182273
  • EvilDevil
    Ha van valaki aki nagyképübb Schumachernél.. hát az Rossi....

Mellesleg ugy néz ki mint ha a 70-es évekből csöppent volna ide...
  • EvilDevil
    Ő már a harmadik szakember aki otthagyja a McLarent.... ezek nem jó jelek... Ron Dennis mindenkit kiüldöz, mert ugyebár szerinte tavaly se a kocsi volt megbízhatatlan hanem a versenyzők hibáztak.... ennek a balfasznak köszönhetően szépen visszacsúszik majd a középmezőnybe a McLaren...

• G_ArchAngel #30157
    szép gyerek, és a nők erre kattanak:)))
  • GregSB
    Mit keresek én itt? Ez a zaj, ez a szag.. Anyut akarooom! :D
  • G_ArchAngel #30155
    Hivatalos: Tombazis újra a Ferrarinál

Írta: Papp István [2006.02.02. 19:38]

Otthagyja a McLaren istállót és visszatér egykori csapatához

A Ferrari alakulat a mai napon hivatalosan is megerősítette azt a hírt, miszerint Nicholas Tombazis újra visszatér egykori csapatához, ahol vezető tervezőként fogja erősíteni az olasz istállót.

Tombazis egykor aerodinamikai szakemberként tevékenykedett a Ferrarinál, de 2003-ban úgy döntött, hogy a McLaren csapatánál kamatoztatja tovább szakmai tudását, ahol az aerodinamikai részleg vezetőjeként dolgozott. A későbbiek folyamán pedig a járművekkel foglalkozó projekt igazgatójának nevezték ki, de úgy tűnik mégis visszavágyik egykori munkaadójához.

Már korábban is hallani lehetett arról, hogy Tombazis elhagyni szándékozik a wokingi gárdát, de akkor a csapat cáfolattal reagált a híresztelésekre.

A mai nap azonban pontot tett a találgatások végére. A Ferrari csapat azt is bejelentette, hogy egykori szakemberük Aldo Costa helyét veszi majd át, akit viszont a Tervezési és Fejlesztési Osztály vezetőjeként alkalmaznak a továbbiakban. Ennek megfelelően Costa a csapat technikai igazgatójának, Ross Brawn-nak tartozik majd elszámolással, vagyis közvetlenül neki kell majd riportolnia.

Az olasz alakulat vezetősége a továbbiakban megerősítette azt is, hogy Rory Byrne továbbra is marad a Ferrari szolgálatában, de egy teljesen új pozícióban, a Tervezési és Fejlesztési Osztály tanácsadójaként segíti majd csapatát. Byrne is szintén Ross Brawn irányítása alatt fog dolgozni.

A szervezeti változások egészen pontosan március 1-el lépnek életbe.

• Istencsászár
    McLaren teszt avagy könnyed szórakozás:

Kimi 1 tesztnapja a McLarennal:
    -Beül, megy pár kört, majd miután a merci motor bemondja az unalmast azt a pár órát kihasználva míg ujra élszetik, leugrik a legközelebbi kocsmába és eliszogatja az időt.

Montoya 1 tesztnapja a McLarennal:
    -Beül, megy pár kört, majd miután a merci motor bemondja az unalmast azt a pár órát kihasználva míg ujra élszetik, elvonul a Playstation játékokkal játszani.

Eközben a Mclaren szerel a többi csapat meg tesztel.....
  • G_ArchAngel #30153
    pedig a technikai sportok világa így működik...
  • desigo
    hát az nem lenne fer
  • G_ArchAngel #30151
    Az, hogy Alonso lemondhat az új fejlesztésekről, technikai infókról:)
  • desigo
    Mi az,hogy lélektani előnybe kerülhet ?
  • G_ArchAngel #30149
    Azért kicsit érdekes, hogy mostanában nem látunk nyilatkozatokat Ron Dennistől vagy Norbert Haugtól - pedig régebben heti 2-3 riportot közöltek velük...
  • G_ArchAngel #30148
    Giancarlo Fisichella számára minden adott ahhoz, hogy 2006-ban kiemelkedően szerepeljen – véli a Renault ügyvezető-csapatfőnöke, Flavio Briatore.
  • G_ArchAngel #30147
    "Ugyan Juan Pablo Montoya nem okozott piros zászlót, a kolumbiai munkáját a Mercedes-Benz erőforrás meghibásodása hátráltatta, mely miatt négy teljes órát a boxban volt kénytelen várakozni.

Montoya azonban hasznosan töltötte az időt, hiszen a McLaren kamionjában PlayStation-jével játszott."

