunk néhány meglepetéssel. A Biaggi és Rossi közötti rivalizálás rendkívül izgalmas: ki tudja, lehet, hogy egyszer láthatjuk őket a pénteki szabadedzéseken egymás ellen küzdeni. Jelenleg még semmi konkrétum nincs és a következő néhány napban olyan fejlemények történhetnek, amelyekről most nem beszélhetek.” – mondta Kolles.
A 34 esztendős Biaggi ebben a szezonban egészen biztosan nem szerepelhet a MotoGP-ben, mivel konfliktusa támadt eddigi csapatával, a Hondával és már azt is bejelentette, hogy az eddigi pletykákkal ellentétben a Superbike-ba sem megy. Viszont egyre többet hozzák összefüggésbe a négykerekűekkel – legutóbb a Német Túraautó Bajnoksággal, a DTM-mel, ahol többek között Mika Häkkinen, Jean Alesi és Heinz-Harald Frentzen is szerepel. Kolles szerint a DTM kiváló lehetőség lenne Biaggi számára arra, hogy megtanulja az autókkal való versenyzést. -
Egyik haverom bátyja látta 21000-et is pörögni.
:DD -
A Honda motor padon 20.000-et pörög 

-
G_ArchAngel #30191 olvastam én is, de valahogy közömbös reakciókat váltott ki - senki nem szólta le... -
véleményt nemfűznék hozzá mer lehet kamu is...
Formula.hu fórum:
"Sziasztok!
Tegnap írtam egy másik cikkhez; kész az új Mercedes V8!
A félreértések elkerülése miatt PADON, nem beépítve a teljesítménye 800 LE fölött, 19.800 fordulat!
Az első futamon minden rendben megy!
Üdv."
"Sziasztok!
Barátom mérnök a Mercedesnél Stuttgartban. Tőle tudom, csak a csapat még nem publikálta.
Üdv." -
Hát az igazat megvallva nekem ez az autó tetszik a legjobban eddíg!
Bár lehet nem sok köze lesz a világbajnokság alakulásához, de a design el van találva, nekem bejön... -
G_ArchAngel #30188 én nem ezt nem értem - valami van a háttérben: évek óta megbízhatatlan a motor, a szakemberek jönnek-mennek, jön egy nagy szponzor hosszútávra, leszerződtetik z tavalyi vb-t, felépül egy ultramodern központ...
lehet a spanyol Szerencsemalactól várják a technikai hibák megszűnését? -
azér szép munka a mult heti 3 tesztnap, 3 motorhiba... a merci lassan elgondolkodhatna az f1ből való kivonuláson.. és még ők akarnak egy 2. csapatot? szegények... -
ez csak gyenge utánzás -
az pont elég hogy ott legyen... -
Orosz zászlóval mit akarnak, nincs is benne orosz technika, csak a tulaja orsz, LOÁL. -
A mclaren már-már megközelíti a renault-t:)) -
-
Teszteredmények – Valencia – Péntek:
01. - Alonso - Renault (M) 1:10.552 – 144 kör
02. - Kovalainen - Renault (M) 1:10.952 - 168 kör
03. - Rosberg - Williams-Cosworth (B) 1:11.404 - 55 kör
04. - de la Rosa - McLaren-Mercedes (M) 1:11.667 - 96 kör
05. - Heidfeld - BMW-Sauber (M) 1:11.797 - 89 kör
06. - R.Schumacher - Toyota (B) 1:11.851 - 77 kör
07. - Zonta - Toyota (B) 1:11.934 - 115 kör
08. - Kubica - BMW-Sauber (M) 1:12.219 - 89 kör
09. - Montoya - McLaren-Mercedes (M) 1:12.802 - 71 kör
10. - Oliveira - Williams-Cosworth (B) 1:13.920 - 32 kör
Változaztosság kedvéér Montynak ma is volt lehetősége kicsit Palystationozni:)))))
A fiatal tesztpilóta és Alonso kevés üzemanyaggal a fedélzetükön érték el legjobb idejüket!! -
Előbb utolérik a mkit, aztán a nagyobb falat a bmw lesz.
