182273
  • edeleny
    Teszteredmények – Valencia – Kedd:

1. - Webber - Williams-Cosworth (B) 1:10.691 - 94 kör
    2. - Klien - Red Bull-Ferrari (M) 1:11.254 - 100 kör
    3. - de la Rosa - McLaren-Mercedes (M) 1:11.619 - 100 kör
    4. - Montoya - McLaren-Mercedes (M) 1:11.700 - 50 kör
    5. - Wurz - Williams-Cosworth (B) 1:12.657 - 47 kör
    6. - Monteiro - MF1-Toyota (B) 1:12.920 - 82 kör
    7. - Doornbos - Red Bull-Ferrari (M) 1:13.696 - 85 kör
    8. - Winkelhock - MF1-Toyota (B) 1:14.299 - 75 kör
    9. - Mondini - MF1-Toyota (B) 1:24.100 - 19 kör
  • edeleny
    Csak egy kerdesem van csaklakozhatok?Idaig egy masik forumon "osztottam az eszt",de az igen csak halodik.A velemenyem az,hogy sokat szamitanak az emberek,de nem minden,a renaultnal se tudjuk pontosan nev szerint hanyan raktak össze azt a bajnoki kocsit.A McLaren tenyleg bajban lehet,de inkabb a motor miatt,mintsem az emberek miatt.A Ferrari sok "nagy" nevebröl meg az a velemenyem,mint a Real Madrid kirakatcsapatarol,tul sok dudas egy csardaban.
  • Istencsászár
    és ezt honnan tudod? más csapattol is mennek el emberek mégsincs ekkora dobra verve, ezcsak megint jókis sajtóhír hogy van miről pletykálni amit olvas a nép... mer elmegy pár emberke az nemjelent semmit ottvanmég rengeteg okos mérnök...
  • Roolcsy
    "Ez ebben a formában nem teljesen igaz" Már volt nekik V8! Egyébként kárlenne a McLaren-ért!
  • DJ Bee18
    Csak most ugye a V8 miatt szinte a 0-ról kell kezdeni. És tényleg nagy lehet a baj, mert ilyenkor általában mindenki teljesen pozitívan szokott nyilatkozni, tehát fel sem kéne merülnie a médiában annak, hogy gondok lehetnek. De ne legyen igazam.
  • Roolcsy
    Én még azért nem írnám le! Én nem hiszem hogy egy csapat egyik évről a másikra annyira lecsússzon. Főleg az élmezőnyből! Dehát ez csak az én véleményem!
  • Dodo55
  • EvilDevil
    Hát nem erről pofáztam én!!?? A McLarennél nagyon nincsenek rendben a dolgok... ezért ment el Newey és még 2 másik kulcsember.....

Az emberi tényező is sokat számít,kaphat valaki bármennyi pénzt ha korlátok közé van szorítva és nem érzi jól magát egy csapatnál, a McLaren vezetősége ezt másként látta... és ennek majd láthatjuk is nemsokára a negatív hatását, abban hogy a Meki le fog csúszni szinte teljesen biztos vagyok :(
  • G_ArchAngel #30391
  • Marki
  • Snecie Smicie

• Istencsászár
    ezvan mennyen:)
  • G_ArchAngel #30387
    Neweynak elege lett a McLarenből

Írta: Schneider Andrea (München) [2006.02.14. 16:14]

A Red Bullnál minden más

Habár számítani lehetett arra, hogy a 2005-ös esztendő végén Adrian Newey elhagyja a McLaren-Mercedes alakulatát, sokak számára mégis meglepetést okozott, hogy a tervező a Red Bull Racingnél írt alá. Az 'auto motor und sport' című lapnak adott nyilatkozatában Newey elmesélte, milyen okok vezértelték a csapatváltás során.

"A McLaren-Mercedes kezdett egy nagyüzemű koncepcióhoz hasonlítani. Ez bosszantó, mert az egyes személyek helyett egy egész küldöttség állt rendelkezésre. Ha nem jó az összhang, akkor mindenki ellenkező irányba fog elindulni." – jelentette ki Newey, aki az utóbbi időben nem igazán jött ki Ron Dennissel sem. "Ron nem szereti a nagy halom papírokat. Még az irodámat is nagyívben elkerülte."