• G_ArchAngel #30146
    miért is? mert a motornak több levegő kellett...
  • Istencsászár
    hááát azér elején voltak hírek hogy át kell szabni:) na a rönónak ilyet sem kellett:))
  • Istencsászár
    többiek!! ferrari csak 1 a többi közül.. ( a gumikkal volt a baj legalábbis azt hazudták egész évben )
  • G_ArchAngel #30143
    A McLaren is jó kocsit épített, csak a Mercedes nem csinált hozzá motort...
  • Roolcsy
    Szeinted a Ferrari-nak ért volna valamit ha csak tovább fejlesztik?
  • Istencsászár
    Rönó jól megy ők a tavalyi kocsit "tovább fejlesztették" jóból mégjobbat csináltak... többiek merőben eltérő uj kocsit építettek lám itt az eredmény...
  • G_ArchAngel #30140
    olvastam, csak itt van egy gond - engem nem érdekel MS, mivel Alonso-hoz kell nézni: Tőle pedig közel 1.6-ot kapott Montoya...
  • Istencsászár
    Rossi v10 F2004el száguldozott

Formula.hu-ra leirtam egy gondolatot ( gondolom ebből is a ferka fikázás jön majd le )

"Tegnap 11en belül ment Monty, ha nemvolt probléma akkor mást tesztetek lehet és időket elnézne nem nagyok a különbségek, hogy példaképp a szóba hozott szar meki kb 7 tizedre van csak Sumáktól szvsz szoros a mezőny, következtetést ez alapján nem lehet levonni."
  • G_ArchAngel #30138
    Rossi is lelépte a Mekiket...
    Ha a tesztek elővetítik a 2006-os sévadra várható erőviszonyokat, akkor Kimi jobban járna egy Super Aguri szerződéssel:)))
  • Istencsászár
    Valencia (2006.02.02)
    3. tesztnap
    Hely Versenyző Csapat Gumi Időeredmény Kör

1. Alonso Renault (M) 1.10.904 90

2. Button Honda (M) 1.10.907 85

3. Massa Ferrari (B) 1.11.284 50

4. Davidson Honda (M) 1.11.573 128

5. M. Schumacher Ferrari (B) 1.11.649 48

6. Klien Red Bull-Ferrari (M) 1.11.796 71

7. Kovalainen Renault (M) 1.12.011 89

8. Villeneuve BMW-Sauber (M) 1.12.179 104

9. R.Schumacher Toyota (B) 1.12.182 92

10. Wurz Williams-Cosworth (B) 1.12.246 84

11. Rosberg Williams-Cosworth (B) 1.12.313 46

12. Rossi Ferrari (B) 1.12.315 54

13. de la Rosa McLaren-Mercedes (M) 1.12.360 92

14. Montoya McLaren-Mercedes (M) 1.12.488 61

15. Trulli Toyota (B) 1.12.525 72

16. Kubica BMW-Sauber (M) 1.12.811 48
  • G_ArchAngel #30136
    hol lehet megtalálni a mai teszteket?
    mert a pitpass.com is alszik...
  • Snecie Smicie
    a 99-2000-es Winter test modban asszem benne volt, de már nem lehet a modot beszerezni.
  • MaSzKa
    csak azért gondoltam itt kérdezem + mert itt láttam aztaz 1999-es képet
  • Istencsászár
    Itt nagyobb rá az esély hogy segítséget kapsz ha van
  • MaSzKa
    valaki tudja -e hogy a az 1999-es test bmw-t megcsinálták - valamelyik forma1-es játékba?
    pl. f1 99-02-be?
  • Kit--Kat
    Nem csak az, lehet szeretni, nem szeretni, de útáli?????
    Én se szeretem a Renaultot meg a Mclraent de 1általán nem utálom és nem oltom 1 folytában.
  • Istencsászár
    mer SZERINTEM és ahogy látom a csapatok bábuként játsznak a pilótákkal és nem1szer ők cseszik el a pilóták versenyét az idióta húzásaikkal...
  • Lteebee
    Holott a csapat nem érdekes, csak a pilóták.
  • Kit--Kat
    Az érdekes, az lehet, hogy utálsz pilótát a személyisége kinézete miatt, de UTÁLNiI hogy lehet 1 csapatot???
  • Lteebee
    Sarkítasz és nem érted, ha gondolod, lezárhatjuk.
  • Nyiri
    Azert mert itt eljatszod a szabadsagharcost meg nem leszel martir. Inkabb csak szanalmas frocsogo aki nem birja ki hogy nem az Ove az utolso szo.
  • Istencsászár
    Mitvársz tőlem? kérjek alázatosan bocsánatot? hódoljak be? estleg tegyem félre a nézeteimet és egy hamis érveket éltessek? nemértem nincs jobb dolgokotk mint engem szekálni a hülyeségetekkel? persze ha én mondok valamit akkor már terelem a szót! Ok: Bocsássatok meg hogy utálom a Ferrarit most jó? Zárjuk már le ezt a szánalmas egymásra mutogatást és szoba se jöjjön többé!! .
  • Lteebee
    Megint általánosítasz és továbbra is mutogatsz.
  • Istencsászár
    Ok, nemvagyunk egyformák, szerencsére.

Nekem is sok bajom van de kb annyira nemérdekel titeket mint a ti bajotok engem.
  • Lteebee
    Ez nem igaz, mert a canonos sráccal pl. szót lehet érteni.

Én leírtam többször is, mi a bajom, de te mindig másról kezdesz beszélni.
  • Istencsászár
    Csak még most se tudom, nem árultátok el mi volt az a nagyon rossz dolog amit irtam azon kivül hogy nem a szivem csücske a ferrari, na de mind már megszokta az aki nem a ti nézeteiket valja hogy nem ide való hát ezvan.
  • Lteebee
    Maradjunk annyiban, hogy ez a hozzászólásod erősen alkalmas flémkeltésre.