Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #30194 A Forma-1-ben folytatódik a Rossi-Biaggi párbaj?
Írta: Zuzmara [2006.02.05. 07:43]
Nem kizárt, hogy Biaggi a Midland harmadik számú versenyzője lesz
Akik az elmúlt években figyelemmel kísérték a MotoGP eseményeit, azok tudhatják, hogy a két olasz motorkerékpáros sztár, Valentino Rossi és Max Biaggi enyhén szólva sem eszik egymás tenyeréből. Biaggi rögtön meg is ragadta az alkalmat, hogy kigúnyolja Rossit, amiért kedden Rossi az első körében kicsúszott a vizes pályán, amikor a Ferrarival tesztelt Valenciában. Mint ismert, Biaggi nemrégiben tesztelte a MidlandF1 Forma-es autóját.
„Amikor én a Midland Forma-1-es autójában ültem Silverstone-ban – egy igazi versenypályán, amit soha azelőtt még nem láttam – tíz kört tettem meg vizes aszfalton. Rossi azonban még tíz kanyart sem tudott teljesíteni Valenciában [vizes pályán].” – nyilatkozta Biaggi az olasz Gazetta dello Sportnak akkor és hozzá tette: szívesen megtanítja Rossit arra miként is kell vizes aszfalton Forma-1-es autót vezetni.
A MidlandF1 csapatfőnöke, Colin Kolles így reagált: „Olvastam, hogy Max Biaggi szívesen adna vezetésből leckéket Valentino Rossinak. Megpróbáljuk teljesíteni a kívánságát. Régóta ismerjük Biaggit és tudtuk, hogy az a vágya, hogy megméresse magát egy Forma-1-es autóban is.”
Biaggi első tesztje a Midlanddal úgy tűnt, hogy csupán szórakozás, ám Colin Kolles elmondta, hogy nemsokára valamelyik spanyol pályán ismét tesztelni fognak Mad Max-szel és ez a teszt már sokkal komolyabb lesz, mint az első: "Sajnos az első tesztünkön nagyon nehezek voltak az időjárási körülmények, ezért adunk neki egy második esélyt. Ez már egy igazi teszt lenne, valószínűleg Spanyolországban. Ezen dolgozunk.”
Kolles azonban leszögezte, hogy Biaggi nem azért tesztel Forma-1-es autót, hogy Rossival összehasonlítsa magát, sokkal inkább a saját tehetségét szeretné megismerni egy autó volánjánál: „Max azért akar autóba ülni, hogy tesztelje a képességeit, megmérettessen egy olyan dologban, ami vonzza, de amiről keveset tud. Ráadásul a jövőjén gondolkodik és keresi a lehetőségeket.”
„A Valentino Rossival kapcsolatos csípős megjegyzésen túl a rendelkezésére állunk. Ezért az elkövetkező hetekben talán szolgálhatunk néhány meglepetéssel. A Biaggi és Rossi közötti rivalizálás rendkívül izgalmas: ki tudja, lehet, hogy egyszer láthatjuk őket a pénteki szabadedzéseken egymás ellen küzdeni. Jelenleg még semmi konkrétum nincs és a következő néhány napban olyan fejlemények történhetnek, amelyekről most nem beszélhetek.” – mondta Kolles.
A 34 esztendős Biaggi ebben a szezonban egészen biztosan nem szerepelhet a MotoGP-ben, mivel konfliktusa támadt eddigi csapatával, a Hondával és már azt is bejelentette, hogy az eddigi pletykákkal ellentétben a Superbike-ba sem megy. Viszont egyre többet hozzák összefüggésbe a négykerekűekkel – legutóbb a Német Túraautó Bajnoksággal, a DTM-mel, ahol többek között Mika Häkkinen, Jean Alesi és Heinz-Harald Frentzen is szerepel. Kolles szerint a DTM kiváló lehetőség lenne Biaggi számára arra, hogy megtanulja az autókkal való versenyzést.