Aztán majd lehet cél a red bull is:DD -
szerintem is! -
most viccesen hangzik ,de csak a redbullra emlékezzünk egy lassú csapatból első évében elég jó kis teamot csinált és szép eredményeket értek el, igy ezeknél sem kizárt hogy nagyot lépnek előre... -
Felszeretnék venni a küzdelmet a RedBullal és a BMW-vel :ð -
jól néz ki -
ez eddig a legszebb kocsi
-
az, nekem nagyon tetszik olyan masszívnak tünik és a festés is nagyon jól elvan találva talán ez a legszebb színösszeállítás szerintem.. -
szép -
Változások a versenyhétvégék menetrendjében
A FIA a mai nap megerősítette, hogy az eddigi hagyományokkal ellentétben, a két 45 perces tréning helyett csak egy, egyórás edzés kerül megrendezésre a versenyhétvégék szombat délelőttjein.
A szombati szabadedzés helyi idő szerint délelőtt 11 órától veszi kezdetét, mely alól a Brit (9:30), a Kanadai (10:00), és az Amerikai (10:00) Nagydíjak a kivételek.
A szombat délelőtti egyórás szabadedzést követi a helyi idő szerint délután 2 órakor megkezdődő időmérő, mely alól ugyancsak a Brit (12:30), a Kanadai (13:00), és az Amerikai (13:00) Nagydíjak a kivételek.
A pénteki szabadedzések menetrendje változatlan marad, két egyenként egyórás tréning kerül megrendezésre, helyi idő szerint délelőtt 11, és délután 2 órás kezdettel.
A versenyek vasárnap helyi idő szerint délután 2 órakor kezdődnek, mely alól a Bahreini (14:30), a Maláj (15:00), a Brit (12:00), a Kanadai (13:00), az Amerikai (13:00), és a Török (15:00) Nagydíjak a kivételek. -
Nagyon csecse! -
-
Ajánlom figyelmedbe
Egészben a futamokat Torrentről vagy Dc++-ról... -
Alien1024 #30168 tudnátok adni cimet ahol lelehet tölteni 2003 2005 ös év vidoit az összeset meg nézném
-
Kösz, hogy bejöttél, és ezzel is emeled a színvonalat. -
remélem nem -
reméleM -
Remélek a KIMI lesz a bajnok !!!!!!!!!!!!! -
idézet formula.hurol 1 komment:
"Szerintem azért lépnek le ezek a szakemberek mert a Mercédesz ráakarja tenni a kezét a Mclarenre, de legalább is töbségi tulaj akar lenni a Merci. Szerintem ott már Ronnak sincs olyan nagy beleszólása belefognak olvadni a Mercibe sajnos. Nem hogy a Merci avval foglakozna hogy egy olyan motort csinálna ami nem robbanos fajta kibir 2 futamot és még gyorsul is, de ez valahogy nem megy nekik. Nem tudom hogy mi lehet a háttérben de érdekes hogy a Vodafone egy elég hosszútávu szerződést kötött velük , valamit tudnak amit mi nem vagy nagyon árnyékra vetődtek."
ez is egy lehetséges érv..
-
nem biztos csak valószínű, Ron öregszik és összevissza beszél az emberek meg mennek el a csapattól, valószínűle gnem ok nélkül..... -
G_ArchAngel #30161 2006 érdekes év lesz: sok meghatározó pilótának jár le a szerződése, remélem a Ferrari erős lesz, és MS visszavonul csapatvezetői posztra, Kimi pedig pilóta lesz náluk...:) -
1et áruljatok el ( nemakarok senkit védeni ) honnan veszitek hogy Ron üldözi el őket? Ez ugyan olyan ökrség minthogy Kimi a ferrarihoz megy annak is annyi volt az alapja hogy valaki kitalálta azt minde azt fujta...
Amugymeg max a merci miatt tartanak ott ahol, kocsival általában nincs gond, csak a motorral..