A 47 esztendős mérnök jól érzi magát új munkaadójánál. "A Red Bull emberei egyenesek, nyitottak és teljesen nyugodtak. Hamar meghozzák a döntéseket. Összeülünk, megbeszéljük a dolgokat és azt mondjuk: ez így lesz jó."

• Snecie Smicie
    Bahrein

1 L. Badoer Ferrari Bridgestone 01:31.225 62
    2 J. Button Honda Michelin 01:31.453 87
    3 R. Barrichello Honda Michelin 01:31.489 107
    4 F. Massa F errari Bridgestone 01:31.905 68
    5 V. Liuzzi Toro Rosso Michelin 01:32.702 69
  • Dodo55
    http://netkukac.freeweb.hu/f1bakik.htm
  • Roolcsy
    Vagy lehet hogy éppen tud valamit amit mi nem........
  • Istencsászár
    legalább nem beszél mellé...
  • G_ArchAngel #30382
    Haug: el vagyunk maradva

Írta: Schneider Andrea (München) [2006.02.14. 15:01]

"Nálunk még december közepe van."

A McLaren-Mercedes számára nem a tervek szerint halad a 2006-os évadra való felkészülés. "Nem sikerült elérnünk azt a szintet, amit februárra terveztünk. Nálunk még december közepe van." – nyilatkozta Norbert Haug az 'auto motor und sport'-nak.

A Mercedes motorsportigazgatója azonban cáfolta azt a hírt, miszerint azért tesztelnek párhuzamosan lefojtott V10-es motorokkal is, mert problémák vannak a V8-assal. "Ezt már előre elhatároztuk, hogy többet megtudhassunk az abroncsokról." - jelentette ki Haug egy 'msa' interjú során.

"A többi csapathoz hasonlóan nekünk is több akadályt kellett legyőznünk, amelyek során problémákkal találtuk szembe magunkat. Senkinek nem lenne kifogása az ellen, hogy ha egy hónnappal meghosszabbítanák a felkészülési időt, ezt beismerem. Egyes csapatok előttünk járnak. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a Bahreini futamot megelőzően megtaláljuk a helyes utat."

A vetélytársak pedig tovább fejlesztenek. "A Renault, a Ferrari és a Honda is gyors. A BMW-Sauber is jól halad. A Toyota számomra egy kicsit vadóc csapat. Eddig elmaradtak az elvárásoktól. Egy esztendővel ezelőtt sem mi voltunk a leggyorsabbak a tesztelések során, de idén ezen még változtatni tudunk."

• G_ArchAngel #30381
    igazából én jobban szeretm a nőket nézni, akár egy autó mellett, mint 1 évig ugyanazt a bannert...
    de ha egy jó kis dinamikus képet összehozol, csajokkal, autókkal, életképekkel, akkor én kérlek - mivel flash-hez annyira még nem értek...
  • Roolcsy
    Ralf Scumiéknak! A kettő nem ugyanaz! (hála istennek) :)
  • M@TriX
    akkor jó munkát hozzá ;)
  • Istencsászár
    Cora Schumacher perel kell a pénz a sumiéknak:))))
  • gabber_saviola
    van isten :P
  • G_ArchAngel #30376
    pedig azon gonsolkodtam, hogy jobb lenne minden futam előtt az aktuális pitbabe + időpont kompozició...

