182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Az egyértelműen látszott, hogy nem taposott a fékre. De azt nem tudhatjuk, hogy tövig nyomta-e vagy sem. Ez csak a telemetriából derül ki. De ettől még lehet, hogy direkt nem nyomta tövig......
-
remélem nem volt hosszú.
bocs. -
mondjuk az, hogy rosszabb volt a 3. szektora még nem jelenti azt, hogy feltartották. csak megeshet. de nem tuti. lehet, hogy szimplán rosszul jött ki neki az utolso szakasz... -
Massa hibája fel sem merülhet mi? vagy hogy nem ment olyan gyorsan, de még azt is eltudom akkor képzelni ezt olvasva, hogy direkt rontott/lassított és ez volt a játék kimenetele és sikerült nekik...
De azér itt mindeki F1 fan... ez nem volt feltartási távolság azt mindeki tudja magában... ezt telemetria nélkül is meg lehet állapítani... -
höhö, itt a lényeg:
"Massa, aki az első két szektorban javított addigi legjobb részidején, de a harmadikban utolérte a Renault-t, és végül csak 4. lett. - "Ott legalább három tizedmásodpercet vesztettem! Ezt sajnálom, mert úgy éreztem, az első sorba kerülhetek."
ezt viszont kimutathatta a telemetria, szóval ha tényleg rosszabb volt Massa szektorideje, mint az előző körökben ugyanezen a szakaszon, akkor feltartotta Csimpi és jogos a büntetés... (legfeljebb mi nem láttuk) -
Azér azt lehet látni hogy elveszi vagy nem, egyenesekbe biztos nem tartja fel mer szélárnyék ha közel van... ha nem és légörvény lép fel azt kit érdekel?? akkor mindenki sírhatna hogy előtte mentek... kanyarokba pedig massa 1 mm-t sem vett el a gázból, mer nem volt ott közvetlen előtte vagy zavaró távolságba a rönó... -
azért a FIA-nak kicsit több adat áll rendelkezésére mint nekünk, de nekem sem úgy tűnt mondjuk -
Ricco87 #41306 Schumi drukker vok de nem akarom h igy legyen elönye... -
mondjuk így már lehet bejátszák a kaszni cserét. -
Azért a belső kamcsik igen erőssen csalnak. Nem lehet megmondani pontosan a távolságot.
(Mileőtt nekem ugrassz megjegyezném, hogy szerintem sem tartotta fel annyira Massát Alonso, hogy böntit kelljen kapnia érte.) -
na ez most tényleg gusztustalan :( -
Hát ez elég lol, meg kéne nézni a teljes kör felvételét, a közvetitésbe semmi eismi nem látszott... -
külső szemlélőként nem értek egyet a FIA-val, mert tényleg távolinak tűnt Massa, ellenben rendelkésükre áll a telemetria, így nemtudni, hogy milyen légörvények hatottak az akár 20m-rel lemaradt Ferrarira...
mivel rühellem Csimpit, ezért örülök a döntésnek, de nem biztos, hogy teljesen korrekt és igazságos... -
Alonso végig nyomta... ha elején nem nyomja akkor Massa nem 3 tizedet veszít hanem többet... szvsz végig az a táv lehetett vagy ha nem akkor Massa azon köre egy rakat szar volt és másodperceket vert rá Alonso ( 300-400 ) méter a kör közepétől a végig... -
Ricco87 #41299 de a parabolica elött még oan 1-1,5mp-re volt... -
Hát ezt benyalta. Bár azt megjegyezném, hogy nem láttuk végig a kört amikor Massa Alonso mögött volt! -
Ricco87 #41297 nem igazán vok perfect angolos de ez azt jelenti h alonso 10.helyről indul? -
Aki nem értené az anol szöveget:
Alonsót a 10. rajtkockába száműzték
Az Olasz Nagydíj sportfelügyelői a 10. rajtkockába száműzték a címvédő Fernando Alonsót, amiért a szombati időmérő edzés harmadik etapjában feltartotta a ferraris Felipe Massát. "Az utolsó mért körömben utolértem Alonsót, aki éppen a felvezető körén járt" - panaszkodott Massa, aki az első két szektorban javított addigi legjobb részidején, de a harmadikban utolérte a Renault-t, és végül csak 4. lett. - "Ott legalább három tizedmásodpercet vesztettem! Ezt sajnálom, mert úgy éreztem, az első sorba kerülhetek." Alonso egy defekt miatt időt vesztett, és eredetileg az 5. rajtkockába kormányozta az autóját, de a harmadik etapból valamennyi köridejét törölték. "Nincs mit mondanom" - jelentette ki az időmérő után. - "Massa úgy véli, feltartottam. A boxból kivezető körömben igyekeztem, amennyire csak lehetett, de senkit nem tartottam fel. Ő legalább 3-400 méterrel mögöttem haladt, tehát a szélárnyékban még fel is gyorsulhatott. Nem volt szükség panaszra." Alonso számára azért jelent csapást a sportfelügyelők döntése, mert a rendszerint szoros eredményeket produkáló Monzában nehéz előrejutni, és világbajnoki ellenfele, Michael Schumacher a 2. helyről rajtolhat. A testület egyébként a precedenseket alapul véve hozta a határozatát, Monacóban ugyanis ugyanilyen büntetéssel sújtották Giancarlo Fisichellát, aki akkor David Coulthardot tartotta fel.
Namost aki szereti aki utálja Alonsot, láthatta Massa belső kamerájából végig hogy Alonso jócskán előtte haladt, feltartás szándéka fel sem merült mivel távol voltak... az vicc itt valami nem stimmel az nagyon gyanus, ilyet megcsinálni FIA... -
NANE FIA kezdi az ügyködést hogy, hogy, hogy.... ez már több mint vicc, ez nevetséges ez felháborító ez no comment...
-
Ricco87 #41294 mit össze tudtok veszekedni...:S no comment:P
reméljük holnap az első kanyar ütközésmentes lesz -
Hm. Lehet, hogy a külső burkolatot ki lehet cserélni, de arra nem gondol senki, hogy sérülhetett még ott más is? Szerintem nem tesz jót egy f1-es autónak, ha felnin kell gurulnia. Gondolom főleg a felfüggesztéseknek.
Egyébként kíváncsi lennék mitől durrant el 2 kerék is? Ráadásul két különböző márkáju. Lehet túlságosan lágy keveréket választottak? Bár ez akkor sem magyarázza azt, hogy csak néhány kört tudtak megtenni rajtuk. -
Jah, csak nem tudtam szerkeszteni, mer nem engedte, igy vissza kellett vonnom és ujra elküldeni / sorry / -
jah, ez szép volt Tőle, én inkább a sík béna delarózsi teljesítményét emelném ki, emlékszem a 2. hely után már győzni akart... -
Naja... szép munkát végzett végzeztek a szál cafatok, meg a "robbanás", nyilatkozta is hogy nagy szenvedés árán a határok határán autózva préselte ki ezt... de a legnagyobb mákja azvlolt hogy tudott még 1 kört menni, ha mondjuk pár mpvel hamarabb történik ez akkor nemér be, hogy mehessen gyors kört... -
szóval szerkesztés alatt volt:) -
no, ez a Császár kommentjére ment, de az jól eltűnt... -
Látod, látod most 100%ig nincs igazad és tévedsz... időmérőn megsérült autókat az FIA felügyeletével kilehet javítani.. Yamamoto sem a megrongált kocsival kezd neki a holnap napnak.. ezt még mai nap kijavítják... persze mondom FIA felügyeletével és csak az olyan alkatrészeket amik nem járnak büntetéssel és a megrongált karosszéria elemek, légterelők ilyen dolgok...
Az időmérőn rommá tört kocsikat sem másnap pár óra alatt kötözik össze LOL... A Parc Fermeből ki lehet vinni, mivel nem ott fognak szerelni, hanem a boxba... de mindezt FIA felügyeletével... ilyenre volt már nem 1,2,3,4 eset idén... Ferrarival is, hogy valamit cseréltek időmérő után, de nemjárt büntivel mer olyan elem, de keményen ellenőrzik ezeket.. -
ssshhh...
hagyd a bölcs öreget, ne zavard meg - szerinted szóljunk neki, hogy Fangio nem indul holnap?:) -
Csoda,hogy az 5-ik helyre betolta ezt a romot... -
Istenem... nem is mondok semmit... -
Off.
Nwn ? (HC RPG fan lol, latszik sosem irtam oda szinteden :P)
Amugy meg koze van az NWN-nek a Formula One-hoz ?
Mondom olvasgasd a szabalykonyvet.
Tudod "Tanulj tino okor lesz beloled" :p
-
hát ez burkolatcserés:) -
go, Alfie, go:))) -
na, megyek feldobom magam az NWN topicba írt hülyeségeiden, amin volt szerencsém már párszor könnyesre magam pár hc-rpg-gamerrel...
te tényleg öreg lehetsz, kertészkedj, a technika és az összetett dolgok nem neked valók:DDD -
Te jo eg.
Akkor a nemhivatalos szabalykonyvet alkalmazzak tuti.
De csak szigoruan szamodra. :P -
En lovagolok. :P
Te vagy aki szerint 5 perce van a futam utan javitani a hibat, mert akkor kerul ki az auto. Latszik vagod a dolgot.
En azt irtam le amit nem lehet.
Oreg ha nem tetszik, mutasd meg a szabalykonyben, hogy amit leirtam az helytelen allitas.
Meg kar ragodnod edeleny eme allitasan
"Viszont az auton nem minden tartozik a Parc Fermé szabályai alá."
Mert tilos, leirom neked megegyszer, hogy a korodnak megfeleloen megtudd erteni TILOS ott a javitas. -
ha a hivatalos szabálykönyv érne valamit, akkor kb. 6 csapat kilenne zárva a Nyeklárentől kezdve a Rötyón keresztül, a Ferkáig... -
ooo, Te ****, Te vagy aki lovagol a "parc ferme"-n, ott már csak azért sem lehet, mert nem szertnék, hogy a rötyósok belerúgjanak a ferkába, párszor leírtam, hogy egy elzárt FIA-garázsban dolgozhanak az autón és amit edelény is írt az a lényeg: a kiemelt részeken nem lehet állítani, vagy a fő alkotórészeket cserélni...
kár beléd a szó, az összes topicban rombolsz, mint egy troll... -
LOL te muki, latom a hivatalos szabalykonyv nalad nem szamit.
Szajkozod tovabb a marhasagot.
De ha nem tudsz olvasni szivesen segitek.
Ha ertelmezni se, akkor a csorgosipkad segiteni fog a "szaguldo cirkuszban". :P
-
ja, a sok nyomi meg nyilatkozza, hogy "egész éjjel dolgozni fogunk a javításokon"...
szólok: a 8.30 rosszabb esetben is reggel, aki dolgozik, annak délelőtt, nem éjszaka - 8.30-tól a warm-up-ig simán beledobnak T-car-ba egy motort a váltórendszerrel együtt, miután kivették az eredetit, hogy ne kapjanak büntetést:)))
jaja, megyek, szólok Arthur királynak, hogy megtaláltam az új udvari bolondját:)))