így már ennél csak szebb lányok lehetnek:)
  • M@TriX
    azért megnyugodtam, hoyg a designerek nem hagyták ott a Mekit, kissé nekem sok a piros, de azért szép lett.
    na meg az első verseny után csinálok egy normális bannert, mert infarktust kapok ettől a szépségektől.... ;)
  • Istencsászár
    lol csak a hondát néztem:)
  • Lteebee
    Oda van írva:)
  • Istencsászár
    aha és miez?:D
  • gabber_saviola
  • Istencsászár
    :) kb van ott annyi ember aki...
  • G_ArchAngel #30369
    pl. MS lehetne vagy Mika:)
  • Istencsászár
    ezek az utolso rúgásai remélem... faszér nem lehet leváltatni ezeket ez vén rókákat és fiatal képben levő ambiciódús emberkéket odaültetni akik tudják mi kell az f1nek...
  • Lteebee
    Szerintem megint csak riogat.
    Szélsőségeket dob fel, hogy az amúgy durva tervezetei semmiségnek tűnjenek.
    Nem ez lenne az első eset.
  • Punker
    ha Mosley-n múlik akkor igen :(
  • Amse
    2008-ban vége az f1-nek?
  • G_ArchAngel #30364
    HÍVJATOK ORVOST MOSLEY-HOZ!!!
  • gabber_saviola
    iszonyat szép
  • Istencsászár
    ez Kimin mulik és a Mekin hogy hogy teljesít, vagy a Ferka hogy teljesít.. ha mind2ő szar lesz akkor mivan?
  • G_ArchAngel #30361
    Schumacheren múlik Räikkönen jövője - Véli Bernie Ecclestone
    [2006. február 13. 17:18]

Michael Schumachertől függ Kimi Räikkönen karrierjének alakulása – véli a száguldó cirkusz impresszáriója, Bernie Ecclestone. A brit üzletember szerint a hétszeres világbajnok jövőjén múlik, hogy a McLaren finnje 2007-től Ferrari-pilóta lesz-e vagy sem.

Csak Michael Schumacheren múlik, hogy Kimi Räikkönen a Ferrarinál köt ki 2007-ben vagy sem – nyilvánított véleményt Bernie Ecclestone a Gazzetta dello Sport című olasz lap hasábjain.

Mint ismeretes, a német versenyző szerződése a szezon végén lejár a Ferrarival, s mint azt az utóbbi időben többször is kijelentette, csak a szezon közben dönt arról, folytatja-e a versenyzést vagy inkább szögre akasztja a bukósisakot. A 37 esztendős sofőr jövőbeli szándékaitól függ a Ferrari által már korábban kiszemelt Kimi Räikkönen sorsa is.

A McLaren már tavaly decemberben leigazolta 2007-re Fernando Alonsót, így Kimi Räikkönennek vagy Juan Pablo Montoyának biztosan távoznia kell. Ecclestone szerint ha Schumacher megválik a Ferraritól, a finn Maranellóba igazol, ellenkező esetben marad Ron Dennis csapatánál vagy máshol néz lehetőség után.

„Minden azon múlik, hogy mihez kezd Schumacher.” –mondta Ecclestone az olasz újságnak.

„Ha kiszáll a Formula 1-ből – amit személy szerint nem hiszek – Räikkönen csatlakozni fog a Ferrarihoz. Viszont ha Schumacher marad, Räikkönennek maradnia kell a McLarennél, ahol szuperduót alkothat Alonsóval. Az is előfordulhat, hogy Räikkönen csatlakozik a Renault-hoz és velük küzd a világbajnoki címért.” –fogalmazott az F1-mogul.

Schumacher korábban többször hangoztatta, a Ferrari idei versenyképessége meghatározó fontosságú lesz a jövőbeli terveivel kapcsolatos döntés meghozatalakor. Ecclestone szerint a skarlátvörös alakulat teljesítményére a németnek idén biztosan nem lesz panasza.

„Úgy gondolom, a Ferrarinak csodálatos éve lesz. A teszteléseken kitűnően szerepelnek. Nem leszek meglepve, ha ismét Schumacher hódítja el a világbajnoki címet. Lehet, hogy korosodik, de továbbra is pokolian gyors.” –mondta a brit üzletember, aki a Renault-t és - némi meglepetésre - a felkészülési időszak eddigi szakaszában botladozó McLarent tartja a Ferrari legfőbb riválisának.

Mészáros Sándor
  • G_ArchAngel #30360
    azért még erre sem cserélem le Beyonce-t:)